Καμία διαφορά.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑04 Αύγ 2020, 17:54μπερδεύεις την συκοφαντική δυσφήμηση και την εξύβριση με την ελευθερία του λόγουChainis έγραψε: ↑04 Αύγ 2020, 17:51Καταλαβαίνεις ότι αυτό που λες δεν ισχύει ούτε θα ισχύσει ποτέ;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑04 Αύγ 2020, 16:24
δε μπερδεύω τίποτα
πραγματική ελευθερία του λόγου σημαίνει την απόλυτη ελευθερία του καθενός να λέει ό,τι θέλει, όσο εξωφρενικό κι αν είναι, αρκεί να μην παρακινεί σε πράξεις βίας
συμφωνώ με χρυσοχοϊδη ότι οι τύποι που λένε πως δεν υπάρχει ιός είναι επικίνδυνοι αλλά με το να καταπατάς το δικαίωμά τους να πουν αυτό που πιστεύουν, και ας είναι μαλακία, δημιουργείς κακό προηγούμενο
Πραγματική ελευθερία κατ εσέ είναι να έρθω κάτω από το σπίτι σου ή να βγω στα σοσιαλ και να φωνάζω ότι είσαι βιαστής ανηλίκων γιατί έτσι πιστεύω, αλλά αν το κάνω θα φωνάξεις την αστυνομία να με μαζέψουν και θα μου τραβήξεις μια ξεγυρισμένο μήνυση για εξυβριση που αλλού θα πατάω κι αλλού θα βρίσκομαι κι ευτυχώς που θα μπορείς να το κάνεις και που εγώ δεν μπορώ να λέω ότι παπαρια μου κατεβαίνει ατιμωρητα.
δεν είναι το ίδιο
Οι νόμοι και οι ποινές έχουν θεσπισθεί για την περίπτωση που ο λόγος κάποιου μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε άλλον - άλλους γι αυτό και υπάρχει και η μέριμνα για την διασπορά ψευδών ειδησεων που επίσης τιμωρείται.
Γενικά η αρχη είναι ότι πρέπει να αναλαμβάνουν την ευθύνη των λόγων μας που αν προκαλέσουν βλάβη θα υπάρχει ποινη.