Πόσο ασφαλείς νιώθετε οικονομικά από τις εξελίξεις στο χώρο του AI;

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις

Πόσο ασφαλείς νιώθετε οικονομικά από τις εξελίξεις στο χώρο του AI;

Πολύ ασφαλής - έχω ήδη σοβαρές πηγές εισοδήματος εκτός εργασίας ή είμαι συνταξιούχος/αποκλείεται να αντικατασταθώ σε αυτό που κάνω/δεν πιστεύω καθόλου το hype
4
19%
Αρκετά ασφαλής - μέχρι να απειληθώ σοβαρά θα έχω βγάλει αρκετά χρήματα ή θα είμαι αρκετά κοντά στη σύνταξη
6
29%
Κάπως ασφαλής - μέχρι να απειληθώ σοβαρά θα έχω χτίσει ένα οικονομικό μαξιλάρι ώστε να αντέξω μέχρι να προσαρμοστώ
3
14%
Λίγο ασφαλής - είναι πολύ πιθανό να μην προλάβω, θα είμαι στο έλεος όποιων πολιτικών μέτρων ληφθούν
4
19%
Καθόλου ασφαλής - ήδη με το ζόρι τη βγάζω
4
19%

Σύνολο ψήφων: 21

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Re: Πόσο ασφαλείς νιώθετε οικονομικά από τις εξελίξεις στο χώρο του AI;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 17 Απρ 2025, 11:36

Δεν θα προλάβω την αντικατάστασή μου. Η ρομποτική αργεί.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 17 Απρ 2025, 11:37

Υπάρχει μια προπαγάνδα που λέει ότι το ΑΙ στην τωρινή του μορφή είναι απλώς μια πιο εξελιγμένη μορφή σύνθεσης δεδομένων και δεν είναι αληθινό ΑΙ και τα λοιπά και τα ρέστα. Αρα (καταλήγει) είναι ακίνδυνο.

Ε, χαίρω πολύ. Και τα πρώτα κινητά ήταν παντόφλες, ενώ οι πρώτοι υπολογιστές καταλάμβαναν ένα ολόκληρο δωμάτιο. Το ζήτημα είναι που θα οδηγήσει όλο αυτό.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Urzaring13

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Urzaring13 » 17 Απρ 2025, 11:47

axilmar έγραψε:
17 Απρ 2025, 11:33
Urzaring13 έγραψε:
17 Απρ 2025, 11:32
axilmar έγραψε:
17 Απρ 2025, 11:27
δεν υπαρχει περιπτωση το αι να αντικαταστησει τον ανθρωπο προς το παρον. ειναι νηπιακη η φαση ακομα.
Είσαι χαζός; Αυτό το "προς το παρόν" πόσα χρόνια είναι;
εχεις σχεση με τον χωρο; εισαι developer; εχεις χρησιμοποιησει ποτε αυτα τα εργαλεια για κωδικα;

ρωταω για προγραμματισμο γιατι εκει ειναι πιο ευκολη η εφαρμογη του αι.
Ασε τι κάνω εγώ. Οι ειδικοί διεθνώς εκφράζουν άποψη σε ένα εύρος από "θα χαθούν το 40% του συνόλου των εργασιών" μέχρι "θα τον πιούμε ασάλιωτα". Πήγαινε στη σελίδα του Γιουβάλ Νόα Χαράρι στο facebook και σκέψου 2 πράγματα...

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 17 Απρ 2025, 14:17

Τα πρώτα κινητά τα είχαμε για να τηλεφωνούμε. Σήμερα ο αριθμός του κινητού μας είναι απαραίτητος για το e banking στην ΑΑΔΕ, στο δημόσιο, στις αγορές μας και δεν ξέρω σε τι άλλο. Είναι η ταυτότητά μας. Ποιος περίμενε κάτι τέτοιο; Σταδιακά έγινε.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 17 Απρ 2025, 14:19

Antares έγραψε:
17 Απρ 2025, 14:17
Τα πρώτα κινητά τα είχαμε για να τηλεφωνούμε. Σήμερα ο αριθμός του κινητού μας είναι απαραίτητος για το e banking στην ΑΑΔΕ, στο δημόσιο, στις αγορές μας και δεν ξέρω σε τι άλλο. Είναι η ταυτότητά μας. Ποιος περίμενε κάτι τέτοιο; Σταδιακά έγινε.
Είναι η κάρτα του πολίτη (το κινητό μας).
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 17 Απρ 2025, 14:47

Μια ζωή με το βιογραφικό στην κωλοτσεπη είμαι, ξέρω γω; Ποτέ δε ένιωσα ασφαλής, έχω συνηθίσει.

Πιο πολύ με αγχωνει τι στον πουτσο να σπουδάσουν τα παιδιά μου που να μην αντικατασταθεί τελείως. Για παράδειγμα γιατρός, ποιος ειναι 100% σίγουρος ότι θα υπάρχουν γιατροί σε 15 χρονια;
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 17 Απρ 2025, 14:53

Τα ιατρικά επαγγέλματα θα είναι στην κορυφή και στο μέλλον πιστεύω. Όπως και ότι έχει να κάνει με την ζωή (βιοϊατρική, βιολογία, βιοχημεία, ιατρική φυσική, νοσηλευτική).

AOC
Phorum.gr user: AOC

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AOC » 17 Απρ 2025, 14:56

Θεωρητικά θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα πάντα όποτε μικρή σημασία έχει. Μπορεί να αντικατασταθεί θεωρητικά και ο ιατρός, και ο δικηγόρος και όλοι. Αλλά ουσιαστικά εδώ και δέκα χρόνια δεν μπορεί να αντικαταστήσει ούτε τους φορτηγατζήδες ούτε τους ντελιβεραδες. Ούτε τους διερμηνείς, μεταφραστές δεν έχει αντικαταστήσει που θα σκεφτομουν πως είναι εφικτό δλδ.

Άβαταρ μέλους
hades
Phorum.gr user: hades

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hades » 17 Απρ 2025, 14:58

Kαι τα τεχνικά επαγγέλματα δεν θα μπορεί να αντικαταστήσει . Εκεί είναι τα λεφτά
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 17 Απρ 2025, 15:08

Η ερώτηση είναι επίτηδες διατυπωμένη έτσι, εστιάζω στο συναίσθημα, όχι στο σκεπτικό.
Ξέρω ανθρώπους που μπορούν να σου αιτιολογήσουν ότι είναι ασφαλείς, αλλά το συναίσθημα της ανασφάλειας είναι εκεί.
Πολλές φορές το ραντάρ πιάνει πράγματα που ο εγκέφαλος θάβει κάτω από εκλογικεύσεις.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 17 Απρ 2025, 15:10

Τι θα γινει αμα μας παρει τα λεφτα το Skynet και τα επενδυσει για λογαριασμο του?
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 17 Απρ 2025, 15:10

μία τέτοιου είδους τεχνολογική επανάσταση που πρόκειται να επιφέρει κοσμογονικές εξελίξεις στην αγορά και την παγκόσμια οικονομία δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν μα κανέναν ανεπηρέαστο. είναι αδύνατο
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Dorian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian » 17 Απρ 2025, 15:17

Λίγο ασφαλής πλέον. Δεν βλέπω καμία κινητικότητα σε κάποιο τομέα για το τι θα γίνει αν μαζες αρχίζουν να μένουν εκτός εργασίας. Κυβερνήσεις φορουμ ακαδημία κάποιος καπου να αρχισε να το συζητάει. Ο καθένας ειδικά οι πλούσιες δυτικές χώρες θα κοιτάξει τον εαυτό του, να διατηρήσουν κάποιο επίπεδο ζωής και κατανάλωσης πόρων, οπότε διαφαινεται περιχαράκωση, και ο Τραμπ εν μέρει είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Ακόμα ολες οι ενδείξεις δείχνουν πως θα γινει ατυπη συμμαχία μεσαίας με μεγάλη ιδιοκτησία. πχ ο ιδιοκτήτης μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, μαγαζιά διαμερισματα, με μεγαλοξενοδοχους. ξαναεπιστρέφουμε σε μία εποχή οπου μετράει κυρίως η ιδιοκτησία οπως παλαιότερα η κατοχή γης, αφού η εργασία/σπουδές δεν θα ειναι σημαντική για την μάζα τουλάχιστον.
Προσωπικά δεν επενδύω /ασχολούμαι πλέον στην κύρια εργασία όσο τραβήξει και επενδύω σε ακινητα αγροτικά/τουριστικά το δυνατόν βεβαια.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 17 Απρ 2025, 15:30

Όσον αφορά το αντικείμενο της εργασίας μου βρισκόμαστε στην αντικατάσταση μετρητών με ψηφιακούς. Άκουσα ότι σε χώρες που τους αντικατέστησαν δεν μπορούν να τους προστατεύσουν από τους hackers και τους αντικαθιστούν ξανά με αναλογικούς (δεν ξέρω αν ισχύει αυτό :-? ). Αυτό δημιουργεί μια δουλειά στα πληροφορικά συστήματα που απαιτούν ανθρώπινο παράγοντα όπως και η επεξεργασία των μετρήσεων (τουλάχιστον για λίγα χρόνια).

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 17 Απρ 2025, 15:42

Chilloutbuddy έγραψε:
17 Απρ 2025, 14:47
Μια ζωή με το βιογραφικό στην κωλοτσεπη είμαι, ξέρω γω; Ποτέ δε ένιωσα ασφαλής, έχω συνηθίσει.

Πιο πολύ με αγχωνει τι στον πουτσο να σπουδάσουν τα παιδιά μου που να μην αντικατασταθεί τελείως. Για παράδειγμα γιατρός, ποιος ειναι 100% σίγουρος ότι θα υπάρχουν γιατροί σε 15 χρονια;
Πολιτικοί!

Για κάποιον μυστήριο λόγο, το ΜΟΝΟ επάγγελμα που ούτε λόγος δεν γίνεται για αντικατάσταση απο ΑΙ! :003:

Αν και η σαδιστική μου πλευρά διασκεδάζει με την ιδέα ΑΙ λαμόγιων... Άπιαστα θα είναι, ά-πια-στα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών