Η κατάργηση του θεσμού της οικογένειας

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Η κατάργηση του θεσμού της οικογένειας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 18 Μάιος 2024, 15:29

Antipnevma έγραψε:
18 Μάιος 2024, 15:02
Γυφτάκι έγραψε:
15 Μάιος 2024, 14:52
Μια χαρά τα λες . Αλλά τι περιμένετε για να εφαρμόσετε στην πράξη αυτά τα περί κοινοβιακής ζωής και συλλογικής φροντίδας κτλ κτλ ;; Υποθέτω θα υπάρχει κόσμος που σκέφτεται έτσι . Κάντε λοιπόν την αρχή για να δώσετε κι ένα παράδειγμα μιας καλύτερης κοινωνίας που θα παρακινήσει κι άλλους να σας μιμηθούν .
Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει στην Ελλάδα κόσμος που σκέφτεται έτσι ελλείψει αληθινού αναρχικού κινήματος.
Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, Μέγα Αναρχοδιδάσκαλε.

Οδήγησε τον λαό Σου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 18 Μάιος 2024, 15:33

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
14 Μάιος 2024, 16:56
Αλιόσα έγραψε:
14 Μάιος 2024, 13:58
Jimmy81 έγραψε:
14 Μάιος 2024, 11:04
Μιλώντας στον δικτυακό τόπο ” Iatropedia“, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις ελληνικές οικογένειες, καθώς όπως είπε, ” Έλληνες οικογενειάρχες πηγαίνουν στους οίκους ανοχής μεταφέροντας έτσι τη νόσο στα σπίτια τους”.
https://www.news247.gr/ygeia/andreas-lo ... us-anoxis/
έπος :o

κάντε οικογένεια ναι...

για να κοροιδεύουμε ο ένας τον άλλον :roll:
Που είναι το κακό στο να καταφεύγει ένας παντρεμένος άντρας στον αγοραίο έρωτα προκειμένου να καλύψει ανάγκες ή ερωτικές προτιμήσεις τις οποίες δεν μπορεί ή δεν θέλει να καλύψει ή νόμιμη συζηγος του ;
Ο αγοραίος έρωτας με παραστατικά από επαγγελματία δεν θεωρείται απιστία αλλά νομότυπη διαδικασία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 18 Μάιος 2024, 17:26

ΓΑΛΗ έγραψε:
18 Μάιος 2024, 15:33
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
14 Μάιος 2024, 16:56
Αλιόσα έγραψε:
14 Μάιος 2024, 13:58

έπος :o

κάντε οικογένεια ναι...

για να κοροιδεύουμε ο ένας τον άλλον :roll:
Που είναι το κακό στο να καταφεύγει ένας παντρεμένος άντρας στον αγοραίο έρωτα προκειμένου να καλύψει ανάγκες ή ερωτικές προτιμήσεις τις οποίες δεν μπορεί ή δεν θέλει να καλύψει ή νόμιμη συζηγος του ;
Ο αγοραίος έρωτας με παραστατικά από επαγγελματία δεν θεωρείται απιστία αλλά νομότυπη διαδικασία.
Απιστία ΔΕΝ είναι το να έχω ερωτικές σχέσεις ή να κάνω σεξ και με άλλες γυναίκες πλην της νόμιμης γυναίκας μου
Απιστία είναι το να κοροιδευω την γυναίκα μου ότι της είμαι πιστός ενώ εγώ δεν είμαι
Εάν εγώ πω στην γυναίκα μου ότι εκτός από αυτήν έχω ερωτικές σχέσεις και με άλλες γυναίκες ή πηγαίνω σε αγοραίο έρωτα, αυτή έχει δύο επιλογές, ή το δέχεται και συμβιβάζεται ή δεν το δέχεται και με χωρίζει (ή διαπράττει ανδροκτονια κλπ κλπ κλπ 😞)

Αυτό ισχύει και αντίστροφα
Απιστία ΔΕΝ είναι το να μου προ ή γυναίκα μου ότι έχει και άλλες ερωτικές σχέσεις με άλλους άνδρες εκτός από εμένα, απιστία είναι το να με κοροϊδεύει, αν μου πει με ειλικρίνεια ότι εκτός από εμένα έχει σχέση και με ...το πέμπτο σύνταγμα στρατού, εγώ ή το δέχομαι και συμβιβαζόμαι ή δεν το δέχομαι και φεύγω (ή διαπραττω γυναικοκτονια κλπ κλπ κλπ )

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 18 Μάιος 2024, 17:29

Και κάτι άλλο σε σχέση με το θέμα του νήματος
Ο θεσμός της οικογένειας δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε έτσι όπως εξελίχθηκε βάση οικονομικών υλικών ιστορικών συνθηκών
Θα μεταβληθεί ως μορφή , θα αντικατασταθει ,ή θα καταργηθεί ανάλογα με αυτές τις συνθήκες

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 19 Μάιος 2024, 12:24

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
18 Μάιος 2024, 17:29
Ο θεσμός της οικογένειας δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε έτσι όπως εξελίχθηκε βάση οικονομικών υλικών ιστορικών συνθηκών
Θα μεταβληθεί ως μορφή , θα αντικατασταθει ,ή θα καταργηθεί ανάλογα με αυτές τις συνθήκες
Ο θεσμός της οικογένειας δημιουργήθηκε για να έχουν τα παιδιά των ανθρώπων μια στοιχειωδώς σταθερή βάση υπό την αιγίδα μιας συγκεκριμένης προστασίας για ένα χρονικό διάστημα πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των ζώων.

Οπότε, όσο ισχύει ο παράγων της "ανηλικότητας", οι όποιες μορφές/αντικαταστάσεις θα κινούνται σε αντίστοιχες προσομοιώσεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Antipnevma

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antipnevma » 19 Μάιος 2024, 13:48

ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Μάιος 2024, 12:24
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
Ο θεσμός της οικογένειας δημιουργήθηκε για να έχουν τα παιδιά των ανθρώπων μια στοιχειωδώς σταθερή βάση υπό την αιγίδα μιας συγκεκριμένης προστασίας για ένα χρονικό διάστημα πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των ζώων.

Οπότε, όσο ισχύει ο παράγων της "ανηλικότητας", οι όποιες μορφές/αντικαταστάσεις θα κινούνται σε αντίστοιχες προσομοιώσεις.
Τέτοιες κουταμάρες λέει κανείς όταν αντί να διαβάζει ανθρωπολογία και κοινωνική ιστορία προτιμά να κατεβάζει πράγματα από την κούτρα του. Για να μεγαλώσουν τα παιδιά χρειάζονται απλώς ενα kinship network (δίκτυο συγγένειας όπου η συγγένεια δεν ορίζεται κατ' ανάγκη από τους δεσμούς αίματος) και σε καμία περίπτωση αυτό το kinship network δεν είναι ανθρωπολογική ανάγκη να παίρνει την μορφή της γνωστής σε μας πυρηνικής οικογένειας ή οποιουδήποτε άλλου σχηματισμού μοιάζει με αυτήν.
νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη

Άβαταρ μέλους
βοθρατζης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από βοθρατζης » 19 Μάιος 2024, 14:06

μετά απο όσα διάβασα κατάλαβα ότι

αν είσαι μπατηράκι ,λούμπεν ,αναρχικός και αριστεράντζα της σειράς
θα πας να πηδήξεις την διπλανή γειτόνισά και θα της κάνεις μεγάλη χάρη

ένα κέρατο παραπάνω τι κακό μπορεί να κάνει;

όποιος έχει λεφτά μπορεί να νοικιάσει και μια έσκορτ για καλύτερες απολαύσεις
πιο σινιέ πράγματα ρε φίλε
όχι φτωχαδάκια

οι αριστεροί οι αναρχικοί οι φτωχοί και οι κομουνισταί είναι το λουμπεναριό της ζωής τελικά
ούτε να γαμήσουν δεν μπορούν μόνο ...κομουνιστική σχέση με τον ιστρούχτορα
“Success is not about winning every battle, but about having the strength to keep fighting”?

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 19 Μάιος 2024, 14:11

Αναρχία υπήρξε πολλές φορές στην ιστορία της ανθρωπότητας, σε περιόδους και περιοχές όπου ή επίσημη κρατική εξουσία ήταν αδύνατη ή ανύπαρκτη όπως στο ...Φαρ Ουεστ ή στις πρώτες κοινωνίες λευκών αποικων στην Αυστραλια ή στην Αφρικη
Ή όπως εδώ στις ορεινές περιοχές της Ελλαδας επί τουρκοκρατίας οπως τσ Άγραφα όπου ή επίσημη Οθωμανική διοίκηση δεν μπορούσε να μπει και να κάνει καταγραφή για να επιβάλει φόρους
Και όλες αυτές οι περιπτώσεις..κάθε άλλο παρά ήταν ιδανικές σαν πρότυπα κοινωνίας

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 19 Μάιος 2024, 14:15

Ή εξουσία όπως και η φύση απεχθάνεται το κενό , εάν δεν υπάρχει ή είναι ανίσχυρη ή επίσημη κρατική εξουσία, θα κάνει κουμάντο ο ντόπιος οπλαρχηγός ή ο μάγος (παπάς) της Φυλής ή ο γέροντας κλπ κλπ κλπ

Εάν μείνουν μόνο λίγοι άνθρωποι πάνω στην γη θα υπάρξει μεταξύ τους μία σχέση που θα κυμαίνεται από πολυ αυταρχικό πλαίσιο έως πολύ φιλελεύθερο και αυτό θα εξαρτάται από τις συνθήκες όπως πχ ή αφθονία ή ή σπανιότητα των αγαθών όπως είναι ή τροφή κλπ

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 19 Μάιος 2024, 14:16

Antipnevma έγραψε:
19 Μάιος 2024, 13:48
ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Μάιος 2024, 12:24
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:

Τέτοιες κουταμάρες λέει κανείς όταν αντί να διαβάζει ανθρωπολογία και κοινωνική ιστορία προτιμά να κατεβάζει πράγματα από την κούτρα του. Για να μεγαλώσουν τα παιδιά χρειάζονται απλώς ενα kinship network (δίκτυο συγγένειας όπου η συγγένεια δεν ορίζεται κατ' ανάγκη από τους δεσμούς αίματος) και σε καμία περίπτωση αυτό το kinship network δεν είναι ανθρωπολογική ανάγκη να παίρνει την μορφή της γνωστής σε μας πυρηνικής οικογένειας ή οποιουδήποτε άλλου σχηματισμού μοιάζει με αυτήν.
Bρε καλό μου, προσπάθησε να αντιληφθείς ότι γράφεις σαν γιδοβοσκός με δίψα για μάθηση, που ανακάλυψε το φως το αληθινόν μέσω επιμόρφωσης από τσαττζουτουπου και αποσπασματικά κοπυπάστε των αναρχικομμουνιστικών ιδεών, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. :e045:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 19 Μάιος 2024, 14:17

Ακόμη και εάν καταργηθεί λοιπόν ή οικογένεια σαν εξουσιαστικος μηχανισμός αυτό που θα την αντικαταστήσει ΔΕΝ υπάρχει εγγύηση ότι θα είναι κάτι καλύτερο από μη εξουσιαστικής πλευράς

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 19 Μάιος 2024, 14:19

Antipnevma έγραψε:
18 Μάιος 2024, 15:02
Γυφτάκι έγραψε:
15 Μάιος 2024, 14:52
Μια χαρά τα λες . Αλλά τι περιμένετε για να εφαρμόσετε στην πράξη αυτά τα περί κοινοβιακής ζωής και συλλογικής φροντίδας κτλ κτλ ;; Υποθέτω θα υπάρχει κόσμος που σκέφτεται έτσι . Κάντε λοιπόν την αρχή για να δώσετε κι ένα παράδειγμα μιας καλύτερης κοινωνίας που θα παρακινήσει κι άλλους να σας μιμηθούν .
Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει στην Ελλάδα κόσμος που σκέφτεται έτσι ελλείψει αληθινού αναρχικού κινήματος.
Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλοι αναρχικοί. Υπάρχουν κυρίως αναρχοκομμουνιστές.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Ιδεολόγος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ιδεολόγος » 19 Μάιος 2024, 14:22

Antipnevma έγραψε:
19 Μάιος 2024, 13:48
Φίλε μπράβο.Είσαι πολύ καλός και μακάρι να είσαι πάντα έτσι. Κι αν δεν είσαι και πάλι δεν πειράζει.
Εύχομαι να μην κάνεις ποτέ πίσω.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 19 Μάιος 2024, 14:25

Και τελικά ...πως μπορεί να καταργηθεί ο θεσμός της οικογένειας;
Με έναν Νόμο και ένα άρθρο;

Γυφτάκι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γυφτάκι » 19 Μάιος 2024, 14:31

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
19 Μάιος 2024, 14:25
Και τελικά ...πως μπορεί να καταργηθεί ο θεσμός της οικογένειας;