Το στεγαστικό ζήτημα

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Re: Το στεγαστικό ζήτημα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 09 Ιαν 2025, 16:29

Garcia έγραψε:
09 Ιαν 2025, 13:42
Με τη μαμα ,τον μπαμπα,τα παππουδια μαζι,μεχρι τα βαθεια γεραματα,μεχρι να κληρονομησουμε κανενα σπιτι,αλλη λυση δεν υπαρχει.
Στην επαρχία είναι τζάμπα

Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Dorian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian » 10 Ιαν 2025, 11:18

Zelda έγραψε:
09 Ιαν 2025, 13:49
Η πλακα θα ειναι με τα τοπικα πολεοδομικα σχεδια που φτιαχνουν τωρα.

Παιρνουν ως μετρο τον χειμερινό πληθυσμο των οικισμων, πολλοι απο τους οποιους εχουν πληθυσμο 5 ή 10 φορες μεγαλύτερο το καλοκαίρι
Και σε αυτους θα επιβαλλουν οχι απλα μη επεκταση σχεδιου πολεως, αλλα και μειωση οπου γινεται!!!

Παρανοια...
νουδου δεν υπάρχει περίπτωση να ρίξει τις αξίες και τα νοίκια των πελατών της (και ηλιθίων που την ψηφιζουν), αστικών οικογενειών με περιουσίες σε πόλεις. το 100% όσων κάνει είναι να κανει δύσκολο το να χτίσεις μειώσει την προσφορά νέων ακινήτων.
Το ΠΑΣΟΚ του 80 90 το έπαιζε μεσοβέζικα, ούτε σύγκρουση με τα κατεστημένα συμφέροντα αλλά το έπαιζε και φιλολαϊκό και άφηνε αυθαίρετα χαμηλής αξίας βέβαια.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 11 Ιαν 2025, 13:30

Κρεοπωλείο στα ΝΠ 25 ετών κλείνει γιατί η δουλειά έχει πέσει ένα 20% σε σχέση με τα τελευταία χρόνια μετά κοβιντ, συν ότι ο μαυραγοριτης του πάει το ενοίκιο από τα 850 στα 2500!!!!

Τα πράγματα δε πάνε καλά.
Η αγορά είναι ΆΡΡΩΣΤΗ. Φτιαχτε όσο μπορείτε λίπος.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Zelda

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zelda » 11 Ιαν 2025, 13:46

Στην Ελλάδα σου λένε παντού στην Ευρωπη υπάρχει στεγαστικό πρόβλημα, τι θες να κανουμε;

Ή ακόμα χειρότερα, κρυβονται πίσω από το ΣτΕ.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 11 Ιαν 2025, 13:49

Zelda έγραψε:
11 Ιαν 2025, 13:46
Στην Ελλάδα σου λένε παντού στην Ευρωπη υπάρχει στεγαστικό πρόβλημα, τι θες να κανουμε;

Ή ακόμα χειρότερα, κρυβονται πίσω από το ΣτΕ.
Ναι μωρέ, αφού το Μόναχο έχει τόσο γιατί εγώ να το έχω χαμηλότερα ναουμ; κορόιδο είμαι;

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 11 Ιαν 2025, 13:57

vagabondo έγραψε:
09 Ιαν 2025, 16:29
Garcia έγραψε:
Με τη μαμα ,τον μπαμπα,τα παππουδια μαζι,μεχρι τα βαθεια γεραματα,μεχρι να κληρονομησουμε κανενα σπιτι,αλλη λυση δεν υπαρχει.

Έχεις περάσει από το Διδυμότειχο, τύπε; Μιλάμε για την μιζέρια την ίδια.

Στην τελική όμως, το στεγαστικό ζήτημα είναι στεγαστικό ζήτημα των μεγάλων πόλεων και των συνοικιών τους. Στην επαρχία υπάρχουν πολλά και φθηνά σπίτια, αλλά όντως, τι να πας να κάνεις; Πώς να μείνει κάποιος εκεί με αυτές τις τιμές των καυσίμων, για να πηγαινοέρχεται στην κοντινή πόλη; Ποια ευκαιρία για μόρφωση, εργασία και υγεία θα έχουν τα παιδιά τους και αυτοί; Δεν μιλάμε για παροχές υπηρεσιών όπως διαδίκτυο, αέριο και λοιπά...

Αφού λοιπόν αυτό το σύστημα αναπαράγει καθηγητές που προετοιμάζουν την νέα γενιά καθηγητών, μπάτσους, σερβιτόρους και λοιπούς σεζονίστας, άεργους επιστήμονες που κάνουν έρευνες, μεταπτυχιακά και διπλωματικές χωρίς αντίκρυσμα, κανονικούς επιστήμονες οι οποίοι σπουδάζουν δωρεάν (σχεδόν) και φεύγουν έξω και λοιπούς αρουραίους των πόλεων, θα υπάρχει και στεγαστικό ζήτημα.

Σπίτια υπάρχουν. Αλλά όχι εκεί που θέλουμε και μπορούμε να ζήσουμε.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 11 Ιαν 2025, 14:02

Και πάλι επαρχία με επαρχία διαφέρει. Πχ Τρίκαλα είναι ακριβά, στην Καρδίτσα που είναι σχεδόν δίπλα, οι τιμές είναι κατά πολύ καλύτερες. Και στη Λαμία ακόμη περισσότερο.

Zelda

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zelda » 11 Ιαν 2025, 14:09

Εντάξει έχουν φλομώσει τον κόσμο με την αποκέντρωση και το ποσό γαμαουα είναι το χωριό...

Μας δίνει τωρα η ΕΕ χρήματα από ένα προγραμμα για εργοστάσιο τεχνητής νοημοσύνης (ότι κι αν είναι αυτο).
Στις άλλες χώρες τα φτιάχνουν αντίστοιχα σε περιφερειακες πόλεις.
Στην Ελλάδα στο... Λαυριο.
Όπου υποτίθεται πάει ΚΑΙ η ΠΥΡΚΑΛ
Οι άνθρωποι είναι αρρωστοι

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 11 Ιαν 2025, 14:17

Γαμαουα στο χωριό είναι αν έχεις τη δυνατότητα να μένεις οπότε θες στο χωριό κ οπότε θέλεις στην πόλη, αλλιώς είναι κατάθλιψη. Ειδικά για κάποιον που έχει μεγαλώσει σε πόλη.
Κοινώς αν έχεις φράγκα χωρίς να χρειάζεται να δουλεύεις, παντού γαματα είναι

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 11 Ιαν 2025, 14:23

Feindflug έγραψε:
11 Ιαν 2025, 13:57
vagabondo έγραψε:
Garcia έγραψε:

Στην τελική όμως, το στεγαστικό ζήτημα είναι στεγαστικό ζήτημα των μεγάλων πόλεων και των συνοικιών τους. Στην επαρχία υπάρχουν πολλά και φθηνά σπίτια, αλλά όντως, τι να πας να κάνεις; Πώς να μείνει κάποιος εκεί με αυτές τις τιμές των καυσίμων, για να πηγαινοέρχεται στην κοντινή πόλη; Ποια ευκαιρία για μόρφωση, εργασία και υγεία θα έχουν τα παιδιά τους και αυτοί; Δεν μιλάμε για παροχές υπηρεσιών όπως διαδίκτυο, αέριο και λοιπά...
Εντάξει, αν είσαι κάθε μέρα στα μπουζούκια και στα κλαμπάκια, το Διδυμότειχο είναι μίζερο.
Τώρα, σχολείο έχει, νοσοκομείο έχει, ίντερνετ 50αρι έχει σίγουρα, αέριο δεν έχει (έχει όμως η Ορεστιάδα που και ΄κει είναι φθηνά τα σπίτια).
Occasio facit furem

Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 11 Ιαν 2025, 14:31

Feindflug έγραψε:

Σπίτια υπάρχουν. Αλλά όχι εκεί που θέλουμε και μπορούμε να ζήσουμε.
αυτόνομη οδήγηση και γκαράζ με φωτοβολταϊκή στέγη μπορεί να αυξήσουν πάρα πολύ την ακτίνα διαμονής.
Άνετα στη 1 1/2 ώρα

Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 11 Ιαν 2025, 14:36

Dorian έγραψε:
10 Ιαν 2025, 11:18
Zelda έγραψε:
09 Ιαν 2025, 13:49
Η πλακα θα ειναι με τα τοπικα πολεοδομικα σχεδια που φτιαχνουν τωρα.

Παιρνουν ως μετρο τον χειμερινό πληθυσμο των οικισμων, πολλοι απο τους οποιους εχουν πληθυσμο 5 ή 10 φορες μεγαλύτερο το καλοκαίρι
Και σε αυτους θα επιβαλλουν οχι απλα μη επεκταση σχεδιου πολεως, αλλα και μειωση οπου γινεται!!!

Παρανοια...
νουδου δεν υπάρχει περίπτωση να ρίξει τις αξίες και τα νοίκια των πελατών της (και ηλιθίων που την ψηφιζουν), αστικών οικογενειών με περιουσίες σε πόλεις. το 100% όσων κάνει είναι να κανει δύσκολο το να χτίσεις μειώσει την προσφορά νέων ακινήτων.
Το ΠΑΣΟΚ του 80 90 το έπαιζε μεσοβέζικα, ούτε σύγκρουση με τα κατεστημένα συμφέροντα αλλά το έπαιζε και φιλολαϊκό και άφηνε αυθαίρετα χαμηλής αξίας βέβαια.
αυτό.
Επεκτάσεις σχεδίων με το σταγονόμετρο, διακράτηση κλειστων σπιτιών από τις τράπεζες
Η στέγη είναι χρηματοπιστωτικό προϊόν

Άβαταρ μέλους
lonelyrider
Phorum.gr user: lonelyrider

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lonelyrider » 11 Ιαν 2025, 14:44

Το κρατος επρεπε να εχει δημιουργησει ενα φορεα που να φροντιζει για τη στεγαση των πολιτων του. Δηλαδη να τους χτιζει αξιοπρεπη σπιτια. Με ηχομονωση, θερμομονωση κτλ. Εγω ζω σε πολυκατοικια που μολις κλεισεις το αιρ κοντισιον το σπιτι μου γινεται ψυγειο και επισης ακουω και τους διπλα μου οταν μιλανε.
Δε λεω το κρατος να χτιζει βιλες στους πολιτες αλλα οχι και τετοια χαλια σαν αυτα που περιεγραψα.
Και αφου τα χτισει να τα πουλα με δανειο στους πολιτες με ενα ελαχιστο επιτοκιο.
Αυτο που γινεται σημερα με τις πωλησεις, ενοικιασεις, airbnb ειναι μια απατη, μια αισχροκερδεια που το κρατος αρνειται να εξαλειψει.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 11 Ιαν 2025, 14:54

vagabondo έγραψε:
11 Ιαν 2025, 14:23
Feindflug έγραψε:
vagabondo έγραψε:

Εντάξει, αν είσαι κάθε μέρα στα μπουζούκια και στα κλαμπάκια, το Διδυμότειχο είναι μίζερο.
Τώρα, σχολείο έχει, νοσοκομείο έχει, ίντερνετ 50αρι έχει σίγουρα, αέριο δεν έχει (έχει όμως η Ορεστιάδα που και ΄κει είναι φθηνά τα σπίτια).
Τύπε, δεν έχεις περάσει από το Διδυμότειχο μάλλον. Άσε τι λένε τα χαρτιά και άκου κάποιον που ξέρει τι γίνεται στην πραγματικότητα. Η διασκέδαση τέτοιου είδους στην επαρχία είναι το τελευταίο πράγμα.

Και το Διδυμότειχο είναι πόλη. Τα πράγματα στα χωριά είναι ακόμη πιο δύσκολα.

Πολύ εύκολα τα βλέπετε τα πράγματα, αλλά όλοι στην Πυλαία και στην Παιανία μαζευτήκατε.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 11 Ιαν 2025, 14:58

Feindflug έγραψε:
11 Ιαν 2025, 14:54
Τύπε, δεν έχεις περάσει από το Διδυμότειχο μάλλον.
Εντάξει :lol:
Occasio facit furem

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών