Ο αντικαπνιστικός νόμος έφερε μείωση 40% στον τζίρο των καταστημάτων

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Ο αντικαπνιστικός νόμος έφερε μείωση 40% στον τζίρο των καταστημάτων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 20 Ιαν 2020, 19:31

The Rebel έγραψε:
20 Ιαν 2020, 19:02

Δείτε τι δήλωσε ο ιδιοκτήτης της λέσχης στο thestival.gr

Ηλίθιος. Και καλά έπεσε ο τζίρος του (40% πάντα, μην ξεφεύγουμε από το παραμύθι) και είπε να το κλείσει τελείως το μαγαζί, μειώνοντας τον τζίρο του 90%.

Well done, αντιδραστικό βόδι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Τσουχτερά πρόστιμα σε "Λέσχη καπνιστών"

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 21 Ιαν 2020, 09:33

Βλήμα έγραψε:
20 Ιαν 2020, 10:55
Γιατί ρε παιδιά; Αφού ήτανε λέσχες.
Διότι δεν είναι λέσχες στην πράξη. Είναι μασκαρεμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες που προσπαθούν απλά να θολώσουν τα νερά γράφοντας "Λέσχη".
Γελιόμαστε όταν ξαφνικά θεωρούμε ότι έγινε κάποιο κοσμοιστορικό γεγονός κι άνοιξαν 1000 λέσχες καπνιστών στην Ελλάδα με "μη επιχειρηματική δράση". Δυστυχώς, ο έλληνας έμαθε να ζει με παραθυράκια και ψέματα.

Το θέμα με τις λέσχες είχα θίξει από την πρώτη ημέρα ισχύος του νόμου κι έλεγα "προσοχή στους επιχειρηματίες να μην πέσουν θύματα επιτηδείων που αποσπούν σημαντικά ποσά και υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια"

Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα » 21 Ιαν 2020, 10:07

stavmanr έγραψε:
21 Ιαν 2020, 09:33
Βλήμα έγραψε:
Διότι δεν είναι λέσχες στην πράξη. Είναι μασκαρεμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες που προσπαθούν απλά να θολώσουν τα νερά γράφοντας "Λέσχη".
Γελιόμαστε όταν ξαφνικά θεωρούμε ότι έγινε κάποιο κοσμοιστορικό γεγονός κι άνοιξαν 1000 λέσχες καπνιστών στην Ελλάδα με "μη επιχειρηματική δράση". Δυστυχώς, ο έλληνας έμαθε να ζει με παραθυράκια και ψέματα.

Το θέμα με τις λέσχες είχα θίξει από την πρώτη ημέρα ισχύος του νόμου κι έλεγα "προσοχή στους επιχειρηματίες να μην πέσουν θύματα επιτηδείων που αποσπούν σημαντικά ποσά και υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια"
Και τι σε νοιάζει εσένα ρε άθρωπε; Τόσο πολύ σε καταπιέζει; Τελικά το ζητούμενο ποιο είναι; Να μπορείς να βγεις χωρίς να έχεις στη μούρη σου τον τοξικό καπνό μου ή να μη μπορώ να γουστάρω με κανέναν τρόπο σε καμία έξοδο; Τόσο κακό είναι να προσπαθήσουμε να συνδυάσουμε και τη δική σου ευχάριστη έξοδο και την δικιά μου; Πας εσύ όπου σε καλύπτει, πάω κι εγώ όπου καλύπτει εμένα.
Γαμώ την τάξη, γαμώ και την ασφάλεια.

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 21 Ιαν 2020, 10:11

Θα γίνεται άνθρωποι θέλετε δεν θέλετε λεμς

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 21 Ιαν 2020, 10:16

Είσαι με τα καλά σου Βλήμα; Τι με νοιάζει που τρέχει κανονική επιχείρηση χωρίς να κόβει αποδείξεις, πληρώνοντας το προσωπικό κατάμαυρα, μασκαρευοντας τους πελάτες σαν...μέλη συλλόγου κι όλα αυτά για να μην πάνε ένα λεπτό έξω για τσιγάρο όπως κάνει όλος ο πλανήτης;

Το σπίτι να του πάρουνε του αλήτη.

Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα » 21 Ιαν 2020, 10:25

Δημοκράτης έγραψε:
21 Ιαν 2020, 10:11
Θα γίνεται άνθρωποι θέλετε δεν θέλετε λεμς
Όταν χρειαστώ άθρεπο-νταβατζή θα σε προτιμήσω. Μέχρι τότε κοίτα την δουλειά σου, να κοιτάξω κι εγώ τη θκιάμ'.
foscilis έγραψε:
21 Ιαν 2020, 10:16
Είσαι με τα καλά σου Βλήμα; Τι με νοιάζει που τρέχει κανονική επιχείρηση χωρίς να κόβει αποδείξεις, πληρώνοντας το προσωπικό κατάμαυρα, μασκαρευοντας τους πελάτες σαν...μέλη συλλόγου κι όλα αυτά για να μην πάνε ένα λεπτό έξω για τσιγάρο όπως κάνει όλος ο πλανήτης;

Δεν μου φάνηκε σα να ισχύουν τα δεδομένα που λες. Δεν τα αποκλύω κιόλας, αλλά έχει επενδύσει πολύ στο προμόσιον για να είναι τόσο παράνομος όσο λες. Όλοι με την πάρτη του ασχολούνται.

Εν τω μεταξύ την Παρασκευή έκανα μία καπνιστική μάζωξη σπίτιμ' θεωρώντας πως οι μη καπνιστές είτε δεν θα έρθουν είτε, αν έρθουν, θα σεβαστούν ότι καπνίζουμε. Κι ήρθε κι ένας μαλάκας και μας έπρηξε τομπούτσο (του έβαζε φίδια η κοπέλα του). Όταν του είπα "ποιος σε κάλεσε ρε άθρωπε;" μου λέει "δεν θα με απομονώσεις εσύ εμένα". Σπίτι μου αυτά. Να δεις που ο επόμενος εμφύλιος θα γίνει για το τσιγάρο.
SpoilerShow
Χάριν υπερβολής το είπα το τελευταίο, δεν κυριολεκτώ

Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα » 21 Ιαν 2020, 10:36

hellegennes έγραψε:
20 Ιαν 2020, 19:31
The Rebel έγραψε:
20 Ιαν 2020, 19:02

Δείτε τι δήλωσε ο ιδιοκτήτης της λέσχης στο thestival.gr

Ηλίθιος. Και καλά έπεσε ο τζίρος του (40% πάντα, μην ξεφεύγουμε από το παραμύθι) και είπε να το κλείσει τελείως το μαγαζί, μειώνοντας τον τζίρο του 90%.

Well done, αντιδραστικό βόδι.
Τι θεωρείς πιο πιθανό; Να έγινε "αντιδραστικό βόδι" γιατί έτσι του κάπνισε (pun intended) ή να έπεσε όντως ο τζίρος του κατά 40%;

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 21 Ιαν 2020, 10:39

Τι λε ρε παιδί μου.

Εγώ λέω να φέρει και εντεκαχρονες πουτανες να έχει 5000% αύξηση τζίρου μια και θα συρρευσουν παιδερες από όλον τον πλανήτη.

Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα » 21 Ιαν 2020, 10:43

foscilis έγραψε:
21 Ιαν 2020, 10:39
Τι λε ρε παιδί μου.

Εγώ λέω να φέρει και εντεκαχρονες πουτανες να έχει 5000% αύξηση τζίρου μια και θα συρρευσουν παιδερες από όλον τον πλανήτη.
Αν φέρει εντεκάχρονες πουτάνες θα βλάψει τα κορίτσια.
Αν ανοίξει λέσχη που την τρέχει χωρίς προσωπικό, μόνος του, ποιον βλάπτει;

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 21 Ιαν 2020, 11:35

Βλήμα έγραψε:
21 Ιαν 2020, 10:07
stavmanr έγραψε:
21 Ιαν 2020, 09:33
Βλήμα έγραψε:

Και τι σε νοιάζει εσένα ρε άθρωπε; Τόσο πολύ σε καταπιέζει; Τελικά το ζητούμενο ποιο είναι; Να μπορείς να βγεις χωρίς να έχεις στη μούρη σου τον τοξικό καπνό μου ή να μη μπορώ να γουστάρω με κανέναν τρόπο σε καμία έξοδο; Τόσο κακό είναι να προσπαθήσουμε να συνδυάσουμε και τη δική σου ευχάριστη έξοδο και την δικιά μου; Πας εσύ όπου σε καλύπτει, πάω κι εγώ όπου καλύπτει εμένα.
Γαμώ την τάξη, γαμώ και την ασφάλεια.
Έβαλα ένα άρθρο που λέει ότι η Λέσχη Καπνιστών έφαγε προστιμάρα.
Με ρωτάς τί με νοιάζει εμένα.
Προφανώς δεν με νοιάζει. Παρανόμησε, πλήρωσε, τελείωσε. Έβαλα την είδηση για να ξέρουν όλοι ότι γίνονται έλεγχοι εφαρμογής του νόμου, δηλαδή ενημερωτικά.
Εσένα από την άλλη τί σε νοιάζει που κάποιος πλήρωσε πρόστιμο για την παρανομία του;

Ανοίγεις ποστς για κάθε έναν που πχ. τρώει κλήση παράνομου παρκαρίσματος ή αντικανονικής οδήγησης; :p2:

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 21 Ιαν 2020, 11:38

Βλήμα έγραψε:
21 Ιαν 2020, 10:43
foscilis έγραψε:
21 Ιαν 2020, 10:39
Τι λε ρε παιδί μου.

Αν φέρει εντεκάχρονες πουτάνες θα βλάψει τα κορίτσια.
Πού το ξέρεις;

Μπορεί να το θέλουνε.

Όπως υπάρχουν και εργαζόμενοι που θέλουνε να δουλεύουν μαύρα σε καρκινογόνες αναθυμιάσεις.

ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 21 Ιαν 2020, 11:40

Βλήμα έγραψε:
21 Ιαν 2020, 10:25
Εν τω μεταξύ την Παρασκευή έκανα μία καπνιστική μάζωξη σπίτιμ' θεωρώντας πως οι μη καπνιστές είτε δεν θα έρθουν είτε, αν έρθουν, θα σεβαστούν ότι καπνίζουμε. Κι ήρθε κι ένας μαλάκας και μας έπρηξε τομπούτσο (του έβαζε φίδια η κοπέλα του). Όταν του είπα "ποιος σε κάλεσε ρε άθρωπε;" μου λέει "δεν θα με απομονώσεις εσύ εμένα". Σπίτι μου αυτά. Να δεις που ο επόμενος εμφύλιος θα γίνει για το τσιγάρο.
SpoilerShow
Χάριν υπερβολής το είπα το τελευταίο, δεν κυριολεκτώ
Έκανες μάζωξη στο σπίτι σου με άτομα που δεν γνωρίζεις και δεν προσκάλεσες; :p2:

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 21 Ιαν 2020, 11:44

foscilis έγραψε:

Να ξέρεις ότι το αυστηρότερο κομμάτι της ποινής είναι το εργασιακό. Μπορούν κυριολεκτικά να σου πάρουν το κεφάλι για την εργασιακή ασφάλεια.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 21 Ιαν 2020, 11:47

stavmanr έγραψε:
21 Ιαν 2020, 11:44
foscilis έγραψε:

Να ξέρεις ότι το αυστηρότερο κομμάτι της ποινής είναι το εργασιακό. Μπορούν κυριολεκτικά να σου πάρουν το κεφάλι για την εργασιακή ασφάλεια.
Μα άμα έβλεπες πώς διαφημίζανε τη φάση με τις λέσχες. "Δε χρειάζεται πια να ασχολείσαι με ΙΚΑ, υγειονομικό, ούτε να κόβεις αποδείξεις επειδή κέρασες ένα ποτό τα μέλη".

Αυτό θα το μελετήσουν κοινωνιολόγοι στο μέλλον ως το κορυφαία στιγμή τραμπακουλισμού, τη στιγμή που ο Έλλην επιχειρηματίας αποφάσισε να πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα μια και ήταν παντελώς ανίκανος να διαχειριστεί επιχείρηση εντός της.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 21 Ιαν 2020, 12:19

foscilis έγραψε:
21 Ιαν 2020, 11:47
stavmanr έγραψε:
21 Ιαν 2020, 11:44
foscilis έγραψε:

Μα άμα έβλεπες πώς διαφημίζανε τη φάση με τις λέσχες. "Δε χρειάζεται πια να ασχολείσαι με ΙΚΑ, υγειονομικό, ούτε να κόβεις αποδείξεις επειδή κέρασες ένα ποτό τα μέλη".
Συγκεκριμένο σωματείο που "πουλά" υπηρεσίες ανοίγματος Λέσχης χρεώνει ετήσια συνδρομή 250 ευρώ και ξεχωριστά τα έξοδα για τη διαδικασία αδειοδότησης, καθώς και κάθε άλλης προσφυγής (πχ. στο ΣτΕ).
Αν υποθέσουμε ότι έχουν δίκιο που μιλούν για 2000 λέσχες μιλάμε για 500.000 ευρώ μόνο από συνδρομές.
Έτσι γίνονται οι καλές μπίζνες. :wink
Αυτό θα το μελετήσουν κοινωνιολόγοι στο μέλλον ως το κορυφαία στιγμή τραμπακουλισμού, τη στιγμή που ο Έλλην επιχειρηματίας αποφάσισε να πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα μια και ήταν παντελώς ανίκανος να διαχειριστεί επιχείρηση εντός της.
Κατά τη γνώμη μου, δόθηκε μία εξαιρετική ευκαιρία στους καταστηματάρχες να απεμπλακούν από τη διαδικασία διαπληκτισμών με τους πελάτες "συγγνώμη αλλά ελεγχόμαστε από το νόμο". Με αυτά τα χαζά τερτίπια ξαναγίνονται εισπράκτορες της δυσφορίας δεδομένου ότι ο καπνίζων τους ρωτά "ο άλλος άνοιξε λέσχη, εσύ δεν θα ανοίξεις για εμάς;". Μπαίνουν σε διαδικασία του ενδιάμεσου, ενώ ήταν οι ίδιοι παντελώς αμέτοχοι στην ευθύνη ισχύος του νόμου.
Κατά τη γνώμη μου έπρεπε να οργανώσουν από την πρώτη στιγμή σωματεία που θα κόβουν πισινούς σε κάθε περίπτωση πλαγιοκόπησης ή μη τήρησης του νόμου, κυρίως για λόγους θεμιτού ανταγωνισμού. Δεν το έκαναν. Αντιθέτως, ίδρυσαν σωματεία για να προβούν σε πλαγιοκοπήσεις του νόμου προς όφελος των μεγάλων καταστημάτων κι εμπορικών επιχειρήσεων, δηλαδή για να εκμεταλλευτούν συγκεκριμένες τάξεις επιχειρηματιών του κλάδου εστίασης άλλες τάξεις συναδέλφων τους.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών