"Η κόρη σας είχε ένα τροχαίο ατύχημα": Η γνωστή απάτη

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

"Η κόρη σας είχε ένα τροχαίο ατύχημα": Η γνωστή απάτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 13 Νοέμ 2024, 08:53

Με αφορμή το πιο τελευταίο περιστατικό:

Σέρρες: Θύμα απάτης έπεσε ηλικιωμένη - Πέταξε από το μπαλκόνι του σπιτιού της 30.000 ευρώ

1. Τα διάφορα βοθροκάναλα ή έστω το διαλυμένο κράτος, δεν μπορούν να φτιάξουν ένα σχετικό σποτάκι που να το βάλουν για 30 δευτερόλεπτα ανάμεσα στις μαλακίες που δείχνουν ολημερίς και με το οποίο να προειδοποιούν τους ηλικιωμένους για τέτοιες (και άλλες τηλεφωνικές) απάτες; Ή μήπως χρειάζεται να Πετσωθούν και γι'αυτό;

2. Πόσο πραγματικά ενδιαφέρεται η αστυνομία; Μου έχει τύχει προσωπικά να τηλεφωνήσω στην αστυνομία για να καταγγείλω άτομο που προσπάθησε να με εξαπατήσει με μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμό. Αφού με παρέπεμψαν από τον έναν στον άλλο 2-3 φορές, στο τέλος αποφάνθηκαν ότι έπρεπε να μιλήσω με κάποιον από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Ο οποίος με σοβαρό ύφος μου είπε "να προσέχετε, μην εμπιστεύεστε ποτέ άγνωστους που σας τηλεφωνούν". Και όταν του απάντησα "εγώ τα ξέρω αυτά, αλλά τηλεφώνησα επειδή πιθανόν να σας ενδιαφέρει να τον βρείτε για να μην εξαπατήσει άλλους", μου είπε "ε.... δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς αφού δεν εξαπατηθήκατε". "Δηλαδή", του λέω, "δεν σας ενδιαφέρει να σας δώσω το κινητό τηλέφωνο του απατεώνα έστω για να κάνετε έναν έλεγχο"; "- Εεεεε... ναι.... καλά.... δώστε το..." Φυσικά είμαι σίγουρος ότι μόλις κλείσαμε έγραψε το τηλέφωνο στα παπάρια του.

3. Κατά καιρούς διαβάζουμε ότι πιάνουν κάποιους από αυτούς. Μπαίνει κανείς φυλακή και αν ναι, για πόσο; Ή, κατά την προσφιλή τακτική της ελληνικής δικαιοσύνης, τους αφήνουν ελεύθερους την ίδια στιγμή για να συνεχίσουν τη δουλίτσα τους;
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Re: "Η κόρη σας είχε ένα τροχαίο ατύχημα": Η γνωστή απάτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 13 Νοέμ 2024, 08:57

micmic έγραψε:
13 Νοέμ 2024, 08:53

Σέρρες: Θύμα απάτης έπεσε ηλικιωμένη - Πέταξε από το μπαλκόνι του σπιτιού της 30.000 ευρώ

1. Τα διάφορα βοθροκάναλα ή έστω το διαλυμένο κράτος, δεν μπορούν να φτιάξουν ένα σχετικό σποτάκι που να το βάλουν για 30 δευτερόλεπτα ανάμεσα στις μαλακίες που δείχνουν ολημερίς και με το οποίο να προειδοποιούν τους ηλικιωμένους για τέτοιες (και άλλες τηλεφωνικές) απάτες; Ή μήπως χρειάζεται να Πετσωθούν και γι'αυτό;

2. Πόσο πραγματικά ενδιαφέρεται η αστυνομία; Μου έχει τύχει προσωπικά να τηλεφωνήσω στην αστυνομία για να καταγγείλω άτομο που προσπάθησε να με εξαπατήσει με μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμό. Αφού με παρέπεμψαν από τον έναν στον άλλο 2-3 φορές, στο τέλος αποφάνθηκαν ότι έπρεπε να μιλήσω με κάποιον από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Ο οποίος με σοβαρό ύφος μου είπε "να προσέχετε, μην εμπιστεύεστε ποτέ άγνωστους που σας τηλεφωνούν". Και όταν του απάντησα "εγώ τα ξέρω αυτά, αλλά τηλεφώνησα επειδή πιθανόν να σας ενδιαφέρει να τον βρείτε για να μην εξαπατήσει άλλους", μου είπε "ε.... δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς αφού δεν εξαπατηθήκατε". "Δηλαδή", του λέω, "δεν σας ενδιαφέρει να σας δώσω το κινητό τηλέφωνο του απατεώνα έστω για να κάνετε έναν έλεγχο"; "- Εεεεε... ναι.... καλά.... δώστε το..." Φυσικά είμαι σίγουρος ότι μόλις κλείσαμε έγραψε το τηλέφωνο στα παπάρια του.

3. Κατά καιρούς διαβάζουμε ότι πιάνουν κάποιους από αυτούς. Μπαίνει κανείς φυλακή και αν ναι, για πόσο; Ή, κατά την προσφιλή τακτική της ελληνικής δικαιοσύνης, τους αφήνουν ελεύθερους την ίδια στιγμή για να συνεχίσουν τη δουλίτσα τους;
Ε μα τα ρωτάνε αυτά τώρα;

Είπαμε, κοινωνία της ανεκτικότητας :smt005:

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 13 Νοέμ 2024, 09:05

Με πήρε κι εμένα μία το καλοκαίρι, Σάββατο πρωί, παρίστανε την κόρη μου, λέει (με τρεμάμενη/απελπισμένη φωνή): μπαμπά, είμαι στο νοσοκομείο, έπεσα κι έσπασα το πόδι μου. Τά 'χασα. Η αλήθεια είναι πως η φωνή ήταν ωριμότερη από της κόρης μου, διέκρινα και μια ελαφρά προφορά. Πού είσαι παιδί μου, ρώτησα. Στο νοσοκομείο. Σε ποιο νοσοκομείο; Παύση (μάλλον ρώταγε τον συνεργό της τι πρέπει να πει). Κάπου εκεί ξεκίνησε να δουλεύει πάλι το μυαλό μου: πάρε τώρα αμέσως ένα τηλέφωνο το παιδί (ήταν στη δουλειά), είπα στη γυναίκα μου που ήταν δίπλα. Εν τω μεταξύ συνεννοήθηκαν οι απατεώνες, στο ΚΑΤ μου λέει. Κοιτάζω τη γυναίκα μου, μού κάνει thumb up. Η απατεώνισσα στο μεταξύ συνέχιζε με λυγμούς: βοήθεια μπαμπά! Της λέω: μην κάνεις έτσι ρε, έχεις το άλλο πόδι. Τουουουουτ.

Άβαταρ μέλους
micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 13 Νοέμ 2024, 09:10

Το πιο σατανικό είναι όταν κάποιοι έχουν μάθει πραγματικά στοιχεία των συγγενών (τα ονόματά τους, πού δουλεύουν κτλ) και πλησιάζουν τον ηλικιωμένο γονιό και λένε κάτι σχετικό πχ "γειά σου κυρία Μαρία, δε με θυμάσαι; Είμαι ο φίλος του γιού σου του Αντώνη. Ο Αντώνης είναι στην εφορία τώρα και με έστειλε να μου δώσεις 3000 ευρώ γιατί τα χρειάζεται επειγόντως λέει".
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 13 Νοέμ 2024, 09:19

micmic έγραψε:

Μόνο σε μένα κάνει εντύπωση ότι ηλικιωμένη είχε στο σπίτι εύκαιρα 30.000€;
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 13 Νοέμ 2024, 09:22

Beria έγραψε:
13 Νοέμ 2024, 09:19
micmic έγραψε:

Υπάρχουν πάρα πολλά παππούδια που δεν εμπιστεύονται τις τράπεζες και έχουν όλα τα λεφτά τους στο σπίτι.

Καπετάν Μιχάλης
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καπετάν Μιχάλης » 13 Νοέμ 2024, 09:34

Beria έγραψε:
micmic έγραψε:

Έχω ένα θείο που του βγάζω τη σύνταξη κάθε μήνα από το ΑΤΜ γιατί δεν ξέρει (δεν θέλει να μάθει δηλαδή) να τα βγάλει μόνος του. Έχει δέκα λεπτά υπόλοιπο στην τράπεζα, δεν αφήνει τίποτα μέσα (τα σήκωσε όλα μετά τα capital control και από τότε δεν αφήνει τίποτα μέσα). Προσπαθώ να τον πίσω να τα ξαναβάλει, γιατί έχει κι αυτός ένα αντίστοιχο ποσό στο σπίτι και δεν παίρνει κουβέντα. Επίσης, προσπαθώ να τον πείσω να χρησιμοποιεί κατευθείαν την κάρτα για συναλλαγές (για να μην μου ζαλίζει τον γκιώνη κάθε τέλος του μήνα), αλλά τζίφος. Σκατόγεροι και χοντροκέφαλοι παιδί μου, μερικές φορές όταν ακούω τέτοια περιστατικά λέω μέσα μου καλά να πάθουν.

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 13 Νοέμ 2024, 09:38

Beria έγραψε:
micmic έγραψε:

Έχουν οι κωλόγεροι. Δύο σπίτια που τα ενοικιάζουν όσο το εισόδημα ενός εικοσιπεντάρη, αλλά ταυτόχρονα φοβούνται μην έρθει τσίπρας και τα ράβουν στις κουρτίνες.

Άβαταρ μέλους
micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 13 Νοέμ 2024, 09:39

Το θέμα είναι να καταλάβεις πότε πρέπει να αρχίσεις να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου λιγότερο ακόμα και από τις τράπεζες...

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 13 Νοέμ 2024, 09:40

micmic έγραψε:
13 Νοέμ 2024, 09:22
Beria έγραψε:
micmic έγραψε:

Υπάρχουν πάρα πολλά παππούδια που δεν εμπιστεύονται τις τράπεζες και έχουν όλα τα λεφτά τους στο σπίτι.
Από τότε που κάποιοι φρόντισαν να χαθεί η εμπιστοσύνη στις τράπεζες.

ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 13 Νοέμ 2024, 09:41

Καπετάν Μιχάλης έγραψε:
13 Νοέμ 2024, 09:34
Beria έγραψε:
micmic έγραψε:

Έχω ένα θείο που του βγάζω τη σύνταξη κάθε μήνα από το ΑΤΜ γιατί δεν ξέρει (δεν θέλει να μάθει δηλαδή) να τα βγάλει μόνος του. Έχει δέκα λεπτά υπόλοιπο στην τράπεζα, δεν αφήνει τίποτα μέσα (τα σήκωσε όλα μετά τα capital control και από τότε δεν αφήνει τίποτα μέσα). Προσπαθώ να τον πίσω να τα ξαναβάλει, γιατί έχει κι αυτός ένα αντίστοιχο ποσό στο σπίτι και δεν παίρνει κουβέντα. Επίσης, προσπαθώ να τον πείσω να χρησιμοποιεί κατευθείαν την κάρτα για συναλλαγές (για να μην μου ζαλίζει τον γκιώνη κάθε τέλος του μήνα), αλλά τζίφος. Σκατόγεροι και χοντροκέφαλοι παιδί μου, μερικές φορές όταν ακούω τέτοια περιστατικά λέω μέσα μου καλά να πάθουν.
καλά κάνουν
μακάρι όλοι οι ελ να έδειχναν την ίδια εμπιστοσύνη στις κωλοτράπεζες
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
Rocco Siffredi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rocco Siffredi » 13 Νοέμ 2024, 09:45

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε:
13 Νοέμ 2024, 09:41
καλά κάνουν
μακάρι όλοι οι ελ να έδειχναν την ίδια εμπιστοσύνη στις κωλοτράπεζες
Καλά και να μαζευεις τέτοια ποσά σπίτι είναι ρίσκο εκτός αν είσαι σε κάνα φρούριο

Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 13 Νοέμ 2024, 09:55

Με εχουν παρει και μενα.

Κλασσικη σκηνη με γιατρο και τη δηθεν κορη να κλαιει απο πισω.

Ε τους πιανω και γω στο δουλεμα οτι δηθεν εχω τσιμπησει και το τραβαω.

Long story short καποια στιγμη στο 20λεπτο ο παπαρας ψυλλιαστηκε οτι τον δουλευω και μου λεει (με απταιστη τσιγγανικη προφορα την οποια μεχρι τοτε ειχε προσπαθησει να κρυψει) "Ρε μαλακα με δουλευεις?"

Και του λεω "Εμ τι νομιζες? Και σου πηρε 20 λεπτα να το καταλαβεις? Αν η κορη μου δυο χρονων οδηγουσε αυτοκινητο θα ειχα βγει στα καναλια ηδη και δε θα μιλουσα με σενα το μαλακα"

Και το κλεισε
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono » 13 Νοέμ 2024, 09:58

Τα καλύτερα είναι τα σκαμεράκια που στην πέφτουν στα σοσιαλ. Έχουν πλάκα αν έχεις όρεξη να ασχοληθείς λίγο.
Εικόνα

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 13 Νοέμ 2024, 10:10

George_V έγραψε:
13 Νοέμ 2024, 09:55
Με εχουν παρει και μενα.

Κλασσικη σκηνη με γιατρο και τη δηθεν κορη να κλαιει απο πισω.

Ε τους πιανω και γω στο δουλεμα οτι δηθεν εχω τσιμπησει και το τραβαω.

Long story short καποια στιγμη στο 20λεπτο ο παπαρας ψυλλιαστηκε οτι τον δουλευω και μου λεει (με απταιστη τσιγγανικη προφορα την οποια μεχρι τοτε ειχε προσπαθησει να κρυψει) "Ρε μαλακα με δουλευεις?"

Και του λεω "Εμ τι νομιζες? Και σου πηρε 20 λεπτα να το καταλαβεις? Αν η κορη μου δυο χρονων οδηγουσε αυτοκινητο θα ειχα βγει στα καναλια ηδη και δε θα μιλουσα με σενα το μαλακα"

Και το κλεισε
Μόνο για χαβαλέ αξίζει να το τραβήξεις. Αυτό που κάνουν κάποιοι και κλείνουν ραντεβού δήθεν για να τους δώσουν τα λεφτά ενώ καλούν και αστυνομία ταυτόχρονα, δεν έχει νόημα. Σε δυο ώρες θα είναι πάλι ελεύθεροι.

Ή εναλλακτικά, αν έχεις όρεξη ν'ασχοληθείς, να του κλείσεις ραντεβού και να τον κάνεις μαύρο στο ξύλο. Πάντα με παρέα βέβαια και χωρίς να φαίνεται ποιός είσαι, γιατί αφενός αυτοί κουβαλάνε και όπλα και αφετέρου δεν θέλεις να σου τραβήξει μήνυση γύφτος.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών