συμμετέχουν διάφοροι

Έχω ακούσει ανάλογη ατάκα από τέτοιο άτομο στην απάντηση γιατί να βρωμίζουν. Ότι τουλάχιστον δεν ζουν μέσα στη δυστυχία του συστήματος. Μάλιστα, πληρώνεις το λογαριασμό και στη λένε και από πάνω! Και επειδή μένεις έτσι με την αφασία τουςKauldron έγραψε: ↑17 Ιούλ 2018, 21:46Τους πρεζάκηδες τους αποκαλούν "διαβόλους της ντόπας" για κάποιο λόγο.«Θέλεις να μου πεις ότι είναι κανονικό να βρίσκεται η κοπέλα αναίσθητη στις πλάκες, περιτριγυρισμένη από αγνώστους που την κλέβουν;»
«Και γιατί να είναι κανονικό να έχει σπίτι και να χρωστά δάνεια και να πληρώνει λογαριασμούς, όπως εσύ; Ο καθένας κάνει την επιλογή του… Κι εμένα μπορεί να μη μου αρέσει η ζωή σου αλλά δεν σου λέω τίποτα…»
«Είναι επιλογή να πεθαίνεις μέρα με την ημέρα στο Πάρκο;»
«Κανείς δεν πεθαίνει. Θα ξυπνήσει η κοπέλα… 90% θα ξυπνήσει. Να μην κοιτάς, αν δεν σου αρέσει».
Η ανωμαλία ο αργός θάνατος και η αυτοκαταστροφή έχουν γίνει το ίδιο "φυσιολογικά" με το να έχεις σπίτι και να πληρώνεις λογαριασμούς. Και αυτό διατείνεται με περισσό θράσος, από ένα αναρχοανώμαλο τσογλάνι πρεζάκι και βιαστή.
Τι μου θύμισες. Ήταν στο Μετρό ένας τέτοιος, που φαινόταν ικανός μόνο να αναπνέει, να πηγαίνει τουαλέτα και να ζει για τη δόση του. Και όμως... Όταν σηκώθηκε είχε αφήσει πίσω του με αριστοτεχνικό δακτυλουργικό τρόπο ένα μισοφαγωμένο ψωμάκι, αλλά όχι φανερά μην του τη μπει κανείς. Μέχρι εκεί καταλάβαινε ο τύπος.Ασέβαστος έγραψε: ↑18 Ιούλ 2018, 12:18τοσο και περισσοτερο.κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε: ↑18 Ιούλ 2018, 11:53
ας μην τους έχουμε τόσο του πεταματού,αυτό θέλω να πώ.
κανεις, ποτε, δεν πηγε για απεξαρτηση πριν πιασει πατο. απολυτο πατο.
οσο εχουν γονεις που τους φροντιζουν, οσο μπορουν να παρουν τα ποδια τους και να κλεψουν η να παρουν καμια πιπα για να εξασφαλισουν τη δοση τους, οσο ειναι εξω απο τη φυλακη, δεν σκεφτονται την απεξαρτηση. θα σου φανει ακραιο αυτο, αλλα καλοπερνανε.
Ε, ναι, παλιά σε κάθε σχολείο είχες παρέες που είχαν κάποια πάρε δώσε με τέτοια και σταδιακά και με βαριά. Τώρα δεν είναι έτσι ακριβώς. Όχι ότι έχει εκλείψει, βέβαια. Δεν το έγραψα αυτό. Έγραψα ότι αυξήθηκαν σε σχέση με την ενδιάμεση εποχή 90-2000 και δεν είναι και τόσο θέμα κρίσης. Τουλάχιστον δεν βλέπω ούτε τώρα γονείς της μεσοαστικής τάξης να ανησυχούν φανερά για τέτοια θέματα, σε σχέση με τα τέλη 80s, παλιά δεν ήξερες από πού θα σου έρθει.waldorf έγραψε: ↑18 Ιούλ 2018, 19:08Που ζεις καλή μου κοπέλα;Είχαν σχεδόν εκλείψει πριν λίγα χρόνια;
Όταν κρύβουμε τη σκόνη κάτω απ`το χαλί,αυτή δεν παύει να υπάρχει απλά δεν την βλέπουμε.
Δεν υπάρχει δυστυχώς πιά ο Ευαγγελάτος να ρωτάει στα παράθυρα τον Τσιαμτσίκα τον αριθμό των νεκρών που είχαμε σήμερα από ναρκωτικά.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε πια καθημερινά νεκρούς από ναρκωτικά.Απλά σημαίνει ότι δεν έχουμε Ευαγγελάτο και Τσιαμτσίκα.
Δεν ξέρω τι με στεναχωρεί πιό πολύ.Μάλλον το ότι δεν έχουμε Ευαγγελάτο και Τσιαμτσίκα.
Μπλα μπλα μπλα, σκουπιδια.
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Ιούλ 2018, 21:49Η λογική λέει πολλά αλλά ζούμε στην Ελλάδα. Το τροχαίο είναι άλλο πράγμα. Σωματικός τραυματισμός. Στις περιπτώσεις που παίζουν ψυχολογικοί παράγοντες (πχ μία κρίση πανικού, τρέλλας, ναρκωτικά κλπ) οι συγγενείς, γείτονες, περαστικοί κλπ δεν μπορούν να κάνουν τίποτα αν το θύμα δεν δηλώσει συγκατάθεση. Οι εκαβίτες το ίδιο. Έρχεται αστυνομία. Και για την ακρίβεια, βάζει χειροπέδες για να μην αυτοτραυματισθεί ο ασθενής.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑17 Ιούλ 2018, 21:31Είπαμε, σε ένα βαθμό. Αλλιώς αναιρείς την προσπάθεια που έχουν κάνει οι απεξαρτημένοι.κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε: ↑17 Ιούλ 2018, 21:20
πως την διάλεξε;εθισμένη είναι.δεν αποφασίζει η ίδια αλλά ''οι ουσίες''.Η λογική λέει ότι την έχουν. Δηλαδή εγώ αν πάθω τροχαίο και μουγκρίσω όταν έρθει το ΕΚΑΒ, πρέπει να με αφήσουν στο δρόμο ή να περιμένουν να έρθει κι η αστυνομία χάνοντας πολύτιμα λεπτά;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Ιούλ 2018, 21:20Όχι, δεν είναι έτσι. Αυτό δεν θα γινόταν στο Σύνταγμα.
Οι εκαβίτες δεν έχουν την αρμοδιότητα να πάρουν τέτοια πρωτοβουλία και να πάρουν κάποιον για νοσηλεία. Χρειάζεται συμμετοχή της αστυνομίας.
Και σε κάποιες περιοχές, η αστυνομία είναι ανεπιθύμητη γιατί πλακώνουν οι συλλογικότητες και λοιποί ευαισθητοποιημένοι.
Μα δεν έγραψα ότι δεν μπορούν να πάρουν τον ασθενή οι εκαβίτες αν τους καλέσουν. Πολλές φορές μεταφέρουν ημιαναίσθητους ναρκομανείς σε νοσοκομεία. Το θέμα είναι ότι πολλές φορές έρχονται σε αντιπαράθεση με τους υπόλοιπους, όπως περιγράφεται στην αρχική δημοσίευση (που μπορεί να είναι αληθής, μπορεί και όχι αλλά σε κάθε περίπτωση, το σκηνικό υπάρχει). Και από τη στιγμή, που σε κάποιες περιοχές, δεν παίζουν μόνον ναρκωτικά αλλά και πορνεία, είναι απολύτως φυσικό για όσους συχνάζουν στο χώρο, να μη θέλουν έρευνες και αστυνόμευση της περιοχής και να αντιδρούν βίαια σε όποιον κρατικό φορέα επεμβαίνει.Naida έγραψε: ↑19 Ιούλ 2018, 10:01Και που το ξέρουν οι εκαβίτες αν είναι έτσι από τα ναρκωτικά ή αν έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι ή έπαθε εγκεφαλικό και είναι σε αυτή τη κατάσταση μη μπορώντας να δώσει συγκατάθεση;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Ιούλ 2018, 21:49Η λογική λέει πολλά αλλά ζούμε στην Ελλάδα. Το τροχαίο είναι άλλο πράγμα. Σωματικός τραυματισμός. Στις περιπτώσεις που παίζουν ψυχολογικοί παράγοντες (πχ μία κρίση πανικού, τρέλλας, ναρκωτικά κλπ) οι συγγενείς, γείτονες, περαστικοί κλπ δεν μπορούν να κάνουν τίποτα αν το θύμα δεν δηλώσει συγκατάθεση. Οι εκαβίτες το ίδιο. Έρχεται αστυνομία. Και για την ακρίβεια, βάζει χειροπέδες για να μην αυτοτραυματισθεί ο ασθενής.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑17 Ιούλ 2018, 21:31
Είπαμε, σε ένα βαθμό. Αλλιώς αναιρείς την προσπάθεια που έχουν κάνει οι απεξαρτημένοι.
Η λογική λέει ότι την έχουν. Δηλαδή εγώ αν πάθω τροχαίο και μουγκρίσω όταν έρθει το ΕΚΑΒ, πρέπει να με αφήσουν στο δρόμο ή να περιμένουν να έρθει κι η αστυνομία χάνοντας πολύτιμα λεπτά;
Δηλαδή αν έβλεπαν έναν ηλικιωμένο ημιαναίσθητο μη μπορώντας να δώσει συγκατάθεση θα τον άφηναν στο δρόμο;
Αθηνά, είσαι ΤΕΛΕΙΩΣ εκτός τόπου και χρόνου.Athina__P έγραψε: ↑19 Ιούλ 2018, 08:14
Πέρα από αυτό, πάνω στο επιχείρημα ότι μπορεί το όλο ρεπορτάζ να είναι μούφα, από φορείς που σπεύδουν να δικαιολογήσουν το όλα επιτρέπονται, το όλα επιτρέπονται δημιουργεί προϋποθέσεις για να συμβεί το οτιδήποτε. Δεν ξέρω κιόλας ποιος ενδιαφέρεται να μαθαίνει τι γίνεται στις συγκεκριμένες no man's land. Και ποιον συμφέρει να δημιουργείται ένας μικρόκοσμος που όλα επιτρέπονται. Προσωπικά από καιρού εις καιρόν πηγαίνω και κάνω βόλτες με τα πόδια, είναι μια παλιά αγαπημένη περιοχή στην οποία κατά κάποιον τρόπο μεγάλωσα και μου λείπει αυτό που ήταν παλιά. Βλέπω γιατί μπορεί να ελκύει κάποιον νέο σήμερα, ειδικά σε σύγκριση με το κάργα βαρετό που ισχύει στις γειτονιές που μεγάλωσαν, δεν μπορώ να πω ότι αυτό που βλέπω πλησιάζει κοντά στο ιδανικό που νομίζουν ότι έχουν φτιάξει εκεί πέρα.
Τι ιδιαίτερες δομές θέλει ένας άνθρωπος ναρκομανής με aids για παροχ'η ιατρικής βοήθειας;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑19 Ιούλ 2018, 10:40Μα δεν έγραψα ότι δεν μπορούν να πάρουν τον ασθενή οι εκαβίτες αν τους καλέσουν. Πολλές φορές μεταφέρουν ημιαναίσθητους ναρκομανείς σε νοσοκομεία. Το θέμα είναι ότι πολλές φορές έρχονται σε αντιπαράθεση με τους υπόλοιπους, όπως περιγράφεται στην αρχική δημοσίευση (που μπορεί να είναι αληθής, μπορεί και όχι αλλά σε κάθε περίπτωση, το σκηνικό υπάρχει). Και από τη στιγμή, που σε κάποιες περιοχές, δεν παίζουν μόνον ναρκωτικά αλλά και πορνεία, είναι απολύτως φυσικό για όσους συχνάζουν στο χώρο, να μη θέλουν έρευνες και αστυνόμευση της περιοχής και να αντιδρούν βίαια σε όποιον κρατικό φορέα επεμβαίνει.Naida έγραψε: ↑19 Ιούλ 2018, 10:01Και που το ξέρουν οι εκαβίτες αν είναι έτσι από τα ναρκωτικά ή αν έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι ή έπαθε εγκεφαλικό και είναι σε αυτή τη κατάσταση μη μπορώντας να δώσει συγκατάθεση;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Ιούλ 2018, 21:49
Η λογική λέει πολλά αλλά ζούμε στην Ελλάδα. Το τροχαίο είναι άλλο πράγμα. Σωματικός τραυματισμός. Στις περιπτώσεις που παίζουν ψυχολογικοί παράγοντες (πχ μία κρίση πανικού, τρέλλας, ναρκωτικά κλπ) οι συγγενείς, γείτονες, περαστικοί κλπ δεν μπορούν να κάνουν τίποτα αν το θύμα δεν δηλώσει συγκατάθεση. Οι εκαβίτες το ίδιο. Έρχεται αστυνομία. Και για την ακρίβεια, βάζει χειροπέδες για να μην αυτοτραυματισθεί ο ασθενής.
Δηλαδή αν έβλεπαν έναν ηλικιωμένο ημιαναίσθητο μη μπορώντας να δώσει συγκατάθεση θα τον άφηναν στο δρόμο;
Από την άλλη, το θέμα είναι φαύλος κύκλος. Γιατί ακόμη και να έπαιρναν την κοπελιά, να την πήγαιναν σε κάποιο εφημερεύον νοσοκομείο, το θέμα δεν θα είχε ευτυχή κατάληξη. Θυμίζω τη βλακεία που είχε κάνει ο Λοβέρδος με τη δημοσίευση των φωτογραφιών κάποιων γυναικών με aids. Από τη στιγμή λοιπόν, που δεν υπάρχουν συγκεκριμένες δομές για τη νοσηλεία και θεραπεία αυτών των ανθρώπων και το ΕΣΥ γενικώς δεν περνάει και την καλύτερη περίοδο του, το να τους "αδειάζεις" απλώς σε ένα νοσοκομείο και να απαιτείς από γιατρούς και προσωπικό να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, είναι επίσης υποκριτικό.