Περίεργη εργασιακή ιστορία.

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
paul25

Re: Περίεργη εργασιακή ιστορία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 31 Ιαν 2019, 14:19

Ερμής έγραψε:
29 Ιαν 2019, 19:11
Μίλαγα με ένα φιλαράκι πριν λίγη ώρα.
Ποιο είναι το στορι.
Δουλεύει για πάνω από δέκα χρόνια σε μια επιχείρηση.
Τελευταία ο νέος μέτοχος θέλει να τον διώξει και να φέρει προφανώς δικούς του αλλά δε θέλει να δώσει αποζημίωση.
Ζήτησε από όλους τους εργαζόμενους να φέρουν ιατρικές εξετάσεις και επίσης να δηλώσουν οποιαδήποτε αλλεργία.
Το φιλαράκι έχει αλλεργία στα σκυλιά. Ο αληταρας από την επόμενη μέρα κουβαλάει το σκύλο του μαζί. Σε παράκληση του να μη φέρνει το σκύλο λόγω της αλλεργίας που μπορεί να τον στείλει στο νοσοκομείο, η απάντηση του νέου μετόχου ήταν "Ο σκύλος θα μείνει, εσύ αν θες φύγε"
Τι κάνει ένας εργαζόμενος σε μια τέτοια περιπτωση; μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον του μετοχου;

Μλκ μου αυτά βλέπω και δε παρεξηγώ καθόλου που ακόμη το ΚΚΕ έχει λόγο.
Απαράδεκτος ο εργοδότης, όμως αν είναι τα πράγματα έτσι όπως τα περιγράφεις τότε ο εργαζόμενος έχει μια άτυπη εξουσία επί του εργοδότη, διότι ο εργοδότης απ'ότι φαίνεται δεν μπορεί να τον απολύσει. Στη θέση του θα του έκανα πόλεμο νεύρων του εργοδότη, θα του μιλούσα δημόσια απαξιωτικά, μπορεί να μου μίλαγε και να γελούσα μπροστά του κοιτάζοντας τον με ύφος "ναι καλά μικρέ..." κλπ θα το έπαιζα τρελός γενικά (Στάθης Ψάλτης) αλλά μόνο απέναντι σε αυτόν όχι γενικά και φυσικά στη δουλειά μου θα ήμουν σωστός.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.

Άβαταρ μέλους
1451
Phorum.gr user: Nikos1451

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 » 31 Ιαν 2019, 14:34

Κρίμα ο άνθρωπος αλλά αυτά έχει ο καπιταλισμός, όσο πιο γρήγορα το καταλάβει ο κόσμος τόσο πιο γρήγορα θα σταματήσει αυτό.

Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John » 31 Ιαν 2019, 20:21

Ο Γαληνός έχει δώσει τη σωστή διάσταση στο θέμα,με το ποστ που ανέβασε σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα.Το γνωρίζω από πρώτο χέρι διότι ολόκληρη την καλοκαιρινή σαιζόν ασχολήθηκα υποχρεωτικά (μεταξύ άλλων) και με αυτό το ζήτημα,ως προιστάμενος στο τμήμα υποδοχής ξενοδοχειακής μονάδας.Ειδικά το θέμα με τις αλλεργίες θεωρείται (από την ανεξάρτητη αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων) αρκετά σοβαρό και ευαίσθητο και είναι ένας καλός λόγος για να κινηθεί κάποιος νομικά εναντίον κάποιου άλλου ο οποίος χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά προς όφελός του.

Εγώ βέβαια, επειδή δεν είμαι δικομανής και δεν έχω πάει ποτέ στη ζωή μου σε αίθουσα δικαστηρίου,θα επέλεγα την υπομονή μέχρι την απόλυσή μου και μετέπειτα θα έβρισκα τον τύπο αυτό κατ' ιδίαν και θα του έσπαγα τα παίδια (με διαλυτικά στο -ι-).

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 31 Ιαν 2019, 20:44

Ερμής έγραψε:
29 Ιαν 2019, 19:44
Δε ξερω τι παίζει σε συνδικαλιστικά. Το θέμα είναι, μπορεί να κινηθεί νομικά από τη στιγμή που έχει αλλεργία με αποδείξεις;
Δικηγόρος, πρώτα και μετά μήνυση...
Βέβαια εγώ θα ξεκινούσα με κάτι πολύ απλό: βιάγκρα τυλιγμένο σε σοκολάτα. Ξέρετε ποιές είναι οι αντιδράσεις ενός σκύλου που έχει φάει δύο βιάγκρα; Εγώ όχι - ο πειραματισμός όμως δεν έβλαψε κανέναν!!!

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...

stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 31 Ιαν 2019, 20:50

OANNHSEA έγραψε:
31 Ιαν 2019, 20:44
Ερμής έγραψε:
Δε ξερω τι παίζει σε συνδικαλιστικά. Το θέμα είναι, μπορεί να κινηθεί νομικά από τη στιγμή που έχει αλλεργία με αποδείξεις;
Βέβαια εγώ θα ξεκινούσα με κάτι πολύ απλό: βιάγκρα τυλιγμένο σε σοκολάτα. Ξέρετε ποιές είναι οι αντιδράσεις ενός σκύλου που έχει φάει δύο βιάγκρα; Εγώ όχι - ο πειραματισμός όμως δεν έβλαψε κανέναν!!!

.
:smt005:
:smt023

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 31 Ιαν 2019, 20:51

OANNHSEA έγραψε:
31 Ιαν 2019, 20:44
Ερμής έγραψε:

.
Ναι δεν είν' κακό... Δύο ενστάσεις έχω, απ' τη μία δεν επιτρέπεται να δίνεις σε σκυλιά γλυκά κι απ' την άλλη ποιος θα δώσει τη σοκολάτα (που δεν επιτρέπεται να τη δώσει κανονικά)) με δεδομένο ότι ο παθών είναι αλλεργικός. Θα χώσει και κάποιον άλλο στο κόλπο;

Και στην τελική τι μας φταίει το ζωντανό;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 31 Ιαν 2019, 20:54

Ερμής έγραψε:
Μίλαγα με ένα φιλαράκι πριν λίγη ώρα.
Ποιο είναι το στορι.
Δουλεύει για πάνω από δέκα χρόνια σε μια επιχείρηση.
Τελευταία ο νέος μέτοχος θέλει να τον διώξει και να φέρει προφανώς δικούς του αλλά δε θέλει να δώσει αποζημίωση.
Ζήτησε από όλους τους εργαζόμενους να φέρουν ιατρικές εξετάσεις και επίσης να δηλώσουν οποιαδήποτε αλλεργία.
Το φιλαράκι έχει αλλεργία στα σκυλιά. Ο αληταρας από την επόμενη μέρα κουβαλάει το σκύλο του μαζί. Σε παράκληση του να μη φέρνει το σκύλο λόγω της αλλεργίας που μπορεί να τον στείλει στο νοσοκομείο, η απάντηση του νέου μετόχου ήταν "Ο σκύλος θα μείνει, εσύ αν θες φύγε"
Τι κάνει ένας εργαζόμενος σε μια τέτοια περιπτωση; μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον του μετοχου;

Ναι, εννοείται ότι μπορεί. Να συμβουλευτεί δικηγόρο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita » 31 Ιαν 2019, 21:07

βιάγκρα στο σκυλάκι; ντροπή.

1-3 λαξατόλ να χέσει όλη την εταιρία πατόκορφα. θα τον ξαναπονέσει μετά να φέρει τον σκύλο όταν θα αρχίσουν να ουρλιάζουν όλοι οι εργαζόμενοι και μέτοχοι;

και δεν χρειάζεται στο στόμα, το βάζεις σε λουκάνικο φρανκφουρτης μέσα σε γλάστρα. αν το βρει ο κοπρος, που θα το βρει, είναι δική του επιλογή αν θα το φάει.

τίποτα δεν παθαίνει και αν χέσει και το αμάξι του αφεντικού, χρήζει μπριζόλας ως δώρο.

https://www.petcoach.co/question/?id=196822
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA » 31 Ιαν 2019, 21:08

Gherschaagk έγραψε:
31 Ιαν 2019, 20:51
Ναι δεν είν' κακό... Δύο ενστάσεις έχω, απ' τη μία δεν επιτρέπεται να δίνεις σε σκυλιά γλυκά κι απ' την άλλη ποιος θα δώσει τη σοκολάτα (που δεν επιτρέπεται να τη δώσει κανονικά)) με δεδομένο ότι ο παθών είναι αλλεργικός. Θα χώσει και κάποιον άλλο στο κόλπο;

Και στην τελική τι μας φταίει το ζωντανό;
Πρώτον, τα κουφέτα θα πέσουν σε ανύποπτο χρόνο σε κάποια σημεία του χώρου - δεν είναι ανάγκη να είναι και άλλοι μπροστά...
Δεύτερον, τα κουφέτα μπορεί να είναι επικαλυμμένα με λίπος - τα σκυλιά τρελαίνονται για λίπος και δεν τους κάνει και κακό...
Τρίτον, πως φαίνεται ότι δεν είσαι των θετικών επιστημών... Μόνο με το πείραμα πάει ο κόσμος μπροστά!!! Για θυμήσου τη σκυλίτσα Λάικα...

Naranjita έγραψε:
31 Ιαν 2019, 21:07
τίποτα δεν παθαίνει και αν χέσει και το αμάξι του αφεντικού, χρήζει μπριζόλας ως δώρο.
Για σκέψου όμως να μπει στο αμάξι του αφεντικού αφού έχει φάει δύο βιάγκρα... :smt077

ΥΓ
Μετά καλό θα είναι το πείραμα να συνεχιστεί με τρία βιάγκρα...

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...

Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita » 31 Ιαν 2019, 21:15

και να ναι κανας σκυλαρος 50 κιλα...

θα τον ξεκω.... τον αφεντικό....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 31 Ιαν 2019, 21:40

Ερμής έγραψε:
30 Ιαν 2019, 09:43
Χαοτικός έγραψε:
30 Ιαν 2019, 02:24
Ερμής έγραψε:

Εικόνα
Απο τις ελάχιστες φορές που δε διαφωνούμε.
παιδιά αυτά είναι αριστερίστικα πράγματα, δημιουργούν επιπλοκές στην ανέλιξη. Πμ στον σουβλατζη, συμβουλές, αλλάγη πλεύσης και αυξηση, προαγωγή, ποιότητα ζωής, δεξιά πράγματα κλπ.

Άβαταρ μέλους
Diego

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Diego » 31 Ιαν 2019, 21:48

Πώς ζήτησε ιατρικές εξετάσεις και ο χλαπας τις έδωσε; Μπορούσε να επικαλεστεί ιατρικό απόρρητο.

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 31 Ιαν 2019, 21:52

Naranjita έγραψε:
31 Ιαν 2019, 21:07
βιάγκρα στο σκυλάκι; ντροπή.

1-3 λαξατόλ να χέσει όλη την εταιρία πατόκορφα. θα τον ξαναπονέσει μετά να φέρει τον σκύλο όταν θα αρχίσουν να ουρλιάζουν όλοι οι εργαζόμενοι και μέτοχοι;

και δεν χρειάζεται στο στόμα, το βάζεις σε λουκάνικο φρανκφουρτης μέσα σε γλάστρα. αν το βρει ο κοπρος, που θα το βρει, είναι δική του επιλογή αν θα το φάει.

https://www.petcoach.co/question/?id=196822
Ε! Και; Απλά θα αναρωτηθεί αυτός, μετά θα υποθέσει πως το σκυλί είναι άρρωστο και ή θα το πάει στο γιατρό ή αν επιλέξει να το πάει την επομένη θα είναι καλά το σκυλί και όταν γίνει καλά θα το ξαναφέρνει διότι δεν θα το έχει συνδέσει με το γεγονός ότι το προκάλεσε ο υπάλληλος που αυτή είναι η ουσία. Επίσης άμα το μάθει μπορεί να χάσεις το δίκιο σου, άσε με τη ζωοφιλία που επικρατεί θα χάσεις το δίκιο σου και από τους συνάδελφους. Δεν μπορείς να κάνεις τέτοιο πράγμα;
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.

Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 » 01 Φεβ 2019, 00:40

Και σιγα σιγα οι Ελληναραιοι αρχισαν να προτεινουν να ριξει φολες στις γλαστρες. Η εμπειρια μετραει.

Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita » 01 Φεβ 2019, 08:25

και έρχονται τα κοθμόνια και τα λαξατόλς που λέμε για πλάκα τα μεταφράζουν σε φόλες για να δημιουργήσουν άσχημο κλίμα και εντυπώσεις

ο ορισμός της μικροτσουτσουνίασης

:lol:
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”