Δεν εμβαθύνω τόσο, αν για να βελτιωθεί η ζωή χρειαστεί κάτι τέτοιο ας γίνει.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑27 Δεκ 2023, 12:43Εννοείς να κρατικοποιηθούν και οι ιδιωτικές εταιρίες;Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑21 Νοέμ 2023, 01:06Ας μονιμοποιηθούν όλοι και σε ναυτιλιακές εταιρείες. Το κύριο είναι όσοι κάνουν παιδιά να έχουν δωρεάν στέγη και εξασφαλισμένη δουλειά. Να λύσουμε το δημογραφικό.
Έχει λειτουργήσει ήδη αυτό το σύστημα, με εκπληκτικά ομολογουμένως αποτελέσματα.
Δημογραφικό - Δωρεάν σπίτια στις οικογένειες και μονιμοποίηση στο δημόσιο όσων έχουν παιδιά
- Ληστοσυμμορίτης
Re: Δημογραφικό - Δωρεάν σπίτια στις οικογένειες και μονιμοποίηση στο δημόσιο όσων έχουν παιδιά
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
-
Re: Δημογραφικό - Δωρεάν σπίτια στις οικογένειες και μονιμοποίηση στο δημόσιο όσων έχουν παιδιά
Εγώ λέω να χειροτερέψουν οι συνθήκες για όσους δεν κάνουν παιδιά. Να απολυθούν όσοι δεν έχουν παιδιά και στη θέση τους να προσληφθούν όσοι έχουν.
Σωστό. Με αποζημίωση όμως για να έχουμε για το στάδιο μετάβασης σε άλλη χώρα. Δεν έκανα οικογένεια όχι για λόγους καλοπέρασης αλλά για άλλους λόγους (μη εύρεση συντρόφου, ασθένειες).Εμπεδοκλής έγραψε: ↑27 Δεκ 2023, 12:46Εγώ λέω να χειροτερέψουν οι συνθήκες για όσους δεν κάνουν παιδιά. Να απολυθούν όσοι δεν έχουν παιδιά και στη θέση τους να προσληφθούν όσοι έχουν.
Λογικά, μετά τις εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις μονίμων στο δημόσιο για λόγους "κοινωνικής πολιτικής" που ξεκίνησε το πασόκ και συνέχισε η νδ, θα έπρεπε να έχει εκτοξευθεί ο αριθμός γεννήσεων σε σχέση με το παρελθόν. Βλέπεις να άλλαξε κάτι μετά από τα 40 ένδοξα χρόνια;Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑27 Δεκ 2023, 12:44Το ζήτημα είναι να καλυτερευσουν οι συνθήκες που ευνοούν την οικογένεια, όχι να πας πίσω σε συνθήκες για να κάνεις παιδιά

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 27 Δεκ 2023, 13:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Αντιλαμβάνεσαι ότι ειρωνεύομαι τον τύπο έτσι;Antares έγραψε: ↑27 Δεκ 2023, 12:50Σωστό. Με αποζημίωση όμως για να έχουμε για το στάδιο μετάβασης σε άλλη χώρα. Δεν έκανα οικογένεια όχι για λόγους καλοπέρασης αλλά για άλλους λόγους (μη εύρεση συντρόφου, ασθένειες).Εμπεδοκλής έγραψε: ↑27 Δεκ 2023, 12:46Εγώ λέω να χειροτερέψουν οι συνθήκες για όσους δεν κάνουν παιδιά. Να απολυθούν όσοι δεν έχουν παιδιά και στη θέση τους να προσληφθούν όσοι έχουν.
συν μονιμοποίηση των παιδιών τους από την στιγμή της γέννησης και σύνταξη στα 18.είμαι φουλ αριστερός
Ναι και εγώ ειρωνεύομαι αλλά θα ήθελα να απολυθώ παρόλα αυτά αλλά και να μην ευθύνομαι, να είναι ανωτέρα βία.
-
Για προσλήψεις στο δημόσιο υπάρχει ο νόμος που έχει επεκταθεί και στους τρίτεκνους πια και στα τέκνα τους.
Υπήρξαν πρόωρες συντάξεις για τρίτεκνες και μάλιστα πολλές έκαναν τρίτο παιδί γι' αυτό τον σκοπό. Τι άλλο να γίνει;
Νομίζω ότι άλλες κατηγορίες θεωρούν αυτούς τους νόμους μη αξιοκρατικούς και τους σαμποτάρουν με αποτέλεσμα να μην ωφελούνται αυτοί που θα έπρεπε.
Υπήρξαν πρόωρες συντάξεις για τρίτεκνες και μάλιστα πολλές έκαναν τρίτο παιδί γι' αυτό τον σκοπό. Τι άλλο να γίνει;
Νομίζω ότι άλλες κατηγορίες θεωρούν αυτούς τους νόμους μη αξιοκρατικούς και τους σαμποτάρουν με αποτέλεσμα να μην ωφελούνται αυτοί που θα έπρεπε.
Μα σε όλες τις απολύσεις παίζει αποζημίωση.Antares έγραψε: ↑27 Δεκ 2023, 12:50Σωστό. Με αποζημίωση όμως για να έχουμε για το στάδιο μετάβασης σε άλλη χώρα. Δεν έκανα οικογένεια όχι για λόγους καλοπέρασης αλλά για άλλους λόγους (μη εύρεση συντρόφου, ασθένειες).Εμπεδοκλής έγραψε: ↑27 Δεκ 2023, 12:46Εγώ λέω να χειροτερέψουν οι συνθήκες για όσους δεν κάνουν παιδιά. Να απολυθούν όσοι δεν έχουν παιδιά και στη θέση τους να προσληφθούν όσοι έχουν.
Και τί εννοείς στάδιο μετάβασης σε άλλη χώρα; Τόσο ακριβό είναι το εισιτήριο;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
όχι αλλά what if το κράτος είναι σοσιαλιστικό;Σενέκας έγραψε: ↑21 Νοέμ 2023, 00:40δεν ξέρω, ο φλούφης με έβαλε σε σκέψεις. Θα ήθελα πολύ να βρω τι γνώμη είχε ο Μάρξ για το αστικό κράτος ως εργοδότη και για το πόσο σοσιαλιστικό είναι να εντάξουμε όλο τον πληθυσμό ως υπαλλήλους στον αστικό γραφειοκρατικό μηχανισμό. Δυστυχώς κάτι μου λέει ότι δεν είπε τίποτα, γιατί πιθανότατα δεν ήταν κάτι που τον ενδιέφερε ούτε ήταν προτεραιότητα στην εποχή του, δεδομένου ότι το κράτος-εργοδότης είναι παπαντάμ ελληνική ιδιαιτερότητα και δεν ήταν ποτέ ζήτημα στην Ευρώπη, τουλάχιστον όχι αρκετά μεγάλο για να αξίζει να εμβαθύνει κανείς ως κοινωνικό ή οικονομικό φαινόμενο. Θα το ψάξω, ίσως να κάνω λάθος
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Από την μια δουλειά στην άλλη υπάρχει στάδιο μετάβασης. Εξάλλου στην χώρα που θα πήγαινα πρέπει να έχεις διεύθυνση κατοικίας για να κάνεις οτιδήποτε.
Ούτε καν στο σοσιαλιστικό κράτος δεν ήταν όλοι γραφειοκράτες. Οι περισσότεροι δούλευαν στα κολχόζ...ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Δεκ 2023, 13:09όχι αλλά what if το κράτος είναι σοσιαλιστικό;Σενέκας έγραψε: ↑21 Νοέμ 2023, 00:40δεν ξέρω, ο φλούφης με έβαλε σε σκέψεις. Θα ήθελα πολύ να βρω τι γνώμη είχε ο Μάρξ για το αστικό κράτος ως εργοδότη και για το πόσο σοσιαλιστικό είναι να εντάξουμε όλο τον πληθυσμό ως υπαλλήλους στον αστικό γραφειοκρατικό μηχανισμό. Δυστυχώς κάτι μου λέει ότι δεν είπε τίποτα, γιατί πιθανότατα δεν ήταν κάτι που τον ενδιέφερε ούτε ήταν προτεραιότητα στην εποχή του, δεδομένου ότι το κράτος-εργοδότης είναι παπαντάμ ελληνική ιδιαιτερότητα και δεν ήταν ποτέ ζήτημα στην Ευρώπη, τουλάχιστον όχι αρκετά μεγάλο για να αξίζει να εμβαθύνει κανείς ως κοινωνικό ή οικονομικό φαινόμενο. Θα το ψάξω, ίσως να κάνω λάθος
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
ναι αλλά εργοδότης τους ήταν το κράτοςΣενέκας έγραψε: ↑27 Δεκ 2023, 13:12Ούτε καν στο σοσιαλιστικό κράτος δεν ήταν όλοι γραφειοκράτες. Οι περισσότεροι δούλευαν στα κολχόζ...ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Δεκ 2023, 13:09όχι αλλά what if το κράτος είναι σοσιαλιστικό;Σενέκας έγραψε: ↑21 Νοέμ 2023, 00:40δεν ξέρω, ο φλούφης με έβαλε σε σκέψεις. Θα ήθελα πολύ να βρω τι γνώμη είχε ο Μάρξ για το αστικό κράτος ως εργοδότη και για το πόσο σοσιαλιστικό είναι να εντάξουμε όλο τον πληθυσμό ως υπαλλήλους στον αστικό γραφειοκρατικό μηχανισμό. Δυστυχώς κάτι μου λέει ότι δεν είπε τίποτα, γιατί πιθανότατα δεν ήταν κάτι που τον ενδιέφερε ούτε ήταν προτεραιότητα στην εποχή του, δεδομένου ότι το κράτος-εργοδότης είναι παπαντάμ ελληνική ιδιαιτερότητα και δεν ήταν ποτέ ζήτημα στην Ευρώπη, τουλάχιστον όχι αρκετά μεγάλο για να αξίζει να εμβαθύνει κανείς ως κοινωνικό ή οικονομικό φαινόμενο. Θα το ψάξω, ίσως να κάνω λάθος
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Υπάρχει και μία μικρή ασήμαντη λεπτομέρεια. Ανεξαρτήτως του ποιος δούλευε που, το κράτος αποφάσιζε πού θα δουλέψει.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑27 Δεκ 2023, 13:15ναι αλλά εργοδότης τους ήταν το κράτος
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ο καπιταλισμός φράζει τις οικογένειες στο να κάνουν όσα παιδιά επιθυμούν
από Ληστοσυμμορίτης » 13 Σεπ 2024, 13:38 » σε Κοινωνικά θέματα - 22 Απαντήσεις
- 367 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από George_V
29 Σεπ 2024, 11:28
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μηνιγγίτιδα: Δωρεάν εμβολιασμός για παιδιά και νέους;
από Ληστοσυμμορίτης » 04 Φεβ 2025, 19:05 » σε Εσωτερική Πολιτική - 0 Απαντήσεις
- 49 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
04 Φεβ 2025, 19:05
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τι εγινε η αξιολογηση στο δημοσιο ρε παιδια;
από southern » 01 Ιαν 2024, 10:46 » σε Εσωτερική Πολιτική - 22 Απαντήσεις
- 725 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Antares
01 Ιαν 2024, 15:16
-
-
-
Νέα δημοσίευση «ανάψτε κανένα κεράκι», αυτά συμβαίνουν στις οικογένειες των θυμάτων στα τέμπη
από Ληστοσυμμορίτης » 03 Φεβ 2024, 00:08 » σε Εσωτερική Πολιτική - 1 Απαντήσεις
- 300 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
10 Φεβ 2024, 23:16
-