Αγάπη μου, συρρίκνωσα τη ΔΕΗ!

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Re: Αγάπη μου, συρρίκνωσα τη ΔΕΗ!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 21 Ιουν 2019, 13:17

elchav έγραψε:
21 Ιουν 2019, 12:58
Επίσης, δεν υπάρχει κανένα ξεπούλημα, έχουν βγει με το ντουφέκι να ψάξουν αγοραστή για τα θερμοηλεκτρικα εργοστάσια και δε βρίσκουν λόγω υψηλού κόστους παραγωγής που προέκυψε από τη νέα νομοθεσία για τα ρυπογόνα εργοστάσια
Που είναι ο Τραμπ όταν τον χρειάζεται ο Φωτόπουλος; :lol: Δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή,δεν πληρώνουμε τίποτα για τον λιγνίτη.
Δυστυχώς όμως στην τελευταία δημοσκόπηση οι Πράσινοι είναι πρώτο κόμμα στη Γερμανία με 29%.Καλή τύχη σε όποιον θέλει να βρει αγοραστή για τα λιγνιτικά.

Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic » 21 Ιουν 2019, 13:18

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τη ΔΕΗ... Στην κατάσταση που είναι δεν μπορεί ούτε ούτε να χαριστεί, πόσο μάλλον να πουληθεί... Ταυτόχρονα είναι too big to fail αλλά και πολύ σημαντική για τη χώρα.

Δεν υπάρχει εύκολη λύση. Σε κάθε ρεαλιστική προσπάθεια να καταστεί βιώσιμη θα βρεθούν απέναντι οι βολεμένοι και τα τρωκτικά.

Αυτό που προβλέπω είναι πως το κράτος (εμείς) θα αναλάβει τα βάρη της επιχείρησης με ταυτόχρονες εθελούσιες για να μπορέσει να πουληθεί. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος που να είναι ρεαλιστικό να δεχτεί να μπει ιδιώτης και να μην διαλύσουν το σύμπαν οι βολεμένοι. Σε άλλες εποχές ίσως η εθνικοποίηση με βίαιο εξορθολογισμό να ήταν μια πιθανή λύση αλλά σίγουρα όχι όπως είναι η κατάσταση τώρα.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 21 Ιουν 2019, 13:23

Δεν είμαι σίγουρος ότι η διαχείριση της ΔΕΗ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι βέλτιστη και σίγουρα είναι προβληματικές οι αλλαξοκωλιές με τους ΓΕΝΟΠατζήδες αλλά στο άρθρο του CNN που λίνκαρες φίλε elchav έχει μια απάντηση της ΔΕΗ που λέει ότι δεν ευσταθεί τίποτα από όσα γράφει η Καθημερινή, πράγμα που θα με εξέπληττε ελάχιστα.

Επίσης δεν έχει βγάλει ακόμα απολογισμό για τη χρήση του 2018 (λογικό γιατί αναμένεται τέλος του μήνα) αλλά ο απολογισμός του 2017 είναι κερδοφόρος κατά περίπου 60 εκατομμύρια προ φόρων αν τον διαβάζω καλά, με το καθαρό χρέος να βαίνει μειούμενο από το 2016 και δεν βλέπω τι θα μπορούσε να αλλάξει τόσο θεαματικά που να έχει 500 εκατομμύρια ζημιές και τεράστιες ανάγκες χρηματοδότησης.

Τέλος αν κάνετε τον κόπο να δείτε τις προϋποθέσεις και τα οφέλη του κοινωνικού τιμολογίου δεν είναι καθόλου "τζάμπα ρεύμα". Είναι λίγο φθηνότερο ρεύμα με λίγο μεγαλύτερη ευελιξία στην εξόφληση, πάλι μπορούν να στο κόψουν Απρίλιο - Ιούνιο και Σεπτέμβριο-Οκτώβριο και επίσης έχει σχετικά χαμηλά όρια κατανάλωσης που αν τα ξεπεράσεις σε χρεώνουν κανονικό τιμολόγιο και χάνεις όλα τα προνόμια. [*]

Η δε ΛΑΡΚΟ έχει μηνιαία κατανάλωση γύρω στα 2-3 εκατομμύρια ευρώ (δηλαδή λιγότερο από 1% του τζίρου της ΔΕΗ) που σημαίνει ότι το χρέος των 250 εκατομμυρίων λίγο απίθανο να μαζεύτηκε όλο επί ΣΥΡΙΖΑ. Indeed μπορούμε να δούμε εδώ ότι το Νοέμβριο του 2015 το χρέος ήταν ήδη 200 εκατομμύρια.

[*] αυτά είναι τα μικρά γραμματάκια που δε διάβασε η γειτόνισσά μου η φοροφυγού πριν αρχίσει να καίει σα να μην υπάρχει αύριο χαρούμενη για το κοινωνικό τιμολόγιο που κέρδισε δουλεύοντας κατάμαυρα κι έτσι βρέθηκε με 1200 ευρώ λογαριασμό ρεύματος.

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 21 Ιουν 2019, 13:28

elchav έγραψε:
21 Ιουν 2019, 13:13
Δεν θα αυξηθεί το ρεύμα; Που ζείτε ; :smt005:
A μάλιστα.
Δύναται λοιπόν να θεωρήσει κάποιος ότι το οικονομικό πρόβλημα της ΔΕΗ οφείλεται πρωτίστως στη χαμηλή τιμή ρεύματος και δευτερευόντως σε άλλες αιτίες.

Ας το φωνάξει δυνατά αυτό η ΝΔ...

talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 21 Ιουν 2019, 13:31

Θα το φωνάξει, στις 8 Ιουλίου

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 21 Ιουν 2019, 13:32

πατησιωτης έγραψε:
21 Ιουν 2019, 13:17
elchav έγραψε:
21 Ιουν 2019, 12:58
Επίσης, δεν υπάρχει κανένα ξεπούλημα, έχουν βγει με το ντουφέκι να ψάξουν αγοραστή για τα θερμοηλεκτρικα εργοστάσια και δε βρίσκουν λόγω υψηλού κόστους παραγωγής που προέκυψε από τη νέα νομοθεσία για τα ρυπογόνα εργοστάσια
Που είναι ο Τραμπ όταν τον χρειάζεται ο Φωτόπουλος; :lol: Δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή,δεν πληρώνουμε τίποτα για τον λιγνίτη.
Δυστυχώς όμως στην τελευταία δημοσκόπηση οι Πράσινοι είναι πρώτο κόμμα στη Γερμανία με 29%.Καλή τύχη σε όποιον θέλει να βρει αγοραστή για τα λιγνιτικά.
Η θεσμική παρέμβαση στην αγορά (σε κόστη, σε τιμές διάθεσης κτλ) είναι κακή όταν προέρχεται από μια κυβέρνηση και καλή όταν προέρχεται από την Κομισιόν; Τι λέει ο φιλελευθερισμός;

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 21 Ιουν 2019, 13:33

talaipwros έγραψε:
21 Ιουν 2019, 13:31
Είναι δέσμευση ότι από 8 Ιουλίου θα αυξηθούν οι τιμές στο ρεύμα;

talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 21 Ιουν 2019, 13:36

Maspoli έγραψε:
21 Ιουν 2019, 13:33
talaipwros έγραψε:
21 Ιουν 2019, 13:31
Είναι δέσμευση ότι από 8 Ιουλίου θα αυξηθούν οι τιμές στο ρεύμα;
Είναι φαντάζομαι δέσμευση ότι για τα επόμενα 10 χρόνια θα γίνεται επαγγελματικη προσπάθεια να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες της αριστερής λαίλαπας, χωρίς να ληφθεί υπόψη το πολιτικό κόστος αλλά μόνο για το καλό της πατρίδας

Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine » 21 Ιουν 2019, 13:36

foscilis έγραψε:
21 Ιουν 2019, 13:23
Δεν είμαι σίγουρος ότι η διαχείριση της ΔΕΗ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι βέλτιστη και σίγουρα είναι προβληματικές οι αλλαξοκωλιές με τους ΓΕΝΟΠατζήδες αλλά στο άρθρο του CNN που λίνκαρες φίλε elchav έχει μια απάντηση της ΔΕΗ που λέει ότι δεν ευσταθεί τίποτα από όσα γράφει η Καθημερινή, πράγμα που θα με εξέπληττε ελάχιστα.

Επίσης δεν έχει βγάλει ακόμα απολογισμό για τη χρήση του 2018 (λογικό γιατί αναμένεται τέλος του μήνα) αλλά ο απολογισμός του 2017 είναι κερδοφόρος κατά περίπου 60 εκατομμύρια προ φόρων αν τον διαβάζω καλά, με το καθαρό χρέος να βαίνει μειούμενο από το 2016 και δεν βλέπω τι θα μπορούσε να αλλάξει τόσο θεαματικά που να έχει 500 εκατομμύρια ζημιές και τεράστιες ανάγκες χρηματοδότησης.

Τέλος αν κάνετε τον κόπο να δείτε τις προϋποθέσεις και τα οφέλη του κοινωνικού τιμολογίου δεν είναι καθόλου "τζάμπα ρεύμα". Είναι λίγο φθηνότερο ρεύμα με λίγο μεγαλύτερη ευελιξία στην εξόφληση, πάλι μπορούν να στο κόψουν Απρίλιο - Ιούνιο και Σεπτέμβριο-Οκτώβριο και επίσης έχει σχετικά χαμηλά όρια κατανάλωσης που αν τα ξεπεράσεις σε χρεώνουν κανονικό τιμολόγιο και χάνεις όλα τα προνόμια. [*]

Η δε ΛΑΡΚΟ έχει μηνιαία κατανάλωση γύρω στα 2-3 εκατομμύρια ευρώ (δηλαδή λιγότερο από 1% του τζίρου της ΔΕΗ) που σημαίνει ότι το χρέος των 250 εκατομμυρίων λίγο απίθανο να μαζεύτηκε όλο επί ΣΥΡΙΖΑ. Indeed μπορούμε να δούμε εδώ ότι το Νοέμβριο του 2015 το χρέος ήταν ήδη 200 εκατομμύρια.

[*] αυτά είναι τα μικρά γραμματάκια που δε διάβασε η γειτόνισσά μου η φοροφυγού πριν αρχίσει να καίει σα να μην υπάρχει αύριο χαρούμενη για το κοινωνικό τιμολόγιο που κέρδισε δουλεύοντας κατάμαυρα κι έτσι βρέθηκε με 1200 ευρώ λογαριασμό ρεύματος.
αυτο που εχει ανακοινωσει επισημα η ΔΕΗ ειναι ζημιες 542 εκ. ευρω μετα τους φορους σε δελτιο τυπου που βγηκε τον απριλιο

η ολη συζητηση για το 1 δις χρεος βγαινει απο μια εκθεση ορκωτων λογιστων την οποια εκαναν σημαια μεσα τυπου liberal.gr

και για να βγει αυτο το νουμερο παραλειφθηκαν καποιες εισροες που αναμενει η δεη, οπως μια εισροη 320 εκ. ευρω απο πωληση τμηματος του ΑΔΜΗΕ η οποια δεν μπαινει στα αποτελεσματα του 2018 περισσοτερο για τεχνικους λογους απο οτι καταλαβαινω

το θεμα το ειχαμε συζητησει και πριν κανα διμηνο εδω
πατησιωτης έγραψε:
10 Μαρ 2021, 20:59
Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.

Άβαταρ μέλους
elchav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav » 21 Ιουν 2019, 13:44

foscilis έγραψε:
21 Ιουν 2019, 13:23

Φος, συμφωνώ σε πολλά, προφανώς φταίνε για το μεγάλο χρέος οι πασοκονδουλοι.

Όταν πήγαν όμως να μαζέψουν την κατάσταση με τη μικρή ΔΕΗ, και τα θερμοηλεκτρικά έπαιζε να πουληθούν σε καλή τιμή, ο σύριζα γλωσσοφιλούσε το φωτόπουλο. Τώρα, παίρνουν πίπες στο Μυτιληναίο και αυτός κάνει το δύσκολο.

ΥΚΩ: Παγκόσμια πρωτοτυπία (ψέματα, έχει γίνει και στη Γαλλία νομίζω). Παγκοσμία πρωτοτυπία όμως είναι ότι η ΔΕΗ πουλούσε την κιλοβατώρα σε χαμηλότερη τιμή από ότι της κόστιζε

Στα υπόλοιπα, το κοινωνικό τιμολόγιο το δικαιούται κάθε πικραμμένος. Γνωστή μου, μένει κάτω από τη μάνα της, σε δικό της οροφοδιαμέρισμα, κι είναι δικαιούχος! Οι ελ, και πιστεύω θα συμφωνήσεις, δικαιούνται μόνο πούτσα, ειδικά αν η ΔΕΗ είναι σε οριακό σημείο.

Οσον αφορά τη ΛΑΡΚΟ, έχει μειώσει την παραγωγή στο ελάχιστο, και για αυτό η τόσο "χαμηλή κατανάλωση". Θα έπρεπε να της είχε κοπεί η παροχή εδώ και χρόνια ή να καταρτιστεί ένα βιώσιμο πλάνο και όχι το "ασ'το για αργότερα, δυο κρατικές εταιρείες μαλώνουν, το ' χουμε"

Τέλος, επέτρεψε μου να έχω αμφιβολίες για τα στοιχεία της ΔΕΗ, χρωστά μόνο στον ΑΔΜΗΕ πάνω από 100.000.000 και κάνουν σαν να μην τρέχει τίποτα γιατί...Σταθάκης.
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 21 Ιουν 2019, 13:49

Έχω την εντύπωση ότι το ηλεκτροσόκ στη ΔΕΗ έπρεπε να γίνει πάνω στην πίεση των πρώτων 2 Μνημονίων. Τότε που θα μπορούσε να περάσει αναίμακτα οποιαδήποτε προσπάθεια σοβαρής αναδιάρθρωσης.

Τώρα νομίζω ότι είναι αργά. Οι ΓΕΝΟΠ είναι σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και δύσκολα ακουμπιούνται, ο Σύριζα θα είναι στην αντιπολίτευση και πιθανότατα θα σπεκουλάρει σε κάθε αποπειρα αναδιάρθρωσης, η ίδια η ΔΕΗ είναι τόσο δεμένη με τους λιγνίτες που οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί

Γενικώς πολύ δύσκολα ανακάμπτει
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
elchav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav » 21 Ιουν 2019, 13:52

Εικόνα
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 21 Ιουν 2019, 13:54

Beria έγραψε:
21 Ιουν 2019, 13:49
Έχω την εντύπωση ότι το ηλεκτροσόκ στη ΔΕΗ έπρεπε να γίνει πάνω στην πίεση των πρώτων 2 Μνημονίων. Τότε που θα μπορούσε να περάσει αναίμακτα οποιαδήποτε προσπάθεια σοβαρής αναδιάρθρωσης.

Τώρα νομίζω ότι είναι αργά. Οι ΓΕΝΟΠ είναι σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και δύσκολα ακουμπιούνται, ο Σύριζα θα είναι στην αντιπολίτευση και πιθανότατα θα σπεκουλάρει σε κάθε αποπειρα αναδιάρθρωσης, η ίδια η ΔΕΗ είναι τόσο δεμένη με τους λιγνίτες που οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί

Γενικώς πολύ δύσκολα ανακάμπτει
Έτσι. Και θα αρχίσουν πάλι όλοι να μιλάνε για κοινωνικούς αυτοματισμούς κλπ κλπ

Εκτός από τα "ματωμένα" πλεονάσματα, θα πληρώσουμε και τις "αναίμακτες" επιλογές.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 21 Ιουν 2019, 13:56

πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 21 Ιουν 2019, 13:58

Maspoli έγραψε:
21 Ιουν 2019, 13:32
Η θεσμική παρέμβαση στην αγορά (σε κόστη, σε τιμές διάθεσης κτλ) είναι κακή όταν προέρχεται από μια κυβέρνηση και καλή όταν προέρχεται από την Κομισιόν; Τι λέει ο φιλελευθερισμός;

To ίδιο είναι κυβερνηση και Κομισιόν.Η Κομισιόν είναι πρόπλασμα ευρωπαικής κυβερνήσεως.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών