Με λένε Ελπίδιο και είμαι από την Κύπρο.
Ασχολούμαι με την τέχνη, το design και την εκπαίδευση μέσα από διαφορετικές διαδρομές. Έχω σπουδάσει interactive media και γραφιστική επικοινωνία, και τα τελευταία χρόνια εργάζομαι σε τομείς που συνδυάζουν το web, το περιεχόμενο, την εμπειρία χρήστη (UX), και την εκπαιδευτική τεχνολογία.
Η πρώτη μου επαφή με την έκφραση ήταν μέσα από τη μουσική — ως παιδί, με το πιάνο. Από τότε κατάλαβα ότι η δημιουργία δεν χρειάζεται να είναι τέλεια για να είναι δυνατή.
Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ πόσο έντονα τα παιδιά —και όχι μόνο— καταναλώνουν ψηφιακό περιεχόμενο χωρίς ουσία.
Πριν καν μάθουν ποιοι είναι, παρακολουθούν influencers να τους δείχνουν πώς "πρέπει" να είναι.
Και κάπου εκεί, ξεχνάμε τη φαντασία, το παιχνίδι, την αυθόρμητη δημιουργία.

Το 99,9% των νέων 16-24 ετών χρησιμοποιεί το διαδίκτυο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
Όμως μόνο το 10% κάνει κάτι δημιουργικό ή εκπαιδευτικό.
Οι υπόλοιποι απλώς… σκρολάρουν.
Μέσα από αυτή την ανάγκη να δώσουμε στα παιδιά χώρο για αληθινή έκφραση, γεννήθηκε για μένα το Incomplete Digital Art.
Δεν είναι στιλ. Δεν είναι project. Είναι τρόπος σκέψης.
Να δημιουργείς με απλά μέσα: ένα σκίτσο στο χέρι, μια φωτογραφία από κινητό, λίγο χρώμα σε MS Paint.
Χωρίς άγχος, χωρίς φίλτρα, χωρίς την ανάγκη να αρέσει.
Γιατί η τέχνη —ειδικά για τα παιδιά— πρέπει να είναι ασφαλής ζώνη. Όχι μέτρο σύγκρισης.
Το Incomplete Digital Art είναι μια υπενθύμιση ότι:
Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος. Χρειάζετε να εξελίσεται ο καθέ ένας ατομνικά. Και αυτό είναι εντάξει.
Χαίρομαι που είμαι εδώ και που μπορώ να μοιραστώ σκέψεις που ίσως ακουμπήσουν και άλλους.
— Ελπίδιος