Παρατηρητήριο λαδιού

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
The Age of Aquarius
Phorum.gr user: The Age of Aquarius

Re: Παρατηρητήριο λαδιού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Age of Aquarius » 26 Σεπ 2023, 23:00

Μην πουλάτε στην εσωτερική αγορά. Ακόμα κι αν είστε μικροί, καλύτερα να μην το πουλήσετε καθόλου και να αφήσετε τις τιμές να ανέβουν.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 26 Σεπ 2023, 23:03

hellegennes έγραψε:
26 Σεπ 2023, 22:58
Ερμής έγραψε:
26 Σεπ 2023, 22:57
φόβος να σε τσιμπήσει κανένας στο δρόμο
Τι εννοείς μ' αυτό;
Στην ελάχιστη πιθανότητα να σε τσιμπήσει στο δρόμο το μεικτό κλιμάκιο θα πρέπει να δείξεις αποδείξεις αγοράς η δελτίο αποστολής, αν δε το δείξεις κινδυνεύεις από το να στο ψειρισουν(το λιγότερο) μέχρι να πρέπει να το πληρώσεις διπλό και τριδιπλο, φυσικά το λάδι θα το έχεις χασει, θα στο κατάσχεσουν. Και με τις τιμές εκεί που είναι εικάζω οι έλεγχοι θα ενταθουν, όπως είχε γίνει και πριν χρόνια όταν είχα ξεφύγει οι τιμές στα καυσοξυλα
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 26 Σεπ 2023, 23:07

Ερμής έγραψε:
26 Σεπ 2023, 22:48
nostromos έγραψε:
26 Σεπ 2023, 22:41
Ερμής έγραψε:
26 Σεπ 2023, 22:32

Τι προτείνεις;
να δουνε ποση ειναι η εγχωρια καταναλωση και να επιτρεψουν εξαγωγη μονο για τις εξτρα ποσοτητες ... οτι ισχυει στα φαρμακα ... ο Τουρκος το εκανε αλλα εδω κοιταμε να τα οικονομησουνε μερικοι χονδρεμποροι ...
Αυτό είπα παραπάνω, πρέπει όμως να υπάρξουν και άλλες παράμετροι. Και όπως είναι γνωστό αυτά που είπα είναι κατά της κονόμας του ίδιου μου του κλάδου. Οι σοβαροί επαγγελματίες της αγοράς νοιάζονται περισσότερο για το να κινηθεί η αγορά πάρα να αρπάξουμε σήμερα και να τα φουντάρουμε αύριο.
δεν υπαρχει σωτηρια φιλε ... οτι γουσταρει κανει ο καθενας ... μεχρι και οι μικροι παραγωγοι για οικιακη χρηση βγαζουνε τους ντενεκεδες που ειχαν για καβατζα και τους φουσκωνουνε 150αρικο στο κεφαλι ... ασυδοσια
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Άβαταρ μέλους
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Phorum.gr user: ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ » 26 Σεπ 2023, 23:08

Ερμής έγραψε:
Δηλαδή να φύγεις από Αθήνα να πας κάπου που θα το πάρεις γύρω στα δύο με τρία ευρώ φτηνότερο. Σε συμφέρει όταν μιλάμε για οικιακή χρήση; τα πήγαινε έλα, διόδια, φθορά αυτοκινήτου, φόβος να σε τσιμπήσει κανένας στο δρόμο, τα έβαλες στην εξίσωση;
Τα πάντα έχω βάλει.
1. Λάδι γνωστού παραγωγού
2. 150 Χ 4 = 600€ λιγότερο
3. Μπορεί να είσαι παρών στην παραγωγή
4. Να σε τσιμπήσει κάποιο κουνούπι ίσως και μόνο αυτό. Δεν γίνεται κάτι παράνομο.
5. Φθορά, διόδια, καύσιμα. Εδώ γελάω. Όταν πας εκδρομή δεν βάζεις στο αυτοκίνητο σου πάνω από 150 κιλά επιβάτες και αποσκευές;

Φυσικά για το λάδι που θα φάνε τα παιδιά μου δεν υπάρχει αναστολή.

Εάν για κάποιο λόγο σταματήσω την παραγωγή του δικού μου, αυτή θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθήσω.

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 26 Σεπ 2023, 23:08

The Age of Aquarius έγραψε:
26 Σεπ 2023, 23:00
Μην πουλάτε στην εσωτερική αγορά. Ακόμα κι αν είστε μικροί, καλύτερα να μην το πουλήσετε καθόλου και να αφήσετε τις τιμές να ανέβουν.
και μετα βγειτε κλαφτειται για τις τιμες των ενοικιων κτλ ... αλυσιδα ειναι ολα
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 26 Σεπ 2023, 23:09

nostromos έγραψε:
26 Σεπ 2023, 23:07
Ερμής έγραψε:
nostromos έγραψε:
26 Σεπ 2023, 22:41

να δουνε ποση ειναι η εγχωρια καταναλωση και να επιτρεψουν εξαγωγη μονο για τις εξτρα ποσοτητες ... οτι ισχυει στα φαρμακα ... ο Τουρκος το εκανε αλλα εδω κοιταμε να τα οικονομησουνε μερικοι χονδρεμποροι ...
Αυτό είπα παραπάνω, πρέπει όμως να υπάρξουν και άλλες παράμετροι. Και όπως είναι γνωστό αυτά που είπα είναι κατά της κονόμας του ίδιου μου του κλάδου. Οι σοβαροί επαγγελματίες της αγοράς νοιάζονται περισσότερο για το να κινηθεί η αγορά πάρα να αρπάξουμε σήμερα και να τα φουντάρουμε αύριο.
δεν υπαρχει σωτηρια φιλε ... οτι γουσταρει κανει ο καθενας ... μεχρι και οι μικροι παραγωγοι για οικιακη χρηση βγαζουνε τους ντενεκεδες που ειχαν για καβατζα και τους φουσκωνουνε 150αρικο στο κεφαλι ... ασυδοσια
Αυτό το ότι γουστάρει το ξέρω δυστυχώς και κάνει κακό στον κλάδο.

ΤΆΣΟ αυτό το 150Χ4 για εξήγησε το λίγο.
Το. Δε γινετια κάτι παράνομο να το πεις αν σε σταματήσει το μεικτό και δεν έχεις χαρτιά. Από τη στιγμή που γίνεται δοσοληψια χωρίς χαρτιά είναι παράνομο. Ακόμη και το δικό σου να μεταφέρεις χρειάζεται δελτίο αποστολής αγρότη, αλλιώς αν πετύχεις στο μαλακά μπορεί να σε τρέχει για λαθρεμπόριο με ένα πορτμπαγκάζ τενεκεδες.
Μη τα βλέπετε όλα τόσο απλά
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ερμής την 26 Σεπ 2023, 23:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 26 Σεπ 2023, 23:10

hellegennes έγραψε:
26 Σεπ 2023, 21:22
Isildur έγραψε:
26 Σεπ 2023, 20:28
hellegennes έγραψε:
26 Σεπ 2023, 19:45

Το ξέρεις αυτό με τα χαλασμένα ρολόγια, φαντάζομαι. Δυο φορές την μέρα δείχνουν την σωστή ώρα.

Η κυβέρνηση δεν φταίει για την αύξηση στο ελαιόλαδο.
Το ξέρω, ναι. Αλλά ποιον αφορά εδώ, την κυβέρνηση που (επιτέλους) βρέθηκε κάτι στο οποίο να μην φταίει, ή εσένα που (επιτέλους) βρέθηκε φορά που το παραδέχτηκες;
Φαίνεαι πολύ καθαρά από τον τρόπο που το λέω ότι αφορά εσένα, που μετά από 1.000 δικαιολογίες σε 1.000 θέματα για το πώς δεν φταίει ο ένας και πώς δεν έφαγε λεφτά ο άλλος, βρέθηκε και ένα σημείο που η μόνιμη επωδός σου συμβαδίζει με την πραγματικότητα.

Αυτή είναι η διαφορά του χαλασμένου ρολογιού από τον αντικειμενικό παρατηρητή. Το χαλασμένο ρολόι κάποια στιγμή θα λέει την σωστή ώρα, καθαρά από σύμπτωση, αφού πάντα την ίδια ώρα λέει.
Ξεκόλλα. Μόνο κακό σού κάνουν τέτοιες εμμονές και τόσα ψέματα, προκειμένου να (προσπαθήσεις να) μού την πεις.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:

Άβαταρ μέλους
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ » 26 Σεπ 2023, 23:11

Ερμής έγραψε:
26 Σεπ 2023, 23:03
hellegennes έγραψε:
Ερμής έγραψε:
φόβος να σε τσιμπήσει κανένας στο δρόμο
Τι εννοείς μ' αυτό;
Στην ελάχιστη πιθανότητα να σε τσιμπήσει στο δρόμο το μεικτό κλιμάκιο θα πρέπει να δείξεις αποδείξεις αγοράς η δελτίο αποστολής, αν δε το δείξεις κινδυνεύεις από το να στο ψειρισουν(το λιγότερο) μέχρι να πρέπει να το πληρώσεις διπλό και τριδιπλο, φυσικά το λάδι θα το έχεις χασει, θα στο κατάσχεσουν. Και με τις τιμές εκεί που είναι εικάζω οι έλεγχοι θα ενταθουν, όπως είχε γίνει και πριν χρόνια όταν είχα ξεφύγει οι τιμές στα καυσοξυλα
Πολύ φαντασία έχεις
Μεταξύ ιδιωτών δεν υπάρχουν παραστατικά.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 26 Σεπ 2023, 23:13

ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
26 Σεπ 2023, 23:11
Ερμής έγραψε:
26 Σεπ 2023, 23:03
hellegennes έγραψε:

Τι εννοείς μ' αυτό;
Πολύ φαντασία έχεις
Μεταξύ ιδιωτών δεν υπάρχουν παραστατικά.
Αυτό ποιος νόμος το λέει; η το λες επειδή έτσι έχουμε συνηθίσει όλοι μας;
Σου έγραψα και παραπάνω. Ακόμη κια δικό σου λάδι να είναι πρέπει να δείξεις δελτίο αποστολής αγρότη.
Θες να με ακούσεις, άκουσε με, δε θες; να είσαι καλά.
Από παιδάκι στο χώρο έχω δει τα απαντά.
Και με τέτοια ποσότητα που λες αν πετύχεις στο μαλακά θα έχεις ντράβαλα.
Φυσικά αυτά είναι μικρής πιθανότητας αλλά πρόσεξε μη την πάθεις όπως την πάθαιναν αυτοί που γέμιζαν τα τρέιλερ με καυσόξυλα πριν χρόνια.

Άβαταρ μέλους
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ » 26 Σεπ 2023, 23:18

Ερμής έγραψε:
26 Σεπ 2023, 23:09
nostromos έγραψε:
26 Σεπ 2023, 23:07
Ερμής έγραψε:

Αυτό το ότι γουστάρει το ξέρω δυστυχώς και κάνει κακό στον κλάδο.

ΤΆΣΟ αυτό το 150Χ4 για εξήγησε το λίγο.

Το. Δε γινετια κάτι παράνομο να το πεις αν σε σταματήσει το μεικτό και δεν έχεις χαρτιά. Από τη στιγμή που γίνεται δοσοληψια χωρίς χαρτιά είναι παράνομο. Ακόμη και το δικό σου να μεταφέρεις χρειάζεται δελτίο αποστολής αγρότη, αλλιώς αν πετύχεις στο μαλακά μπορεί να σε τρέχει για λαθρεμπόριο με ένα πορτμπαγκάζ τενεκεδες.
Μη τα βλέπετε όλα τόσο απλά
Στο ελαιοτριβείο 7-8, στο ράφι ας πούμε 11-12 Χ 150 κιλά που θέλω = τουλάχιστον 600€ κέρδος.

Ως αγρότης ειδικού δεν έχω βιβλία, και κάθε δοσοληψία θεωρείται ιδιωτική.

Εαν πουλησω το λαπτοπ που γραφω στο καρ, θα κοψω αποδειξη;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ την 26 Σεπ 2023, 23:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 26 Σεπ 2023, 23:19

26 Σεπ 2023, 21:51
Εγώ τετραμελής, θέλω περί τα 150 κιλά.
off topic αλλά δεν είναι υπερβολικά 400+ γραμμάρια λάδι τη μέρα για 4 άτομα; Όσες πίτες ή ταψιά φαγητού ή σαλάτες και να υπολογίσω μοιάζει πολύ.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 26 Σεπ 2023, 23:21

Ρε εγώ μαζί σου εν μέρει, δεν είμαι κανένας βλαμμένος που θέλει και το ένα ευρώ να το πληρώνει με κάρτα. Απλά σου λέω πρόσεχε λίγο περισσότερο.
Άμα τρως 150 κιλά το χρόνο ναι ίσως συμφέρει αλλά όχι όσο νομίζεις. Αλλά 150 κιλά; σα πολλά μου φαίνονται
Εκτός και τα δρομολόγια θα τα έκανες ούτως ή άλλως οπότε ναι. Μαζί σου μέχρι εκεί.
Για τα άλλα που σου είπα για την μικρή πιθανότητα όμως, άκουσε με, ισχυουν.

Άβαταρ μέλους
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ » 26 Σεπ 2023, 23:23

ST48410 έγραψε:
26 Σεπ 2023, 23:19
26 Σεπ 2023, 21:51
Εγώ τετραμελής, θέλω περί τα 150 κιλά.
off topic αλλά δεν είναι υπερβολικά 400+ γραμμάρια λάδι τη μέρα για 4 άτομα; Όσες πίτες ή ταψιά φαγητού ή σαλάτες και να υπολογίσω μοιάζει πολύ.
Κάθε ενάμισυ μήνα έναν τενεκέ, γεμισμένο από τη λίμπα.
Έχω φτάσει σε κάτι γιορτές κλπ σε μήνα τον τενεκέ.

Άβαταρ μέλους
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ » 26 Σεπ 2023, 23:29

Κάθε χρόνο φέρνω από το χωριό περί τα 700 κιλά, για μένα και για φίλους, σε μπαγκαζιέρα και αμάξι. Η υπόλοιπη παραγωγή μαζί με όλα τα άλλα της περιοχής στη δεξαμενή του ελαιοτριβείου για να τα πάρει η ΕΛΑΙΣ πχ, από ελιές δίκες μου στην Κυπαρισσία.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 26 Σεπ 2023, 23:31

Ένα τενεκε το μήνα;; λουζεστε με αυτό;
Εμάς η μάνα που το βάζει και με τις χούφτες, που ήμασταν πενταμελής οικογένεια θέλαμε ένα τους δύο με δυόμιση μήνες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ερμής την 26 Σεπ 2023, 23:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών