Οι παραμυθάδες του Διαδικτύου.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Οι παραμυθάδες του Διαδικτύου.
Μου συμβαίνει συχνά να διαβάζω παραμύθια στο διαδίκτυο. Δηλαδή αστήρικτες ιστορίες. Συχνά αστήριχτες από την λογική. Και χωρίς λογική συνέχεια. Πολλοί είναι αυτοί που μπορεί να προσπαθήσουν να ξεγελάσουν εταιρίες, κόμματα για αυτό και νομίζω έχουν φτιαχτεί και κάποιες ομάδες για διμοφιλή hoaxes. Σας συμβαίνει και εσάς; Πως το αντιμετωπίζετε;
Ένα το Χελιδόνι κι η Ανοιξη ακριβή
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.
Re: Οι παραμυθάδες του Διαδικτύου.
ΛΟΛ.

-
- Μέλη που αποχώρησαν
Ναι, δεν υπάρχει θέμα αντιπάθειας και χαζά. Απλά διαφωνώ με τα περισσότερα (για να μην πω με όλα) απ' όσα γράφει.
Από παραμύθια ένα σωρό. Πχ. η Χρυσή Αυγή είναι εθνικιστικό και πατριωτικό κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερός, η ΝΔ δεξιά κλπ.
- wooded glade
Ο Lewis Carol στo Huntng for the snark λέει "what I tell you three times is true".
Είναι η βάση των φάκε νιούζ αυτό.
Εμένα μου έχει τύχει με το πραξικόπημα της Τουρκίας. Είχε γραφτεί λοιπόν από δυό-τρία site ότι αγνοούνται φρεγάτες του Τουρκικού στόλου και είπα κι εγώ "αγνοούνται". Αλλά δεν ίσχυε. Η διάψευση βγήκε ώρα τρεις παρά τέταρτο το μεσημέρι θυμάμαι και ώρα τρεις έγραψα εγώ ότι "αγνοούνται οι φρεγάτες" και βγήκε μετά κάποιος πονηρίδης και μου είπε "απ, είπες φάκε νιούζ".
Είναι η βάση των φάκε νιούζ αυτό.
Εμένα μου έχει τύχει με το πραξικόπημα της Τουρκίας. Είχε γραφτεί λοιπόν από δυό-τρία site ότι αγνοούνται φρεγάτες του Τουρκικού στόλου και είπα κι εγώ "αγνοούνται". Αλλά δεν ίσχυε. Η διάψευση βγήκε ώρα τρεις παρά τέταρτο το μεσημέρι θυμάμαι και ώρα τρεις έγραψα εγώ ότι "αγνοούνται οι φρεγάτες" και βγήκε μετά κάποιος πονηρίδης και μου είπε "απ, είπες φάκε νιούζ".
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
- Dwarven Blacksmith
Τα hoaxes εφευρέθηκαν το 1811 από τον Samwise E. Hoax, όταν αυτός ισχυρίστηκε ότι είδε μια ακέφαλη αγελάδα στο 14ο χιλιόμετρο του μονοπατιου προς το Ανατολικό Γουντβιλ. Οι κάτοικοι του χωριού γρήγορα χωρίστηκαν σε αυτούς που πίστεψαν τον Σαμγουάιζ και πήραν μέτρα προστασίας της οικογόνειας τους, επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ, και αυτούς που τον θεωρούσαν ένα μεθύστακα παραμυθά.
Η πόλωση οδήγησε την κοινότητα στα πρόθυρα του εμφυλίου, όμως ο θάνατος του Σαμγουάιζ από κίρρωση του ήπατος σε συνδυασμό με το βαρύ χειμώνα του 1816 που ανάγκασε σε συνεργασία για επιβίωση απέτρεψε τα χειρότερα.
Η πόλωση οδήγησε την κοινότητα στα πρόθυρα του εμφυλίου, όμως ο θάνατος του Σαμγουάιζ από κίρρωση του ήπατος σε συνδυασμό με το βαρύ χειμώνα του 1816 που ανάγκασε σε συνεργασία για επιβίωση απέτρεψε τα χειρότερα.

-
Το θέμα fake news πάντως είναι σοβαρότατο και έχει τεράστιες προεκτάσεις και προκαλεί σημαντικότατες ζημιές σε ανθρώπους, κράτη και τον πλανήτη ( Τραμπ, μπρεξιτ, εμβολια, Τσίπρας κλπ)
και πώς ξέρουμε ότι δεν υπήρξε ακέφαλη αγελάδα όμως;;;;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑02 Μαρ 2019, 15:20Τα hoaxes εφευρέθηκαν το 1811 από τον Samwise E. Hoax, όταν αυτός ισχυρίστηκε ότι είδε μια ακέφαλη αγελάδα στο 14ο χιλιόμετρο του μονοπατιου προς το Ανατολικό Γουντβιλ. Οι κάτοικοι του χωριού γρήγορα χωρίστηκαν σε αυτούς που πίστεψαν τον Σαμγουάιζ και πήραν μέτρα προστασίας της οικογόνειας τους, επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ, και αυτούς που τον θεωρούσαν ένα μεθύστακα παραμυθά.
εκανε ρεπορταζ το ellinikahoaxes.gr????
LEONAS έγραψε: ↑Βρες άλλο κτήνος
- wooded glade
Εδώ έχουμε κυβέρνηση hoax, η αγελάδα σας μάρανε ;
Την έχω πατήσει κάποιες φορές και ακριβώς γι' αυτό προσπαθώ να ελαχιστοποιήσω τον κίνδυνο.Cloud87 έγραψε: ↑02 Μαρ 2019, 15:08Μου συμβαίνει συχνά να διαβάζω παραμύθια στο διαδίκτυο. Δηλαδή αστήρικτες ιστορίες. Συχνά αστήριχτες από την λογική. Και χωρίς λογική συνέχεια. Πολλοί είναι αυτοί που μπορεί να προσπαθήσουν να ξεγελάσουν εταιρίες, κόμματα για αυτό και νομίζω έχουν φτιαχτεί και κάποιες ομάδες για διμοφιλή hoaxes. Σας συμβαίνει και εσάς; Πως το αντιμετωπίζετε;
Όταν διαβάζω κάτι, συνήθως προσπαθώ να το διασταυρώσω και δεν το υιοθετώ ως δεδομένο.
Το πρόβλημα όμως είναι, ότι συνήθως η ίδια ακριβώς είδηση αναπαράγεται με τον ίδιο τίτλο και κείμενο (με ελάχιστες διαφοροποιήσεις) από τα περισσότερα μέσα και χρειάζεται πολύς χρόνος για τη διευκρίνηση του.
Στατιστικά θα έλεγα ότι αυτοί που είναι πιο ευάλωτοι στα hoaxes είναι αυτοί που ανακάλυψαν την ανάγνωση κειμένων από το ίντερνετ και εντυπωσιάζονται από τους πηχυαίους τίτλους, που είναι το κατ' εξοχήν γνώρισμα των αθλητικών και αυριανίστικων εφημερίδων. Γενικώς, οι αναγνώστες που βαριούνται να διαβάζουν πολλά πολλά και υιοθετούν άμεσα την οποιαδήποτε αληθοφανή προσέγγιση, ταιριάζει καλύτερα με τη δική τους άποψη.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- DIOMEDESGR
- Phorum.gr user: DIOMEDESGR
Το διαδύκτιο είναι ένας διανοητικός καταλύτης.
Τον έξυπνο τον κάνει πιο έξυπνο, τον χαζό πιο χαζό, τον πονηρό πονηρότερο.
Ότι βάζεις παίρνεις από αυτό το εργαλείο.
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
- wooded glade
Το ηρωϊκό unintended hoax του πχόρουμ.gr ήταν με τον Σταύρο Ξενίδη.
μια φορα εγραψες κατι που να εχει ειρμο, αναλυσε το λιγο παραπανωwooded glade έγραψε: ↑02 Μαρ 2019, 15:42Το ηρωϊκό unintended hoax του πχόρουμ.gr ήταν με τον Σταύρο Ξενίδη.

LEONAS έγραψε: ↑Βρες άλλο κτήνος
Συμφωνώ.DIOMEDESGR έγραψε: ↑02 Μαρ 2019, 15:41Το διαδύκτιο είναι ένας διανοητικός καταλύτης.
Το διαδίκτυο ως προσωπικό εργαλείο (δηλαδή για συλλογή στοιχείων που μέσω βιβλίων θα χρειαζόταν υπερπολλαπλάσιο χρόνο και χρήμα) είναι πολύτιμο.
Σε επίπεδο επικοινωνίας πάντως, το πρόβλημα είναι πολύ ευρύτερο γιατί κάνει πολύ πιο δύσκολη τη συνεννόηση μεταξύ των κατηγοριών που ανέφερες γιατί μεγαλώνει αντί να μειώνει τα χάσματα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ναι και εγώ πιστεύω οτι έχουμε ξεφύγει λίγο. Χαρακτηριστική είναι η ιστορία του Julian Assange. Δεν ξέρω αν δημοσίευσε κάτι που δεν ισχύει με τα wikileaks αλλά σίγουρα δημοσίευσε πράγματα που ενόχλησαν για αυτό και τον κυνηγάνε. Η αλήθεια πονάει...talaipwros έγραψε: ↑02 Μαρ 2019, 15:22Το θέμα fake news πάντως είναι σοβαρότατο και έχει τεράστιες προεκτάσεις και προκαλεί σημαντικότατες ζημιές σε ανθρώπους, κράτη και τον πλανήτη ( Τραμπ, μπρεξιτ, εμβολια, Τσίπρας κλπ)