Δεν φτανει που δινουν δουλειες πρεπει να δινουν και μισθους ;
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- ΜπλεΜπουμπυς
Εκτος απο τις επιδοτησεις και τις φοροαπαλλαγες που εχουν οι μεγαλοεπιχειρηματιες και οι μεγαλοεπιχειρησεις ,κανονικά όλους τους μισθούς πρέπει να τους πληρώνει το κράτος και να δίνει και μπόνους στα αφεντικά-εργοδοτες.
Εργολάβοι ζητούν από το κράτος να τους «πληρώσει» την αύξηση του κατώτατου μισθού
Εργολάβοι ζητούν από το κράτος να τους «πληρώσει» την αύξηση του κατώτατου μισθού
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Re: Δεν φτανει που δινουν δουλειες πρεπει να δινουν και μισθους ;
Ενδεικτική είναι η αναφορά του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, ο οποίος σε χθεσινή του ανάρτηση στο facebook ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Από εταιρείες, εργολαβικού χαρακτήρα, security, καθαριότητας κλπ, εγείρεται ένα θέμα σε βάρος των, κυρίως δημόσιων, φορέων που τους ανέθεσαν την όποια εργολαβία, για τροποποιήσεις στις συμβάσεις επειδή άλλαξε ο κατώτατος και βασικά καταργήθηκε ο υποκατώτατος. Να τα πούμε λοιπόν σταράτα, ο εργολάβος οφείλει να έχει ήδη προσαρμόσει τις αμοιβές στον νέο κατώτατο, ασχέτως με το πως έχει υπολογίσει την προσφορά που υπέβαλλε στον αναθέτοντα (Νοσοκομείο, ΚΚΠ κλπ). Ο φορέας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ υποχρέωση για να αναθεωρήσει προς τα πάνω την εργολαβία, ας μειώσει το κέρδος που ούτως ή άλλως έχει ο εργολάβος. Αλλιώς ας εγκαταλείψει την εργολαβία και ας ετοιμαστούν οι δημόσιοι φορείς να προχωρήσουν με τις κείμενες διατάξεις για τις ατομικές συμβάσεις με τους εργαζόμενους σε αυτούς. Νομίζω ότι δεν πρέπει να δουλευόμαστε, ξέρουμε πολύ καλά τόσο τα περιθώρια όσο και το τι γίνεται…».

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Καλά, αν πάνε στα δικαστήρια θα το σκίσουν το δημόσιο.
Το ωραίο είναι ότι αυτός που απειλεί με ατομικές συμβάσεις είναι ο Νεφελούδης.
Να υποθέσω ότι το δημόσιο θα κάνει ατομικές συμβάσεις επειδή δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στον κατώτατο μισθό, που το ίδιο έχει αποφασίσει;
Μάλλον θα πρέπει να κάνει αίτηση για περιφερειακός διευθυντής στα my market.
Να υποθέσω ότι το δημόσιο θα κάνει ατομικές συμβάσεις επειδή δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στον κατώτατο μισθό, που το ίδιο έχει αποφασίσει;
Μάλλον θα πρέπει να κάνει αίτηση για περιφερειακός διευθυντής στα my market.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Μα από πότε στα κομμουνιστικά καθεστώτα οι εργάτες πληρώνονται; και μάλιστα από ιδιώτες;
Έρχεται μια κοπέλα στην δουλειά και καθαρίζει δυο φορές την εβδομάδα. Πιάσαμε συζήτηση γενικότερα απ' ότι μου είπε πάει και σε ένα διαγνωστικό κέντρο άλλες 6 ώρες το πρωί αλλά εκεί κάθε μέρα. Από ένσημα οκ αλλά οι βενζίνες δικές της αλλιώς της λένε πάρε το λεωφορείο. Της λέω πόσα παίρνεις; 2,60€ την ώρα μου λέει.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Ναι, παίρνουν πολύ λίγα και δουλεύουν με πολύ άγχος για να προλάβουν περισσότερες επιχειρήσεις ή πολυκατοικίες κάθε μέρα.Naida έγραψε: ↑06 Απρ 2019, 09:38Έρχεται μια κοπέλα στην δουλειά και καθαρίζει δυο φορές την εβδομάδα. Πιάσαμε συζήτηση γενικότερα απ' ότι μου είπε πάει και σε ένα διαγνωστικό κέντρο άλλες 6 ώρες το πρωί αλλά εκεί κάθε μέρα. Από ένσημα οκ αλλά οι βενζίνες δικές της αλλιώς της λένε πάρε το λεωφορείο. Της λέω πόσα παίρνεις; 2,60€ την ώρα μου λέει.
Το ερώτημα είναι γιατί το δημόσιο κλείνει δουλειές με εργολάβους από τη στιγμή που ξέρει επακριβώς τις συνθήκες εργασίας και τα ποσά που εισπράττουν. Γιατί δεν προσλαμβάνει (έστω με συμβάσεις) όσες καθαρίστριες και καθαριστές χρειάζεται;
Μήπως, με αυτά που λέει ο Νεφελούδης, το δημόσιο επαναλαμβάνει τον τίτλο που έβαλε ο μπούμπης;
Δεν φτάνει που σας δίνουμε δουλειά, πρέπει να σας πληρώνουμε και τον κατώτατο μισθό;
Ή όχι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Τόσος είναι ο βασικός μισθός που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ...24,10 μικτά, 20,80 καθαρά.Naida έγραψε: ↑06 Απρ 2019, 09:38Έρχεται μια κοπέλα στην δουλειά και καθαρίζει δυο φορές την εβδομάδα. Πιάσαμε συζήτηση γενικότερα απ' ότι μου είπε πάει και σε ένα διαγνωστικό κέντρο άλλες 6 ώρες το πρωί αλλά εκεί κάθε μέρα. Από ένσημα οκ αλλά οι βενζίνες δικές της αλλιώς της λένε πάρε το λεωφορείο. Της λέω πόσα παίρνεις; 2,60€ την ώρα μου λέει.
2,60 Χ 8 ώρες - 20,80.
Aυτό με τη βενζίνη δεν κατάλαβα.
Νομίζω ότι υπάρχει μικρή αναλογία εργαζόμενων που η εταιρία τους πληρώνει τα έξοδα μετακίνησης ή το εταιρικό αυτοκίνητο.
Νομίζω ότι υπάρχει μικρή αναλογία εργαζόμενων που η εταιρία τους πληρώνει τα έξοδα μετακίνησης ή το εταιρικό αυτοκίνητο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ας μην μεταθεσουμε το πρόβλημα στο τι κάνει το δημόσιο με τις ιδιωτικές εταιρίες. Ας εστιάσουμε στο ότι με τις ευλογίες του κράτους η υγιής επιχειρηματικότητα εξαθλιώνει τους αδύναμους.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑06 Απρ 2019, 09:53Ναι, παίρνουν πολύ λίγα και δουλεύουν με πολύ άγχος για να προλάβουν περισσότερες επιχειρήσεις ή πολυκατοικίες κάθε μέρα.Naida έγραψε: ↑06 Απρ 2019, 09:38Έρχεται μια κοπέλα στην δουλειά και καθαρίζει δυο φορές την εβδομάδα. Πιάσαμε συζήτηση γενικότερα απ' ότι μου είπε πάει και σε ένα διαγνωστικό κέντρο άλλες 6 ώρες το πρωί αλλά εκεί κάθε μέρα. Από ένσημα οκ αλλά οι βενζίνες δικές της αλλιώς της λένε πάρε το λεωφορείο. Της λέω πόσα παίρνεις; 2,60€ την ώρα μου λέει.
Το ερώτημα είναι γιατί το δημόσιο κλείνει δουλειές με εργολάβους από τη στιγμή που ξέρει επακριβώς τις συνθήκες εργασίας και τα ποσά που εισπράττουν. Γιατί δεν προσλαμβάνει (έστω με συμβάσεις) όσες καθαρίστριες και καθαριστές χρειάζεται;
Μήπως, με αυτά που λέει ο Νεφελούδης, το δημόσιο επαναλαμβάνει τον τίτλο που έβαλε ο μπούμπης;
Δεν φτάνει που σας δίνουμε δουλειά, πρέπει να σας πληρώνουμε και τον κατώτατο μισθό;
Ή όχι;
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- Eθνικοκοινωνιστης
σε λιγο θα πληρωνουν και για να δουλευουν
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
Όταν στέλνεις τον εργαζόμενο σου από την μια δουλειά στην άλλη οφείλεις να του δώσεις τουλαχιστον τις βενζινες
.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Ο μισθός ειναι εντελώς του κωλου. Κανονικα επρεπε να πληρωνεται σαν άνθρωπος, και να μην υπάρχουν συζητησεις για βενζινες και αηδιες.Naida έγραψε: ↑06 Απρ 2019, 09:38Έρχεται μια κοπέλα στην δουλειά και καθαρίζει δυο φορές την εβδομάδα. Πιάσαμε συζήτηση γενικότερα απ' ότι μου είπε πάει και σε ένα διαγνωστικό κέντρο άλλες 6 ώρες το πρωί αλλά εκεί κάθε μέρα. Από ένσημα οκ αλλά οι βενζίνες δικές της αλλιώς της λένε πάρε το λεωφορείο. Της λέω πόσα παίρνεις; 2,60€ την ώρα μου λέει.
Ο μισθός είναι υπεραρκετός για την ειδικότητα της καθαρίστριας.panos291 έγραψε: ↑06 Απρ 2019, 11:13Ο μισθός ειναι εντελώς του κωλου. Κανονικα επρεπε να πληρωνεται σαν άνθρωπος, και να μην υπάρχουν συζητησεις για βενζινες και αηδιες.Naida έγραψε: ↑06 Απρ 2019, 09:38Έρχεται μια κοπέλα στην δουλειά και καθαρίζει δυο φορές την εβδομάδα. Πιάσαμε συζήτηση γενικότερα απ' ότι μου είπε πάει και σε ένα διαγνωστικό κέντρο άλλες 6 ώρες το πρωί αλλά εκεί κάθε μέρα. Από ένσημα οκ αλλά οι βενζίνες δικές της αλλιώς της λένε πάρε το λεωφορείο. Της λέω πόσα παίρνεις; 2,60€ την ώρα μου λέει.
Ας άνοιγε τα μάτια να σπουδάσει και να γίνει άνθρωπος όταν έπρεπε.
Να ήταν μόνο αυτή; Πόσοι είναι έτσι;panos291 έγραψε: ↑06 Απρ 2019, 11:13Ο μισθός ειναι εντελώς του κωλου. Κανονικα επρεπε να πληρωνεται σαν άνθρωπος, και να μην υπάρχουν συζητησεις για βενζινες και αηδιες.Naida έγραψε: ↑06 Απρ 2019, 09:38Έρχεται μια κοπέλα στην δουλειά και καθαρίζει δυο φορές την εβδομάδα. Πιάσαμε συζήτηση γενικότερα απ' ότι μου είπε πάει και σε ένα διαγνωστικό κέντρο άλλες 6 ώρες το πρωί αλλά εκεί κάθε μέρα. Από ένσημα οκ αλλά οι βενζίνες δικές της αλλιώς της λένε πάρε το λεωφορείο. Της λέω πόσα παίρνεις; 2,60€ την ώρα μου λέει.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Να μην δίνουν βαθμούς τα παιχνίδια που λήγουν 0-0
από Πτολεμαίος » 27 Φεβ 2025, 23:29 » σε Αθλητικά - 27 Απαντήσεις
- 642 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Οργισμένος
04 Μαρ 2025, 22:15
-
-
-
Νέα δημοσίευση Πρόεδρος ΕΟΔΑΣΑΜ: Δέχομαι απειλές, δε μου δίνουν στοιχεία.
από Kauldron » 12 Απρ 2025, 19:39 » σε Εσωτερική Πολιτική - 10 Απαντήσεις
- 164 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
12 Απρ 2025, 20:23
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τα συχνότερα ονόματα που δινουν οι γονείς στα παιδιά τους
από George_V » 23 Αύγ 2024, 19:29 » σε Κοινωνικά θέματα - 33 Απαντήσεις
- 823 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ζενίθεδρος
24 Αύγ 2024, 00:01
-
-
-
Νέα δημοσίευση 14 φορές το χρόνο δίνουν εισφορές οι εργαζόμενοι, 12 μήνες σύνταξη παίρνουν
από Ληστοσυμμορίτης » 14 Απρ 2025, 10:41 » σε Οικονομία - 56 Απαντήσεις
- 895 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
18 Απρ 2025, 17:05
-