Juno έγραψε: ↑27 Ιαν 2020, 15:58
Nero έγραψε: ↑27 Ιαν 2020, 15:50
Juno μου, νομίζω ότι αυτό που προτείνεις είναι βασανισμός, και ο βασανισμός κρατουμένων γενικά τιμωρείται απο αρκετές διεθνείς συμβάσεις, νομίζω και απο την ελληνική νομοθεσία
Fixed και είναι η τελευταία φορά που σου απαντάω ενώ με αποκαλείς έτσι.
Μάλλον για αυτόν τον λόγο που λες δεν έχουν συλλάβει ακόμα
τους δράστες του φόνου του εντεκάχρονου στο Μενίδι. Αυτοί δεν ομολογούν, η αστυνομία δεν τους αγγίζει, αδιέξοδο.
Τώρα ποιος τους υπολογίζει τους χαροκαμένους γονείς, σημασία έχει να μην ακουμπήσει κανείς γυφτάκι που τον βρίζει.
δεν είναι απαραίτητη η ομολογία για να υπάρξει καταδίκη δε κουκλί, μπορεί να υπάρξει χωρίς αυτή, δόξα τω θεό

Αυτό λέω δε σε συγκινεί; καθόλου; Η προστασία του κάθε ανθρώπου απο το βασανιστήριο; Θέλω να πω, αν στη θέση του γυφτακίου ήμουν εγώ, κ εγώ ήμουν αθώος αλλά ο αστυνόμος έκρινε ότι είχα κάποια σχέση με την υπόθεση αλλά δεν είχα, παρόλα αυτά με βασάνιζε για να πάρει μια κατάθεση, δε σε συγκινεί που εμένα με βασάνισε άδικα;
και είναι το άλλο juno μου: το βασανιστηριο είναι βασανιστήριο, κατσλαβαίνεις ότι για να το σταματήσει κανείς είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα, αυτή είναι και η δύναμη του βασανιστηρίου εξάλλου ε;

Αν ο βασανιζόμενος αντιληφθεί ότι αυτό που χρειάζεται για να σταματήσει είναι μια ομολογία, είναι διατεθειμένος να την παρέχει, είτε είναι πραγματική είτε όχι, αυτό δεν τον ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή. Αυτή είναι βλέπεις η αδυναμία του βασανιστηρίου ως τακτική εκμαίευσης πληροφοριών