Είναι η μετανάστευση ανθρώπινο δικαίωμα ;

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.

Είναι η μετανάστευση ανθρώπινο δικαίωμα ;

Είναι
22
28%
Δεν είναι
35
44%
Είναι υπό συνθήκας
22
28%

Σύνολο ψήφων: 79

Άβαταρ μέλους
paul25

Re: Είναι η μετανάστευση ανθρώπινο δικαίωμα ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 04 Απρ 2019, 00:04

Γαληνός έγραψε:
03 Απρ 2019, 23:45
Δηλαδή οι πρώτοι ΑΜερικανοί δεν πήγαν τυχοδιωκτικά για ένα καλύτερο μέλλον, όπως όλοι οι μετανάστες, πήγαν για να φτιάξουν την Αμερική που δεν υπήρχε καν. Για τους γηγενείς, κουβέντα.
Αυτό είναι ακόμα χειρότερο, καλύτερα να πήγαιναν μετανάστες, ο μετανάστης έρχεται να ενταχθεί, ο αποικιοκράτης να κατακτήσει.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.

Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ » 04 Απρ 2019, 14:59

Της Ίλντα Νταλί. Νοσηλεύτριας στο ΨΝΑ «Δαφνί»

Δαφνί. καθομαι στο γραφειο με ανοιχτο τον υπολογιστη και μπαινει ενας τροφιμος για να μου ζητησει τα φαρμακα του που ειχε ξεχασει πως τα ηπιε. περναει η εικονα του νεκρου παιδιου στην παραλια και ακολουθει ο παρακατω διαλογος.
-τι ειναι αυτο?
-ενα παιδι
-γιατι δεν το σηκωνουν? θα πνιγει
-εχει πνιγει
-η μαμα του που ειναι?
-δεν ξερω
-να την βαλουν φυλακη. δεν προσεξε το παιδι
-δεν φταιει η μαμα του. το εβαλε σε μια βαρκα για να το σωσει απο τον πολεμο αλλα για αυτες τις βαρκες δεν υπαρχει λιμανι
-γιατι δεν υπαρχει λιμανι?
-γιατι οι χωρες που δεν εχουν πολεμο δεν τους θελουν
-προσφυγες ειναι δηλαδη?
-προσφυγες
-ακουσε μαρια μου…
-δεν με λενε μαρια βρε γιαννη
-δεν εχει σημασια. τυχαιο ειναι το ονομα σου. τυχαιο και που δεν ζεις στον πολεμο.
αυτοι που δεν θελουν τους προσφυγες ειναι καταραμενοι
-δεν προκειται να αλλαξουν
-η γη δεν ανηκει σε κανεναν. οι ανθρωποι δεν εδωσαν γη σε αυτο το παιδι για να περπατησει αλλα η γη του εδωσε μια γωνια για να πεθανει. το χωμα δεν κανει διακρισεις. τους δεχεται ολους. ασπρους μαυρους κιτρινους…ολους
-πιστευεις οτι ξεκουραστηκε?
-φυσικα. κοιμαται μπρουμυτα για να μην βλεπει τους ανθρωπους
-πηγαινε στο κρεβατι σου να ξαπλωσεις. ειναι μεσημερι
-μην με διωχνεις οταν συζηταμε
-δεν αντεχω να συζηταω αλλο
-αν δεν αντεχεις να πας στον πρωθυπουργο και να του πεις οτι τους θελουμε τους προσφυγες. να τους φερουν εδω. εχουμε χωρο. εγω θα ξαπλωσω κοντα στον τοιχο και χωραει να κοιμηθει και αλλος ενας στο κρεβατι μου. και το φαι πολυ ειναι. φτανει για ολους. ετσι να του πεις. τα παιδια δεν κανει να πεθαινουν. θα του το πεις?
-δεν μπορω να του το πω αλλα θα το πω σε πολλους ανθρωπους σε λιγο
-θα πας σε πλατεια να βγαλεις λογο?
-καπως ετσι!
-να τους πεις να τα αγαπανε τα παιδια
-θα τους το πω
-και να μου φερεις τα φαρμακα μου
ειναι στο κρεβατι του και κλαιει. δεν ζηταει πια τα φαρμακα του. εχει μαζευτει κοντα κοντα στον τοιχο και μονολογει… τι ενας της ειπα? αν μαζευτω πιο πολυ, και δυο χωρανε.

συζητηση με εναν τρελο
Πηγή: docmed.gr

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 04 Απρ 2019, 17:21

paul25 έγραψε:
03 Απρ 2019, 23:20
Nandros έγραψε:
03 Απρ 2019, 23:08
Good! Επιτέλους άρχισαν να ξυπνούν.
Το good που το βλέπεις; Η χώρα που τα "γέννησε"; Μάλλον για Alles Gut! το βλέπω.... :003:
«θα αποκαταστήσει την κοινή λογική στην εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και θα σταματήσει την τακτική που ακολουθούν επικίνδυνοι αλλοδαποί εγκληματίες, οι οποίοι επικαλούνται τα ανθρώπινα δικαιώματά τους για να αποφύγουν την απέλαση.[/color]
Αυτό είναι το good που βλέπω! Και ας σκάσουν οι halilέγγυοι!
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Gordian Knot
Phorum.gr user: Gordian Knot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gordian Knot » 10 Απρ 2019, 12:45

Μιλώντας για αριστουργήματα της 7ης τέχνης, μου ’ρθε στο νου το πολυβραβευμένο film “Schindler's list” και αναλογίστηκα πόσο περιττές ήταν οι πολεμικές επιχειρήσεις των συμμαχικών χωρών ενάντια στις δυνάμεις του άξονα.
Το πράγμα μίλαγε απ’ την αρχή: Τα ίδια τα μέλη του Ναζιστικού κόμματος έσωζαν διωκόμενους Εβραίους από βέβαιο θάνατο.
Για να μην αναφέρουμε τις απόπειρες δολοφονίας του Χίτλερ από ανώτερους αξιωματικούς του γερμανικού στρατού. Ε, εντάξει, δεν εξοντώθηκε στην 1η επίθεση, θα σκοτωνόταν στη δεύτερη. Big deal.
Απόβαση στη Νορμανδία και μαλακίες! Η κατάρρευση της Γερμανίας ήταν απλώς θέμα χρόνου, τσάμπα χάθηκαν τόσες ζωές. Το μόνο που έπρεπε να κάνουμε ήταν υπομονή. Λίγοοοοοο υπομονή. Μια σταλιά. Να, τόσο δα. Και να παραμείνουμε ΑΔΡΑΝΕΙΣ, ΑΜΕΤΟΧΟΙ. Αφού στο είπα, στο απέδειξα. Ο Σίντλερ, ο παγιδευμένος χαρτοφύλακας, τι άλλο θέλεις για να πειστείς;
Πως; Διαφωνείς; Τι θα πει «αυτές είναι οι ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ (που επιβεβαιώνουν τον ΚΑΝΟΝΑ)»;
Μα πιάνεσαι κι εσύ σε κάτι λεπτομέρειες ρε παιδί μου, σε κάτι λεπτομέρειες...
© Αντιτουρκική μούργα, γνωστός και ως «Βλαχάραπας της θαλάσσης» - Ανάθεμά με κι αν καταλαβαίνω τι πάει να πεί αυτό...
Σας μερσώ μαντάμ, ορέν ντουβάρ :lol:

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 11 Απρ 2019, 00:06

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
04 Απρ 2019, 14:59

Δαφνί. καθομαι στο γραφειο με ανοιχτο τον υπολογιστη και μπαινει ενας τροφιμος για να μου ζητησει τα φαρμακα του που ειχε ξεχασει πως τα ηπιε. περναει η εικονα του νεκρου παιδιου στην παραλια και ακολουθει ο παρακατω διαλογος.
-τι ειναι αυτο?
-ενα παιδι
-εχει πνιγει
-η μαμα του που ειναι?
-δεν ξερω
-δεν φταιει η μαμα του. το εβαλε σε μια βαρκα για να το σωσει απο τον πολεμο αλλα για αυτες τις βαρκες δεν υπαρχει λιμανι
-προσφυγες ειναι δηλαδη?
-προσφυγες
-ακουσε μαρια μου…
-δεν εχει σημασια. τυχαιο ειναι το ονομα σου. τυχαιο και που δεν ζεις στον πολεμο.
-η γη δεν ανηκει σε κανεναν. οι ανθρωποι δεν εδωσαν γη σε αυτο το παιδι για να περπατησει αλλα η γη του εδωσε μια γωνια για να πεθανει. το χωμα δεν κανει διακρισεις. τους δεχεται ολους. ασπρους μαυρους κιτρινους…ολους
-αν δεν αντεχεις να πας στον πρωθυπουργο και να του πεις οτι τους θελουμε τους προσφυγες. να τους φερουν εδω. εχουμε χωρο. εγω θα ξαπλωσω κοντα στον τοιχο και χωραει να κοιμηθει και αλλος ενας στο κρεβατι μου. και το φαι πολυ ειναι. φτανει για ολους. ετσι να του πεις. τα παιδια δεν κανει να πεθαινουν. θα του το πεις?
-καπως ετσι!
-θα τους το πω
ειναι στο κρεβατι του και κλαιει. δεν ζηταει πια τα φαρμακα του. εχει μαζευτει κοντα κοντα στον τοιχο και μονολογει… τι ενας της ειπα? αν μαζευτω πιο πολυ, και δυο χωρανε.

συζητηση με εναν τρελο
Κρίνοντας από το όνομα, δεν μου κάνει εντύπωση ο σουρεαλιστικός διάλογος. Γιατί τέτοιον διάλογο αποκλείεται να έκανε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Χουργιατς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς » 11 Απρ 2019, 00:41

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
συζήτηση με τρελλούς όντως

να σημειώσουμε βέβαια πως το σώμα του παιδιού αλλαζε θέσεις στην παραλία ώστε να παραχθεί δραματικότερο εφφέ στις φωτογραφίες

Εικόνα

το ίδιο με τον ομραν ντακνις, κατά κόσμον ντάστυ, με τον οποίο δακρύσαμε εδώ

Εικόνα

φυσικά ο ντάστυ χαίρει άκρας υγιείας στην εικόνα, και ούτε αυτό ήταν το πρώτο φωτογύρισμα που έκανε στην καρριέρα του.

εδώ κάνει το μοντέλο γι' άλλη αιτία

Εικόνα

Τη φωτογραφία του ντάστυ την πήρε αυτό το αγόρι εδώ

Εικόνα

και ανφάς εδώ, με τη λωρίδα στο κεφάλι

Εικόνα

ο οποίος στην προηγούμενη φωτο απεικονίζεται χαμογελαστός μαζί με αυτούς εδώ

Εικόνα

οι οποίοι κρατούν ένα 12χρονο αγόρι-αιχμάλωτο. Το λαηβλικ έχει πλέον σβήσει το βίντεο όπου τα παλικάρια αποκεφαλίζουν τον 12χρονο στην καρότσα του αγροτικού.

Το βίντεο αυτό ήταν ένα ακόμα βίντεο προπαγάνδας - όπως και η φωτογραφία του ντάστυ.
Και ο βιντεογράφος πιθανότατα ήταν ο ίδιος ο φωτογράφος του ντάστυ ο οποίος τον αποθανάτισε για τα δυτικά ΜΜΕ στο ασθενοφόρο.

Γι'αυτό λοιπόν σου λέω Αχα.
Άνθρωπος με τον μπαστερ κητον στο άβαταρ είναι αρκετά ευφυής ώστε να καταλάβει πότε του φέρονται σαν σκυλάκι του παβλώφ.
δεν χρειάζεται να με πιστέψεις.

Ψάξε μόνος σου την αλήθεια των ανωτέρω

Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ » 11 Απρ 2019, 01:51

Χουργιατς έγραψε:
11 Απρ 2019, 00:41
Βλεπεις το δεντρο...

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 11 Απρ 2019, 02:06

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:

-τι ειναι αυτο?
-ενα παιδι
-εχει πνιγει
-η μαμα του που ειναι?
-δεν ξερω
-προσφυγες ειναι δηλαδη?
-προσφυγες
-ακουσε μαρια μου…
-καπως ετσι!
-θα τους το πω

συζητηση με εναν τρελο
τι μαλακίες διαβάζεις;

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 11 Απρ 2019, 02:08

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
11 Απρ 2019, 01:51
Χουργιατς έγραψε:
11 Απρ 2019, 00:41
Βλεπεις το δεντρο...
ποιο είναι το δάσος ρε μεγάλε;

Άβαταρ μέλους
Χουργιατς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς » 11 Απρ 2019, 02:08

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
11 Απρ 2019, 01:51
Αγόρι γλυκό,
θησαυρέ μου μονάχε,
ελπίζω να πληρώνεσαι από τον σύριζα.

αλλιώς, ο μπούμπυς και ο μαξ σε έχουν για κορόιδο.

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 11 Απρ 2019, 02:13

Γαληνός έγραψε:
03 Απρ 2019, 23:45
But by the end of the 19th century, many more people were coming from southern Europe and from Eastern Europe - Slavs, Mediterranean people, it was said. And there was, for the first time, particularly because the numbers were so great, some real concern about - this was sort of somehow jeopardizing the heritage of the United States, which was seen as a kind of an Anglo Protestant heritage
Δεν μάς ήθελαν

και πιο κάτω
And we have now seen lately a really - quite a remarkable change in the way that people talk about this problem. You've used the - and I used the term that we are a nation of immigrants. There is now a feeling among some quarters of the population that we actually are not a nation of immigrants. We are a nation of settlers. :102: You know, there's this idea that the people that built this country were not actually immigrants. :102::102:They were settlers or pioneers or conquerors. :102::102::102: The idea of an immigrant is a whole different concept. :roll:
Δηλαδή οι πρώτοι ΑΜερικανοί δεν πήγαν τυχοδιωκτικά για ένα καλύτερο μέλλον, όπως όλοι οι μετανάστες, πήγαν για να φτιάξουν την Αμερική που δεν υπήρχε καν. Για τους γηγενείς, κουβέντα.

https://www.npr.org/2019/01/16/68581939 ... 4319159764
οι γηγενείς ήταν είτε άγριοι που ζούσαν ακόμα στην εποχή του χαλκού είτε αυτοκρατορίες τύπου εποχής του σιδήρου που έκαναν ανθρωποθυσίες για διασκέδαση. Τι να κάνουμε τώρα;

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 11 Απρ 2019, 11:41

Φυσικα και ειναι, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι καθε περιπτωση μεταναστευσης μπορει να δικαιωθει. Τα δικαιωματα συνεπαγονται και υποχρεωσεις, οταν δεν μπορεις να τηρησεις τις υποχρεωσεις που συνεπαγονται απο τα δικαιωματα σου, τοτε τα δικαιωματα σου ακυρωνονται.

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 11 Απρ 2019, 18:13

axilmar έγραψε:
11 Απρ 2019, 11:41
Φυσικα και ειναι, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι καθε περιπτωση μεταναστευσης μπορει να δικαιωθει. Τα δικαιωματα συνεπαγονται και υποχρεωσεις, οταν δεν μπορεις να τηρησεις τις υποχρεωσεις που συνεπαγονται απο τα δικαιωματα σου, τοτε τα δικαιωματα σου ακυρωνονται.
Υποχρεωσεις για ποιον;

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 12 Απρ 2019, 14:35

paul25 έγραψε:
11 Απρ 2019, 18:13
axilmar έγραψε:
Υποχρεωσεις για ποιον;
Για τον μεταναστη.

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 12 Απρ 2019, 14:52

axilmar έγραψε:
12 Απρ 2019, 14:35
paul25 έγραψε:
11 Απρ 2019, 18:13
axilmar έγραψε:
Υποχρεωσεις για ποιον;
Για τον μεταναστη.
Τα ανθρωπινα δικαιωματα δεν ενεχουν υποχρεωσεις γι'αυτον που τα φερει, ενεχουν μονο για την πολιτεια. Δεν ακυρωνονται τα ανθρωπινα δικαιωματα ποτε εφοσον ειναι συνομα της ανθρωπινης φυσης, πρεπει να καταργηθει η ανθρωπινη φυση για να θεωρηθει οτι δεν υπαρχουν. Δηλαδη μονο νεκρος δεν τα εχεις πλεον.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών