Ακριβότερες από την Ελβετία οι εγχειρήσεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
stergiosbik

Re: Ακριβότερες από την Ελβετία οι εγχειρήσεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 09 Ιαν 2025, 11:52

micmic έγραψε:
09 Ιαν 2025, 11:49
stergiosbik έγραψε:
09 Ιαν 2025, 11:45
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε:
09 Ιαν 2025, 11:38
Φάτε Κούλη κύριοι.

Λυπάμαι, αλλά κάποια ζώα δε με πιστεύανε. Τώρα θα με πιστέψουν δυστυχώς και τα ζώα.
Ναι,γιατι με τους προηγουμενους δεν γινοτανε το ιδιο παρτι.
Εδω και πολλα χρονια οι ιδιωτικες κλινικες-νοσοκομεια ξεφυτρωνουν σαν τα μανιταρια μετα την βροχη.
Νεες μοναδες,επεκτασεις παλιων και δεν συμμαζευεται.
Για να υπαρχει τετοια "αναπτυξη" σημαινει οτι υπαρχει τρελο χρημα απο πισω,τεραστια ποσα και τρωνε με χρυσα κουταλια.
Σε κάποιο οικονομικό site είχαν ποστάρει κάτι ισολογισμούς και όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία πάνε τρένο. Εδώ και 20 χρόνια τουλάχιστον. Τώρα πώς γίνεται η αγοραστική δύναμη του Έλληνα να έχει μειωθεί αποδεδειγμένα, το ΕΣΥ να πηγαίνει καλύτερα σύμφωνα με τον Άδωνι, αλλά και ταυτόχρονα να γαμάνε τα ιδιωτικά νοσοκομεία... είναι μια εξίσωση που θα έπρεπε να μας την εξηγήσει ο γνωστός μαλάκας.
Πρεπει να καθισουν πολλοι στο σκαμνι.

Άβαταρ μέλους
SeaHawk
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Re: Ακριβότερες από την Ελβετία οι εγχειρήσεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 09 Ιαν 2025, 11:54

Η μεγαλη μας διαφορα με την Ελβετια ειναι οτι εκει δεν εχουν μαλακες που να ζητουν καθε τρεις και λιγο επιταξη των ιδιωτικων κλινικων

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » 09 Ιαν 2025, 11:54

Καλά και το δημόσιο στην Ελβετία λειτουργεί με ιδιωτικό-οικονομικά κριτηρια
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.

Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 09 Ιαν 2025, 12:08

SeaHawk έγραψε:
09 Ιαν 2025, 11:51
Σουρωμενακιας εγραψε τον τιτλο στο αρθρο του capital;
Απο το αρθρο προκυπτει οτι η Ελλαδα ειναι φτηνοτερη

-
Ενδεικτικά, για στεφανιαία παράκαμψη με καρδιακό καθετηριασμό (ο αριθμός των ημερών νοσηλείας που καλύπτονται από τους ασφαλιστικές κυμαίνεται από 18 ημέρες έως 10 ημέρες) κοστίζει στην Ελλάδα 32,4 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή λίγο ακριβότερα από την Ελβετία (32 χιλιάδες ευρώ),

-Όσον αφορά το μέσο κόστος για μια στεφανιαία αγγειοπλαστική σε ιδιωτικό νοσοκομείο, η Ελλάδα και πάλι βρίσκεται στην ίδια θέση με την Ελβετία, στα 9,183 ευρώ.

-Για χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης ισχίου, η Ελβετία είναι ακριβότερη (15,615 ευρώ), όμως στο κόστος στην Ελλάδα (10,2 χιλιάδες).

-Για αφαίρεση χολής λαπαροσκοπικά , το μέσο κόστος στην Ελλάδα είναι 7,439 ευρώ, όταν το αντίστοιχο κόστος στην Ελβετία είναι 7,667 ευρώ.

- Εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας στην Ελλάδα κοστίζει 6,619 ευρώ, ίδια περίπου τιμή με την Ελβετία 6,747 ευρώ.

- Η καισαρική τομή στα ελληνικά ιδιωτικά νοσοκομεία διαμορφώνεται στα 5,881 ευρώ, στην Ελβετία 7,668 ευρώ.

- Αντίστοιχα, ο φυσιολογικός τοκετός στη χώρα μας κοστίζει 4,659 ευρώ, στην Ελβετία 5,436 ευρώ

- Για μια επέμβαση καταρράκτη που δεν απαιτεί διανυκτέρευση, η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην τιμή με 2,636 ευρώ, η Ελβετία ακολουθεί με 1,832 ευρώ.
με εξαίρεση το ισχύο τα υπόλοιπα που αναφέρεις είναι πολύ μικρές οι διαφορές
αν βάλουμε στην εξίσωση το γεγονός ότι οι μισθοί στην ελβετία είναι πενταπλάσιοι από τους αντίστοιχους στην ελλάδα τότε η ελβετία δεν είναι απλά φθηνότερη, είναι τζάμπα σε σχέση με εμάς
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης

Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 09 Ιαν 2025, 12:08

Όπως προαναφέρθηκε, τις αυξήσεις αυτές, παραδέχθηκε και η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, επικαλούμενη το αυξημένο κόστος των υπηρεσιών υγείας. Εκείνο βεβαίως που δεν αναφέρει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών είναι ότι ο μεγαλύτερος παίκτης της ασφαλιστικής αγοράς και ο μεγαλύτερος όμιλος ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη, το κερδοσκοπικό fund CVC.
Όπου CVC = Συμφέροντα οικογένειας Μητσοτάκη
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 09 Ιαν 2025, 12:30

Zelda έγραψε:
09 Ιαν 2025, 11:33
Υπάρχει η κριση στη Γροιλανδια που παιζει ρολο
Εντάξει και το οτι παραιτηθηκε ο τριντώ έχει επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά, τι να κάνουμε; να μείνουμε πίσω;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 09 Ιαν 2025, 12:37

SeaHawk έγραψε:
09 Ιαν 2025, 11:54
Η μεγαλη μας διαφορα με την Ελβετια ειναι οτι εκει δεν εχουν μαλακες που να ζητουν καθε τρεις και λιγο επιταξη των ιδιωτικων κλινικων
Υποδειγματική κατανόηση των οικονομικών.

Πως φαίνεται όταν ο άνθρωπος έχει επαγγελματική εμπειρία. :lol:
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.

Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks » 09 Ιαν 2025, 12:47

SeaHawk έγραψε:
09 Ιαν 2025, 11:51
Σουρωμενακιας εγραψε τον τιτλο στο αρθρο του capital;
Απο το αρθρο προκυπτει οτι η Ελλαδα ειναι φτηνοτερη
SpoilerShow
-
Ενδεικτικά, για στεφανιαία παράκαμψη με καρδιακό καθετηριασμό (ο αριθμός των ημερών νοσηλείας που καλύπτονται από τους ασφαλιστικές κυμαίνεται από 18 ημέρες έως 10 ημέρες) κοστίζει στην Ελλάδα 32,4 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή λίγο ακριβότερα από την Ελβετία (32 χιλιάδες ευρώ),

-Όσον αφορά το μέσο κόστος για μια στεφανιαία αγγειοπλαστική σε ιδιωτικό νοσοκομείο, η Ελλάδα και πάλι βρίσκεται στην ίδια θέση με την Ελβετία, στα 9,183 ευρώ.

-Για χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης ισχίου, η Ελβετία είναι ακριβότερη (15,615 ευρώ), όμως στο κόστος στην Ελλάδα (10,2 χιλιάδες).

-Για αφαίρεση χολής λαπαροσκοπικά , το μέσο κόστος στην Ελλάδα είναι 7,439 ευρώ, όταν το αντίστοιχο κόστος στην Ελβετία είναι 7,667 ευρώ.

- Εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας στην Ελλάδα κοστίζει 6,619 ευρώ, ίδια περίπου τιμή με την Ελβετία 6,747 ευρώ.

- Η καισαρική τομή στα ελληνικά ιδιωτικά νοσοκομεία διαμορφώνεται στα 5,881 ευρώ, στην Ελβετία 7,668 ευρώ.

- Αντίστοιχα, ο φυσιολογικός τοκετός στη χώρα μας κοστίζει 4,659 ευρώ, στην Ελβετία 5,436 ευρώ

- Για μια επέμβαση καταρράκτη που δεν απαιτεί διανυκτέρευση, η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην τιμή με 2,636 ευρώ, η Ελβετία ακολουθεί με 1,832 ευρώ.
νταξ, επίσης ξέχασε να πει ότι η έρευνα δημοσιεύθηκε το '22 και αφορά κόστη τού '19. :D

όχι ότι δεν είναι ακριβά στην Ελλάδα, αλλά θα μπορούσε να γράψει ότι είναι ακριβότερη απ'την Γερμανία που αληθεύει, ενώ από την Ελβετία είναι συνολικά φθηνότερη.

επίσης δεν αναφέρει ότι τα κόστη δεν είναι απαραίτητα άμεσα συγκρίσιμα διότι υπάρχουν διαφορές στο τι περιλαμβάνεται και στις ημέρες παραμονής στο νοσοκομείο που καλύπτουν οι ασφάλειες σε διάφορες χώρες, όπως λέει η έκθεση.

Εικόνα

Εικόνα

https://healthcostinstitute.org/images/ ... t_2022.pdf
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033

Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα » 09 Ιαν 2025, 13:05

Green Dragon έγραψε:
09 Ιαν 2025, 11:30
Ναι γι' αυτό ρωτάω, δεν ξέρω. Π.χ. ο ξάδερφός μου που είναι στην Ολλανδία μου έχει πει ότι εκεί υπάρχει άλλο καθεστώς με τους γιατρούς απ' ότι εδώ και στη ουσία όλοι δουλεύουν για το κράτος. Φίλος μου οδοντίατρος που πήγε να δουλέψει Βέλγιο μου είπε ότι δεν υπάρχουν ιδιώτες οδοντίατροι γιατί όλοι έχουν στενή σύνδεση με το κρατικό σύστημα, πρακτικά αποτελούν κομμάτι του. Είναι όντως έτσι;
όχι βέβαια, ό, τι να 'ναι σου λέει ο φίλος σου. Το ότι «έχουν στενή σχέση με το κρατικό σύστημα» τι μαλακία πα' να πει πάλι;

και ο ξάδερφος μαλακίες πρέπει να σου λέει, ή εσύ δεν κατάλαβες μάλλον καλά, νομίζω έχουν παρόμοιο σύστημα με την Γερμανία αν και δεν είμαι σίγουρος
Fluffy έγραψε:
25 Αύγ 2021, 12:22
Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 09 Ιαν 2025, 15:20

Green Dragon έγραψε:
09 Ιαν 2025, 11:22
Έχει ιδιωτικά νοσοκομεία η Ελβετία; Γιατί στον ευρωπαϊκό Βορρά (οκ, η Ελβετία ανήκει στην Κεντρική Ευρώπη αλλά whatever), ιδιώτες γιατροί δεν υπάρχουν νομίζω (ας βοηθήσουν όσοι ζουν εκεί, π.χ. Δημοκράτης).
Δεν έχω εμπειρία από την Ελβετία, μόνο ως τουρίστας έχω πάει.
Κατά τα άλλα η ασφάλεια στην Ελβετία είναι μόνο ιδιωτική, το ίδιο ισχύει και στην Ολλανδία και δεν υπάρχει καμία περίπτωση αν δεν σε καλήπει η ασφάλεια σου να πληρώσεις λιγότερα από την Ελλάδα.

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 09 Ιαν 2025, 15:25

Λίνο Βεντούρα έγραψε:
09 Ιαν 2025, 13:05
Green Dragon έγραψε:
09 Ιαν 2025, 11:30
Ναι γι' αυτό ρωτάω, δεν ξέρω. Π.χ. ο ξάδερφός μου που είναι στην Ολλανδία μου έχει πει ότι εκεί υπάρχει άλλο καθεστώς με τους γιατρούς απ' ότι εδώ και στη ουσία όλοι δουλεύουν για το κράτος. Φίλος μου οδοντίατρος που πήγε να δουλέψει Βέλγιο μου είπε ότι δεν υπάρχουν ιδιώτες οδοντίατροι γιατί όλοι έχουν στενή σύνδεση με το κρατικό σύστημα, πρακτικά αποτελούν κομμάτι του. Είναι όντως έτσι;
όχι βέβαια, ό, τι να 'ναι σου λέει ο φίλος σου. Το ότι «έχουν στενή σχέση με το κρατικό σύστημα» τι μαλακία πα' να πει πάλι;

και ο ξάδερφος μαλακίες πρέπει να σου λέει, ή εσύ δεν κατάλαβες μάλλον καλά, νομίζω έχουν παρόμοιο σύστημα με την Γερμανία αν και δεν είμαι σίγουρος
είναι πολύ πιο ιδιωτικοποιημένο το σύστημα υγείας του βελγίου

Γενικά από ότι καταλάβαινω ο ΕΛ είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να φάει σανό ότι στην Ευρώπη κάνουν ζωάρα και στην Ελλάδα όλοι μας κλέβουν.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 09 Ιαν 2025, 15:29

Σιγά τα ακριβά ασφάλιστρα.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 09 Ιαν 2025, 15:36

Δημοκράτης έγραψε:
09 Ιαν 2025, 15:20
Green Dragon έγραψε:
Έχει ιδιωτικά νοσοκομεία η Ελβετία; Γιατί στον ευρωπαϊκό Βορρά (οκ, η Ελβετία ανήκει στην Κεντρική Ευρώπη αλλά whatever), ιδιώτες γιατροί δεν υπάρχουν νομίζω (ας βοηθήσουν όσοι ζουν εκεί, π.χ. Δημοκράτης).
Κατά τα άλλα η ασφάλεια στην Ελβετία είναι μόνο ιδιωτική, το ίδιο ισχύει και στην Ολλανδία και δεν υπάρχει καμία περίπτωση αν δεν σε καλήπει η ασφάλεια σου να πληρώσεις λιγότερα από την Ελλάδα.
Για Ολλανδία σε ρώτησα γιατί ξέρω ότι μένεις εκεί. Υπάρχουν στην Ολλανδία ιδιώτες γιατροί όπως εδώ; Εννοώ ανοίγει ο άλλος το ιατρείο του και αν γουστάρεις πας, ή όχι; Εδώ στον ιδιώτη πας χωρίς να χρειάζεται να περάσεις από οικογενειακό γιατρό κλπ, αν θες πας κατευθείαν. Εκεί μπορείς να το κάνεις αυτό;

Στο Βέλγιο πάντως δεν υπάρχουν ιδιώτες οδοντίατροι, αυτό το ξέρω με λεπτομέρειες. Υπάρχουν 'τύπου ιδιώτες' αλλά πρακτικά είσαι υπό τον έλεγχο του κράτους. Ναι πληρώνεσαι με τις εργασίες που κάνεις και όχι με μισθό αλλά οι ασθενείς έρχονται μέσω κρατικού μηχανισμού. Δουλεύεις δηλαδή αναγκαστικά σε κλινική που είναι συνδεδεμένη με το κράτος οπότε με το που ξεκινάς έχεις φουλ δουλειά αφού δεν περιμένεις να πιάσεις μόνος σου πελατεία. Δεν ξέρω αν ισχύει και για τους γιατρούς το ίδιο εκεί.

Άβαταρ μέλους
Polaris3
Phorum.gr user: Polaris3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Polaris3 » 09 Ιαν 2025, 15:40

SeaHawk έγραψε:
09 Ιαν 2025, 11:54
Η διαφορά είναι ότι δεν έχει βλάχους που ψηφίζουν νεοδημοκράτες βλάχους.

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 09 Ιαν 2025, 16:00

Green Dragon έγραψε:
09 Ιαν 2025, 15:36
Δημοκράτης έγραψε:
09 Ιαν 2025, 15:20
Green Dragon έγραψε:
Για Ολλανδία σε ρώτησα γιατί ξέρω ότι μένεις εκεί. Υπάρχουν στην Ολλανδία ιδιώτες γιατροί όπως εδώ; Εννοώ ανοίγει ο άλλος το ιατρείο του και αν γουστάρεις πας, ή όχι; Εδώ στον ιδιώτη πας χωρίς να χρειάζεται να περάσεις από οικογενειακό γιατρό κλπ, αν θες πας κατευθείαν. Εκεί μπορείς να το κάνεις αυτό;

Στο Βέλγιο πάντως δεν υπάρχουν ιδιώτες οδοντίατροι, αυτό το ξέρω με λεπτομέρειες. Υπάρχουν 'τύπου ιδιώτες' αλλά πρακτικά είσαι υπό τον έλεγχο του κράτους. Ναι πληρώνεσαι με τις εργασίες που κάνεις και όχι με μισθό αλλά οι ασθενείς έρχονται μέσω κρατικού μηχανισμού. Δουλεύεις δηλαδή αναγκαστικά σε κλινική που είναι συνδεδεμένη με το κράτος οπότε με το που ξεκινάς έχεις φουλ δουλειά αφού δεν περιμένεις να πιάσεις μόνος σου πελατεία. Δεν ξέρω αν ισχύει και για τους γιατρούς το ίδιο εκεί.
Στην Ολλανδία προφανώς και υπάρχουν ιδιωτικοί γιατροί και επίσης πας οπότε γουστάρεις. Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά στο αν θα πας κατευθείαν.
Στην Ολλανδία κανονικά όλοι πρέπει να βρουν έναν μπαγλαμά ππυ λεγεται general practitioner. Είναι ο γιατρός σου που πρακτικά ξέρει μόνο να ανοίγει το google και μια ιατρική βάση δεδομενων , δεν κάνω πλάκα, να διαβάζει τα συμπτώματα και να βγάζει συμπέρασμα αν χρειάζεσαι ειδικευμένο γιατρό. Ακόμα και γυναίκα να είσαι και να πονάνε τα βυζια σου πρώτα θα πας στον gp και αυτός θα πει θες γυναικολόγο. Θα το κάνεις έτσι γιατί αν πας σε γιατί με ειδίκευση από μόνος σου ή ασφάλεια σου δεν αναγνωρίζει την ανάγκη σου για γιατρό και δεν πληρώνει τα έξοδα. Δηλαδή εσύ πληρώνεις τα 230ε το μήνα και όταν χρειαστείς τον γιατρο αν δεν στο γράψει ο gp η ασφαλιστική λειε πάρε τα αρχιδια μου

Τώρα το να βρεις καλο gp είναι εξαιρετικά θέμα τύχης. Γιατί δεν πας σε όποιον θέλεις, πρέπει να μένει κοντά στο σπίτι σου , λιγότερο από 2χλμ και να έχει κενές θέσεις γιατί ο κάθε gp δεν μπορεί να έχει όσους εγγεγραμμένους θέλει. Οπότε αν πέσεις σε περιεργο gp μπορεί εσύ να βάλεις 2 βδομάδες και ο τύπος να μη γράφει ότι χρειάζεσαι πνευμονολογο που μετά θα γράψει ακτινογραφία . Οπότε θα χρειαστεί απλώς να τα πληρώσεις όλα από την τσέπη σου

Γενικώς το σύστημα υγείας της Ολλανδίας έχει καλές υποδομές, εννοώ αν πας σε νοσοκομείο θα είναι καθαρό, θα έχει μηχανήματα αλλά οι γιατροί του είναι για τον πουτσο. Μιλάμε για βλαμμενους , ειδικά οι gp είναι στην πλειοψηφία τους για κλοτσιές

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών