Τα "Κόκκινα φανάρια" του Βασίλη Μπισμπίκη ανάβουν τα queer φώτα τους στον Cartel Τεχνοχώρο
Η Ομάδα Cartel και ο Βασίλης Μπισμπίκης ανάβουν τα «Κόκκινα φανάρια» τους ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στον Τεχνοχώρο Cartel σε μία αλλιώτικη queer εκδοχή που θα ανοίξει συζητήσεις.

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη και μεταβατική εποχή, εν μέσω γυναικοκτονιών, έμφυλων εγκλημάτων, παντός είδους κακοποιήσεων και ξεσπάσματος του ελληνικού #metoo, η Ομάδα Cartel ανάβει τα «Κόκκινα φανάρια» της με τρόπο ωμά ρεαλιστικό, σκληρό και την ίδια στιγμή τρυφερό κι ανθρώπινο, θέτοντας για μια ακόμα φορά στον πυρήνα της την αλήθεια. Αυτή που οι ήρωες ζούνε, διεκδικώντας το αυτονόητο: την ορατότητα και την ελεύθερη ανάσα της ύπαρξης. Τον ζωτικό χώρο που όλοι μας, ο καθένας με τον δικό του μοναδικό και διαφορετικό τρόπο, έχουμε ανάγκη.
Η Μαντάμ Παρί και τα κορίτσια της ανοίγουν με γενναιότητα την κουρτίνα του μπαρ τους, αφηγούνται τις ιστορίες τους, χορεύουν, τραγουδούν, ερωτεύονται, ονειρεύονται, ελπίζουν, διαψεύδονται, σκιαγραφώντας έναν κόσμο ζωντανό. Έναν κόσμο παλλόμενο, γεμάτο χρώματα, θραύσματα και σπαράγματα, γεμάτο φως και σκοτάδια, τραύματα και θαύματα. Έναν κόσμο υπαρκτό ανάμεσά μας, όσο κι αν επιλέγουμε ενδεχομένως να αποστρέφουμε το βλέμμα μας, όσο κι αν μας βολεύει ίσως να κάνουμε ότι είναι αόρατος.
Μέσα από τις ιστορίες τους, ιστορίες βιωμένες στα μονοπάτια της queer νύχτας και του αγοραίου έρωτα, η Μαντάμ Παρί κι ο Μιχαήλος, η Μαρίνα κι ο Ντορής, η Μυρσίνη, η Ελένη κι ο Πέτρος, η Άννα κι ο Νικόλας, ο Δημήτρης κι η Ρόζα, η Κατερίνα κι ο Φερζά, η Νάντια και ο Σάμι έρχονται στη σκηνή για δηλώσουν και να μας υπενθυμίσουν την παρουσία τους στη ζωή.

Μόνο με 20 ευρώ. Τρεχάτε όλοι να πρλάβετε.
Παράτησε η Βανδή τον Ντέμη που είναι γνήσιο λαικό παιντί και τα έφτιαξε με τον γερο-Μπισμπίκη που κάνει ''τέχνη'' βιάζοντας ένα κλασικό θεατρικό έργο και μια ακόμη καλύτερη κινηματογραφική ταινία.
Κακόμοιρε Βασίλη Γεωργιάδη .....
Πάντοτε θεωρούσα τον εαυτό μου μπροοδευτικό τύπο αλλά αυτός ο παρά φύση αχταρμάς που μας ταίζουν μέρα-νύχτα με το ζόρι με κάνει να κοιτάζω γύρω μου σα μαλάκας.
Υ.Γ. Μόνο μια τριτοτέταρτη γκόμενα σαν την Βανδή θα μπορούσε να πιάσει γκόμενο ένα τέτοιον θολοκουλτουριάρη σαν αυτό το Μπισμπίκη.
