Δουλειά και δουλεία
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Δουλειά και δουλεία
Πώς αντιμετωπίζετε τη δουλειά; Πώς περνάτε στο εργασιακό σας περιβάλλον; Οι σχέσεις με τους συναδέλφους; Τα αφεντικά; Οι επαγγελματικές σας φιλοδοξίες; Τα βγάζετε πέρα οικονομικά; Καθημερινές εμπειρίες. Τα πάντα όλα.
Εδώ και δύο μήνες δεν δουλεύω, παρά ευκαιριακά. Έκανα μια παρέμβαση σε σεμινάριο τις προάλλες κι έχω άλλη μία αύριο και μία άλλη στη 1 Ιουνίου. Έχω ένα προτζεκτ για υπηρεσίες προς digital nomads, αλλά δεν έχω αποφασίσει υπό ποίους όρους θα το δουλέψω, γιατί το να ξανανοίξω επιχείρηση στη Γαλλία με ζορίζει κάπως (βαριά φορολογία, γραφειοκρατία).
Επίσης κρατάω προσωρινά το οικονομικό φόρουμ ενός φίλου, που έχει αρκετούς digital nomads κι άλλους μικροεπιχειρηματίες και διερευνώ κάποιες προοπτικές.
Εδώ και δύο μήνες δεν δουλεύω, παρά ευκαιριακά. Έκανα μια παρέμβαση σε σεμινάριο τις προάλλες κι έχω άλλη μία αύριο και μία άλλη στη 1 Ιουνίου. Έχω ένα προτζεκτ για υπηρεσίες προς digital nomads, αλλά δεν έχω αποφασίσει υπό ποίους όρους θα το δουλέψω, γιατί το να ξανανοίξω επιχείρηση στη Γαλλία με ζορίζει κάπως (βαριά φορολογία, γραφειοκρατία).
Επίσης κρατάω προσωρινά το οικονομικό φόρουμ ενός φίλου, που έχει αρκετούς digital nomads κι άλλους μικροεπιχειρηματίες και διερευνώ κάποιες προοπτικές.
Re: Δουλειά και δουλεία
Το πώς όλη μας η ζωή είναι οργανωμένη γύρω από το βιοπορισμό είναι εντελώς απαράδεκτο. Πρόκειται για σκλαβιά με αόρατες αλυσίδες. Το χειρότερο είναι ότι το να θυσιάζεις τα καλύτερα χρόνια της ζωής σου και τις φωτεινότερες ώρες της μέρας σου για την επιβίωση θεωρείται κάτι εντελώς φυσιολογικό. 'Εχω αρχίσει πραγματικά να σιχαίνομαι τους καριερίστες.
Το πρόβλημα είναι το εργασιακό σύστημα, όχι η εργασία καθεαυτή. Αν δεν γεννήθηκες πλούσιος, θα δουλέψεις. Το ζήτημα είναι υπό ποίους όρους. Στην αρχή θα κάνεις συμβιβασμούς αναγκαστικά, αλλά θα πρέπει να κάνεις και το σχέδιο σου για την απελευθέρωσή σου από την εργασία κλασικού τύπου (ωράρια, αφεντικά, μετακινήσεις κλπ).
Δεν μπορείς να δουλεύεις για τον βιοπορισμό μια ζωή και υπο συνθηκες που κανονίζουν άλλοι. Ψευτοζεις έτσι, δεν ζεις πραγματικά.
- Βινόσαυρος
Μεγαλο μέρος του πληθυσμού αυτης της μπαλας έτσι ψευτοζει και ένα μεγαλύτερο ακόμα χειροτεραmec_ έγραψε: ↑17 Μάιος 2018, 19:21Το πρόβλημα είναι το εργασιακό σύστημα, όχι η εργασία καθεαυτή. Αν δεν γεννήθηκες πλούσιος, θα δουλέψεις. Το ζήτημα είναι υπό ποίους όρους. Στην αρχή θα κάνεις συμβιβασμούς αναγκαστικά, αλλά θα πρέπει να κάνεις και το σχέδιο σου για την απελευθέρωσή σου από την εργασία κλασικού τύπου (ωράρια, αφεντικά, μετακινήσεις κλπ).
Δεν μπορείς να δουλεύεις για τον βιοπορισμό μια ζωή και υπο συνθηκες που κανονίζουν άλλοι. Ψευτοζεις έτσι, δεν ζεις πραγματικά.
το να βρεθούν 1000ατομα που θα πιάσουν την καλή η 5-6 νοματαιοι που θα γίνουν ωνασηδες
και με την ρητορικη ότι μπορεις και συ, ο καθε εσύ, να εισαι μεσα σαυτούς ειναι που το σώζει το
συστημα. Η μονη απελευθέρωση απο τα δεσμα της δουλειάς είναι η ανατροπή αυτού του συστήματος
της ανισομερης και ασυμφωρης για τους πολλους ανάπτυξης.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
- ΜπλεΜπουμπυς
Κυνήγι εργασίας στην Ελλάδα :
1) Πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσεις skills που θέλουν οι εργοδότες αλλά δεν θέλουν να πληρώσουν
2) Με αυτά τα skills ίσως κάπου καταφέρεις να χωθείς με μισθό που θα σου φτάνει να ζεις με τους γονείς για χρόνια
3) Αν τα καταφέρεις να κάνεις γνωριμίες, μπορεί να καταφέρεις να πηδήσεις στην επόμενη δουλειά γρήγορα, το job hopping είναι αναμενόμενο
4) Ξαναρχίζεις τον κύκλο από την αρχή.
Εναλλακτικά σπας τον κύκλο και τα μαζεύεις εξ αρχής για μετανάστευση.
1) Πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσεις skills που θέλουν οι εργοδότες αλλά δεν θέλουν να πληρώσουν
2) Με αυτά τα skills ίσως κάπου καταφέρεις να χωθείς με μισθό που θα σου φτάνει να ζεις με τους γονείς για χρόνια
3) Αν τα καταφέρεις να κάνεις γνωριμίες, μπορεί να καταφέρεις να πηδήσεις στην επόμενη δουλειά γρήγορα, το job hopping είναι αναμενόμενο
4) Ξαναρχίζεις τον κύκλο από την αρχή.
Εναλλακτικά σπας τον κύκλο και τα μαζεύεις εξ αρχής για μετανάστευση.
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
οι πλουσιοι δουλευουν και αυτοι.mec_ έγραψε: ↑17 Μάιος 2018, 19:21Το πρόβλημα είναι το εργασιακό σύστημα, όχι η εργασία καθεαυτή. Αν δεν γεννήθηκες πλούσιος, θα δουλέψεις. Το ζήτημα είναι υπό ποίους όρους. Στην αρχή θα κάνεις συμβιβασμούς αναγκαστικά, αλλά θα πρέπει να κάνεις και το σχέδιο σου για την απελευθέρωσή σου από την εργασία κλασικού τύπου (ωράρια, αφεντικά, μετακινήσεις κλπ).
ο ανταγωνισμος στις επιχειρησεις τους ειναι πολυ σκληρος.
Ο άνθρωπος γεννήθηκε λεύτερος. Κι όμως, σ’ ολόκληρη τη γη είναι αλυσοδεμένος.mec_ έγραψε: ↑17 Μάιος 2018, 18:49Το πώς όλη μας η ζωή είναι οργανωμένη γύρω από το βιοπορισμό είναι εντελώς απαράδεκτο. Πρόκειται για σκλαβιά με αόρατες αλυσίδες. Το χειρότερο είναι ότι το να θυσιάζεις τα καλύτερα χρόνια της ζωής σου και τις φωτεινότερες ώρες της μέρας σου για την επιβίωση θεωρείται κάτι εντελώς φυσιολογικό. 'Εχω αρχίσει πραγματικά να σιχαίνομαι τους καριερίστες.
Ζαν Ζακ Ρουσώ.
the end
Αν ήταν να ασχολούμαι με μαθηματικά και φυσική σε ερευνητικό επίπεδο δεν θα το θεωρούσα δουλεία, ούτε δουλειά. Θα ήταν επάγγελμα, profession στα Αγγλικά.
Τώρα έχω δουλειά, occupation στα Αγγλικά. Υπάρχει μια διαφορά.
Θα ήθελα να έχω profession δηλαδή και όχι occupation. Στα ελληνικά δεν βρίσκω τις κατάλληλες λέξεις, τα λέμε όλα δουλειά, αν και θα υπάρχουν προφανώς.
Δηλαδή profession με αυτή την έννοια
Τώρα έχω δουλειά, occupation στα Αγγλικά. Υπάρχει μια διαφορά.
Θα ήθελα να έχω profession δηλαδή και όχι occupation. Στα ελληνικά δεν βρίσκω τις κατάλληλες λέξεις, τα λέμε όλα δουλειά, αν και θα υπάρχουν προφανώς.
Δηλαδή profession με αυτή την έννοια
.any type of work that needs special training or a particular skill, often one that is respected because it involves a high level of education
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Λήστεψε τράπεζα. Είναι πολύ thrilling!mec_ έγραψε: ↑17 Μάιος 2018, 19:21Το πρόβλημα είναι το εργασιακό σύστημα, όχι η εργασία καθεαυτή. Αν δεν γεννήθηκες πλούσιος, θα δουλέψεις. Το ζήτημα είναι υπό ποίους όρους. Στην αρχή θα κάνεις συμβιβασμούς αναγκαστικά, αλλά θα πρέπει να κάνεις και το σχέδιο σου για την απελευθέρωσή σου από την εργασία κλασικού τύπου (ωράρια, αφεντικά, μετακινήσεις κλπ).

ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Κοιτούσα τη δουλειά μου...
από Ληστοσυμμορίτης » 20 Μάιος 2024, 11:16 » σε Εσωτερική Πολιτική - 6 Απαντήσεις
- 316 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
21 Μάιος 2024, 21:26
-
-
- 116 Απαντήσεις
- 5082 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από jason0
23 Ιούλ 2023, 17:57
-