λιγα πραμματα για τις ξενες μαφιες εν ελλαδι

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
run
Δημοσιεύσεις: 9314
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:02
Phorum.gr user: ran
Τοποθεσία: sterea ellada

λιγα πραμματα για τις ξενες μαφιες εν ελλαδι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 06 Απρ 2018, 21:20

http://www.mixanitouxronou.gr/kratos-ti ... ssaloniki/


Λαμία, Απρίλιος 2009. Το ειδικό τελετουργικό, της ενοποιημένης γεωργιανής και ρωσικής μαφίας στην Ελλάδα, έχει ετοιμαστεί. Σχεδόν είκοσι νεαροί, έχοντας θητεία, είτε σε φυλακές, είτε δίπλα σε αρχηγούς μαφιόζικων οργανώσεων, “βαφτίζονται” βορ βζακόνια, δηλαδή κλέφτες του νόμου.

Οι προϋποθέσεις μπορεί να έχουν χαλαρώσει και να μην απαιτούν πολυετή φυλάκιση για τους υποψήφιους, ή τατουάζ-αστέρια να κοσμούν το σώμα τους, όμως η δράση τους παραμένει εξίσου επικίνδυνη. Ληστείες, εκβιάσεις, εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου.

Tattoo_Russia_criminal

Από την τελετή αυτή αναδείχτηκε ο μετέπειτα τοποτηρητής της μαφίας στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, ο χαρακτηριζόμενος “παχάν”, ή πατερούλης. Πρόκειται για τον 37χρονο με το προσωνύμιο “Ντετό”, ο οποίος συνελήφθη παραμονές Χριστουγέννων σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Ωραιόκαστρο και προφυλακίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, μετά την απολογία του στον ανακριτή. Χαρακτηρίστηκε “εγκέφαλος” οργάνωσης, στην κατοχή μελών της οποίας βρέθηκαν δέκα όπλα.

Θεωρείται για τις διωκτικές αρχές, ότι ήταν αυτός που κλήθηκε να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από τον Μάιο του 2010, όταν έχασε τη ζωή του από καρδιακό επεισόδιο ο προηγούμενος “παχάν”, με το προσωνύμιο “Λιόβας”.
Η απώλειά του είχε συνέπεια να δημιουργηθούν διάφορες έριδες στα τοπικά κλιμάκια της μαφίας και δεν είναι τυχαίο ότι τον Σεπτέμβριο του 2011, όταν εξαρθρώθηκε ομάδα εκβιαστών στη Θεσσαλονίκη, οι περισσότεροι εκ των οποίων ομογενείς από Ρωσία, Αρμενία και Γεωργία, οι διωκτικές αρχές έκαναν λόγο για “επτά αρχηγούς”, μεταφέροντας το εσωτερικό ζήτημα που είχε δημιουργηθεί.

Η διαδοχή στην κορυφή της πυραμίδας της μαφίας στη Θεσσαλονίκη και οι διεργασίες που την ακολουθούν, είναι μυθιστορηματική.
Την ανάληψη του ρόλου του 37χρονου “Ντετό” συνοδεύουν μία φυλάκιση κορυφαίου στελέχους της μαφίας σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και η δολοφονία του αρχηγού, του επονομαζόμενου “παππού Χασάν”, στη Ρωσία.

51χρονου Γεωργιανού Λάσα Σουσανασβίλι, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Διαβατών και, σύμφωνα με στοιχεία των ισπανικών, γεωργιανών και αμερικανικών αρχών, είναι ο αρχηγός της ρωσόφωνης μαφίας παγκοσμίως.
O Γεωργιανός Λάσα Σουσανασβίλι, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Διαβατών και, σύμφωνα με στοιχεία των ισπανικών, γεωργιανών και αμερικανικών αρχών, είναι ο αρχηγός της ρωσόφωνης μαφίας παγκοσμίως.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΛΑΣΑ

Ο 37χρονος “Ντετό”, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, χρίστηκε τοποτηρητής της οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη, τον Ιανουάριο του 2012.
Τότε, είχε συλληφθεί ο 52χρονος Λάσα Σουσανασβίλι, σε έφοδο της αστυνομίας σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης.
Ο Σουσανασβίλι καταζητείτο επί χρόνια από την ισπανική αστυνομία, ως επικεφαλής της μαφιόζικης οργάνωσης με ευθύνη την περιοχή της κεντρικής και νότιας Ευρώπης, μαζί με τον αδερφό του, που είναι κρατούμενος στις ισπανικές φυλακές.
Ο “Ντετό” ήταν το δεξί χέρι του 52χρονου, γνωστού με το προσωνύμιο “Λίπος” και χαρακτηρισμένος από τις ισπανικές διωκτικές αρχές ως ο “Εσκομπάρ της Ευρώπης”. Μάλιστα, ο 37χρονος κατηγορείται για την εγκληματική οργάνωση μαζί με τον Σουσανασβίλι και καταδικάζεται το περασμένο καλοκαίρι στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη 8 ετών. Όμως δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, στο οποίο δικάστηκε διά πληρεξούσιου δικηγόρου, και έκτοτε διέφευγε.

Η δολοφονία του Ασλάν Ουσογιάν (παππού Χασάν) στη Ρωσία την ίδια περίοδο, φαίνεται ότι δίνει στον Σουσανασβίλι ενισχυμένες αρμοδιότητες στα κέντρα αποφάσεων της μαφίας, παρότι παραμένει φυλακισμένος στα Διαβατά.
Γρήγορα, το δεξί του χέρι, που είναι ήδη “βαφτισμένος” βορ βζακόνια, αναλαμβάνει τον ρόλο του “παχάν” στη Θεσσαλονίκη.
Η απόφαση γίνεται δεκτή απ’ όλα τα κλιμάκια των μικρότερων οργανώσεων, που μέχρι τότε αντιμετώπιζαν “κενό εξουσίας” και όλα ρυθμίζονταν μέσω… Ρωσίας.

“Ο Ντετό ήταν δίπλα στον Λάσα από το 2006, από τότε που έχουμε πληροφορίες ότι κυκλοφορεί στην Ελλάδα”, τόνισε αστυνομικός, ο οποίος έχει ασχοληθεί εξαντλητικά με τη δράση της μαφίας στη Θεσσαλονίκη και ειδικά με τις μαφιόζικες εκτελέσεις.


υγ να μαθαίνουμε τι κυκλοφορει στην ελλαδα
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

run
Δημοσιεύσεις: 9314
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:02
Phorum.gr user: ran
Τοποθεσία: sterea ellada

Re: λιγα πραμματα για τις ξενες μαφιες εν ελλαδι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 06 Απρ 2018, 21:33

https://www.newsit.gr/egklhma/i-istoria ... a/1803425/

ο παππους χασαν κουρδικης καταγωγης γεννημενος στην τιφλιδα

Ο 75χρονος αρχιμαφιόζος ήταν κουρδικής καταγωγής και γεννήθηκε στην Τιφλίδα το 1937. Θεωρείται «νονός», αφού υπό τον έλεγχό του ήταν οι περισσότερες συμμορίες της Ρωσίας και των κρατών της Κοινοπολιτείας. Εναντίον του ιδίου είχε γίνει πριν από δύο χρόνια απόπειρα δολοφονίας. Ο Ουσογιάν και ο συνοδός – φρουρός του είχε τότε τραυματιστεί σοβαρά αλλά κατάφερε να ανακάμψει. Και τότε είχε δεχτεί πυρά στο στομάχι από ελεύθερο σκοπευτή. Η επίθεση αποδόθηκε στον μεγάλο αντίπαλό του, τον νονό Ταριέλ Ονιάνι, τον επονομαζόμενο «Ταρό». Οι αρχές έχουν υπόνοιες ότι υπεύθυνη για τη δολοφονία είναι αντίπαλη εγκληματική οργάνωση που δεν ήταν στον έλεγχο του «Παππού Χασάν».
Σημειώνεται ότι η μαφία της Τιφλίδας και αυτή του Κιουταΐσι, επίσης της Γεωργίας από όπου έλκει την καταγωγή του ο Ταριέλ Ονιάνι, αποτελούν τα τελευταία χρόνια τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις της ρωσικής μαφίας, με τα πλοκάμια τους να απλώνονται σε πολλές χώρες του εξωτερικού αλλά και στην Ελλάδα.

Ταριέλ Ονιάνι – Ο μεγάλος αντίπαλος

Ξεκίνησε από τη δεκαετία του ’90, αρχικά στη Γαλλία και μετά στην Ισπανία, όπου ανέπτυξε ευρεία εγκληματική δραστηριότητα, μέχρι το όνομά του να περιληφθεί στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων της Ιντερπόλ. Αυτό δεν τον εμπόδισε να επιστρέψει από το 2005 στη Μόσχα και να συγκρουστεί τότε με τα άλλα αφεντικά της που ήταν οι συνεργαζόμενοι Ασλάν Ουσογιάν και Γιαβοσλάβ Ιβάνκοφ. Η δολοφονία του τελευταίου στις 29 Ιουλίου του 2009, σηματοδότησε την πιο αιματηρή φάση στον εσωτερικό πόλεμο της μαφίας.
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

run
Δημοσιεύσεις: 9314
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:02
Phorum.gr user: ran
Τοποθεσία: sterea ellada

Re: λιγα πραμματα για τις ξενες μαφιες εν ελλαδι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 06 Απρ 2018, 22:38

http://www.tanea.gr/news/greece/article/4255848/?iid=2



Μέσα σε λίγα χρόνια έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη εγκληματική συμμορία της Ευρώπης. Η παράνομη δράση της καλύπτει όλους τους παραδοσιακούς τομείς του λαθρεμπορίου.




Αλεξάντερ Σολόνικ. Το αιματηρό ξεκαθάρισμα μεταξύ ρωσικών συμμοριών σφραγίζεται με τη δολοφονία του εκτελεστή της «Kourganskaya»

Ο λόγος για τη ρωσική μαφία, η οποία, αφού πέρασε από τη χώρα μας, έχει απλώσει τα πλοκάμια της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο ρόστερ της ξεχωρίζουν 100 κακοποιοί, οι οποίοι εμφανίζονται ελληνικής καταγωγής! Πρόκειται για μέλη των μοσχοβίτικων συμμοριών Ismailovskaya, Solntsevskaya, Orekhovskaya και Borisovskaya, τα οποία τη δεκαετία του '90 κατάφεραν να αποκτήσουν ελληνικά ταξιδιωτικά έγγραφα - σαν ομογενείς ποντιακής καταγωγής - και στη συνέχεια ξεχύθηκαν στην καρδιά της Ευρώπης.

Πενήντα από αυτούς αναζητούνται από τις ελληνικές αρχές, καθώς, σε συνεργασία με τις ρωσικές αρχές, έχει διαπιστωθεί ότι πρόκειται για παράνομες ελληνοποιήσεις. Την ίδια στιγμή τα στελέχη της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, που στεγάζεται στο μέγαρο της οδού Κατεχάκη, αφιερώνουν μεγάλο μέρος του χρόνου τους για να απαντήσουν στα αιτήματα που δέχονται από τους συναδέλφους τους κρατών της Ε.Ε. τα οποία καταφτάνουν μέσω της Ιντερπόλ.

Οι περιπτώσεις του Μάξιμου Καλαϊτζίδη και του Γ. Στεφανίδη είναι χαρακτηριστικές. Ο πρώτος συνελήφθη στη χώρα της τουλίπας και με συνοπτικές διαδικασίες εκδιώχθηκε από εκεί αφού κρίθηκε ανεπιθύμητος. Όπως διαπιστώθηκε, ο Μάξιμος Καλαϊτζίδης στην πραγματικότητα ήταν ο Μαξίμ Ταρνοπόλσκι, αρχιγκάνγκστερ από τη Λετονία!




Μπόρις Καρνετσιάν. Αυτό το όνομα αναγραφόταν στο πιστοποιητικό στρατολογικής κατάταξης που απέκτησε ο μαφιόζος Βλαντίμιρ Σιλιβέστροφ

Ο δεύτερος, ο Γ. Στεφανίδης, συνελήφθη ως μέλος κυκλώματος λαθρεμπορίου τσιγάρων. Πολύ γρήγορα οι αστυνομικές αρχές της χώρας μας διαπίστωσαν τα φτωχά ελληνικά του Στεφανίδη. Επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για γνήσιο τέκνο της Ρωσίας. Σε μιαν άλλη περίπτωση, μέλος της ρωσικής μαφίας βρέθηκε στη χώρα μας να είναι ένας από τους ανερχόμενους «επενδυτές» στην ακριτική Θράκη. Ο Βλαντίμιρ Ταταρένκοφ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα είχε προλάβει να αγοράσει με την άσκηση ανάλογης πίεσης ξενοδοχείο της περιοχής, ενώ σκόπευε να επεκταθεί και στις τοπικές βιομηχανικές μονάδες όταν συνελήφθη.

Πίσω από την ελληνική ταυτότητα του Βλαδίμηρου Σιμένοφ κρυβόταν ένας από τους δεινότερους εκτελεστές της ρωσικής μαφίας. Εις βάρος του εκκρεμούσαν ένδεκα εντάλματα σύλληψης για ισάριθμες δολοφονίες.

Στο Μενίδι


Την ίδια περίοδο στη χώρα μας, με τη συνεργασία των ρωσικών αστυνομικών αρχών, συνελήφθησαν ο κακοποιός Ρίγκιν και ο Βλαντίμιρ Σιλιβέστροφ, το πρωτοπαλίκαρο του Ταρνοπόλσκι. Στην κατοχή του Ρίγκιν βρέθηκαν χαρτονομίσματα τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν προέλθει από ληστεία στην Αγία Πετρούπολη. Ο Σιλιβέστροφ συνελήφθη έπειτα από τυχαίο έλεγχο στο Μενίδι. Το ψεύτικο όνομα είχε βγει, Μπόρις Καρνετσιάν. Το ίδιο και το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάταξης. Οι αποκαλύψεις αυτές είχαν οδηγήσει στα τέλη της δεκαετίας του '90 τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας μας στη διενέργεια ερευνών για τις περιπτώσεις των παράνομων ελληνοποιήσεων. Πώς αντέδρασαν τα κυκλώματα του Μενιδίου; Επιχείρησαν να κάψουν, όπως και στην Τιφλίδα, τα αρχεία της τοπικής νομαρχίας και μάλιστα δύο φορές. Ευτυχώς όμως ο στόχος τους δεν πραγματοποιήθηκε.


Το αιματηρό ξεκαθάρισμα του 1997




Η 19χρονη Μις Ρωσία Σβετλάνα Κότοβα βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με τον Αλεξάντερ Σολόνικ

Στις στατιστικές του εγκλήματος, που συντάσσουν κάθε χρόνο οι υπηρεσίες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, η παραβατικότητα της ρωσικής μαφίας δεν απεικονίζεται. Στελέχη της Ασφάλειας Αττικής θεωρούν ότι η δράση της «τελείωσε προτού καν αρχίσει». Για τον λόγο αυτό μνημονεύουν το αιματηρό ξεκαθάρισμα του '97.

Τον χειμώνα της ίδιας χρονιάς ρωσικές ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος θα λύσουν τις... διαφορές τους στη χώρα μας, με θύματα τον διάσημο σε όλη την Ευρώπη Ρώσο κακοποιό Αλεξάντερ Σολόνικ - τον οποίο καταζητούσε από το 1995 η Ιντερπόλ -, και τη 19χρονη φίλη του «Miss Russia» Σβετλάνα Κότοβα.

Στη Βαρυμπόμπη

Παρ' ότι τα συμβόλαια θανάτου υπογράφτηκαν στη Μόσχα, θα εκτελεστούν στη Βαρυμπόμπη. Τι πιο λογικό, αφού σ' αυτό το κομμάτι της Αττικής (για την ακρίβεια, σε βίλες χολιγουντιανών διαστάσεων) είχε βρει καταφύγιο ο Ρώσος αρχιμαφιόζος και οι συνεργάτες του της οργάνωσης «Kourganskaya», που άρχισε τη δράση της από την πόλη Κουργκάν, στα Ουράλια Όρη, και πολύ γρήγορα άπλωσε τα πλοκάμια της σε όλη τη Ρωσία.

Τον Αλεξάντερ Σολόνικ, ο οποίος δύο χρόνια πριν είχε καταφέρει να αποδράσει από τις ρωσικές φυλακές υψίστης ασφάλειας, τον καταδίωκαν τόσο οι ρωσικές Αρχές όσο και οι μαφιόζοι της εγκληματικής οργάνωσης «Orekhovskaya», με την οποία είχε ξεσπάσει πόλεμος.

Μαζί με τη φίλη του

Δυστυχώς για τον ίδιο και τη φίλη του, πριν από τους Ρώσους αστυνομικούς τον εντόπισαν οι εκτελεστές της αντίπαλης συμμορίας που έχει για έδρα της το προάστιο Ορεχόβ της Μόσχας. Στο υποψήφιο θύμα τους, όπως εκτιμάται, τους οδήγησε η Ρωσίδα καλλονή, η οποία είχε αφιχθεί στην Αθήνα μόλις δύο ημέρες νωρίτερα! Μάρτυρας της εκτέλεσης του Σολόνικ, η Σβετλάνα Κότοβα θα βρει τραγικό θάνατο. Το πτώμα της, τεμαχισμένο, βρέθηκε τρεις μήνες αργότερα.

Τη διπλή στυγερή δολοφονία την πληροφορήθηκαν οι Έλληνες αστυνομικοί από τους Ρώσους συναδέλφους τους, οι οποίοι τους υπέδειξαν ένα βενζινάδικο στο οποίο θα έβρισκαν ένα μαύρο κουτί με ένα κατατοπιστικό σχεδιάγραμμα της τοποθεσίας όπου βρισκόταν ο νεκρός! Έτσι και έγινε.

Με τον εντοπισμό του πτώματος, οι Αρχές Ασφαλείας θα διαπιστώσουν ότι ο 37χρονος Ρώσος εκτελεστής είχε καταφέρει να αποκτήσει ελληνικά χαρτιά, τα οποία τον παρουσίαζαν ως ένα γνήσιο Έλληνα ποντιακής καταγωγής. Το όνομα αυτού, Ιγκόρ Κεσσώφ, με άλλα λόγια Γρηγόρης Κεσσίδης. Με αυτά τα χαρτιά κατάφερε να... παλιννοστήσει στη χώρα μας και μέσω αυτής στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου ήταν ο τελικός προορισμός.

Ο εκτελεστής

Όπως προέκυψε από την έρευνα των ρωσικών και των ελληνικών αστυνομικών Αρχών, εκτελεστής του Σολόνικ ήταν ο Σεργκέι Μπουτορίν, στέλεχος της συμμορίας «Orekhovskaya», ο οποίος διαπιστώθηκε ότι μαζί με τους συνεργάτες του αναχώρησε άρον άρον από τη χώρα μας μία ημέρα μετά την εκτέλεση του συμβολαίου.

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η υπόθεση αυτή, πέντε χρόνια αργότερα, δεν έχει κλείσει ακόμη. Κλιμάκια της Ρωσικής αστυνομίας συνεχίζουν να επισκέπτονται τη χώρα μας και σήμερα, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές. Η τελευταία πράξη της υπόθεσης γράφεται στην Ισπανία, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο Μπουτορίν και αναμένεται να εκδοθεί στη Ρωσία.

Ούτε λέξη ελληνικά

Ένας άλλος Ρώσος μαφιόζος που έδρασε στη χώρα μας ήταν ο Ιωάννης Κορνόσοφ. Όπως ο Σολόνικ, έτσι και ο Κορνόσοφ κατάφεραν να αποκτήσουν «καθαρά» ελληνικά χαρτιά και να δηλώνουν ως τόπο διαμονής το Μενίδι. Τον Οκτώβριο του 1998 ο Κορνόσοφ έριξε από τον 5ο όροφο του πολυτελούς διαμερίσματός του, στο Παλαιό Φάληρο, τον ομογενή από την Τασκένδη Ιάκωβο Μιχαηλίδη, ο οποίος βρήκε τραγικό.

Όταν ο ελληνικής... ιθαγένειας Ιωάννης Κορνόσοφ βρέθηκε στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής, δεν γνώριζε ούτε μία λέξη ελληνική, με αποτέλεσμα να αναζητηθεί διερμηνέας. Από την πρώτη στιγμή εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος Παλαιού Φαλήρου η «χλιδάτη» ζωή του ανεπάγγελτου ομογενούς. Σε ερώτηση των αστυνομικών τι δουλειά κάνει, αυτός αρκέστηκε να πει το αόριστο... «μπίζνες». Από την έρευνα εξακριβώθηκε ότι ο Κορνόσοφ προμηθεύτηκε από τα κυκλώματα των ελληνοποιήσεων τα αναγκαία έγγραφα με τα οποία βρέθηκε στη χώρα μας. Για τον λόγο αυτό τού αφαιρέθηκε η ιθαγένεια και προφυλακίστηκε στον Κορυδαλλό για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Το 'σκασε

Άγνωστο πώς, ωστόσο, ο Κορνόσοφ κατάφερε με την καταβολή εγγύησης ύψους 300 εκατομμυρίων δραχμών να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους. Αν και του είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα, ο Ρώσος μαφιόζος δεν κράτησε τις υποσχέσεις του. Μόλις βγήκε από τον Κορυδαλλό έγινε καπνός. Έκτοτε καταζητείται


εδωσε 300μυρια κι τον αφησαν
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

run
Δημοσιεύσεις: 9314
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:02
Phorum.gr user: ran
Τοποθεσία: sterea ellada

Re: λιγα πραμματα για τις ξενες μαφιες εν ελλαδι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 18 Απρ 2018, 09:27

http://www.news247.gr/koinonia/o-skotei ... 02992.html



Ο σκοτεινός κόσμος των "Vor V Zakone"- Η ιστορία, η δράση και τα τατουάζ





facebook Share twittertwitter

comments σχόλια



"Οι κλέφτες του νόμου" όπως μεταφράζονται οι "Vor V Zakone", αποτελούν μία από τις πιο σκληρές μαφιόζικες οργανώσεις παγκοσμίως, με απόλυτη δομή και ιεραρχία, με στενούς δεσμούς, τελετουργικά μύησης και έναν απόλυτο όρκο σιωπής που περιβάλει τα πάντα


Θοδωρής Παναγιωτίδης

18 Απριλίου 2018 07:30

Adtech Ad



"Κλέφτης του νόμου" ή "Vor V Zakone", αποκαλούνται συχνά τα μέλη της οργανωμένης Ρωσικής ή Γεωργιανής Μαφίας. Βεβαίως, αντίστοιχες οργανώσεις με “Vor” συναντώνται και με προέλευση από άλλες πρώην σοβιετικές χώρες όπως η Αρμενία.




Η ένοπλη δράση πολυάριθμων τέτοιων καλά οργανωμένων συμμοριών αρχίζει να κάνει την εμφάνισή της στη Ρωσία, ειδικά κατά τη διάρκεια της αναταραχής της ρωσικής επανάστασης του 1917. Τότε, η εγκληματική «κουλτούρα» με την δική της αργκό και τους εσωτερικούς της νόμους έγινε γνωστή ως «Vorovskoy Mir» ή αλλιώς «Ο κόσμος των κλεφτών».

Καθώς η αστυνομία και το δικαστικό σύστημα αποκαταστάθηκαν στη Σοβιετική Ένωση λίγο μετά την επανάσταση του 1917, οι σοβιετικές Αρχές σχεδόν εξόντωσαν τον εγκληματικό υπόκοσμο. Επί εποχής Στάλιν, τα «Γκούλαγκ» γέμισαν από τέτοιους κακοποιούς και τότε δημιουργήθηκε η νέα οργανωμένη ομάδα κακοποιών, η «Vor V Zakone».

Οι "κλέφτες του νόμου" ενώθηκαν τότε ως μια κοινωνία για την κυριαρχία τους εντός των φυλακών. Εφάρμοσαν σύντομα ένα σύστημα συλλογικής ευθύνης και ορκίστηκαν σε έναν κώδικα πλήρους υποταγής στους «νόμους» της εγκληματικής ζωής, συμπεριλαμβανομένων των υποχρεώσεων υποστήριξης του εγκληματικού ιδεώδους, της απόρριψης κάθε νόμιμης απασχόλησης και της άρνησης συμμετοχής σε όλες τις πολιτικές δραστηριότητες.





Την αποδοχή ενός μέλους στην ομάδα συχνά την διαδέχονται συγκεκριμένα τατουάζ, επιτρέποντας σε όλα τα μέλη του εγκληματικού κόσμου να αναγνωρίζουν αμέσως έναν "κλέφτη του νόμου".

Μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, στα «Γκούλαγκ» σημειώθηκαν σφοδρές μάχες μεταξύ κακοποιών, το λεγόμενο «πόλεμο των σκύλων», ο οποίος διαδραματίστηκε μεταξύ των καθαρών «Vory” και των λεγόμενων “Suki” ("σκύλες"). Oι “Suki” ήταν κακοποιοί που είχαν σπάσει τον «Κώδικα των Κλεφτών» συμφωνώντας να ενταχθούν στον Σοβιετικό στρατό και να πολεμήσουν εναντίον των Ναζί, κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, με αντάλλαγμα την απελευθέρωσή τους από τις φυλακές.

Προσχωρώντας στον στρατό, παραβίασαν τον «Κώδικα των Κλεφτών», ο οποίος απαγορεύει ρητά να υπηρετήσουν την Αρχή που έχει την εξουσία με οποιονδήποτε τρόπο. Μετά το τέλος του πολέμου, χιλιάδες “Suki” συνελήφθησαν ξανά για νέα εγκλήματα και τοποθετήθηκαν στον πυθμένα της εγκληματικής ιεραρχίας στη φυλακή, ενώ αντιμετωπίστηκαν με την ίδια έλλειψη σεβασμού που επιφύλασσαν οι φυλακισμένοι για τους πληροφοριοδότες της αστυνομίας και τα θύματα βιασμού στις φυλακές.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι «Suki» ήταν σκληροί κακοποιοί και δολοφόνοι, οι οποίοι είχαν σκληρύνει ακόμα περισσότερο από την εμπειρία του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, αποφάσισαν να δολοφονήσουν όλους τους καθαρούς «vory». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τους λεγόμενους «πολέμους των σκύλων» που κράτησαν για δεκαετίες.

Για να γίνει κάποιος «βορ» πρέπει να επιδείξει σημαντικές ηγετικές ικανότητες, να έχει εγκληματικά «χαρίσματα», …μαζί με ένα καλά τεκμηριωμένο ποινικό μητρώο. Μόλις γίνει αποδεκτός, πρέπει να ζήσει σύμφωνα με τον «κώδικα των κλεφτών». Η ποινή για παραβίαση αυτού του κώδικα είναι συχνά ακρωτηριασμός ή θάνατος.

Σήμερα, οι «Βορ» έχουν εξαπλωθεί στην Γαλλία, στην Ισπανία, στην Γερμανία, στα Βαλκάνια και την Ελλάδα, ακόμα και στις ΗΠΑ. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι στις ΗΠΑ κατά την θητεία του πρώην Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης μαφιόζικης οργάνωσης ήταν πολύ ψηλά στην ατζέντα του.

Εμπλέκονται σε όλα, από κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες, έως μαστροπεία, διακίνηση ναρκωτικών, μέχρι και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ενώ λειτουργούν και ως «διαιτητές» σε αντιπαλότητες μεταξύ αντίθετων ομοεθνών οργανώσεων.

Τα τατουάζ των «Vor V Zakone»

Τα τατουάζ των «Βορ» χαρακτηρίζονται από ένα πολύπλοκο σύστημα συμβολισμών. Το τατουάζ που κάνει ένα νέο μέλος και δηλώνει την ένταξη του στην συμμορία συνήθως τοποθετείται στο στήθος ή στο μπράτσο και συνδυάζεται μ’ ένα τριαντάφυλλο.





Τα τατουάζ που έχουν γίνει στις φυλακές, τουλάχιστον για τα πολύ παλιά μέλη, έχουν ένα χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα με μια ελαφριά απόχρωση του μπλε λόγω του μελανιού που χρησιμοποιούσαν και το οποίο παρασκεύαζαν από τη στάχτη καμένης σόλας παπουτσιού αναμεμειγμένη με ούρα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις συμβολίζουν και μια μορφή τιμωρίας, για να στιγματίσουν εκείνον που τα φέρει μέσα στην κοινότητα των «Vory». Γίνονται δια της βίας συνήθως σε εκείνους που έχουν χρέη από τζόγο και απεικονίζουν παραστάσεις πορνογραφικού χαρακτήρα, κάτι αρκετά προσβλητικό για εκείνον που τα φέρει.

Τα πλέον συνήθη τατουάζ:

• Η “σταύρωση στο στήθος” συνιστά για έναν κρατούμενο συνήθως την ύψιστη τιμή και τον χαρακτηρίζει ως “Prince of all Thieves”.

• Η σκηνή με τον Χριστό να απεικονίζεται επάνω στον σταυρό σηματοδοτεί και το μαρτύριο που έχει υποστεί ο συγκεκριμένος κρατούμενος καταδικασμένος από το ρωσικό ποινικό σύστημα να ζει μια ζωή, έγκλειστος στις φυλακές.

• Αν ο σταυρός από πάνω έχει ζωγραφισμένη και μια “κορώνα”, τότε αυτό σημαίνει πώς ο κρατούμενος είναι “Παχάν” δηλαδή αρχηγός της οικογένειας των κλεφτών.

• Οι “ζώνες” επάνω στο κορμί των φυλακισμένων είναι ένα τατουάζ που τους εξασφαλίζει των σεβασμό των συγκρατουμένων τους.

• Οι πολλές ζώνες επάνω στο δέρμα δείχνουν ότι ο κρατούμενος δεν θα φύγει ποτέ από τις φυλακές γιατί διέπραξε κάτι πολύ σοβαρό.

• Τα “φίδια” είναι ένα ακόμη τατουάζ των Ρώσων που όταν είναι περασμένο γύρω από τον λαιμό τους συμβολίζει την καταπίεση που εξακολουθούν να υπομένουν οι κρατούμενοι.

• Οι “τίγρεις” πάνω στο σώμα συνήθως δείχνουν κάποιας μορφής εκδίκηση που έχουν καταφέρει να πάρουν οι κρατούμενοι από τους δεσμοφύλακες φρουρούς τους και την διοίκηση των φυλακών.





• Η “ γάτα” είναι συνυφασμένη με τις ιδιότητες που απαιτείται να έχει κάποιος κλέφτης. Είναι το πιο συνηθισμένο τατουάζ και γίνεται στο άνω μέρος του στήθους.

• Τα “μάτια” (η σημασία διαφέρει ανάλογα με το μέρος που είναι τοποθετημένο): Αν βρίσκεται στο μπροστά μέρος της κοιλιάς σημαίνει ότι εκείνος που το έχει κρατάει πάντα ανοιχτά τα μάτια του. Αν βρίσκεται στα οπίσθια έχει γίνει με τη βία και σημαίνει πως ο κρατούμενος χρησιμοποιείται ως σεξουαλικό αντικείμενο μέσα στις φυλακές.

• Το αγκαθωτό συρματόπλεγμα απεικονίζει τα χρόνια της ποινής που έχει καταδικαστεί κάποιος να εκτίσει.

• Τα “αστέρια” ανάλογα με τις κορυφές που έχουν δηλώνουν τα χρόνια της ποινής.

• Τα “οκτάγωνα αστέρια” που βρίσκονται στο δεξί και αριστερό άνω θωρακικό μέρος σημαίνουν πως εκείνος που τα έχει είναι Vor V Zakone. Τα οκτάγωνα αστέρια που βρίσκονται στα γόνατα δείχνουν ότι ο συγκεκριμένος Vor δεν γονατίζει σε καμία εξουσία και δεν είναι υπόλογος σε κανέναν.

• Ο “ιστός αράχνης” υποδηλώνει πως ο κρατούμενος έχει σχέση με το εμπόριο ναρκωτικών. Όταν μέσα στον ιστό υπάρχει και η αράχνη σημαίνει πως ο κρατούμενος έχει κάποιον εθισμό στα ναρκωτικά.

• Τα “κρανία” δείχνουν πώς ο κρατούμενος είναι σκληρός και αδίστακτος δολοφόνος και τα τατουάζ αυτά συνήθως τα χτυπούν μόνο υψηλόβαθμα μέλη των Vory V Zakone.





• Οι “εκκλησίες” και τα “κάγκελα” στο σώμα δείχνουν συνήθως την διάρκεια των ποινών των κρατουμένων και η ναζιστική σβάστικα απεικονίζει τα ισόβια δεσμά. Ανάλογα με τον αριθμό των τρούλων που έχουν οι εκκλησίες ή των αριθμό των κάγκελων υπολογίζονται και τα έτη φυλάκισης.

• Ο ”σταυροφόρος” και ο ”σιδερόφρακτος ιππότης” συνήθως απεικονίζουν τις σαδιστικές ή χουλιγκανιστικές τάσεις των κρατουμένων και την σχέση τους με ρατσιστικές επιθέσεις και εγκλήματα.

• Τα “κεριά” υποδηλώνουν πως εκείνος που τα φέρει είναι επικίνδυνος εγκληματίας και “μπορεί να σβήσει το φώς της ζωής σου

• Οι “καμπάνες” σημαίνουν πως ο κρατούμενος έχει διαπράξει κάτι πολύ σοβαρό και δεν υπάρχει πιθανότητα να βγει ποτέ από τις φυλακές. Είναι σύμβολα που εξασφαλίζουν τον σεβασμό μέσα στις φυλακές και γίνονται μόνο από υψηλόβαθμα στελέχη της Vory V Zakone.

• Τα τατουάζ με τα πρόσωπα του Στάλιν και του Λένιν, γίνονταν κατά την περίοδο της Σοβιετικής ένωσης πάνω από κάποιο ζωτικό όργανο του κρατουμένου, όπως η καρδιά, ώστε εκείνος να αποφύγει την εκτέλεση. Πίστευαν πως κανένας φρουρός δεν θα τολμούσε να πυροβολήσει πάνω στην εικόνα του ηγέτη. Το συγκεκριμένο τατουάζ δεν χρησιμοποιείται πλέον.

• Οι κρατούμενοι που φέρουν τατουάζ “μαχαίρι στιλέτο” συνήθως εκτελούν τις κατά παραγγελία εκκαθαρίσεις μέσα στις φυλακές.

• Η “Παναγία με το θείο βρέφος στην αγκαλιά της”, συμβολίζει πως ο κρατούμενος είναι από την παιδική του ηλικία τρόφιμος των φυλακών.

• Οι “πεταλούδες” είναι τα τατουάζ κακοποιών που είναι υπότροποι και επιρρεπείς στις αποδράσεις.

• Τα τατουάζ με πορνογραφικές αναπαραστάσεις δείχνουν πώς ο κρατούμενος έχει σπάσει τον κώδικα ηθικής των Vory V Zakone και χρωστάει λεφτά από τον τζόγο.

Η δράση τους στην Ελλάδα και η διαφθορά στις ελληνικές φυλακές

Στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία ειδικά έχουν δράσει αρκετές εγκληματικές οργανώσεις με υποδομή και χαρακτηριστικά της Vor V Zakone.

Πέραν από την οργάνωση του «Λίπους» που συνελήφθη για δεύτερη φορά στην Ελλάδα και αυτή την φορά στην Θεσσαλονίκη και η συμμορία του φέρεται να είναι υπεύθυνη για δεκάδες διαρρήξεις σε σπίτια της περιοχής, στα τέλη του περασμένου Μαρτίου εξαρθρώθηκε άλλη μία τέτοια οργάνωση από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, τα μέλη της οποίας ενέχονταν σε μεγάλο αριθμό κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, που εικάζεται ότι φτάνουν ακόμα και τις 1.500-2.000 περιπτώσεις!

Ο λόγος είναι ότι "εργάζονταν" τις καθημερινές πλην Σαββατοκύριακου από τις 06:30 το πρωί έως το βράδυ, καθημερινά σε όλη την χώρα, άρα διέπραξαν τουλάχιστον 250 διαρρήξεις τον χρόνο και βρίσκονταν στην χώρα μας γι αυτό τον σκοπό και μόνο από το 2012 όπου από την πρώτη ημέρα ξεκίνησαν τις εισβολές τους σε σπίτια. Πολλά από τα "έσοδα" της εγκληματικής τους δραστηριότητας κατέληγαν στην χώρα τους, και στα «κεφάλια» της Vor V Zakone, όπως όφειλαν να πράττουν, ενώ ο "αρχηγός" της συγκεκριμένη συμμορίας ήταν βετεράνος του πολέμου στην Αμπχαζία και είχε μάλιστα τραύμα στο κεφάλι από εκείνη την εποχή.

Χαρακτηριστική είναι επίσης η περίπτωση της εγκληματικής οργάνωσης που έδρασε στην Βόρεια Ελλάδα και αποδομήθηκε από την Δίωξη Εκβιαστών Θεσσαλονίκης, τον Νοέμβριο του 2015 με τον Αρμένιο «εγκέφαλο» και είχε ρημάξει στις εκβιάσεις και στις εκδικητικές επιθέσεις τα καταστήματα ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής, ενώ διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά στις φυλακές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέλη της Vor V Zakone που έχουν καταδικασθεί και έχουν περάσει τις πύλες των φυλακών στη χώρα μας έχουν ζήσει με προκλητικές ανέσεις εκμεταλλευόμενοι ακριβώς την τεράστια διαφθορά που μαστίζει το ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα.





Ενδεικτικά, σε συνομιλία που καταγράφηκε, το 2015 με τον 38χρονο Αρμένιο «εγκέφαλο», φέρεται να συνομιλεί με μέλος της εγκληματικής οργάνωσης στον οποίο γνωστοποιεί ότι εκείνο το καλοκαίρι βάφτισε… εντός των Φυλακών Τρικάλων τον βαφτισιμιό του και ακολούθησε γιορτή κατά την οποία καταναλώθηκε μεγάλη ποσότητα κρεάτων και ποτών.

Αντίστοιχες συνθήκες κράτησης φέρεται να είχε και «Το Λίπος» που συνελήφθη στην πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση στην Πυλαία, με δικό του φαγητό και άλλες ανέσεις στην φυλακή, μέχρι που απλά έκανε αίτημα αποφυλάκισης για λόγους υγείας, αποφυλακίστηκε και συνέχισε το έργο του κατά τον «Κώδικα των Κλεφτών»…







ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
ειδαν


ε ιναι οικος ανοχης ετσι ,που την κανανε ΠΑΣΟΚ συριζα κκε νεοφιλ,κι πλακωσανε οι μαφιόζοι από την πρωην σοβιετια


εκανε λε αιτηση κι βγηκε για λογους υγειας


τοοοοοοοοοοοοοοοσο απλα
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

Άβαταρ μέλους
Μπίστης
Δημοσιεύσεις: 17450
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:39
Τοποθεσία: Helsingør

Re: λιγα πραμματα για τις ξενες μαφιες εν ελλαδι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 18 Απρ 2018, 10:25

Σήμερα όλοι έχουμε δικαίωμα στα τατού.
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

run
Δημοσιεύσεις: 9314
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:02
Phorum.gr user: ran
Τοποθεσία: sterea ellada

Re: λιγα πραμματα για τις ξενες μαφιες εν ελλαδι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 18 Απρ 2018, 13:27

σαφως

μονο που κάθε μαφια εχει τα δικα της τατου ,αλλα η γεωργιανη-ρωσικη

αλλα η αλβανικη κτλ
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

Άβαταρ μέλους
Πηγαδίσιος
Δημοσιεύσεις: 1182
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 21:43

Re: λιγα πραμματα για τις ξενες μαφιες εν ελλαδι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πηγαδίσιος » 18 Απρ 2018, 13:33




χαος γλωσσα και νεφελες

Άβαταρ μέλους
Μπίστης
Δημοσιεύσεις: 17450
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:39
Τοποθεσία: Helsingør

Re: λιγα πραμματα για τις ξενες μαφιες εν ελλαδι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 18 Απρ 2018, 13:35

Δεν ξέρω γιατί οι γεωργιανοί είναι τόσο σκληροί ...
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

Άβαταρ μέλους
Πηγαδίσιος
Δημοσιεύσεις: 1182
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 21:43

Re: λιγα πραμματα για τις ξενες μαφιες εν ελλαδι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πηγαδίσιος » 18 Απρ 2018, 13:37

ειχαν να μοιασουν

Εικόνα
χαος γλωσσα και νεφελες

run
Δημοσιεύσεις: 9314
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 14:02
Phorum.gr user: ran
Τοποθεσία: sterea ellada

Re: λιγα πραμματα για τις ξενες μαφιες εν ελλαδι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 18 Απρ 2018, 14:08

δυο πολύ σκληροι φονιαδες τζουγκασβιλι κι μπερια
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών