Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
-
ΓΑΛΗ
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από ΓΑΛΗ » 11 Ιούλ 2018, 12:16
Athos έγραψε: ↑11 Ιούλ 2018, 11:11
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑11 Ιούλ 2018, 11:03
Άστο, έχω και προσωπική εμπειρία.
-Γειά σας, είμαι η τάδε, η διεύθυνση μου είναι αυτή και σας πληφοφορώ ότι υπάρχει διαρρήκτης στο διπλανό διαμέρισμα.
-Και πώς το ξέρετε;
-Οι ιδιοκτήτες είναι φίλοι και ξέρω ότι είναι εκτός Αθηνών και ότι δεν φιλοξενούν κάποιον. Επιπλέον, ακούω θορύβους και ο σκύλος μου (βέλγος λύκος) έχει σταθεί έξω από την πόρτα του διαμερίσματος και μουγκρίζει.
-Είστε συγγενής;
-Όχι, σας εξήγησα ότι είμαι γειτόνισσα.
-Λυπάμαι, για να στείλουμε άτομα για έλεγχο πρέπει να έχουμε άδεια από συγγενή του ιδιοκτήτη.
αν έλεγες είμαι συγγενής θα ζήταγε πιστοποιητικό.
Έχει προοδεύσει το κράτος, περάσαν οι εποχές Ηλία του 16ου
Το ξέρω. Τελικά βρέθηκε συγγενής με πιστοποίηση και ήρθαν δύο ένστολοι μετά δυο ώρες. Σπάσαν την πόρτα γιατί ο τύπος είχε βάλει αλυσίδα και όλα καλά. Η αλήθεια είναι ότι ήταν λίγο ψαρωμένοι οι νεαροί και με τα πολλά ο ένας μου είπε ότι έχουν εντολή να μην ενεργούν άμεσα στις διαρρήξεις για να μην υπάρξει συμπλοκή. Και όταν τον ρώτησα πως ξέρουν αν ο ιδιοκτήτης λείπει όντως από το σπίτι ή αν τον έχει φιμώσει κάποιος ληστής μου είπε "δεν ξέρω".
Το αστείο είναι ότι μετά μια βδομάδα πλάκωσαν 5-6 τύποι από τη σήμανση για εξιχνίαση. Γέμισαν όλο το σπίτι και τον διάδρομο με ταλκ για αποτυπώματα, άρχισε πάλι να γαβγίζει ο σκύλος, ανοίγω την πόρτα βλέπω το σκηνικό και βάζω τα γέλια. Ήταν ένας ινσπέκτορας στη γωνία, με βλέπει και ρωτάει αγριεμένος "γιατί γελάτε μαντάμ;" Αρχίζει πάλι να μουγκρίζει ο σκύλος, κλείνω την πόρτα.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Yochanan
- Phorum.gr user: Yochanan
από Yochanan » 11 Ιούλ 2018, 12:18
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
-
Yochanan
από Yochanan » 11 Ιούλ 2018, 12:24
Aυτο το "δεν ξέρω" με έστειλε. Πραγματικά.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 11 Ιούλ 2018, 12:31
Yochanan έγραψε: ↑11 Ιούλ 2018, 12:24
Το "δεν ξέρω" σ' έστειλε ή ότι είναι
όντως έτσι;
Κι εντάξει, εγώ είμαι από τους τυχερούς που στην περιοχή μου υπάρχουν μόνον κρούσματα διαρρήξεων χωρίς σοβαρή εγκληματικότητα. Πολλές φορές κοιμάμαι στη βεράντα. Οπότε, θα ήταν ηλίθιο να παραπονεθώ.
Φαντάζομαι όμως το πως θα νοιώθουν οι άνθρωποι σε άλλες γειτονιές ή απομονωμένες περιοχές.
Κι αυτό δεν είναι αστείο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
ΓΑΛΗ την 11 Ιούλ 2018, 12:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Custom_F
από Custom_F » 11 Ιούλ 2018, 12:31
Yochanan έγραψε: ↑11 Ιούλ 2018, 12:24
Το χ3στηκαμ3, ακουγεται καπως.
HaTeRs GoNnA hAtE... 
νύχτα έγραψε: ↑23 Δεκ 2019, 09:51
...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
-
Yochanan
από Yochanan » 11 Ιούλ 2018, 12:37
Καθόλου αστείο. Τραγικό είναι.
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 11 Ιούλ 2018, 12:46
Yochanan έγραψε: ↑11 Ιούλ 2018, 12:37
Καθόλου αστείο. Τραγικό είναι.
Μην μου αρχίζεις κι εσύ τα μισαλλόδοξα ξενοφοβικά τροπάρια.
Αυτό πραγματικά δεν θα το αντέξω.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Yochanan
από Yochanan » 11 Ιούλ 2018, 12:47
-
plouf
- Μέλη που αποχώρησαν
από plouf » 11 Ιούλ 2018, 12:58
Μια φορα εμεις που γεννηθηκαμε στα 80ς τρωγαμε και καμια ψιλη αραια και που απο την μανα μας δεν παθαμε τιποτα.Στο σχολειο γενικα την περασα ζαχαρη σε ολες τις βαθμιδες με εξαιρεση στο δημοτικο στις τρεις πρωτες ταξεις που δεχομουν μπουλινγκ απο ενα παιδι που ηταν στο κατω διαμερισμα απο εμας και ημασταν συμμαθητες στην ιδια ταξη.
Σημερα ειμαστε φιλοι στο φβ και δεν εχω κανενα προβλημα μαζι του.Μπορω να πω οτι και το μπουλινγκ καθαυτο δεν ηταν σοβαρο και συστηματικο.Βασικα αυτο που εκανα ηταν να αδιαφορω και ποτε δεν κλαψουριζα.Σαν παιδι εχω παιξει ξυλο με αρκετα αλλα παιδια και το αποτελεσμα ηταν σχεδον ισοπαλια δεν ειχα καποιο ιδιαιτερα σοβαρο τραυματισμο παρα μονο ενα ραγισμενο χερι στο γυψο για περιπου 2 εβδομαδες.Αυτη ηταν και η τελευταια φορα που επαιξα ξυλο με αλλο παιδι.Τοτε ημουν 12.

Κωλοπαιδα στα σχολεια υπηρχαν πολλα.Στο δημοτικο που πηγαινα τεταρτη ταξη ηταν θυμαμαι Μαρτης μηνας.Στο διαλειμα εκοψα ενα καλαρακι απο ανθισμενη αμυγδαλια για να το παω στην δασκαλα μου.Εκει με ειδε ενα κωλοπαιδο που ηταν πιο κοντος απο μενα-παρεμπιπτοντως ηταν ενα απο τα χειροτερα κωλοπαιδα στο σχολειο-και μου πουλαγε τσαμπουκα.Εγω βεβαια δεν κολωσα πεταξα το κλαρακι και τον κολλησα στον τοιχο και μαλιστα ακουστηκε ενας ελαφρυς γδουπος απο το κεφαλι του.Τελικα αφου τον κραταγα κολλημενο στον τοιχο για καμποση ωρα εφυγε με σκυμενο το κεφαλι.Στο γυμνασιολυκειο που πηγαινα υπηρχε η γνωστη αλητεια (αν και ημουν Μεσογεια) την περασα ζαχαρη.Ουτε πειραζα ουτε με πειραζαν και γενικως δεν εδινα δικαιωματα.Μπορω να πω οτι τοτε οπως και σημερα δεν ημουν πολυ κοινωνικος ωστοσο εχω κρατησει δυο πολυ καλους φιλους τους οποιους και υπεραγαπω.Μπορω να πω οτι ημουν σε πολυ καλο σχολειο και επιπλεον στο φβ εχω για φιλους πολους συμμαθητες μου απο τοτε.
Ενα θα πω:αυτοι που δεχονται απο μικροι μπουλινγκ και συνηθως κλαψουριζουν προκαλουν την μηνη των δυνατοτερων οι οποιοι διακαταχονται απο ζωωδη ενστικτα.Τα παιδια που δεχονται μπουλινγκ εικαζω οτι προερχονται απο γονεις υπερβολικα μαλθακους η απο γονεις που αντιθετως φερονται ασχημα σε αυτα τα παιδια.Ολα παιζουν.Αυτα απο εμενα.
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 11 Ιούλ 2018, 13:07
plouf έγραψε: ↑11 Ιούλ 2018, 12:58
Ενα θα πω:αυτοι που δεχονται απο μικροι μπουλινγκ και συνηθως κλαψουριζουν προκαλουν την μηνη των δυνατοτερων οι οποιοι διακαταχονται απο ζωωδη ενστικτα.Τα παιδια που δεχονται μπουλινγκ εικαζω οτι προερχονται απο γονεις υπερβολικα μαλθακους η απο γονεις που αντιθετως φερονται ασχημα σε αυτα τα παιδια.Ολα παιζουν.Αυτα απο εμενα.
Σωστός.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Ασέβαστος
από Ασέβαστος » 11 Ιούλ 2018, 13:38
Μια φορα εμεις που γεννηθηκαμε στα 80ς τρωγαμε και καμια ψιλη αραια και που απο την μανα μας δεν παθαμε τιποτα.
κοιταζωντας προσεκτικα γυρω σου, τον κοσμο που μας περιβαλλει, μπορεις να ξαναπεις "δεν παθαμε τιποτα" να δω κατι;
-
shrike
- Phorum.gr user: Isildur
από shrike » 11 Ιούλ 2018, 13:42
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑11 Ιούλ 2018, 12:16
Athos έγραψε: ↑11 Ιούλ 2018, 11:11
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑11 Ιούλ 2018, 11:03
Άστο, έχω και προσωπική εμπειρία.
-Γειά σας, είμαι η τάδε, η διεύθυνση μου είναι αυτή και σας πληφοφορώ ότι υπάρχει διαρρήκτης στο διπλανό διαμέρισμα.
-Και πώς το ξέρετε;
-Οι ιδιοκτήτες είναι φίλοι και ξέρω ότι είναι εκτός Αθηνών και ότι δεν φιλοξενούν κάποιον. Επιπλέον, ακούω θορύβους και ο σκύλος μου (βέλγος λύκος) έχει σταθεί έξω από την πόρτα του διαμερίσματος και μουγκρίζει.
-Είστε συγγενής;
-Όχι, σας εξήγησα ότι είμαι γειτόνισσα.
-Λυπάμαι, για να στείλουμε άτομα για έλεγχο πρέπει να έχουμε άδεια από συγγενή του ιδιοκτήτη.
αν έλεγες είμαι συγγενής θα ζήταγε πιστοποιητικό.
Έχει προοδεύσει το κράτος, περάσαν οι εποχές Ηλία του 16ου
Το ξέρω. Τελικά βρέθηκε συγγενής με πιστοποίηση και ήρθαν δύο ένστολοι μετά δυο ώρες. Σπάσαν την πόρτα γιατί ο τύπος είχε βάλει αλυσίδα και όλα καλά. Η αλήθεια είναι ότι ήταν λίγο ψαρωμένοι οι νεαροί και με τα πολλά ο ένας μου είπε ότι έχουν εντολή να μην ενεργούν άμεσα στις διαρρήξεις για να μην υπάρξει συμπλοκή. Και όταν τον ρώτησα πως ξέρουν αν ο ιδιοκτήτης λείπει όντως από το σπίτι ή αν τον έχει φιμώσει κάποιος ληστής μου είπε "δεν ξέρω".
Το αστείο είναι ότι μετά μια βδομάδα πλάκωσαν 5-6 τύποι από τη σήμανση για εξιχνίαση. Γέμισαν όλο το σπίτι και τον διάδρομο με ταλκ για αποτυπώματα, άρχισε πάλι να γαβγίζει ο σκύλος, ανοίγω την πόρτα βλέπω το σκηνικό και βάζω τα γέλια. Ήταν ένας ινσπέκτορας στη γωνία, με βλέπει και ρωτάει αγριεμένος "γιατί γελάτε μαντάμ;" Αρχίζει πάλι να μουγκρίζει ο σκύλος, κλείνω την πόρτα.

Και ήρθαν μόνο οι δύο ένστολοι; Σε παραπλήσια περίπτωση που μου 'τυχε πριν χρόνια (εκεί βέβαια φοβόμασταν για θάνατο της γιαγιάς που έμενε μέσα*, όχι για διάρρηξη), ήρθε ένας αστυνομικός, ένας κλειδαράς και ένας εισαγγελέας. Και όταν ρωτήσαμε για την καθυστέρηση μας είπαν ότι έπρεπε να γίνει παρουσία εισαγγελέα η διάρρηξη. Πάνε πολλά χρόνια βέβαια.
* το οποίο κατέληξε σε κωμικοτραγικές καταστάσεις... αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία.
-
plouf
- Μέλη που αποχώρησαν
από plouf » 11 Ιούλ 2018, 13:44
Ασέβαστος έγραψε: ↑11 Ιούλ 2018, 13:38
Μια φορα εμεις που γεννηθηκαμε στα 80ς τρωγαμε και καμια ψιλη αραια και που απο την μανα μας δεν παθαμε τιποτα.
κοιταζωντας προσεκτικα γυρω σου, τον κοσμο που μας περιβαλλει, μπορεις να ξαναπεις "δεν παθαμε τιποτα" να δω κατι;
Και ομως ειμαι σε γενικες γραμμες φυσιολογικος.Το ξανατονιζω:ουτε εκανα μπουλινγκ ουτε δεχομουν απο ενα σημειο και μετα.Επιπλεον ειμαι φιλος με πολλους απο τους συμμαθητες που ειχα στο σχολειο.Εχω καλες σχεσεις ακομα και με το παιδι που μου εκανε μπουλινγκ στις τρεις πρωτες ταξεις του δημοτικου.Που ειναι το μη φυσιολογικο?

-
Custom_F
από Custom_F » 11 Ιούλ 2018, 13:45
Εξαρταται παντα και απο το παιδι. Γιατι;
Επειδη μια οικογενεια που εχει περισσοτερα παιδια, δεν θα δεχθουν ολα μπουλινγκ αν οι γονεις ειναι ειτε μαλθακοι, ειτε φερονται πολυ ασχημα. Το καθε ερεθισμα απο το γονιο, γινεται δεκτο με διαφορετικο τροπο απο το καθε παιδι. Αρα το να πουμε οι μαλθακοι γονεις ειναι κακοι ή οι πολυ αυστηροι, δεν εχει καποιο νοημα. Ολα ειναι σε συναρτηση και με το παιδι.
HaTeRs GoNnA hAtE... 
νύχτα έγραψε: ↑23 Δεκ 2019, 09:51
...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 106 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
11 Μαρ 2025, 18:33
-
-
- 195 Απαντήσεις
- 3536 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nemo
05 Φεβ 2025, 22:39
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 153 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Έκτωρ Φοίνιξ
29 Μαρ 2025, 21:02
-
-
- 223 Απαντήσεις
- 5161 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μπίστης
08 Οκτ 2023, 23:11
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.