Χαμογελάτε είναι..υποχρεωτικό.

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Re: Χαμογελάτε είναι..υποχρεωτικό.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic » 04 Μαρ 2019, 23:32

Πρώτον, αυτός που έγραψε πως το 300 είναι 300% περισσότερο από το μηδέν ελπίζω να έχει μέχρι απολυτήριο δημοτικού αλλιώς ντρέπομαι για το εκπαιδευτικό σύστημα...

Δεύτερον, θα κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου: σε δουλειές που έχεις να κάνεις με κόσμο ήξερες όταν πήγαινες πως οφείλεις όσο μπορείς να είσαι ευχάριστος, ευγενικός και εξυπηρετικός. Όλοι θα έχουν τις κακές τους μέρες που και που, αλλά αν έχεις μόνο κακές μέρες απλά δεν κάνεις για δουλειά με κόσμο.

Αν ήμουν εργοδότης θα με ενοχλούσε να είχα κάποιον χωρίς τρόπους σε θέση που αλληλεπιδρά με κόσμο. Όπως προσπαθώ να είμαι πάντα ευχάριστος και ευγενικός στα καταστήματα ακόμα και στις χειρότερες μέρες μου, έτσι απαιτώ σαν πελάτης να είναι και αυτοί μαζί μου. Δεν θα θυμώσω αν είναι τυπικοί (που σε τελική ανάλυση αν δεν θέλεις να είσαι ευγενικός το να είσαι τυπικός είναι το ΕΛΑΧΙΣΤΟ που μπορείς να κάνεις), αλλά αν είσαι αγενής ή προκλητικός πραγματικά σου αξίζει να σε στείλουν στο διάολο.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 04 Μαρ 2019, 23:35

Awesomatic έγραψε:
04 Μαρ 2019, 23:32
Πρώτον, αυτός που έγραψε πως το 300 είναι 300% περισσότερο από το μηδέν ελπίζω να έχει μέχρι απολυτήριο δημοτικού αλλιώς ντρέπομαι για το εκπαιδευτικό σύστημα...

Δεύτερον, θα κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου: σε δουλειές που έχεις να κάνεις με κόσμο ήξερες όταν πήγαινες πως οφείλεις όσο μπορείς να είσαι ευχάριστος, ευγενικός και εξυπηρετικός. Όλοι θα έχουν τις κακές τους μέρες που και που, αλλά αν έχεις μόνο κακές μέρες απλά δεν κάνεις για δουλειά με κόσμο.

Αν ήμουν εργοδότης θα με ενοχλούσε να είχα κάποιον χωρίς τρόπους σε θέση που αλληλεπιδρά με κόσμο. Όπως προσπαθώ να είμαι πάντα ευχάριστος και ευγενικός στα καταστήματα ακόμα και στις χειρότερες μέρες μου, έτσι απαιτώ σαν πελάτης να είναι και αυτοί μαζί μου. Δεν θα θυμώσω αν είναι τυπικοί (που σε τελική ανάλυση αν δεν θέλεις να είσαι ευγενικός το να είσαι τυπικός είναι το ΕΛΑΧΙΣΤΟ που μπορείς να κάνεις), αλλά αν είσαι αγενής ή προκλητικός πραγματικά σου αξίζει να σε στείλουν στο διάολο.
Και οι εργαζόμενοι ενοχλούνται που δεν πληρώνονται όπως πρέπει, που καλούνται να δουλέψουν παραπάνω από το ωράριο τους χωρίς να πληρωθούν ή να αντιμετωπίσουν την κακή συμπεριφορά του εργοδότη ή να επωμιστούν παραπάνω δουλειά από αυτή που τους αναλογει. Ε ας κάνει και ο εργοδότης κάτι καλό εκτός από το να απαιτεί και θα σκάσουν χαμογελακι της Τζοκόντα μετά.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 04 Μαρ 2019, 23:38

Awesomatic έγραψε:
Σωστό, αρκεί να συνοδεύεται από προστασία του εργαζομένου. Δηλαδή να μην επιτρέπεις στον πελάτη να είναι αγενής, προκλητικός και επιθετικός απέναντι στον υπάλληλο. Γιατί, όχι, ο πελάτης δεν έχει πάντα δίκιο. Μπορεί να είναι μαλάκας και να θέλει πούλο. Έχω διώξει πελάτη σχεδόν με τις κλωτσιές, επειδή πρόσβαλε την υπάλληλό μου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 04 Μαρ 2019, 23:40

Ισχύει πάντως, όταν είσαι το πρόσωπο της εταιρίας στον πελάτη, πρέπει να είσαι ένα καλό πρόσωπο.
Φυσικά και μπορεί να το ΑΠΑΙΤΕΙ αυτό ο εργοδότης.

ΑΛΛΑ δεν χρειάζεται να απειλεί, ούτε να βγάζει χαζές ανακοινώσεις, γιατί τότε γίνεται ο ίδιος αγενής.
Όποιος δεν μπορεί, του δίνεις feedback 1 προς 1 μία φορά, δυο φορές, και μετά τον αντικαθιστάς με κάποιον που μπορεί.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 04 Μαρ 2019, 23:46

hellegennes έγραψε:
04 Μαρ 2019, 23:21
Βινόσαυρος έγραψε:
04 Μαρ 2019, 23:19
εντάξει και αν ήσουν σκλαβος στην υστερη αρχαιότητα και σε
εβαζαν βαρια δουλειά ή σε προσβαλε ο ιδιοκτήτης σου θα έψαχνες
για άλλον κύριο.
Να σου θυμίσω λίγο ότι δεν ζούμε στην ύστερη αρχαιότητα.
Ενταξει, οι συνθήκες είναι τέτοιες όμως που, όπως λες και εσύ, είναι
ανάγκη να δουλέψεις για να ζήσεις
hellegennes έγραψε:
04 Μαρ 2019, 23:20

Άρα το να δουλεύεις σε μια κακή δουλειά είναι χειρότερη κατάσταση από το να μην δουλεύεις καθόλου και να πεθάνεις σε τρεις μέρες από αφυδάτωση.
οπότε τα περι παραίτησης, λέγονται μόνο εκτου ασφαλούς εκτός αν όταν δήλωνες παραίτηση δε θα σε έμεναν 3 μέρες να πεθάνεις από αφυδάτωση
hellegennes έγραψε:
04 Μαρ 2019, 23:16
Αν μου έλεγε εργοδότης «θα πρέπει να με ευχαριστείς που σου δίνω δουλειά», θα δήλωνα παραίτηση.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.

Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic » 04 Μαρ 2019, 23:54

Naida έγραψε:
04 Μαρ 2019, 23:35
Και οι εργαζόμενοι ενοχλούνται που δεν πληρώνονται όπως πρέπει, που καλούνται να δουλέψουν παραπάνω από το ωράριο τους χωρίς να πληρωθούν ή να αντιμετωπίσουν την κακή συμπεριφορά του εργοδότη ή να επωμιστούν παραπάνω δουλειά από αυτή που τους αναλογει. Ε ας κάνει και ο εργοδότης κάτι καλό εκτός από το να απαιτεί και θα σκάσουν χαμογελακι της Τζοκόντα μετά.
Ναι βρε Νάιδα αλλά αν το πάμε έτσι μπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο που και ο μεν και ο δε έχει δίκιο. Και οι δύο οφείλουν να είναι τυπικοί σε κάποια πράγματα αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι ούτε ο εργαζόμενος μπορεί να είναι μοσχάρι ούτε ο εργοδότης πρέπει να φέρεται σαν μοσχάρι.
hellegennes έγραψε:
04 Μαρ 2019, 23:38
Σωστό, αρκεί να συνοδεύεται από προστασία του εργαζομένου. Δηλαδή να μην επιτρέπεις στον πελάτη να είναι αγενής, προκλητικός και επιθετικός απέναντι στον υπάλληλο. Γιατί, όχι, ο πελάτης δεν έχει πάντα δίκιο. Μπορεί να είναι μαλάκας και να θέλει πούλο. Έχω διώξει πελάτη σχεδόν με τις κλωτσιές, επειδή πρόσβαλε την υπάλληλό μου.
Σαφέστατα, έχει πελάτες που είναι για ξύλο (και δεν είναι λίγοι), αλλά σαν σωστός επαγγελματίας όταν δουλεύεις σε ξένη δουλειά ακόμα και τον απαράδεκτο τον χειρίζεσαι σωστά με αξιοπρέπεια και τυπικότητα, ακόμα και όταν ο άλλος είναι προκλητικός. Όπως εσύ (σωστά) έκανες, αυτά τα χειρίζεται ο εργοδότης ή ο υπεύθυνος εκτός αν έχει δώσει τη σχετική ελευθερία στον υπάλληλο.

Αν και μπορώ να πω ότι περισσότερη αγένεια και απρέπεια έχει τύχει να αντιμετωπίσω σαν πελάτης πάρα σαν εργαζόμενος με κόσμο.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 04 Μαρ 2019, 23:56

Naida έγραψε:
04 Μαρ 2019, 23:35
Awesomatic έγραψε:

Άλλο το χαρουμενος, άλλο το τυπικός άλλο το αγενής.
Αν είναι αγενής και προκλητικός προς τους πελάτες τότε ναι σπίτι του.
Πρόσφατα πέτυχα έναν τέτοιον στην ACS της Νέας Σμύρνης που αφού με κουβάλησε από το Φάληρο λόγω του ότι δε σήκωνε το τηλ, αφού η μεταφορική είχε την υποχρέωση να μου φέρει το δέμα μέχρι μια συγκεκριμένη ώρα, μου πούλησε και πνεύμα με απίστευτα αγενές κ ειρωνικό στυλ. Εκεί πούτσα μέχρι τα παπουτσα
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 05 Μαρ 2019, 00:00

Δεν ειπε κανεις να μην ειναι χαμογελαστοι οι υπαλληλοι. Πρεπει να ειναι, και οχι μονο προς τους πελατες αλλα και προς τους συνεργαζομενους.
Αλλα το υφακι της επιστολης ειναι προκλητικο

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 05 Μαρ 2019, 00:04

Βινόσαυρος έγραψε:
04 Μαρ 2019, 23:46
Ενταξει, οι συνθήκες είναι τέτοιες όμως που, όπως λες και εσύ, είναι
ανάγκη να δουλέψεις για να ζήσεις
hellegennes έγραψε:
04 Μαρ 2019, 23:20

Άρα το να δουλεύεις σε μια κακή δουλειά είναι χειρότερη κατάσταση από το να μην δουλεύεις καθόλου και να πεθάνεις σε τρεις μέρες από αφυδάτωση.
οπότε τα περι παραίτησης, λέγονται μόνο εκτου ασφαλούς εκτός αν όταν δήλωνες παραίτηση δε θα σε έμεναν 3 μέρες να πεθάνεις από αφυδάτωση
hellegennes έγραψε:
Αν μου έλεγε εργοδότης «θα πρέπει να με ευχαριστείς που σου δίνω δουλειά», θα δήλωνα παραίτηση.
Κακή δουλειά δεν σημαίνει να με προσβάλλουν. Αυτή είναι ανεπιθύμητη δουλειά και σαφώς θα δήλωνα παραίτηση. Εκ του ασφαλούς μιλάω έτσι κι αλλιώς γιατί τώρα δεν είμαι υπάλληλος. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν ισχύει αυτό που λέω και δεν θα το έκανα. Θα έβρισκα μια άλλη δουλειά. Μπορεί κακή δουλειά, μπορεί με λιγότερα λεφτά, αλλά όχι ανεπιθύμητη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 05 Μαρ 2019, 00:04

Υδράργυρος έγραψε:
05 Μαρ 2019, 00:00
Δεν ειπε κανεις να μην ειναι χαμογελαστοι οι υπαλληλοι. Πρεπει να ειναι, και οχι μονο προς τους πελατες αλλα και προς τους συνεργαζομενους.
Αλλα το υφακι της επιστολης ειναι προκλητικο
True. Αλλά η επιστολή δεν είναι true.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 05 Μαρ 2019, 00:05

Εμένα αν μου έλεγε ο Σόρος "πάλι καλά να λες, άλλοι υπερασπίζονται τη Νέα Τάξη τζάμπα", θα παραιτούμουν σίγουρα.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 05 Μαρ 2019, 00:31

hellegennes έγραψε:
Δεν είπα ότι δεν είναι μεμπτό να το λέει ο εργοδότης. Δεν είναι λογικό να το λέει ακόμα κι αν σε πληρώνει 10 χιλιάρικα τον μήνα. Αν μου έλεγε εργοδότης «θα πρέπει να με ευχαριστείς που σου δίνω δουλειά», θα δήλωνα παραίτηση.
Αυτά εύκολα λέγονται και δύσκολα γίνονται. Και δεν το λέω για σένα που μπορεί όντως να το έκανες αναλαμβάνοντας το κόστος της απόφασής σου αλλά κάποιος που έχει μείνει καιρό άνεργος και μετά βίας βρίσκει μια κακοπληρωμένη δουλειά δεν δηλώνει τόσο εύκολα παραίτηση. Αν κάθε φορά που ακούγαμε ανοησίες από εργοδότες δηλώναμε παραίτηση...

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 05 Μαρ 2019, 00:36

με μία γρήγορη αναζήτηση βλέπω ότι το συγκεκριμένο post είναι από εδώ

https://tsak-giorgis.blogspot.com/2019/ ... t-300.html

Μου κάνει εντύπωση πάντως γιατί υπογράφει άτομο με συγκεκριμένη θέση σε συγκεκριμένη αλυσίδα, δηλαδή φωτογραφίζεται. Αν όντως κάποιος το κατασκεύασε για να κάνει πλάκα, δυσφημεί την αλυσίδα και μου μοιάζει έως και μηνύσιμο.

independent_44
Phorum.gr user: independent_44

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από independent_44 » 05 Μαρ 2019, 00:40

Σκλαβενίτης και ξερό ψωμί

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 05 Μαρ 2019, 00:51

Dwarven Blacksmith έγραψε:
04 Μαρ 2019, 22:28
Μία γυναίκα συνάδερφος χαμογελάει ακόμα και στο τηλέφωνο που δεν την βλέπει κανένας. Και ΞΕΡΩ ότι δεν χαίρεται. Μα πως;!;
αυτό είναι κόλπο για να ακούγεται καλά η φωνή σου
FIGHT! FIGHT! FIGHT!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών