Μπορεί να υπάρξει Ανάπτυξη χωρίς την Οικοδομή στην Ελλάδα?
Re: Μπορεί να υπάρξει Ανάπτυξη χωρίς την Οικοδομή στην Ελλάδα?
Για την ασπρη αηδια που βλεπουμε να απλωνεται γυρω γυρω οταν κοιταμε την Αθηνα απι ενα λοφο ποιοι ευθυνονται;
Νάνδρε:Nandros έγραψε: ↑03 Μάιος 2018, 16:58Μην βάζεις λόγια που δεν είπα στο στόμα μου!Μηχανικός έγραψε: ↑03 Μάιος 2018, 15:02Δηλαδή η βιομηχανία που απευθύνεται μόνο στην εσωτερική αγορά δεν σου κάνει;
Είναι προτιμότερο να αγοράζουμε τα ντουλάπια της κουζίνας από Ιταλούς, τον σίδηρο από Βούλγαρους, τα αλουμίνια από Τούρκους, ... παρά να τα παράγουμε εμείς στην Ελλάδα;
Δηλαδή και οι βιομηχανίες του 70 σαν την Ιζόλα, τον Πίτσο, ... που απευθύνονταν μόνο στην εσωτερική αγορά, καλά έκαναν και έκλεισαν.
Βασική επιδίωξη της κάθε χώρας είναι θετικό πρόσημο στις εξαγωγές ως προς τις εισαγωγές ή εισαγωγή συναλλάγματος, αλλιώς φουντάρει.
Αν το προϊόν της ελληνικής εταιρίας μου κάνει, γιατί να μην το αγοράσω; ΔΕΝ είμαι ο βλαμμένος Λάκης ο Εισαγόμενος, γιατί τέτοιους τους θεωρώ όσους ψωνίζουν μόνο μάρκα (που συνήθως είναι ξένη).
Οι βιομηχανίες που αναφέρεις έκλεισαν, επειδή μέχρι κάποια εποχή δούλευαν υπό την ασπίδα του φόρου πολυτελείας στα εισαγόμενα. Μόλις έπεσε η ασπίδα όλοι σχεδόν έσπευσαν να αγοράσουν τις φίρμες που ονειρεύονταν, που δεν ήταν και απαραίτητα καλύτερες. Εδώ, μαζί με τον βιομήχανο, φταίει και ο λαός.
.
Βασικά η βιομηχανία που υπήρξε μέχρι και την δεκαετία του 80, έκλεισε λόγω εισόδου της χώρας στην τότε Ε.Ο.Κ- νυν Ε.Ε - όπου βασικός όρος ήταν η κατάργηση πάσης φύσεων δασμών ή ποσοστώσεων για εισαγόμενα προϊόντα. Οι συγκεκριμένοι φόροι στην Ελλάδα ήταν αρκετά υψηλοί. Μιας εισόδου στην ΕΟΚ η οποία ουδέποτε αιτιολογήθηκε επαρκώς για το κατά πόσο η Ελλάδα είχε συμφέρον και γενικά ήταν έτοιμη να εισέλθει στην κοινότητα, τουλάχιστον εκείνη την εποχή. Από εκεί ξεκινάει η ιστορία των λεγομένων προβληματικών και κατά επέκταση η διόγκωση του δημόσιου τομέα με την απορρόφηση των τελευταίων. Λέγεται ότι ο συγχωρεμένος ο "επίτιμος" κατά καιρούς είχε ομολογήσει κάποια πράγματα, λέγοντας λίγο πολύ ότι "στην ΕΟΚ μπήκαμε απροετοίμαστοι". Υπόψιν ότι η Σουηδία με ανάλογο πληθυσμό και αρκετά ανεπτυγμένη βιομηχανία έγινε μέλος μετά το 90.
- hellegennes
Ο ελάχιστος μισθός δεν είναι 30, είναι 25.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Μπορεί στην Ελλάδα να υπάρξει κάτι αντίστοιχο με το Ρεπουμπλικάνοι/Δημοκρατικοι;
από Γκιώνης » 18 Σεπ 2023, 17:58 » σε Εσωτερική Πολιτική - 4 Απαντήσεις
- 538 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γκιώνης
18 Σεπ 2023, 23:59
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ήταν τελικά σωστό να υπάρξει ιδιωτική τηλεόραση στην Ελλάδα ;
από έργο_μακέτο » 09 Φεβ 2024, 15:39 » σε Κοινωνικά θέματα - 125 Απαντήσεις
- 3989 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
29 Σεπ 2024, 13:30
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η ανάπτυξη που έφερε η ΝΔ στην Ελλάδα με μια εικόνα.
από Ζενίθεδρος » 22 Νοέμ 2023, 22:08 » σε Εσωτερική Πολιτική - 13 Απαντήσεις
- 442 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
22 Νοέμ 2023, 23:44
-
-
-
Νέα δημοσίευση Παππάς: Έχει υπάρξει μεγαλύτερος κωλοπαιδαράς στην πολιτική σκηνή?
από Unique » 21 Απρ 2024, 07:26 » σε Εσωτερική Πολιτική - 33 Απαντήσεις
- 956 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Βίνγκιλοτ
21 Απρ 2024, 13:28
-