Ο συσχετισμός μπορεί να είναι και αντίστροφος. Δεν αρκεί να δείξεις σχέση, πρέπει να δείξεις και αιτιακή σχέση. Η οποία αιτιακή σχέση μπορεί να μην υπάρχει, αλλά μπορεί να υπάρχει και να είναι αντίστροφη. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η χαμηλότερη οικονομική κλίμακα να οδηγεί σε αυξημένη θρησκευτικότητα (το οποίο έχει πολύ περισσότερη λογική).
Γιατί η Βόρεια Ελλάδα είναι υπανάπτυκτη μορφωτικά σε σχέση με την Νοτια;
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- hellegennes
Re: Γιατί η Βόρεια Ελλάδα είναι υπανάπτυκτη μορφωτικά σε σχέση με την Νοτια;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
- Cecily Anne
Εγώ είμαι στα Μανιάτικα (δεν έχω Πειραιώτες, αποκλειστικά Μανιάτες, όταν λέω από πού είμαι καταλογίζομαι αλλοδαπή) .ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑28 Οκτ 2021, 21:26Επιβεβαιώνω. Προσωπικά μάλιστα, όταν μιλάω με άλλους Πειραιώτες, διευκρινίζω έτι περαιτέρω ότι τυγχάνω Πασαλιμανιώτης. Όσον δε αφορά τη σύζυγο, πάντα της το "χτυπάω" ότι είναι "επαρχιώτισσα" από την Αμφιάλη

“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Καταπληκτική εκτέλεση. Φοβερός παίκτης.
Κι αν δεν σου σηκώνεται η τρίχα εκει που μπαίνει με το "και σαν πρώτα ανδρειωμένη" είσαι νεκρός. Επιεικώς.
Ποιό το μεμπτό, που βλέπω και πλακίτσες;
Κι αυτά απο εθνομηδενιστή, να ξηγιόμαστε...
(Δεν έχει έθνος η ελευθερία LOL σε περίπτωση που σας διέφυγε)
Αν ήταν γνήσιος θα έλεγε απ' την Μαγκουφάνα...
Κι εγώ. Δεν ξέρω ούτε έναν Πειραιώτη, που να μη δηλώνει την ταυτότητα του με τη σιγουριά που έχει κάποιος για μία απολύτως αναγνωρίσιμη από όλους περιοχή, ενώ είναι σε απόσταση αναπνοής από τις υπόλοιπους γεωγραφικούς προσδιορισμούς της "Αθήνας". Οι υπόλοιποι είμαστε σε μία χύμα κατάσταση τύπου βουπού, νουπού, δουπού, δενξερωπου αλλά ο Πειραιάς, Πειραιάς.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑28 Οκτ 2021, 21:26Επιβεβαιώνω. Προσωπικά μάλιστα, όταν μιλάω με άλλους Πειραιώτες, διευκρινίζω έτι περαιτέρω ότι τυγχάνω Πασαλιμανιώτης. Όσον δε αφορά τη σύζυγο, πάντα της το "χτυπάω" ότι είναι "επαρχιώτισσα" από την Αμφιάλη

Η ελπίδα είναι παγίδα.
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Η δε τοπικιστική "μούρλια" μου φτάνει ακόμα βαθύτερα, όταν συναντώ Πειραιώτη και αρχίζουμε τα "από πού από τον Πειραιά είσαι" κλπ, και όσο τον βλέπω ότι ανταποκρίνεται και περνάει τις "εξετάσεις" μου, του ρίχνω τον εντελώς ευδιάκριτο προσδιορισμό: "εγώ από Τσιρλονέρι"

Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
Καλά κάνουνε οι μάγκες του Περαία όχι σαν τους αλλους του φιόγκους, άκου λέει ντρέπονται να πούνε απο που είναι και λένε Θεσσαλονίκη lol σιγά την σκατούπολη δηλαδή, μέσα στη βρομιά και την ασχήμια, τον άθλιο ΟΑΣΘ και την σαρδελοποίηση στα αστικά του και με κέντρο που πλέον έχει κατακλυστεί απο λάθρο. Η παραλία και τα βυζαντινά μνημεία σώζουνε κάπως την πόλη.esu έγραψε: ↑28 Οκτ 2021, 21:12Αντίστοιχα πολλοί λένε ότι είναι από Πειραιά, και όχι Αθήνα, για τον ακριβώς αντίθετο λόγο. Είναι περήφανοι για την "καταγωγή" τους και την τονίζουν, ξέροντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει συνομιλητής που να γνωρίζει μεν την Αθήνα αλλά ταυτόχρονα να μην ξέρει που είναι ο Πειραιάς.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Σύμφωνοι φίλε. Εσύ από Χαιδελβεργη;Αλιόσα έγραψε: ↑29 Οκτ 2021, 08:33Καλά κάνουνε οι μάγκες του Περαία όχι σαν τους αλλους του φιόγκους, άκου λέει ντρέπονται να πούνε απο που είναι και λένε Θεσσαλονίκη lol σιγά την σκατούπολη δηλαδή, μέσα στη βρομιά και την ασχήμια, τον άθλιο ΟΑΣΘ και την σαρδελοποίηση στα αστικά του και με κέντρο που πλέον έχει κατακλυστεί απο λάθρο. Η παραλία και τα βυζαντινά μνημεία σώζουνε κάπως την πόλη.esu έγραψε: ↑28 Οκτ 2021, 21:12Αντίστοιχα πολλοί λένε ότι είναι από Πειραιά, και όχι Αθήνα, για τον ακριβώς αντίθετο λόγο. Είναι περήφανοι για την "καταγωγή" τους και την τονίζουν, ξέροντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει συνομιλητής που να γνωρίζει μεν την Αθήνα αλλά ταυτόχρονα να μην ξέρει που είναι ο Πειραιάς.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
-
Η λύση θα ήταν ένας χωρισμός βορείου και νοτίου Ελλάδας, όπως και ανεξαρτητοποίησης της Κρήτης, για μια δεκαετία έστω. Έτσι για μια κόντρα, να δούμε ποιος θα τα πάει καλύτερα.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
- Λίνο Βεντούρα
Δεν υπάρχει ο διαχωρισμος σε βόρεια και νότια Ελλάδα. Υπάρχει ο διαχωρισμός Αθήνα και Ελλάδα.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑29 Οκτ 2021, 09:06Η λύση θα ήταν ένας χωρισμός βορείου και νοτίου Ελλάδας, όπως και ανεξαρτητοποίησης της Κρήτης, για μια δεκαετία έστω. Έτσι για μια κόντρα, να δούμε ποιος θα τα πάει καλύτερα.
αδιαφορο. σκοπος ειναι να την πουμε στους αλλους, οποιοι κι αν ειναι αυτοι.Cecily Anne έγραψε: ↑27 Οκτ 2021, 19:54Εν τω μεταξύ το νήμα είναι Αθήνα vs Θεσσαλονίκη ή Βόρεια Ελλάδα vs Νότια;
Μπερδεύτηκα.

To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑29 Οκτ 2021, 01:36Κι εγώ. Δεν ξέρω ούτε έναν Πειραιώτη, που να μη δηλώνει την ταυτότητα του με τη σιγουριά που έχει κάποιος για μία απολύτως αναγνωρίσιμη από όλους περιοχή, ενώ είναι σε απόσταση αναπνοής από τις υπόλοιπους γεωγραφικούς προσδιορισμούς της "Αθήνας". Οι υπόλοιποι είμαστε σε μία χύμα κατάσταση τύπου βουπού, νουπού, δουπού, δενξερωπου αλλά ο Πειραιάς, Πειραιάς.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑28 Οκτ 2021, 21:26Επιβεβαιώνω. Προσωπικά μάλιστα, όταν μιλάω με άλλους Πειραιώτες, διευκρινίζω έτι περαιτέρω ότι τυγχάνω Πασαλιμανιώτης. Όσον δε αφορά τη σύζυγο, πάντα της το "χτυπάω" ότι είναι "επαρχιώτισσα" από την Αμφιάλη

ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑29 Οκτ 2021, 08:03Η δε τοπικιστική "μούρλια" μου φτάνει ακόμα βαθύτερα, όταν συναντώ Πειραιώτη και αρχίζουμε τα "από πού από τον Πειραιά είσαι" κλπ, και όσο τον βλέπω ότι ανταποκρίνεται και περνάει τις "εξετάσεις" μου, του ρίχνω τον εντελώς ευδιάκριτο προσδιορισμό: "εγώ από Τσιρλονέρι"

ρε μονια εμας κατ απ τ αυλακ δε μας παιζετε τσακωνεστε;hellegennes έγραψε: ↑27 Οκτ 2021, 20:39Αττική vs Νομός Θεσσαλονίκης, αν θέλεις μεγαλύτερη ακρίβεια. Αλλά Αθήνα vs Θεσσαλονίκη για απλοποίηση.Cecily Anne έγραψε: ↑27 Οκτ 2021, 20:20Aθήνα εννοώντας την Αττική να φανταστώ;hellegennes έγραψε: ↑27 Οκτ 2021, 20:18
Αθήνα* vs Θεσσαλονίκη**
* γιατί χέστηκαν οι Αθηναίοι για τους Πελοποννήσιους και του νησιώτες
** γιατί σιγά μην έχουν επαφή οι Αθηναίοι με Δραμινούς ή Καβαλιώτες ή Πιεριώτες ή Ημαθιώτες. Και η επαφή με Θεσσαλονίκη περισσότερο εξ ακοής και media είναι. Εδώ δεν κουνάνε τον κώλο τους να επισκεφτούν την Ακρόπολη που είναι δίπλα τους, σιγά μην τρέχουν σε άλλες πόλεις.
και η πατρα ακομη πιο βρωμικη.
αληθεια, σε ποιον ριχνεις την ευθυνη;

Eγώ δεν ξέρω από Πειραιά, πέρα από ό,τι αφορά σε βραδινές εξόδους στα τουριστικάΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: ↑29 Οκτ 2021, 08:03Η δε τοπικιστική "μούρλια" μου φτάνει ακόμα βαθύτερα, όταν συναντώ Πειραιώτη και αρχίζουμε τα "από πού από τον Πειραιά είσαι" κλπ, και όσο τον βλέπω ότι ανταποκρίνεται και περνάει τις "εξετάσεις" μου, του ρίχνω τον εντελώς ευδιάκριτο προσδιορισμό: "εγώ από Τσιρλονέρι"

Αλλά κάπου έχω την αίσθηση ότι αν και οι Πειραιώτες δεν είναι αναγνωρίσιμοι, αν δεν το δηλώσουν οι ίδιοι (εννοώ ότι είναι συγχρόνως τοπικιστές και χαμαιλέοντες) μπορούν να κολλήσουν καλύτερα με τους Θεσσαλονικιούς. Μπορεί να κάνω λάθος και να κρίνω από προσωπικές επιρροές.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Βόρεια Κορέα: Σε φυλάκιση καταδικάστηκε άνδρας για ποίημά του στο οποίο εξυμνεί τη Νότια Κορέα
από Ζενίθεδρος » 27 Νοέμ 2023, 16:58 » σε Διεθνής πολιτική - 4 Απαντήσεις
- 342 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Libre arbitre
27 Νοέμ 2023, 17:06
-
-
- 28 Απαντήσεις
- 879 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πτολεμαίος
16 Σεπ 2024, 09:21