Δεν μπορούν να μπουν όρια. Θα βγει ο άλλος και θα σου πει εγώ στο καζίνο παίζω λεφτά χάνω λεφτά είμαι στην τσίτα και στα νεύρα και πρέπει να επιτρέπεται να καπνίσω πιο πολύ από το κουτούκι του Μουστακη που ο άλλος αράζει χαλαρός και πίνει κρασιά.vagabondo έγραψε: ↑06 Ιαν 2020, 11:50Να μπουν όρια στο ντουμάνι. Δεν είναι όλοι οι χώροι, ίδιοι.Δημοκράτης έγραψε: ↑06 Ιαν 2020, 11:43Όχι όταν πας σε έναν χώρο και τον ντουμανιαζεις ενοχλείς πολλουςNaida έγραψε: ↑06 Ιαν 2020, 11:20
Μα επιμένεις ότι το κράτος πρέπει να λύσει το ζήτημα το πως θα διαχωριστεί η παρέα και ποιος θα ακολουθήσει ποιον; το κράτος είναι υπεύθυνο να ορίζει πλαίσια να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες των πολιτών.
Επίσης το πώς θα απολαύσω εγώ την έξοδο μου πάλι δεν θα πρέπει να απασχολεί κανέναν εφόσον δεν ενοχλώ κανέναν.
Χώρος είναι το καζίνο, χώρος είναι και το κουτούκι του μουστάκα
Ο αντικαπνιστικός νόμος έφερε μείωση 40% στον τζίρο των καταστημάτων
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Ο αντικαπνιστικός νόμος έφερε μείωση 40% στον τζίρο των καταστημάτων
Με τους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους και τους απαραίτητους ελέγχους μια χαρά υπαρκτό μπορεί να είναιhellegennes έγραψε: ↑06 Ιαν 2020, 11:27Σταμάτα να επαναλαμβάνεις κάτι που είναι ανύπαρκτο.Naida έγραψε: ↑06 Ιαν 2020, 11:23Μα αν έχω τον χώρο μου και δεν έρχεσαι στον χώρο μου,γιατί σε ενοχλώ;hellegennes έγραψε: ↑06 Ιαν 2020, 11:21
Ναι, μόνο που ενοχλείς. Αυτό είναι το πρόβλημα που κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.

Καμάρι μου λέω για χώρους που είναι για καπνίζοντες και μη. Τον χώρο των καπνιζόντων εννοείται θα τον ντουμανιασω.Δημοκράτης έγραψε: ↑06 Ιαν 2020, 11:43Όχι όταν πας σε έναν χώρο και τον ντουμανιαζεις ενοχλείς πολλουςNaida έγραψε: ↑06 Ιαν 2020, 11:20Μα επιμένεις ότι το κράτος πρέπει να λύσει το ζήτημα το πως θα διαχωριστεί η παρέα και ποιος θα ακολουθήσει ποιον; το κράτος είναι υπεύθυνο να ορίζει πλαίσια να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες των πολιτών.hellegennes έγραψε: ↑06 Ιαν 2020, 11:09
Αφενός δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Δεν νομίζω να υπήρξε ποτέ ούτε όταν το κάπνισμα ήταν πολύ πιο διαδεδομένο σπορ. Γενικά δεν το θυμάμαι ποτέ στην ζωή μου. Εκτός κι αν υπήρχαν τίποτα ψυχάκηδες που απέφευγαν να κάνουν παρέα με μη καπνιστές.
Κι αν το να βγεις έξω για 5 λεπτά ή να μην καπνίσεις για 1-2 ώρες θεωρείς ότι σου στερεί την απόλαυση από την έξοδο, τότε έχεις σοβαρό πρόβλημα. Εσύ έχεις σοβαρό πρόβλημα, όχι το κράτος ή οι άλλοι.
Επίσης το πώς θα απολαύσω εγώ την έξοδο μου πάλι δεν θα πρέπει να απασχολεί κανέναν εφόσον δεν ενοχλώ κανέναν.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Βλήμα έγραψε: ↑06 Ιαν 2020, 11:52Για ποιον λόγο να διαμαρτύρονται αν δεν βλέπουν πτώση στον τζίρο τους; Το γιατί είναι φυσιολογικό το εξήγησα με το παράδειγμά μου. Για τον ίδιο λόγο που δεν θα σε κάλυπτε το να βγαίνεις έξω να πίνεις το ποτό σου και να ξαναμπαίνεις, εμένα δεν με καλύπτει να βγαίνω για να καπνίσω.hellegennes έγραψε: ↑06 Ιαν 2020, 11:42Γιατί, υπάρχει αληθινό στατιστικό δείγμα στο οποίο βασίζονται οι ειδήσεις της πούτσας;
Φυσιολογική δεν είναι. Τις ίδιες υστερίες αναπαρήγαγαν οι καπνιστές σε όλες τις χώρες που επιβλήθηκε η απαγόρευση. Και παντού διαψεύστηκαν, γιατί άλλωστε δεν βγάζει νόημα να σταματήσει κάποιος να βγαίνει επειδή δεν μπορεί να καπνίσει σε εσωτερικούς χώρους.

όμως δεν είναι και επιχείρημα το ότι έπεσε ο τζίρος των μαγαζιών (που όντως έπεσε

Και το ποτό μπορεί να σε σκοτώσει και το φαγητό και το αυτοκίνητο και η δουλειά και όλα.OANNHSEA έγραψε: ↑06 Ιαν 2020, 11:30Η λογική ότι το κάπνισμα είναι θάνατος για τους ανθρώπους!!!Naida έγραψε: ↑06 Ιαν 2020, 09:43Γιατί να μην υπάρχουν μπαρ που να χωρίζονται σε καπνίζοντες και μη καπνίζοντες; Ή μπαρ για καπνίζοντες ; Τι λογική έχει να μην υπάρχει καθόλου χώρος για όσους καπνίζουν;hellegennes έγραψε: ↑06 Ιαν 2020, 09:41Ναι, αλλά τα μπαρ είναι για να πίνουμε. Ποτά σερβίρουν, όχι τσιγάρα. Δεν σε απαγορεύει κανείς να καπνίζεις σε λέσχες.
Σε σκοτώνει ρε!!! Τι δεν καταλαβαίνεις!!!!
.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
και ο έρωτας

τελικά, όλοι αυτοί που είναι υπέρ των απαγορεύσεων των ηδονών και των εθισμών μας, ζουν;

Το ότι είσαι ένας απλός πρεζάκιας, ο οποίος το μόνο που θέλει είναι η δόση του, δεν μπορείς να το καταλάβεις ε;;;the comet the course the tail έγραψε: ↑06 Ιαν 2020, 11:32καλύτερα μιας ώρας ελεύθερος καπνιστής
παρά 40 χρόνια απαγόρευση και αντικαπνιστής
Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι το τσιγάρο σε σκοτώνει ε;;;
Κοίτα πρεζάκια:
α) Δεν θα πληρώνουμε εμείς την δική σου ιατροφαρμακευτική περίθαλψή καρκίνου - η οποία είναι πανάκριβη - επειδή εσύ θέλεις να είσαι "ελεύθερος"!!!
β) Δεν θα πληρώνουμε εμείς για να έχεις εσύ ιατροφαρμακευτική περίθαλψή για ιατρικές περιπτώσεις που σχετίζονται με το τσιγάρο όπως η ΧΑΠ!!!
γ) Δεν θα αναπνέουμε εμείς θάνατο για να είσαι εσύ "ελεύθερος"!!!
δ) Και τέλος εάν θέλεις να αυτοκτονήσεις, να ξέρεις ότι υπάρχουν ένα σωρό άλλοι άνθρωποι που θα το κάνουν πολύ πιο γρήγορα με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση. Με λίγα λόγια είσαι και σαδιστής που αφαιρείς από άλλους την ευχαρίστηση να σε σκοτώσουν...
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
- hellegennes
Κοιμήσου. Ειλικρινά, πήγαινε να ρίξεις έναν πρόχειρο ύπνο. Πονάνε τα μάτια μου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
Θα γίνετε άνθρωποι κάποια στιγμή και τα ορκvagabondo έγραψε: ↑06 Ιαν 2020, 11:55fixedΔημοκράτης έγραψε: ↑06 Ιαν 2020, 11:53Μπήκε όριο δεν θα ντουμανιαζεις κανέναν χώρο πάρε το απόφαση, ΟΥΓΚ!
Αλήθεια;;;
Να πάρουμε τα ποσοστά θανάτων στην Ελλάδα για να δούμε πόσο σκοτώνει το κάθε ένα;;;
Ή μήπως αρνείσαι ότι είσαι απλώς ένα πρεζάκι του κερατά και ψάχνεις δικαιολογίες;;;
.
Bellum omnium contra omnes
Είναι τραγικό να βλέπεις τον βαθμό που οι εθισμένοι έχουν εσωτερικεύσει και χρησιμοποιούν σαν άλλοθι για να ωραιοποιήσουν για τον εθισμό τους το πνεύμα διαφημίσεων μαρλμπορο περασμένων δεκαετιών. Αν "δεν καπνίζεις δεν ζεις" λέει ο άλλος. Αν η "ζωή" σου εθισμένε και το κατά πόσον είσαι "μάγκας" ή "φλώρος" βασίζεται και χαρακτηρίζεται από το κάπνισμα τότε λυπάμαι και να σκεφτώ τι "ζωή" είναι αυτή
υποτροπίασε.OANNHSEA έγραψε: ↑06 Ιαν 2020, 12:03Το ότι είσαι ένας απλός πρεζάκιας, ο οποίος το μόνο που θέλει είναι η δόση του, δεν μπορείς να το καταλάβεις ε;;;the comet the course the tail έγραψε: ↑06 Ιαν 2020, 11:32καλύτερα μιας ώρας ελεύθερος καπνιστής
παρά 40 χρόνια απαγόρευση και αντικαπνιστής
Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι το τσιγάρο σε σκοτώνει ε;;;
Κοίτα πρεζάκια:
α) Δεν θα πληρώνουμε εμείς την δική σου ιατροφαρμακευτική περίθαλψή καρκίνου - η οποία είναι πανάκριβη - επειδή εσύ θέλεις να είσαι "ελεύθερος"!!!
β) Δεν θα πληρώνουμε εμείς για να έχεις εσύ ιατροφαρμακευτική περίθαλψή για ιατρικές περιπτώσεις που σχετίζονται με το τσιγάρο όπως η ΧΑΠ!!!
γ) Δεν θα αναπνέουμε εμείς θάνατο για να είσαι εσύ "ελεύθερος"!!!
δ) Και τέλος εάν θέλεις να αυτοκτονήσεις, να ξέρεις ότι υπάρχουν ένα σωρό άλλοι άνθρωποι που θα το κάνουν πολύ πιο γρήγορα με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση. Με λίγα λόγια είσαι και σαδιστής που αφαιρείς από άλλους την ευχαρίστηση να σε σκοτώσουν...
.

ποιος θέλει να με σκοτώσει;

Εξαρτάται τους εθισμούςthe comet the course the tail έγραψε: ↑06 Ιαν 2020, 12:01και ο έρωτας
τελικά, όλοι αυτοί που είναι υπέρ των απαγορεύσεων των ηδονών και των εθισμών μας, ζουν;

Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Μα ισχυει, όλα μπορούν να σε σκοτώσουν αν υπερβάλλεις.hellegennes έγραψε: ↑06 Ιαν 2020, 12:04Κοιμήσου. Ειλικρινά, πήγαινε να ρίξεις έναν πρόχειρο ύπνο. Πονάνε τα μάτια μου.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Δεν καπνίζω

Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Η απόλυτη απαγόρευση είναι όντως υπερβολική.
Το θέμα είναι ότι αν αφεθεί στη διακριτική ευχέρεια του κάθε μαγαζιού να διαχωρισθεί, σύντομα θα εκφυλισθεί και θα καπνίζουν άπαντες. Όσοι μιλάνε για συνεχείς ελέγχους, απλά κοροϊδεύουν, είναι σαφές ότι δεν γίνεται να υπάρχουν συνεχείς έλεγχοι (συν όλα τα φαινόμενα διαφθοράς που θα ακολουθήσουν...), ορισμένοι έχουν διαρκώς στο μυαλό τους ένα ολοκληρωτικό κράτος τύπου σοβιετίας όπου οι κρατικοί μηχανισμοί ήταν σε θέση να ελέγχουν τους πάντες και τα πάντα.
Τι θα μπορούσε ίσως να γίνει;
Να προβλεφθεί η δυνατότητα για την ύπαρξη αυστηρά ενός ή το πολύ δύο χώρων ανά γεωγραφική ενότητα (μικρός δήμος, δημοτικό διαμέρισμα), η οποία θα δημοπρατείται σε όποιον μαγαζάτορα πληρώσει τα περισσότερα. Έτσι, και οι Δήμοι θα έχουν ένα έξτρα έσοδο και οι έλεγχοι θα είναι πιο εύκολοι αφού θα είναι ξεκάθαρο πού θα επιτρέπεται. Αυτός δε που θα έχει πληρώσει θα είναι ο πρώτος που θα παρακολουθεί αν οι υπόλοιποι του κάνουν αθέμιτο ανταγωνισμό και άρα θα τον φοβούνται για συναφείς καταγγελίες.
Το θέμα είναι ότι αν αφεθεί στη διακριτική ευχέρεια του κάθε μαγαζιού να διαχωρισθεί, σύντομα θα εκφυλισθεί και θα καπνίζουν άπαντες. Όσοι μιλάνε για συνεχείς ελέγχους, απλά κοροϊδεύουν, είναι σαφές ότι δεν γίνεται να υπάρχουν συνεχείς έλεγχοι (συν όλα τα φαινόμενα διαφθοράς που θα ακολουθήσουν...), ορισμένοι έχουν διαρκώς στο μυαλό τους ένα ολοκληρωτικό κράτος τύπου σοβιετίας όπου οι κρατικοί μηχανισμοί ήταν σε θέση να ελέγχουν τους πάντες και τα πάντα.
Τι θα μπορούσε ίσως να γίνει;
Να προβλεφθεί η δυνατότητα για την ύπαρξη αυστηρά ενός ή το πολύ δύο χώρων ανά γεωγραφική ενότητα (μικρός δήμος, δημοτικό διαμέρισμα), η οποία θα δημοπρατείται σε όποιον μαγαζάτορα πληρώσει τα περισσότερα. Έτσι, και οι Δήμοι θα έχουν ένα έξτρα έσοδο και οι έλεγχοι θα είναι πιο εύκολοι αφού θα είναι ξεκάθαρο πού θα επιτρέπεται. Αυτός δε που θα έχει πληρώσει θα είναι ο πρώτος που θα παρακολουθεί αν οι υπόλοιποι του κάνουν αθέμιτο ανταγωνισμό και άρα θα τον φοβούνται για συναφείς καταγγελίες.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 82 Απαντήσεις
- 1246 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από panos291
13 Ιαν 2025, 16:12
-
- 4 Απαντήσεις
- 266 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από runner
31 Μαρ 2024, 12:33
-
-
Νέα δημοσίευση Γιατί οι υπάλληλοι των μεγάλων καταστημάτων λένε "έχω" αντί για "έχουμε";
από Εκτωρ » 17 Μάιος 2023, 18:20 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 0 Απαντήσεις
- 215 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Εκτωρ
17 Μάιος 2023, 18:20
-