Πυρκαγιες στην Αττική
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Πυρκαγιες στην Αττική
@ Πανας
Δασος και σπίτια είναι application gia darwins award.
Δασος σπίτια και νομιμοποιήσεις προεκλογικα για κοινωνικούς λόγους είναι μεταχρονολογημένο έγκλημα από τους μετρ του είδους.
Τα πασοκικά ανθρωπολύμματα.
Δασος και σπίτια είναι application gia darwins award.
Δασος σπίτια και νομιμοποιήσεις προεκλογικα για κοινωνικούς λόγους είναι μεταχρονολογημένο έγκλημα από τους μετρ του είδους.
Τα πασοκικά ανθρωπολύμματα.
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Το είδα στο Δελτίο Ειδήσεων πριν από λίγο. Πρέπει να το ψάξω στο web!
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
https://www.902.gr/eidisi/politiki/1645 ... -pyrkagies«Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων από τις πυρκαγιές στην περιοχή της Νέας Μάκρης και της Ραφήνας. Συμπαραστέκεται στους δεκάδες τραυματίες και στους χιλιάδες πληγέντες, που είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται παρανάλωμα του πυρός στις πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική και τη Δυτική Αττική.
Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να κινητοποιηθούν όλες οι απαραίτητες δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού για να στηριχθούν οι κάτοικοι των περιοχών. Η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε:
1. Να υπάρξει άμεση καταγραφή των αγνοουμένων και υπεύθυνη ενημέρωση των οικογενειών τους και όλων όσοι αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους.
2. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών δομών Υγείας με προσωπικό και μέσα για την περίθαλψη όσων έχουν ανάγκη.
3. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα ασφαλούς στέγασης, καθαριότητας και υγιεινής, ένδυσης και σίτισης των πυρόπληκτων οικογενειών.
4. Να υπάρξει άμεση αποκατάσταση της ύδρευσης και της ηλεκτροδότησης στις περιοχές που επλήγησαν.
5. Να υπάρξει άμεσα καταγραφή των ζημιών και ολική αποζημίωση των καταστημάτων, του εξοπλισμού, των εμπορευμάτων των αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ, καθώς και των περιουσιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών.
Οι δεκάδες νεκροί και τραυματίες έρχονται να προστεθούν στα θύματα των πλημμυρών της Δυτικής Αττικής πριν 8 μήνες. Οι ανυπολόγιστες καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα, βιοτεχνίες έρχονται να προστεθούν στις αμέτρητες καταστροφικές συνέπειες που βιώνουν τα εργατικά και λαϊκά στρώματα της Αττικής εδώ και πολλά χρόνια, ύστερα από σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές. Η Πυροσβεστική απέτρεψε την εκδήλωση μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος, με απρόβλεπτες συνέπειες, αφού οι φλόγες έγλειψαν τον περίβολο μεγάλου διυλιστηρίου.
Ο φυσικές καταστροφές "βρίσκουν" την Αττική ανοχύρωτη και τις υποδομές, που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες αυτών των καταστροφών, σε διάλυση. Παρά την ηρωική προσπάθεια των πυροσβεστών και όσων εμπλέκονται με την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, είναι προδιαγεγραμμένη εξέλιξη ότι μετά από τέτοια φαινόμενα θα μετρούμε νέα θύματα και νέες ανυπολόγιστες καταστροφές λαϊκών περιουσιών και φυσικού πλούτου. Και αυτό γιατί για την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπισή τους δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός σχεδιασμός.
Η κυβέρνηση, οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς και η Περιφέρεια Αττικής γνωρίζουν με λεπτομέρειες τις ανεπάρκειες στο προσωπικό, στα μέσα και στις υποδομές που απαιτούνται για την πρόληψη και την άμεση αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Το ΚΚΕ έγκαιρα, με κεντρική εκδήλωση που είχε πραγματοποιήσει στις 10 Μάη, είχε προειδοποιήσει για τα μεγάλα κενά που εντοπίζονταν κατά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ώστε να συμβάλει με ουσιαστικές προτάσεις στα ζητήματα της πρόληψης και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος. Δεν λύθηκε όμως κανένα ουσιαστικό ζήτημα.
Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στα Αναπτυξιακά Συνέδρια της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής αποδείχτηκαν κούφια λόγια. Τα έργα αντιπυρικής προστασίας, όπως και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασία και αντισεισμικής θωράκισης δεν υλοποιούνται γιατί για τους καπιταλιστές και το αστικό κράτος αποτελούν κόστος χωρίς προσδοκώμενα κέρδη. Οι ανάγκες των εργατικών και λαϊκών οικογενειών γίνονται κυριολεκτικά θυσία στο βωμό της ανάπτυξης των επιχειρηματικών κερδών.
Το ΚΚΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους του, τα μέλη της ΚΝΕ να πρωτοστατήσουν μέσα από τη δράση τους στα εργατικά σωματεία και τους άλλους μαζικούς φορείς της Αττικής για την οργάνωση της αλληλεγγύης σε όσους έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. Για την οργάνωση της άμεσης βοήθειας όσων έχουν ανάγκη με τη συγκέντρωση υλικής βοήθειας και την οργάνωση της εθελοντικής δουλειάς. Να πρωτοστατήσουν για την οργάνωση της πάλης διεκδικώντας έργα και υποδομές που να ικανοποιούν τις ανάγκες τους».
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
-
Έγινε αδερφέ,σε παρακαλώ δημοσίευσέ το εδώ μέσω παράθεσης για να πάρω ειδοποίηση.Εάν και αφού κάτσει και το βρεις,μην κάτσεις για μένα να φας το απόγευμά σου ψάχνοντας.Και πάλι ευχαριστώ.ΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑24 Ιούλ 2018, 19:28Το είδα στο Δελτίο Ειδήσεων πριν από λίγο. Πρέπει να το ψάξω στο web!
Ετσι ειναι και μαλιστα με αναρχη δομηση με δρομακια σαν λαβυρινθος.
- Νταρνάκας
- Phorum.gr user: Νταρνάκας
Αφού δεν ήξεραν κολύμπι γιατί ξανοίχτηκαν στα βαθιά; Ωραία, τρέχεις να σωθείς απ' τη φωτιά, φτάνεις στη θάλασσα, μπες μέσα και προχώρα καμιά 10-15 μέτρα, μέχρι που το νερό να φτάνει στο ύψος του στήθους σου το πολύ. Δε νομίζω να κινδυνεύεις να καείς έτσι. Αλλά θα μου πεις ο πανικός σε τέτοιες περιστάσεις συχνά σε ωθεί σε παράλογες ενέργειεςnik_killthemall έγραψε: ↑24 Ιούλ 2018, 19:14πάντως παίζει ορισμένοι αγνοούμενοι να μην βρεθούν και ποτέ. Αν βούτηξαν στη θάλασσα και πνίγηκαν σιγά μην τους βρουν. γάμησέ τα ...
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
Κάτσε τώρα, μιλάμε για ανθρώπους που βάζουν την περιουσία τους πάνω από τις περιουσίες και τις ζωές των άλλων γιατί; Γιατί μπορούν; Προσωπικά, αν και δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω, ΛΟΓΙΚΑ θα έχει καταγραφεί ως συμβάν από την τοπική αρχή, είχα δει εστία πριν λίγες μέρες ΜΕΣΑ στο Μάτι, από την κάτω πλευρά του δρόμου φαινόταν, μέσα σε κατοικημένη περιοχή που σβήστηκε γρήγορα. Αυτός που το έκανε, υπολόγιζε τίποτα;
Σε κάτι τέτοιο δεν γίνεται ανάκριση; Σε ποιου το οικόπεδο μπήκε; Δεν μιλάμε για κάτι πάρα πολύ περίπλοκο. Να φανεί ότι γίνεται ΚΑΤΙ, γιατί δεν φαίνεται να γίνεται κάτι τελικά. Η συγκεκριμένη περιοχή μάλλον ήταν στο όριο αυτής που κάηκε τελικά. Ακόμα και αν δεν υπάρχουν αποδείξεις, να φανεί ότι κάτι κινείται στην κατεύθυνση να μην αλωνίζουν οι εμπρηστές. Δηλαδή πόσοι θα είναι στη συγκεκριμένη περιοχή που θα ήθελαν να επωφεληθούν;
Αν μη τι άλλο, οι ιθύνοντες που τώρα μετράνε νεκρούς, θα έπρεπε να μας πουν τι είχαν προβλέψει για την περίπτωση που έβαζε κάποιος καταπατητής την περιοχή στο μάτι... Γιατί δεν υπήρχε περίπτωση όλο αυτό να ήταν κεραυνός εν αιθρία.
[quote=metaxoskolikas post_id=171510 time
Εγώ πάντως αυτό που κατάλαβα από την όλη υπόθεση ήταν ότι στην αν αττική χάθηκε πολύτιμος χρόνος, διότι υποτίμησαν την επικινδυνότητα της φωτιάς και ο μηχανισμός ήταν δυσκίνητος
η φωτιά κατέβηκε μέσα σε 2 ώρες, αλλά οι αρμόδιοι έλεγαν ότι κατέβηκε μέσα σε μισή ώρα για να καλύψουν τις ευθύνες τους.
[/quote]
Η φωτιά καθυστέρησε να κατεβεί στην λεωφόρο μόλις όμως την πέρασε όλα έγιναν πολύ γρήγορα γιατί τα δέντρα ήταν παλιά και πολύ ψηλά
και στα χαμηλά η φωτιά εξαπλώνεται ταχύτατα. οπότε δεν λένε ψέματα ως προς την ταχύτητα
Εγώ πάντως αυτό που κατάλαβα από την όλη υπόθεση ήταν ότι στην αν αττική χάθηκε πολύτιμος χρόνος, διότι υποτίμησαν την επικινδυνότητα της φωτιάς και ο μηχανισμός ήταν δυσκίνητος
η φωτιά κατέβηκε μέσα σε 2 ώρες, αλλά οι αρμόδιοι έλεγαν ότι κατέβηκε μέσα σε μισή ώρα για να καλύψουν τις ευθύνες τους.
[/quote]
Η φωτιά καθυστέρησε να κατεβεί στην λεωφόρο μόλις όμως την πέρασε όλα έγιναν πολύ γρήγορα γιατί τα δέντρα ήταν παλιά και πολύ ψηλά
και στα χαμηλά η φωτιά εξαπλώνεται ταχύτατα. οπότε δεν λένε ψέματα ως προς την ταχύτητα
- Dwarven Blacksmith
Εντυπωσιακή η αφοσίωση των συριζαίων πάντως.
Εγώ αν ήταν "δικοί" μου οι υπεύθυνοι θα τους είχα προ πολλού πετάξει κάτω από το λεωφορείο που λένε και στο χωριό μου.
Εγώ αν ήταν "δικοί" μου οι υπεύθυνοι θα τους είχα προ πολλού πετάξει κάτω από το λεωφορείο που λένε και στο χωριό μου.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης, του Δήμου και πολυ περισσότερο της Περιφέρειας είναι γνωστές. Ας σεβαστούμε όμως τις ψυχές. Εδώ θα είμαστε να τα πούμε και να κρίνουμε σε λίγες μέρες.
Α και να μη ξεχάσω. Αμβροσιε ψόφα να δω κάτι.
Α και να μη ξεχάσω. Αμβροσιε ψόφα να δω κάτι.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
πιθανά, δεν μπορούσαν να αναπνεύσουνΝταρνάκας έγραψε: ↑24 Ιούλ 2018, 19:31Αφού δεν ήξεραν κολύμπι γιατί ξανοίχτηκαν στα βαθιά; Ωραία, τρέχεις να σωθείς απ' τη φωτιά, φτάνεις στη θάλασσα, μπες μέσα και προχώρα καμιά 10-15 μέτρα, μέχρι που το νερό να φτάνει στο ύψος του στήθους σου το πολύ. Δε νομίζω να κινδυνεύεις να καείς έτσι. Αλλά θα μου πεις ο πανικός σε τέτοιες περιστάσεις συχνά σε ωθεί σε παράλογες ενέργειεςnik_killthemall έγραψε: ↑24 Ιούλ 2018, 19:14πάντως παίζει ορισμένοι αγνοούμενοι να μην βρεθούν και ποτέ. Αν βούτηξαν στη θάλασσα και πνίγηκαν σιγά μην τους βρουν. γάμησέ τα ...
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
απο φωτιες δεν εχω εμπειρια. απο μποφωρ εχω. μεχρι 5-6, αντε 7,στη θαλασσα. μετα ειναι για να δενεις με 5 αγκυρες και 10 σχοινια και να κλειδαμπαρωνεσαι στο κατωι. 10 μποφωρ ξεριζωνουν ολοκληρο το δεντρο, και στο φερνουν στο κεφαλι. δε χρειαζεται φωτια. κοιτα το λινκ που εβαλα παραπανω.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- metaxoskolikas
σε λίγες μέρες που θα έχει ξεχαστεί το θέμα και θα έχουν φύγει οι τίτλοι για το Μάτι και την Κινέτα από τα ειδησεογραφικά μέσα, απλά θα περιμένουμε την επόμενη τραγωδία και την επανάληψη της προκλητικής στάσης των αρμοδίων.
δυστυχώς.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Πράκτορες στην βορειοανατολική Αττική
από λαθρολάγνο κουρκουμπίνι » 14 Αύγ 2024, 15:43 » σε Κοινωνικά θέματα - 2 Απαντήσεις
- 242 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
14 Αύγ 2024, 15:48
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ιός του Δυτικού Νείλου - Πρώτο κρούσμα στην Αττική
από πήζον bot » 14 Αύγ 2024, 20:49 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 1 Απαντήσεις
- 318 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πήζον bot
14 Αύγ 2024, 20:53
-
-
-
Νέα δημοσίευση Κατασκευάζονται υπόγεια πυρηνικά καταφύγια και στην Αττική - Πώς εξοπλίζονται
από βοθρατζης » 29 Νοέμ 2024, 08:43 » σε Εσωτερική Πολιτική - 52 Απαντήσεις
- 1092 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
30 Νοέμ 2024, 13:02
-
-
-
Νέα δημοσίευση Aλλη μια αποτυχια της κυβερνησης.Έως 50% η αύξηση τα ενοικια στην Αττική
από Μαδουραίος » 22 Οκτ 2024, 08:33 » σε Εσωτερική Πολιτική - 71 Απαντήσεις
- 1353 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
23 Οκτ 2024, 23:44
-