Eχετε δει μινι μαρκετ που να ειναι φτηνοτερο απο τις μεγαλες αλυσιδες;

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Eχετε δει μινι μαρκετ που να ειναι φτηνοτερο απο τις μεγαλες αλυσιδες;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 18 Δεκ 2018, 00:39

gassim έγραψε:
18 Δεκ 2018, 00:15
Αυτό που δεν στέκει είναι οτι τα παντοπωλεία πουλάνε πιο φτηνά απο τα σούπερ μαρκετς.
Επίσης ο Χέλης χρησιμοποίησε τον τζίρο ως επιχείρημα επειδή τα 5 δις ακούγονται πολλά ενω στην πραγματικότητα τα 60 εκατομμύρια φόρος ειναι το 30% των κερδών. Δηλαδή καθόλου λίγο.
Δηλαδή ένα συνοικιακό παντοπωλείο με τζίρο 500.000 θα έχει κατ΄αναλογία φόρο 600 Ευρώ;

talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 18 Δεκ 2018, 00:46

ST48410 έγραψε:
18 Δεκ 2018, 00:39
gassim έγραψε:
Αυτό που δεν στέκει είναι οτι τα παντοπωλεία πουλάνε πιο φτηνά απο τα σούπερ μαρκετς.
Επίσης ο Χέλης χρησιμοποίησε τον τζίρο ως επιχείρημα επειδή τα 5 δις ακούγονται πολλά ενω στην πραγματικότητα τα 60 εκατομμύρια φόρος ειναι το 30% των κερδών. Δηλαδή καθόλου λίγο.
Δηλαδή ένα συνοικιακό παντοπωλείο με τζίρο 500.000 θα έχει κατ΄αναλογία φόρο 600 Ευρώ;
εξαρταται, το συνοικιακο παντοπωλειο πουλαει ακριβοτερα για να επιβιωσει οποτε εχει μεγαλυτερο ποσοστο κερδους ( μεχρι να το παρουν χαμπαρι οι αγοραστες και να κλεισει εκτος και αν πουλαει niche products)

η Wallmart για παραδειγμα οπως μπορεις να δεις εδω
https://moneynation.com/how-much-money- ... mart-make/
Walmart makes $14.7 billion a year in profit and $482 billion a year in total revenue.
ειχε κερδος 14.7 δις σε τζιρο 482 δις. Περι το 3%. Λογικο ποσοστο κερδους για το ειδος πωλησεων που κανει

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 18 Δεκ 2018, 00:47

ST48410 έγραψε:
gassim έγραψε:
6.000 ευρώ. Αλλά και πάλι είναι αστείο. Ο πραγματικός φόρος είναι πιο κοντά στα 25 χιλιάρικα γι' αυτόν τον τζίρο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 18 Δεκ 2018, 00:52

talaipwros έγραψε:
18 Δεκ 2018, 00:46
ειχε κερδος 14.7 δις σε τζιρο 482 δις. Περι το 3%. Λογικο ποσοστο κερδους για το ειδος πωλησεων που κανει
Αυτά είναι καθαρά έσοδα μετά φόρων, όχι ποσοστό κέρδους. Ποσοστό κέρδους είναι το ποσοστό προσαύξησης πάνω στην αρχική αξία και περιθώριο κέρδους είναι η διαφορά της τιμής πώλησης από την τιμή αγοράς και το ποσοστό της είναι αυτή η διαφορά διά την τιμή του προϊόντος.

Φυσικά δεν περιμένω να πεις «συγγνώμη, λάθος έκανα» ή «συγγνώμη, ψέματα έλεγα», όταν μιλούσες για profit margin ή τώρα που μιλάς για ποσοστό κέρδους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 18 Δεκ 2018, 00:54

hellegennes έγραψε:
18 Δεκ 2018, 00:47
ST48410 έγραψε:
gassim έγραψε:
6.000 ευρώ. Αλλά και πάλι είναι αστείο. Ο πραγματικός φόρος είναι πιο κοντά στα 25 χιλιάρικα γι' αυτόν τον τζίρο.
Ευχαριστώ για την διόρθωση. Και μένα οι φόροι των αλυσίδων μου φαίνονται εξαιρετικά μικροί. Ωστόσο είναι πολλά που αγνοώ για να διαμορφώσω γνώμη.
Για τα περιθώρια κέρδους γιατί τόσο μεγάλη διαφορά στον πίνακά σου με τα νούμερα του talaipwros; Είναι διαφορά μεικτών / καθαρών κερδών ή κάτι άλλο; Edit, με πρόλαβες.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 18 Δεκ 2018, 00:57

hellegennes έγραψε:
ST48410 έγραψε:
gassim έγραψε:
Τώρα βέβαια αυτό γεννά άλλο ερώτημα. Πως είναι δυνατόν να υπάρξει μικρός που θα ανταγωνιστεί στις τιμές αλυσίδα όταν έχει 4πλάσια φορολογία;

talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 18 Δεκ 2018, 00:58

ST48410 έγραψε:
18 Δεκ 2018, 00:57
hellegennes έγραψε:
ST48410 έγραψε:

Τώρα βέβαια αυτό γεννά άλλο ερώτημα. Πως είναι δυνατόν να υπάρξει μικρός που θα ανταγωνιστεί στις τιμές αλυσίδα όταν έχει 4πλάσια φορολογία;
που την ειδες την τετραπλασια φορολογια;

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 18 Δεκ 2018, 01:02

talaipwros έγραψε:
18 Δεκ 2018, 00:58
που την ειδες την τετραπλασια φορολογια;
Αντί για 6000 πληρώνεις 25000. Εντάξει εικασίες είναι αυτά. Δεν ξέρουμε αν έχει γίνει ίδιος βαθμός επενδύσεων και αν όλα τα άλλα στοιχεία είναι αναλογικά.

talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 18 Δεκ 2018, 01:03

ΟΚ, αγαπητε ST48410 το ποσοστο κερδους οπως σου εδειξα με παραδειγματα πιο πανω ειναι περι το 3-4% επι του τζιρου.
Δεν φανταζομαι να εισαι ανοητος και να υπολογιζεις απλως την διαφορα αγορας προιοντος με πωληση προιοντος χωρις να υπολογισεις τα λειτουργικα εξοδα. Προφανως σε ολο τον πλανητη και στην ελλαδα το ποσοστο κερδους στις μεγαλες αλυσιδες ειναι εκει, 3-5% και πληρωνουν τον φορο που τους αναλογει

τα μικροπαντοπωλεια για να επιβιωσουν πουλανε ακριβοτερα τα ιδια προιοντα ή μειωνουν την ποιοτητα κλπ για να επιβιωσουν. Ανθρωπινο. Καποιοι φερνουν εξειδικευμενα προιοντα ή επιβιωνουν με βαση το οτι ειναι πιο κοντα στο καταναλωτη.

Τες πα, επειδη μαζευτηκαν τρολιά τριγυρω και εχω αποφασισει να μην τα ξαναταισω, για το θεμα τα λεμε αλλη φορα

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 18 Δεκ 2018, 01:09

ST48410 έγραψε:
18 Δεκ 2018, 00:57
hellegennes έγραψε:
ST48410 έγραψε:

Δεν είναι εύκολο. Βασίζεσαι στο να έχεις αποθηκευτικό χώρο και να αγοράζεις μαζικά, οπότε παίρνεις εκπτώσεις, και στοχεύεις να ενισχύσεις την διαφορετική δυναμική που έχει το μαγαζί σου σε σχέση με ένα μεγάλο κατάστημα (είδη που δεν πουλάνε τα ΣΜ, μάρκες που δεν πουλάνε τα ΣΜ, κρύα αναψυκτικά και σνακ που συνήθως είναι αγορές της στιγμής, κτλ). Θέλει στρατηγική, πολύ καλό έλεγχο απόδοσης στα προϊόντα σου, εκμετάλλευση του χώρου, πελατειακή εξυπηρέτηση, εκμετάλλευση της προσωπικής σχέσης που έχεις με τους πελάτες σου, σε σχέση με το απρόσωπο ενός ΣΜ και άλλα.

Φυσικά πολλές επιχειρήσεις κλείνουν γι' αυτόν τον λόγο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 18 Δεκ 2018, 01:13

talaipwros έγραψε:
18 Δεκ 2018, 01:03
ΟΚ, αγαπητε ST48410 το ποσοστο κερδους οπως σου εδειξα με παραδειγματα πιο πανω ειναι περι το 3-4% επι του τζιρου.
Δεν φανταζομαι να εισαι ανοητος και να υπολογιζεις απλως την διαφορα αγορας προιοντος με πωληση προιοντος χωρις να υπολογισεις τα λειτουργικα εξοδα.
Ναι, ST48410, μην είσαι ανόητος σαν αυτόν τον χαζό που συνέταξε την αναφορά της Walmart, αυτής της μικρομεσαίας επιχείρησης. Ποσοστό κέρδους είναι αυτό που κάποιοι λανθασμένα λένε καθαρά έσοδα μετά φόρων. Άλλοι βλάκες κι αυτοί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 18 Δεκ 2018, 01:17

Μάθαμε επίσης σήμερα ότι τα παντοπωλεία πληρώνουν περισσότερο φόρο γιατί πουλάνε ακριβότερα. Αγοράζουν ας πούμε στις ίδιες τιμές με τα ΣΜ και πουλάνε υψηλότερα (άρα έχουν περισσότερο φορολογητέο) κι αυτό το κάνουν για να επιβιώσουν. Διότι αυτό είναι το λογικό. Όταν αγοράζεις στην ίδια τιμή με κάποιον, πουλάς ακριβότερα για να επιβιώσεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 18 Δεκ 2018, 01:18

Ευχαριστώ και τους 2 για τις πληροφορίες. Ως άσχετος με τον χώρο θα παραθέσω απλώς τι νομίζω χωρίς αυτό να έχει και κάποια αξία.

Γενικά δεν έχω βρει mini market που στο σύνολο των προϊόντων που αγοράζω να μου δώσει καλύτερες τιμές από τα super markets της περιοχής. Τώρα αν είναι να πάρω τυριά από ένα mini, ψωμί από άλλο, απορρυπαντικά από τρίτο κοκ για να πετύχω καλύτερες τιμές θα πρέπει να συνυπολογίσετε και τον χρόνο που θα χάσω και δεν είναι πρακτικό.
Διαισθητικά επίσης πιστεύω ότι οι μεγάλες αλυσίδες έχουν τρόπους να πληρώνουν πολύ λιγότερους φόρους από τα μικρομάγαζα που αθροίζουν τον ίδιο τζίρο θεωρώντας ότι και οι μεν και δε είναι νόμιμοι, κόβουν όλες τις αποδείξεις, ασφαλίζουν προσωπικό κλπ

talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 18 Δεκ 2018, 01:25

ST48410 έγραψε:
18 Δεκ 2018, 01:18
Ευχαριστώ και τους 2 για τις πληροφορίες. Ως άσχετος με τον χώρο θα παραθέσω απλώς τι νομίζω χωρίς αυτό να έχει και κάποια αξία.

Γενικά δεν έχω βρει mini market που στο σύνολο των προϊόντων που αγοράζω να μου δώσει καλύτερες τιμές από τα super markets της περιοχής. Τώρα αν είναι να πάρω τυριά από ένα mini, ψωμί από άλλο, απορρυπαντικά από τρίτο κοκ για να πετύχω καλύτερες τιμές θα πρέπει να συνυπολογίσετε και τον χρόνο που θα χάσω και δεν είναι πρακτικό.
Διαισθητικά επίσης πιστεύω ότι οι μεγάλες αλυσίδες έχουν τρόπους να πληρώνουν πολύ λιγότερους φόρους από τα μικρομάγαζα που αθροίζουν τον ίδιο τζίρο θεωρώντας ότι και οι μεν και δε είναι νόμιμοι, κόβουν όλες τις αποδείξεις, ασφαλίζουν προσωπικό κλπ
πολυ σωστα. Αυτο συμβαινει αλλα δεν εχει να κανει με μικροτερο φορο αλλα με οικονομιες κλιμακος και καλυτερη οργανωση, καλυτερες συμφωνιες με τους παραγωγους κλπ. Δεν πληρωνουν λιγους φορους αυτες οι εταιριες. Κανονικοτατους φορους πληρωνουν, ενιοτε δε και μεγαλους.
Αν ηταν τα Σουπερ μαρκετ να κανουν κομπινες με τους φορους, δεν θα εφευγαν απο την ελλαδα αλυσιδες σαν το Aldi επειδη η αγορα δεν εχει περιθωριο κερδους

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 18 Δεκ 2018, 01:31

ST48410 έγραψε:
18 Δεκ 2018, 01:18
Γενικά δεν έχω βρει mini market που στο σύνολο των προϊόντων που αγοράζω να μου δώσει καλύτερες τιμές από τα super markets της περιοχής.
Εξαρτάται κι απ' την περιοχή που μένεις. Αν τα εν λόγω μίνι μάρκετ ανήκουν σε συνεταιρισμούς ή έχουν εύκολη πρόσβαση σε C&C και βρίσκονται ταυτόχρονα σε περιοχή με υψηλό ανταγωνισμό και χαμηλά εισοδήματα, είναι πολύ πιθανό να έχουν χαμηλότερες τιμές από τα μεγάλα ΣΜ. Προσωπικά δεν ανήκω σε συνεταιρισμό αλλά συντρέχουν τα άλλα τρία που ανέφερα και έχω αρκετά χαμηλότερες τιμές απ' όλες τις μεγάλες αλυσίδες, ακόμα κι από τα φθηνιάρικα τύπου Lidl και Discount Markt. Στα μόνα πράγματα που με τρώνε τα ΣΜ είναι σε κάτι μάρκες που πουλάω με τα κιβώτια και δεν με ενδιαφέρει να χτυπήσω τιμές (κόκα κόλες, νερά, μπισκότα).

Ταυτόχρονα πληρώνω 5ψηφιο φόρο χωρίς να κάνω 7ψήφιο τζίρο (ούτε κατά διάνοια), όπως θα σε έκαναν να πιστέψεις μερικές απαντήσεις πιο πάνω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών