το φαγοποτι στην unisef ελλαδισταν

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
lolek1
Δημοσιεύσεις: 2059
Εγγραφή: 18 Απρ 2018, 15:27

το φαγοποτι στην unisef ελλαδισταν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lolek1 » 19 Μάιος 2018, 20:26

http://www.mononews.gr/politics/to-mega ... ginan-afta

Το πόρισμα της διεθνούς ελεγκτικής εταιρίας Delloite για το ελληνικό γραφείο της Unicef είναι αποκαλυπτικό. Ταξίδια στην Ιταλία, ασημένια κηροπήγια, συνεννοημένοι λογιστές , ταβέρνες, ανθυγιεινά επιδόματα , όλα αυτά κόστιζαν κάθε χρόνο πάνω από 2 εκατ. ευρώ για τους υπαλλήλους του ελληνικού γραφείου της UNICEF. Μόνο που ήταν άτυχοι. Τους ανακάλυψαν στα κεντρικά γραφεία στην Γενεύη και μπήκε τέλος στην ασυδοσία πολλών ετών.

ΟΙ αποκαλύψεις υπάλληλου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef που είχε σημαίνοντα ρόλο στην ανάδειξη του πολυετούς σκανδάλου με την υφαρπαγή τουλάχιστον 2.000. 000 ευρώ κάθε χρόνο από τα ταμεία του φιλανθρωπικού οργανισμού είναι καθοριστικές:

«Μέχρι και για …ξέφρενη διασκέδαση σε νυκτερινό κέντρο στην Ιταλία, δίνονταν οι εισφορές των φιλάνθρωπων πολιτών προς την Unicef. Τα χρήματα που προορίζονταν για εμβόλια και τροφή σε παιδιά που τα είχαν απόλυτη ανάγκη, κατέληγαν μέχρι και για να αγορασθούν 35 ασημένια κηροπήγια, που έκαναν ως δώρα σημαντικά στελέχη της ελληνικής οργάνωσης σε ισάριθμους γάμους.

Τα πλακάκια
Άλλα χρήματα πήγαιναν σε πολυτελή ταξίδια, εξόδους σε ταβέρνες και αγορές οικιακού εξοπλισμού για τα σπίτια υπαλλήλων του ελληνικού γραφείου της Unicef.

Τεράστια ποσά φέρεται να δίνονταν για αγορές πλακακίων μπάνιου και άλλων ειδών ανακαίνισης, που αφορούσαν βεβαίως κατοικίες υπηρεσιακών παραγόντων.

Εξαφανίστηκαν χορηγίες της τάξης των 340.000 ευρώ από το υπουργείο Εξωτερικών και υπέκρυπταν την απάτη με την βοήθεια συνεννοημένων λογιστών.

Όταν ξεκίνησε ο έλεγχος και ήταν προφανές ότι τίποτα δεν μπορούσε να αποκρύβει, άρχισαν απειλές κατά της οικονομικής ελέγκτριας που αποτέλεσε την αρχή για την αποκάλυψη του σκανδάλου.

Μάλιστα υπήρξε επίθεση και ξυλοδαρμός της σε μία σύσκεψη.

Στη συνέχεια επιχείρησαν να αμφισβητήσουν το πτυχίο της και άρχισαν, υποτίθεται, να ρωτούν πανεπιστημιακά ιδρύματα και φορείς του δημοσίου για να επαληθεύσουν, χωρίς επιτυχία, την …πλαστότητά του».

Οι αποκαλύψεις
Οι ατασθαλίες προέκυψαν από πόρισμα της εταιρείας Deloitte που διενήργησε τον έλεγχο για λογαριασμό της ελληνικής πλευράς και ύστερα από εντολή των κεντρικών γραφείων της Γενεύης.

Η άκρη του νήματος βρέθηκε με την προκήρυξη της θέσης του οικονομικού διευθυντή, το καλοκαίρι του 2016.

Η γυναίκα που επελέγη για τη θέση ανάμεσα σε 90 υποψηφίους και μετά από πολλές συνεντεύξεις που έγιναν και στα κεντρικά γραφεία της Οργάνωσης στη Γενεύη, ξεκίνησε να ερευνά τα οικονομικά του ελληνικού τμήματος.

Η Unicef στην Ελλάδα συγκέντρωνε περίπου 4.5-5 εκατ. ευρώ ετησίως, τα περισσότερα από δωρεές. Κύρια διαπίστωση ήταν ότι ενώ όλες οι εθνικές επιτροπές είχαν την υποχρέωση να αποδίδουν το 70% στη Γενεύη και στην βοήθεια για εκατομμύρια παιδιά και το 30% να πηγαίνει στα λειτουργικά τους έξοδα, στην Ελλάδα συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο.

Οι αποκαλύψεις, όπως είναι γνωστό, ανάγκασαν τη διεθνή επιτροπή της Unicef να αποσύρει το σύμφωνο αναγνώρισής της από την ελληνική εθνική επιτροπή του οργανισμού μέχρι να αποφασιστεί η νέα νομική υπόσταση της οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι την νομική εκπροσώπηση στελεχών της Unicef που συμμετείχαν στην παρουσίαση των ατασθαλιών και παρακολούθησε την διερεύνηση της υπόθεσης, έχει ο δικηγόρος Αθηνών κ. Απόστολος Λύτρας.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες........................

μπλα μπλα μπλα μπλα...............................

Άβαταρ μέλους
Nandros
Δημοσιεύσεις: 28844
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:41
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: το φαγοποτι στην unisef ελλαδισταν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 19 Μάιος 2018, 22:08

'
Υπάρχει ήδη σχετικό νήμα.
Ζήτησε ενσωμάτωση.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

lolek1
Δημοσιεύσεις: 2059
Εγγραφή: 18 Απρ 2018, 15:27

Re: το φαγοποτι στην unisef ελλαδισταν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lolek1 » 20 Μάιος 2018, 00:11

:003: ειχα γραψει στην αναζητηση unisef και δεν μου ειχε βγαλει τποτα σχετικο

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος
Δημοσιεύσεις: 26298
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 17:47

Re: το φαγοποτι στην unisef ελλαδισταν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 20 Μάιος 2018, 00:15

Δε σταματαμε να ξεφτιλιζομαστε

Άβαταρ μέλους
alekhine
Δημοσιεύσεις: 12693
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:36
Phorum.gr user: alekhine
Τοποθεσία: Highway to ΚΤΕΛ

Re: το φαγοποτι στην unisef ελλαδισταν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine » 20 Μάιος 2018, 00:23

lolek1 έγραψε:
20 Μάιος 2018, 00:11
:003: ειχα γραψει στην αναζητηση unisef και δεν μου ειχε βγαλει τποτα σχετικο
επειδη η σωστη γραφη ειναι unicef με c
πατησιωτης έγραψε:
10 Μαρ 2021, 20:59
Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.

Συριζαίος

Re: το φαγοποτι στην unisef ελλαδισταν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Συριζαίος » 20 Μάιος 2018, 00:24

lolek1 έγραψε:
20 Μάιος 2018, 00:11
:003: ειχα γραψει στην αναζητηση unisef και δεν μου ειχε βγαλει τποτα σχετικο
Έπρεπε να γράψεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Unicef

lolek1
Δημοσιεύσεις: 2059
Εγγραφή: 18 Απρ 2018, 15:27

Re: το φαγοποτι στην unisef ελλαδισταν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lolek1 » 20 Μάιος 2018, 04:44

ευχαριστω παιδια!! :003:

aspergillus
Δημοσιεύσεις: 1603
Εγγραφή: 16 Απρ 2018, 18:12

Re: το φαγοποτι στην unisef ελλαδισταν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aspergillus » 20 Μάιος 2018, 18:28

Μια με την UNISEF, μια με τα αντικαρκινικά φάρμακα, μια με τις κλοπές από τις θυρίδες της τράπεζας.
Αναρωτιέμαι πόσο πάτο έχει ακόμα να πιάσει αυτή η χώρα.

Άβαταρ μέλους
Custom_F
Δημοσιεύσεις: 9262
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 02:12

Re: το φαγοποτι στην unisef ελλαδισταν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F » 20 Μάιος 2018, 18:36

Ποιος θα περίμενε κάτι τέτοιο!

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε:
23 Δεκ 2019, 09:51
...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει

lolek1
Δημοσιεύσεις: 2059
Εγγραφή: 18 Απρ 2018, 15:27

Re: το φαγοποτι στην unisef ελλαδισταν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lolek1 » 20 Μάιος 2018, 20:31

Custom_F έγραψε:
20 Μάιος 2018, 18:36
Ποιος θα περίμενε κάτι τέτοιο!
ΟΥΓΚ!

Άβαταρ μέλους
hades
Δημοσιεύσεις: 7903
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 15:47
Phorum.gr user: hades

Re: το φαγοποτι στην unisef ελλαδισταν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hades » 21 Μάιος 2018, 09:18

Συριζαίος έγραψε:
20 Μάιος 2018, 00:24
lolek1 έγραψε:
20 Μάιος 2018, 00:11
:003: ειχα γραψει στην αναζητηση unisef και δεν μου ειχε βγαλει τποτα σχετικο
Έπρεπε να γράψεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Unicef
λες για την ίδια unicef που χε για πρόεδρο Συριζαία πολιτευτή ;
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "

Άβαταρ μέλους
Yochanan
Δημοσιεύσεις: 16968
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:44
Phorum.gr user: Yochanan

Re: το φαγοποτι στην unisef ελλαδισταν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan » 21 Μάιος 2018, 10:12

Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών