Τι βλάκας που είμαι! Ξέχασα να αναφέρω ότι αν δεν σας αφήσει να καπνίσετε φεύγετε. Όλοι.Βλήμα έγραψε: ↑07 Ιαν 2020, 21:25Επειδή ο hellegennes είχε δίκιο και για να σε πάρουν στα σοβαρά σου ζητούν της Παναγιάς τα μάτια, ο παλιός, καλός και δοκιμασμένος τρόπος:
Βγαίνετε κατά τις 11 μια μεγάλη παρέα*, βρίσκετε ένα άδειο από πελάτες μαγαζί, πάτε να καθίσετε (κάποιοι έχουν κάτσει ήδη) και, σαν να το θεωρείτε αυτονόητο, σα να διεκπερεώνετε μια τυπικότητα για την οποία νοιώθετε και λίγες τύψεις, που αμφισβητείτε την γαματοσύνη του ιδιοκτήτη, λέτε: -Μπορούμε να καπνίσουμε, έτσι;
-Ε... έλεγχοι το' να, τ' άλλο
-Θα προσέχουμε.
Ακόμα κι αν δεν σας αφήσει να καπνίσετε θα εκνευριστεί τόσο πολύ που θα ρίξει την κυβέρνηση μόνος του.
*αν δεν έχει κόσμο στις δώδεκα ελπίζει ήδη ότι θα κλείσει σε λίγο.
Ο αντικαπνιστικός νόμος έφερε μείωση 40% στον τζίρο των καταστημάτων
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Ο αντικαπνιστικός νόμος έφερε μείωση 40% στον τζίρο των καταστημάτων
Βλήμα έγραψε: ↑07 Ιαν 2020, 21:35Τι βλάκας που είμαι! Ξέχασα να αναφέρω ότι αν δεν σας αφήσει να καπνίσετε φεύγετε. Όλοι.Βλήμα έγραψε: ↑07 Ιαν 2020, 21:25Επειδή ο hellegennes είχε δίκιο και για να σε πάρουν στα σοβαρά σου ζητούν της Παναγιάς τα μάτια, ο παλιός, καλός και δοκιμασμένος τρόπος:
Βγαίνετε κατά τις 11 μια μεγάλη παρέα*, βρίσκετε ένα άδειο από πελάτες μαγαζί, πάτε να καθίσετε (κάποιοι έχουν κάτσει ήδη) και, σαν να το θεωρείτε αυτονόητο, σα να διεκπερεώνετε μια τυπικότητα για την οποία νοιώθετε και λίγες τύψεις, που αμφισβητείτε την γαματοσύνη του ιδιοκτήτη, λέτε: -Μπορούμε να καπνίσουμε, έτσι;
-Θα προσέχουμε.
Ακόμα κι αν δεν σας αφήσει να καπνίσετε θα εκνευριστεί τόσο πολύ που θα ρίξει την κυβέρνηση μόνος του.
Είσαι τόσο μαμημένο βλήμα που κοουτάρεις τα ποστ σου. ΗΜΑΡΤΟΝ.
- κυριος Μακης
οπως εχει ξαναγραφτει, σε πολλες κανονικες χωρες επιτρεπεται το καπνισμα σε μικρους χωρους, οπου δεν σερβιρεται φαγητο και με την εισοδο να επιτρεπεται μονο σε ενηλικες. Τσεχια, Γερμανια σε αρκετα κρατιδια, Δανια, Πορτογαλια(οκ, εκει δεν ειμαι σιγουρος το ποσο νομιμο ηταν
) μια χαρα συνοδευευες το ποτο με ενα τσιγαρο σε συγκεκριμενα μπαρ.
Καπνιζω σχεδον μονο αν παω καπου διακοπες λιγα τσιγαρα με το ποτο καποιες φορες, οποτε και χαιρομαι που μπορουσα να καθισω μεσα σε ενα μαγαζι και να κανουμε 2 3 τσιγαρα ο καθενας με την παρεα.
Ελλαδα ομως ξερουμε ολοι οτι αυτο το πραγμα δεν μπορουμε να το σεβαστουμε και ειναι συνεπως ανεφαρμοστο, οποτε η καθολικη απαγορευση ειναι μονοδρομος.

Καπνιζω σχεδον μονο αν παω καπου διακοπες λιγα τσιγαρα με το ποτο καποιες φορες, οποτε και χαιρομαι που μπορουσα να καθισω μεσα σε ενα μαγαζι και να κανουμε 2 3 τσιγαρα ο καθενας με την παρεα.
Ελλαδα ομως ξερουμε ολοι οτι αυτο το πραγμα δεν μπορουμε να το σεβαστουμε και ειναι συνεπως ανεφαρμοστο, οποτε η καθολικη απαγορευση ειναι μονοδρομος.
Οκ, ας κάνουμε τότε μια στατιστική για τους θανάτους ή σοβαρή επιβάρυνση της υγείας από το παθητικό κάπνισμα με τους θανάτους και αναπηρίες που έχουν προκληθεί λόγω αλκοόλ και ίσως βρούμε την άκρη.ΓΕΣΑΡ έγραψε: ↑07 Ιαν 2020, 20:18Oταν πίνεις αλκοόλ σε κλειστό χώρο δεν μεταφέρεται μαγικά ένα ποσοστό του στο αίμα των διπλανών. Δεν επηρεάζει την δική μου υγεία αν ο διπλανός πιει 1 ή 5 ποτήρια ουίσκι. Εντελώς άστοχη σύγκρισηΓΑΛΗ έγραψε: ↑07 Ιαν 2020, 11:29Τη φάση του να αρχίσουν να μπαίνουν περιορισμοί και στο ποτό, πως τη βλέπετε;
Εννοώ το να υπάρχει συσχετισμός της περιεκτικότητας αλκοόλ που έχει το κάθε ποτό με τα ποτήρια (γραμμάρια)* που δικαιούται κάθε πελάτης.
*Το διευκρινίζω για να μην αρχίσουν εξυπνάδες τύπου "θέλω τσίπουρο σε ένα μεγάλο ποτήρι μπύρας".
Για τα σχετικά με τις μυρωδιές και γενικότερα θέματα "αισθητικής" ανέφερα και το αντίστοιχο παράδειγμα με τα τσικνίσματα γενικώς.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Σε μαγαζί που είναι άδειο στις 11 δεν μπαίνεις. Κανών.Βλήμα έγραψε: ↑07 Ιαν 2020, 21:35Τι βλάκας που είμαι! Ξέχασα να αναφέρω ότι αν δεν σας αφήσει να καπνίσετε φεύγετε. Όλοι.Βλήμα έγραψε: ↑07 Ιαν 2020, 21:25Επειδή ο hellegennes είχε δίκιο και για να σε πάρουν στα σοβαρά σου ζητούν της Παναγιάς τα μάτια, ο παλιός, καλός και δοκιμασμένος τρόπος:
-Θα προσέχουμε.

Καλύτερα να καπνίσεις στο πεζοδρόμιο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- hellegennes
Δεν υπάρχουν παράπλευροι θάνατοι που σχετίζονται με το αλκοόλ, όπου δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία (όριο για οδήγηση).ΓΑΛΗ έγραψε: ↑07 Ιαν 2020, 22:04Οκ, ας κάνουμε τότε μια στατιστική για τους θανάτους ή σοβαρή επιβάρυνση της υγείας από το παθητικό κάπνισμα με τους θανάτους και αναπηρίες που έχουν προκληθεί λόγω αλκοόλ και ίσως βρούμε την άκρη.ΓΕΣΑΡ έγραψε: ↑07 Ιαν 2020, 20:18Oταν πίνεις αλκοόλ σε κλειστό χώρο δεν μεταφέρεται μαγικά ένα ποσοστό του στο αίμα των διπλανών. Δεν επηρεάζει την δική μου υγεία αν ο διπλανός πιει 1 ή 5 ποτήρια ουίσκι. Εντελώς άστοχη σύγκρισηΓΑΛΗ έγραψε: ↑07 Ιαν 2020, 11:29Τη φάση του να αρχίσουν να μπαίνουν περιορισμοί και στο ποτό, πως τη βλέπετε;
Εννοώ το να υπάρχει συσχετισμός της περιεκτικότητας αλκοόλ που έχει το κάθε ποτό με τα ποτήρια (γραμμάρια)* που δικαιούται κάθε πελάτης.
*Το διευκρινίζω για να μην αρχίσουν εξυπνάδες τύπου "θέλω τσίπουρο σε ένα μεγάλο ποτήρι μπύρας".
Για τα σχετικά με τις μυρωδιές και γενικότερα θέματα "αισθητικής" ανέφερα και το αντίστοιχο παράδειγμα με τα τσικνίσματα γενικώς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
στηριζω.
επισης να εκτελουνται χωρις δικη οσοι κανουν τετοια δωρα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Εχω και μου αρεσουν πολυ τα ροζ πουκαμισα και μπλουζακια. Ειδικα οταν μυριζουν τσιγαριλα και τσικνιλα....
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Εύγε στην πολυαγαπημένη μας μπουγατσούπολη, και πολλούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς!«Πρωταθλήτρια» στην τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου η Θεσσαλονίκη
Τι δείχνουν οι έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας.
Πάνω από το 90% των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καφέ και εστίασης, εφαρμόζουν τον αντικαπνιστικό νόμο στον δήμο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με στοιχεία από τους ελέγχους που διενήργησε η δημοτική αστυνομία.
Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι ο νομός Θεσσαλονίκης καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε ολόκληρη τη χώρα, όσον αφορά στην τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου.
«Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2019 διενεργήσαμε 592 ελέγχους για την εφαρμογή του νόμου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης, ενώ το ίδιο διάστημα το 2018 οι έλεγχοι ήταν μηδενικοί. Από τους ελέγχους βεβαιώσαμε 46 παραβάσεις. Θέλω να συγχαρώ πολίτες και καταστηματάρχες καθώς το ποσοστό συμμόρφωσης στον δήμο Θεσσαλονίκης ξεπερνά το 90%», δήλωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του κεντρικού δήμου, αρμόδιος για θέματα δημοτικής αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής, μιλώντας στον "Πρακτορείο 104,9 Fm".
Πρόσθεσε παράλληλα ότι «από τα πανελλαδικά στοιχεία που υπάρχουν στη διάθεση των υπηρεσιών η Θεσσαλονίκη είναι πρώτη στην τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου σε όλη την Ελλάδα. Έχουμε και μια θετική πρωτιά».
https://www.insider.gr/epiheiriseis/128 ... VEkkienXb0
- hellegennes
Και να σημειωθεί ότι οι παραβάσεις που βεβαίωσαν δεν ήταν για άτομα που κάπνιζαν αλλά για ελλιπή σήμανση του καταστήματος ή επειδή είδαν τασάκια σε εσωτερικό χώρο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
μετά τις 12-1 σε αρκετά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης βγαίνουν τα τασάκια. Εμένα μου έτυχε σε τρία .
Τσ τσ... λαϊκάντζα.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άποψή μου είναι ότι οι καταστηματάρχες που δέχονται πρόστιμα θα πρέπει να καταγγέλουν τους παραβάτες που τα προκάλεσαν για υπονόμευση του καταστήματος/ασφάλειας/υγείας, οικονομική ζημία και πιθανά διαφεύγοντα κέρδη.hellegennes έγραψε: ↑08 Ιαν 2020, 22:43Και να σημειωθεί ότι οι παραβάσεις που βεβαίωσαν δεν ήταν για άτομα που κάπνιζαν αλλά για ελλιπή σήμανση του καταστήματος ή επειδή είδαν τασάκια σε εσωτερικό χώρο.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 82 Απαντήσεις
- 1241 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από panos291
13 Ιαν 2025, 16:12
-
- 4 Απαντήσεις
- 266 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από runner
31 Μαρ 2024, 12:33
-
-
Νέα δημοσίευση Γιατί οι υπάλληλοι των μεγάλων καταστημάτων λένε "έχω" αντί για "έχουμε";
από Εκτωρ » 17 Μάιος 2023, 18:20 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 0 Απαντήσεις
- 215 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Εκτωρ
17 Μάιος 2023, 18:20
-