Νομοθεσια για δωρεα οργανων

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
paul25

Νομοθεσια για δωρεα οργανων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 23 Μαρ 2019, 14:48

Σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι ενταγμένος στο «Μητρώο Δωρητών» ή στο «Μητρώο Αρνητών», η απόφαση για την αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων και ιστών προς μεταμόσχευση λαμβάνεται με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας.

http://www.eom.gr/sychnes-erotiseis/

Εσεις συμφωνειτε με αυτη τη λογικη νομοθεσιας ακομα και αν ειναι για καλο σκοπο;
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.

Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Re: Νομοθεσια για δωρεα οργανων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic » 23 Μαρ 2019, 15:26

Λογικό το βρίσκω. Κάποιος που θέλει σίγουρα μεριμνά εν ζωή να εγγραφεί για να δωρίσει, κάποιος που είναι κάθετα αντίθετος γράφεται στο μητρώο αρνητών και στις άλλες περιπτώσεις αποφασίζουν οι συγγενείς.

Παρότι είμαι υπέρ της δωρεάς θεωρώ αυτονόητο ότι ο κάθε άνθρωπος έχει και πρέπει να έχει δικαίωμα στο σώμα του. Η δωρεά οργάνων είναι πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς και πρέπει να είναι εθελοντική.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 23 Μαρ 2019, 15:27

Εθελοντική.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 23 Μαρ 2019, 15:29

Awesomatic έγραψε:
23 Μαρ 2019, 15:26
Λογικό το βρίσκω. Κάποιος που θέλει σίγουρα μεριμνά εν ζωή να εγγραφεί για να δωρίσει, κάποιος που είναι κάθετα αντίθετος γράφεται στο μητρώο αρνητών και στις άλλες περιπτώσεις αποφασίζουν οι συγγενείς.

Παρότι είμαι υπέρ της δωρεάς θεωρώ αυτονόητο ότι ο κάθε άνθρωπος έχει και πρέπει να έχει δικαίωμα στο σώμα του. Η δωρεά οργάνων είναι πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς και πρέπει να είναι εθελοντική.
Μα αυτο ακριβως λεει το παραπανω, οτι δεν ειναι εθελοντικο, ολοι μας υπαγομαστε σε δωρεα, χωρις να εχουμε ερωτηθει.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Μαρ 2019, 15:35

paul25 έγραψε:
23 Μαρ 2019, 14:48
Σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι ενταγμένος στο «Μητρώο Δωρητών» ή στο «Μητρώο Αρνητών», η απόφαση για την αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων και ιστών προς μεταμόσχευση λαμβάνεται με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας.

Εσεις συμφωνειτε με αυτη τη λογικη νομοθεσιας ακομα και αν ειναι για καλο σκοπο;
Από τη στιγμή που απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της οικογένειας για τη δωρεά οργάνων, συμφωνώ.

Κατά τα άλλα, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με τον "καλό σκοπό". Υπάρχει κι άλλος;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic » 23 Μαρ 2019, 15:37

paul25 έγραψε:
23 Μαρ 2019, 15:29
Μα αυτο ακριβως λεει το παραπανω, οτι δεν ειναι εθελοντικο, ολοι μας υπαγομαστε σε δωρεα, χωρις να εχουμε ερωτηθει.
Εγώ γιατί καταλαβαίνω το αντίθετο; Αν θέλεις μπορείς, αν δεν θέλεις μπορείς να αρνηθείς και για όσους δεν έχουν πάρει θέση από πριν τότε ρωτάνε την οικογένεια, έτσι το καταλαβαίνω αυτό που διαβάζω.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."

Manolis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Manolis » 23 Μαρ 2019, 15:45

ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Μαρ 2019, 15:35
paul25 έγραψε:
23 Μαρ 2019, 14:48

Από τη στιγμή που απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της οικογένειας για τη δωρεά οργάνων, συμφωνώ.
Κι εγώ.
Μπορείτε να με βρείτε και εδώ: https://www.forums.gr/member/63826-manolis-7

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 23 Μαρ 2019, 15:47

ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Μαρ 2019, 15:35
Κατά τα άλλα, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με τον "καλό σκοπό". Υπάρχει κι άλλος;
Εξηγουμαι, το ειδος του Νομου που οριζει την δωρεα οργανων ειναι σε αυτους που καλουνται opt out rules, δηλαδη Γαλη αν εσυ αποβιωσεις, θα ελεγχθεις για το αν καποια οργανα σου ειναι ενταξει να τα παρουν και θα ρωτησουν την οικογενεια σου (αν δεν εχεις οικογενεια δεν νομιζω πως παει σε συγγενεις και τοτε στα παιρνουν σιγουρα) χωρις ποτε εσυ να εχεις προσωπικα εκφρασει την επιθυμια σου να γινεις δωρητρια. Αυτοι την στιγμη ολοι μας ειμαστε υποψηφιοι για δωρεα χωρις να εχουμε ερωτηθει. Το να ρωτανε μετα την οικογενεια σου ειναι ατοπο διοτι ενα προσωπικο σου θεμα το επωμιζονται αλλοι που μπορει και να τσακωθουν για το τι θα κανουν ( ο προοδευτικος πατερας σου μπορει να συμφωνει η μανα σου να διαφωνει) και ερχεται σε αντιθεση με το γενικο πνευμα των Νομων που σε αντιμετωπιζει ως ανεξαρτητη οντοτητα με δικη της ευθυνη του εαυτου της. Πρεπει να εχεις δικαιωμα τι θα κανεις εσυ το σωμα σου ακομα και αν σποβιωσει. Δημιουργουνται πολλα ερωτηματα γι'αυτο το ειδος νομολογιας που ερχεται σε συγκρουση με το ατομικο σου δικαιωμα ελευθερης επιλογης για χαρη ενοε γενικου καλου σκοπου.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Μαρ 2019, 15:47

paul25 έγραψε:
Awesomatic έγραψε:

Όχι, δεν λέει αυτό. Λέει ότι από τη στιγμή που ο εκλιπών δεν έχει αφήσει κάποια "διαθήκη" που να συγκεκριμενοποιεί τη θετική ή αρνητική του γνώμη σε αυτό το θέμα, η απόφαση για τη δωρεά περνάει στους οικείους του. Εννοώ, ότι δεν γίνεται κάποια αυθαίρετη επιλογή, δεν αγνοείται κάποια προσωπική του επιθυμία, από τη στιγμή που η όποια άποψη δεν έχει καταγραφεί. Η απόφαση περνάει στην κρίση των οικείων του, που έχουν μια πιο σαφή επίγνωση για το ποια θα ήταν η δική του επιλογή, που πιθανόν να είχε εκφρασθεί προφορικά. Δεν μπορώ να φαντασθώ ότι θα υπήρχαν κάποιοι συγγενείς, που θα έπρατταν το αντίθετο από την εκπεφρασμένη επιθυμία του εκλιπόντος.
Νομίζω, ότι δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο ασέβειας ούτε προς τον νεκρό, ούτε προς την οικογένεια του.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 23 Μαρ 2019, 15:51

Awesomatic έγραψε:
23 Μαρ 2019, 15:37
paul25 έγραψε:
Εγώ γιατί καταλαβαίνω το αντίθετο; Αν θέλεις μπορείς, αν δεν θέλεις μπορείς να αρνηθείς και για όσους δεν έχουν πάρει θέση από πριν τότε ρωτάνε την οικογένεια, έτσι το καταλαβαίνω αυτό που διαβάζω.
Διοτι το ορθο ειναι να κανεις την επιλογη ενταξης ο ιδιος, οχι να σε εντασουν πρωτα και μετα να σου ζητανε να αποενταχθεις. Παραδειγμα αν εγω σε εντασα σε ενα συλλογο χωρις ποτε να εκφρασεις τη θεληση σου να μπεις η να ερωτηθεις γι'συτο και σου λεω "εχεις ομως το δικαιωμα να βγεις οποτε θες" και αυτο οταν μαθεις οτι σε εβαλα και αν το μαθεις, πως θα σου φαινοταν;

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 23 Μαρ 2019, 15:53

ΓΑΛΗ έγραψε:
23 Μαρ 2019, 15:47
paul25 έγραψε:
Awesomatic έγραψε:

Όχι, δεν λέει αυτό. Λέει ότι από τη στιγμή που ο εκλιπών δεν έχει αφήσει κάποια "διαθήκη" που να συγκεκριμενοποιεί τη θετική ή αρνητική του γνώμη σε αυτό το θέμα, η απόφαση για τη δωρεά περνάει στους οικείους του. Εννοώ, ότι δεν γίνεται κάποια αυθαίρετη επιλογή, δεν αγνοείται κάποια προσωπική του επιθυμία, από τη στιγμή που η όποια άποψη δεν έχει καταγραφεί. Η απόφαση περνάει στην κρίση των οικείων του, που έχουν μια πιο σαφή επίγνωση για το ποια θα ήταν η δική του επιλογή, που πιθανόν να είχε εκφρασθεί προφορικά. Δεν μπορώ να φαντασθώ ότι θα υπήρχαν κάποιοι συγγενείς, που θα έπρατταν το αντίθετο από την εκπεφρασμένη επιθυμία του εκλιπόντος.
Νομίζω, ότι δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο ασέβειας ούτε προς τον νεκρό, ούτε προς την οικογένεια του.
Γαλη! Ολοι οι πολιτες υπαγομαστε σε αυτο ακομα και αυτοι που δεν ασχοληθηκσν ποτε με δωρεα οργανων και εσυ αυτη τη στιγμη εισαι στη λιστα.

Άβαταρ μέλους
Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic » 23 Μαρ 2019, 15:58

paul25 έγραψε:
23 Μαρ 2019, 15:51
Awesomatic έγραψε:
23 Μαρ 2019, 15:37
paul25 έγραψε:
Διοτι το ορθο ειναι να κανεις την επιλογη ενταξης ο ιδιος, οχι να σε εντασουν πρωτα και μετα να σου ζητανε να αποενταχθεις. Παραδειγμα αν εγω σε εντασα σε ενα συλλογο χωρις ποτε να εκφρασεις τη θεληση σου να μπεις η να ερωτηθεις γι'συτο και σου λεω "εχεις ομως το δικαιωμα να βγεις οποτε θες" και αυτο οταν μαθεις οτι σε εβαλα και αν το μαθεις, πως θα σου φαινοταν;
Και πάλι αυτό που λέει πάνω είναι το αντίθετο. Δεν είσαι υποχρεωμένος, έχεις την επιλογή να κάνεις, να αρνηθείς ή να μην πάρεις θέση (οπότε θα ερωτηθεί η οικογένεια).

Δεν σε εντάσσουν, ρωτάνε την οικογένεια μόνο σε περίπτωση που εσύ δεν έχεις ήδη εκφράσει δηλωμένη άποψη. Σε περίπτωση που δεν έχεις ήδη δηλώσει ναι ή όχι δεν προχωράει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας. Και φυσικά κάποιος που δεν θέλει να έχουν οι συγγενείς την απόφαση εντάσσεται σε ένα από τα δύο μητρώα και ξενοιάζει.

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 23 Μαρ 2019, 16:06

Φυσικα εχεις την επιλογη αρνησης και η οποια ειναι εσκεμμενα γραφειοκρατικη για να σε αποθαρρυνει και φυσικα κανεις δεν εχει ενημερωθει για την υπαρξη της, ομως γιατι να σε εμπλεξει de facto σε μια τετοια διαδικασια και να μην την αφησει να την εκκινησεις απο μονος σου οπως γινοταν παλιοτερα; Προφανως γιατι ετσι θα αυξησουν τη δωρεα, εφοσον πολλοι μεσα στο θρηνο τους ισως και να μην κανουν τις απαραιτητες ενεργειες αρνησης και επισης ερχεται σε συγκρουση με το πνευμα αυτοδιαθεσης η ενταξη μου σε κατι που δεν εχω ερωτηθει και μου δινει μονο την επιλογη αρνησης ακομα και αν την εχω αυτη την επιλογη. Το σωστο κατεμε θα επρεπε να ηταν οπως παλια, οποιος ηθελε να πηγαινε να εκκινησει τη διαδικασια να ενταχθει μονος του και να εντειναν τις καμπανιες ευαισθητοποιησης.

Άβαταρ μέλους
MiGiSukhoI

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MiGiSukhoI » 23 Μαρ 2019, 16:09

Είμαι υπέρ, αρκεί να μην πάνε σε χριστιανόπληκτους, Καπιταλιστές και Φασίστες...
ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΘΑΡΣΗ...

Άβαταρ μέλους
Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic » 23 Μαρ 2019, 16:10

paul25 έγραψε:
23 Μαρ 2019, 16:06
Φυσικα εχεις την επιλογη αρνησης και η οποια ειναι εσκεμμενα γραφειοκρατικη, ομως γιατι να σε εμπλεξει de facto σε μια τετοια διαδικασια και να μην την αφησει να την εκκινησεις απο μονος σου οπως γινοταν παλιοτερα; Προφανως γιατι ετσι θα αυξησουν τη δωρεα, εφοσον πολλοι μεσα στο θρηνο τους ισως και να μην κανουν τις απαραιτητες ενεργειες αρνησης και επισης ερχεται σε συγκρουση με το πνευμα αυτοδιαθεσης η ενταξη μου σε κατι που δεν εχω ερωτηθει και μου δινει μονο την επιλογη αρνησης ακομα και αν την εχω αυτη την επιλογη. Το σωστο κατεμε θα επρεπε να ηταν οπως παλια, οποιος ηθελε να πηγαινε να εκκινησει τη διαδικασια να ενταχθει μονος του και να εντειναν τις καμπανιες ευαισθητοποιησης.
Μα ποιες ενέργειες άρνησης; Νομίζω ένα απλό όχι από την οικογένεια όταν ερωτηθεί αρκεί για την άρνηση.

Και όπως το βλέπω για να ενταχθείς θέλει να κινήσεις εσύ τις διαδικασίες, δεν σε βάζουν αυτόματα ούτε στη μία λίστα ούτε στην άλλη.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών