Το Βουλγαρικο παραδοξο

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Re: Το Βουλγαρικο παραδοξο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 29 Δεκ 2024, 15:24

hellegennes έγραψε:
29 Δεκ 2024, 15:14
nik_killthemall έγραψε:
29 Δεκ 2024, 15:02
Για να δεις σε τι επιπεδο παρανοιας εχεις φτασει, η αντιληψη που επιδεικνυεις εδω και 10 σελιδες ειναι πως επειδη δεν υπαρχει επαρκης εξηγηση για εσενα οτι ο ενας ειναι ψηλοτερος απο τον αλλο, αρα ο χρηστος δεν ειναι 1,90 και ο γιαννης δεν ειναι 1,75.
Ένα μάτσο μαλακίες χωρίς συνοχή. Συγγνώμη κιόλας, αλλά τίποτα απ' αυτά δεν έχω πει. Σου ζητάω να μου αιτιολογήσεις την θέση σου και αδυνατείς να την αιτιολογήσεις.

Θα μπορούσες να σταματήσεις στο πρώτο στάδιο, όπου είπες ότι «αν οι πολλοι ειναι διεφθαρμενοι και απατεωνες τοτε κανονας θα γινει η διαφθορα και η απατεωνια» και να απαντήσεις ότι δεν ξέρεις γιατί είναι διεφθαρμένοι οι Έλληνες. Αλλά δεν σου άρεσε να σταματήσεις εκεί γιατί δεν ολοκληρώνει το αφήγημά σου ότι δεν είναι η ηγεσία που δημιουργεί μια αρνητική ή θετική κατάσταση.

Εννοείται πως δεν συμφωνώ με την παρατιθέμενη φράση σου. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο ποτέ δεν θα βελτιωνόταν η κουλτούρα ενός λαού, πράγμα οξύμωρο, γιατί δεν θα υπήρχε ποτέ εξέλιξη του πολιτισμού. Εκ των πραγμάτων δηλαδή είναι λανθασμένη αυτή η θέαση, έρχεται σε σύγκρουση με την πραγματικότητα.
Οι ματσο μαλκιες μαν οφειλονται στο εντελως αστοχο παραδειγμα σου με τους χρηστους και τους γιαννηδες. Αυτες ειναι ματσο μλκιες.

Η εγωιστικη σου αποφαση που ισχυει μονο εδω τωρα στη συζητηση που κανουμε, και δεν θα ξανα-ισχυσει πουθενα σε καμια αλλη συζητηση που θα κανεις, κατα την οποια ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να καταγραψουμε μια κατασταση - αν ΠΡΩΤΑ δεν καταγραψουμε το αιτιο της, γιατι ακριβως ΑΥΤΟ ΛΕΣ !

Απαγορευεται να καταγραψουμε τα διαφορετικα υψη δυο ανθρωπων συμφωνωντας πως ειναι διαφορετικα, αν πρωτα δεν βρουμε εξηγηση γιατι ειναι διαφορετικα !
Απαγορευεται να καταγραψουμε την βαρυτητα αν πρωτα δεν βρουμε το αιτιο που την προκαλει !

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΣ ΣΕ ΤΟΣΑ ΠΟΣΤ !
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 29 Δεκ 2024, 15:29, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 29 Δεκ 2024, 15:26

nik_killthemall έγραψε:
29 Δεκ 2024, 15:19
hellegennes έγραψε:
nik_killthemall έγραψε:
Οποια απαντηση κι αν σου δωσω δεν θα γινει αποδεκτη απο εσενα, οποτε αν απαντησω στο επειδη "ΔΕΝ ΞΕΡΩ" και αν το "ΔΕΝ ΞΕΡΩ" είναι αποδεκτη απαντηση απο εσενα, θα αποπειραθεις να δωσεις απαντησεις στις 10αδες ερωτησεις που εχεις αφησει αναπαντητες ? ΞΕΡΩ, ΟΧΙ !
Μπορείς να πεις "δεν ξέρω". Κι εγώ θα σου απαντήσω αυτό που απάντησα από την αρχή, ότι οφείλεται στην ηγεσία.
Ποια ηγεσια ? Δεν ψηφιζεται η ηγεσια απο τον λαο για μισο αιωνα ?

Το φταιει η ηγεσια, ισχυει οταν ο λαος ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ και η ηγεσια ειναι ΙΣΟΒΙΩΣ Η ΙΔΙΑ χωρις ο λαος να ερωταται και να ψηφιζει για τιποτα ! Ναι τοτε φταιει η ηγεσια !

Τωρα ομως γιατι φταιει η ηγεσια ? Κι αν φταιει η ηγεσια γιατι τοτε ο λαος δεν την αλλαζει μεσα απο την ψηφο του σε 50 χρονια ? Οχι αμεσα, σε 50 χρονια !

Τι απαντας ? Εξηγησε
Θα απαντήσω σε όλα το βράδυ. Προς το παρόν πάω για δουλειά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 29 Δεκ 2024, 15:28

Οκ καλη δουλεια μαν
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 29 Δεκ 2024, 15:41

nik_killthemall έγραψε:
hellegennes έγραψε:
nik_killthemall έγραψε:
Οποια απαντηση κι αν σου δωσω δεν θα γινει αποδεκτη απο εσενα, οποτε αν απαντησω στο επειδη "ΔΕΝ ΞΕΡΩ" και αν το "ΔΕΝ ΞΕΡΩ" είναι αποδεκτη απαντηση απο εσενα, θα αποπειραθεις να δωσεις απαντησεις στις 10αδες ερωτησεις που εχεις αφησει αναπαντητες ? ΞΕΡΩ, ΟΧΙ !
Μπορείς να πεις "δεν ξέρω". Κι εγώ θα σου απαντήσω αυτό που απάντησα από την αρχή, ότι οφείλεται στην ηγεσία.

Το φταιει η ηγεσια, ισχυει οταν ο λαος ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ και η ηγεσια ειναι ΙΣΟΒΙΩΣ Η ΙΔΙΑ χωρις ο λαος να ερωταται και να ψηφιζει για τιποτα ! Ναι τοτε φταιει η ηγεσια !

Τωρα ομως γιατι φταιει η ηγεσια ? Κι αν φταιει η ηγεσια γιατι τοτε ο λαος δεν την αλλαζει μεσα απο την ψηφο του σε 50 χρονια ? Οχι αμεσα, σε 50 χρονια !

Τι απαντας ? Εξηγησε
βρε νικ σημερα και στο παρελθον το συνολο ψηφιζει αυτους που τους υποδεικνύουν τα μεσα
και τους επιβαλουν ....και καθε αντιθετη αφηγηση βαλλεται απο παντου ..για λιγο που διαβασα το τι γραφει ο χελ εχει δικιο η ηγεσια επιβαλει την γνωμη της στο συνολο ..και πολυσπανιως και σε ακραιες
καταστασεις το συνολο μπορει να επιβαλει την γνωμη του

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 29 Δεκ 2024, 15:56

Baldur έγραψε:
29 Δεκ 2024, 13:51
Μπορεις να αναπτυξεις λιγο την ερωτηση; Απλα για να καταλαβω τι ακριβως ρωτας στο πλαισιο της συζητησης.
εχει δυο σκελη η ερωτηση και παραπανω οι απαντησεις
εχετε μπει σε μια συζητηση που δεν οδηγει πουθενα ...το ζητουμενο ειναι η παραγωγη πολιτισμου
και η παραγωγη δεν εχει σχεση με το τι ψηφιζουν οι μαζες
θα μπορουσαμε να ειχαμε δικτατορια τυραννια κλπ που θα ηταν το ιδιο σκατα με το σημερα ή χειροτερα
ή παλι το συστημα της ελβετιας ......αλλα μπορει να εξελιχθει ο πολιτισμος;
οκ μπορει και να μην το εθεσα σωστα αυτο που ηθελα να πω γιατι εχω και δουλειες
αλλα ελπιζω να καταλαβες ...τι ειναι πολιτισμος λοιπον και γιατι δεν ειμαστε ευχαριστημενοι σημερα
με το πολιτικο συστημα αφου μας παρεχει ευκολα τα ειδη πρωτης αναγκης και εχουμε μια ελευθερια
που δεν υπηρχε στο παρελθον ....τα σαλατοποιησα λιγουλακι αλλα μπορεις να βγαλεις μια ακρη

μηπως ο δικαιωματισμος ειναι το ταβανι του πολιτισμου μας ή ο πατος

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 29 Δεκ 2024, 16:02

nemo έγραψε:
29 Δεκ 2024, 15:41
nik_killthemall έγραψε:
hellegennes έγραψε:

Τι απαντας ? Εξηγησε
βρε νικ σημερα και στο παρελθον το συνολο ψηφιζει αυτους που τους υποδεικνύουν τα μεσα
και τους επιβαλουν ....και καθε αντιθετη αφηγηση βαλλεται απο παντου ..για λιγο που διαβασα το τι γραφει ο χελ εχει δικιο η ηγεσια επιβαλει την γνωμη της στο συνολο ..και πολυσπανιως και σε ακραιες
καταστασεις το συνολο μπορει να επιβαλει την γνωμη του
Μεγαλε τπτ δεν επιβαλλουν, αλλο το επιβαλλουν και αλλο το "προπαγανδιζουν μλκιες σε ηλιθιους ασυνειδητους ψηφοφορους". Και παντα ολα ειναι στο που εστιαζει ο καθενας, εγω εστιαζω στο ασυνειδητους ηλιθιους, γιατι αν εστιαζεις στο προπαγανδιζουν θα πρεπει να απαγορεψεις ολες τις προπαγανδες και οχι μονο αυτες που συμφερει τη καθε διαφορετικη οπτικη.

Το καιρο των μνημονιων κατι καζακηδες και μπογιοπουλοι καναν καριερα λεγοντας πως το κοστος δανεισμου 15ετιας ηταν 1,5 τρεισ. ευρω ! Και δεν βρεθηκε ΕΝΑΣ να τους χαλασει την προπαγανδα λεγοντας τους οτι το κοστος δανεισμου ονομαζεται ΤΟΚΟΣ και ΟΧΙ τοκοχρεωλυσιο !

Το προβλημα δεν ειναι οτι τα μεσα δινουν βημα για προπαγανδα ειτε μπογιοπουλων ειτε αδωνηδαιων, το προβλημα ειναι ο στουρνος που ψηφιζει και δεν ξερει την διαφορα του τοκου απο το τοκοχρεωλυσιο ! Αν απαγορεψεις την προπαγανδα ο στουρνος που ψηφιζει ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να μην ξερει την διαφορα του τοκου απο το τοκοχρεωλυσιο.

Παιδια κοιταξτε τι εχει παρελασει απτη βουλη Πρωτιστως για αντιπολιτευση για εναντιωση δηλ. στην εξουσια που οπως λες "επιβαλλεται" με τη βια στον λαο : Λαος, χρυση αυγη, δημαρ, νικη, βαρουφακης, κωνσταντοπουλου, σπαρτιατες, κκε ...

Δεν μου λες εκτος απο το τσιρκο της εκαστοτε κυβερνησης και αυτα τα τσιρκουλα της αντιπολιτευσης επιβαλλονται και αυτα απο τη προπαγανδα των μιντια ? Δηλ. εκεινος ο πουστης ο ψηφοφορος ρε μλκα δεν φταιει ποτέ ουτε καν για τα τσιρκουλα που στελνει για αντιπολιτευση ?

Στη πραγματικοτητα η δημοκρατια ειναι το πολιτευμα που βαρυνει περισσοτερο απολα τα πολιτευματα τον ψηφοφορο, και εσεις θελετε να μην τον βαρυνει καθολου και να απαλλασσει απο καθε ευθυνη τον ψηφοφορο !

Πειτε το ευθεως οτι γουσταρετε πεφωτισμενο δικτατορα που θα αναλαμβανει αυτος την ευθυνη στη θεση του λαου.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 29 Δεκ 2024, 22:06

nik_killthemall έγραψε:
29 Δεκ 2024, 16:02
Δηλ. εκεινος ο πουστης ο ψηφοφορος ρε μλκα δεν φταιει ποτέ ουτε καν για τα τσιρκουλα που στελνει για αντιπολιτευση ?
Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι πως μπερδεύεις την ατομική ευθύνη με την κατάσταση που επικρατεί σε μια χώρα. Αυτά είναι ξέχωρα πράγματα. Κανείς δεν λέει ότι ο ψηφοφόρος δεν έχει ευθύνη πού ρίχνει την ψήφο του. Έχει ευθύνη εξ ορισμού γιατί είναι συνειδητή πράξη. Ας ξεκινήσουμε απ' αυτό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 30 Δεκ 2024, 09:02

πατησιωτης έγραψε:
27 Δεκ 2024, 13:07
Dwarven Blacksmith έγραψε:
27 Δεκ 2024, 12:34
πατησιωτης έγραψε:
27 Δεκ 2024, 12:30

Αυτά είναι τα επιτεύγματα της μεταπολίτευσης που αυτοθαυμάζεται.Παρέλαβε μία χώρα με παραπλήσιο εισόδημα με της Ισπανίας και της Ιρλανδίας και ανώτερο της Πορτογαλίας και μετά 50 χρόνια συναγωνίζεται τη Βουλγαρία.
Και γιατί μιλάς για μεταπολίτευση και όχι για φιλελεύθερη δημοκρατία;
Αυτός δεν είναι ο διεθνής όρος; Η απόλυτη μορφή πολιτεύματος για τον καπιταλισμό;
Φιλελεύθερη δημοκρατία σημαίνει πάνω απ όλα ασφάλεια δικαίου που δεν υπάρχει στην ελληνική μεταπολίτευση.Ασφάλεια δικαίου σημαίνει ότι εάν εγώ θέλω να κάνω ένα εργοστάσιο κάνω αίτηση στο κράτος και το κράτος μου απαντά μπορείς ή δεν μπορείς σε εύλογο χρονικό διάστημα.Δεν σημαίνει σου λέω τώρα ναι και εάν μετά από 7 χρόνια και ενώ έχεις φέρεις τα μηχανήματα και δουλεύεις να βγαίνει το Συμβούλιο Επικρατείας και να σου λέει δεν μπορείς,κλείνεις.Ή οι αρχαιολόγοι ή οι οικολόγοι ή ο κάθε ηλίθιος .Δεν είναι να σταματά το μετρό Θεσσαλονίκης για δέκα χρόνια επειδή ο κάθε παλαβός κάνει προσφυγές.Ούτε να βγαίνει αντισυνταγματικός το 2024 ένας οικοδομικός κανονισμός που ψηφίσθηκε το 2012.
Η κατάσταση που έχουν δημιουργήσει αποτρέπει οποιονδήποτε επενδυτή,ξένο ή Έλληνα.Μπορούν να επενδύσουν μόνο όσοι έχουν πιάσει όλα τα πιθανά και απίθανα λαμόγια που παρεμποδίζουν τις επενδύσεις και αυτοί είναι μόνο οι λεγόμενοι διαπλεκόμενοι.
αυτο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 30 Δεκ 2024, 09:05

hellegennes έγραψε:
29 Δεκ 2024, 22:06
nik_killthemall έγραψε:
29 Δεκ 2024, 16:02
Δηλ. εκεινος ο πουστης ο ψηφοφορος ρε μλκα δεν φταιει ποτέ ουτε καν για τα τσιρκουλα που στελνει για αντιπολιτευση ?
Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι πως μπερδεύεις την ατομική ευθύνη με την κατάσταση που επικρατεί σε μια χώρα. Αυτά είναι ξέχωρα πράγματα. Κανείς δεν λέει ότι ο ψηφοφόρος δεν έχει ευθύνη πού ρίχνει την ψήφο του. Έχει ευθύνη εξ ορισμού γιατί είναι συνειδητή πράξη. Ας ξεκινήσουμε απ' αυτό.
Απάντησε στα υπόλοιπα αν μπορείς γιατί εκεί ειναι το ζουμι.

Σε αυτο που λες τωρα βλεπω τακτικισμο και οχι ειλικρινη αντιμετωπιση των πραγματων.

Σε τοσα σεντονια με κατακρινεις γιατι θελω να καταγραψω διακριτα το αποτελεσμα απο το αιτιο χωρις να αμφισβητω πουθενα την αιτιακη τους συνδεση, και τσουπ τωρα ερχεσαι και κανεις αυτο που κατακρινεις και χειροτερα, δηλ. ερχεσαι και λες πως αναμεσα στην ατομικη ευθυνη της ψηφου και της καταστασης που επικρατει σε μια χωρα ΔΕΝ υπαρχει ΚΑΝ αιτιακη συνδεση, καταργεις την αιτιακη τους συνδεση ?

Μπορει να μιλαω αποτομα και να περναω περσονα θυμικου, αλλα σκεφτομαι με το μυαλο και οχι με το θυμικο.

Αν δεν υπαρχει αιτιακη συνδεση αναμεσα σε αυτα τα δυο, τοτε ειναι σα να λες πως η δημοκρατια ειναι ουτοπια, δηλ. ενα φαντασιακο επινοημα που υπαρχει στα παραμυθια και δεν μπορει να εφαρμοστει ποτέ ... κατι σαν τον κουμουνισμο.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 30 Δεκ 2024, 11:36

nik_killthemall έγραψε:
30 Δεκ 2024, 09:05
Αν δεν υπαρχει αιτιακη συνδεση αναμεσα σε αυτα τα δυο, τοτε ειναι σα να λες πως η δημοκρατια ειναι ουτοπια, δηλ. ενα φαντασιακο επινοημα που υπαρχει στα παραμυθια και δεν μπορει να εφαρμοστει ποτέ ... κατι σαν τον κουμουνισμο.
Ωραία, ας πιάσουμε αυτό. Με τι κριτήρια ψήφισες εσύ στις τελευταίες εκλογές; Διάβασες το πρόγραμμα των υποψηφίων, ανέλυσες το ιστορικό τους, κάθισες να δεις τι έχουν κάνει στην θητεία τους (όχι τι λένε ότι έκαναν και τι γράφουν οι δημοσιογράφοι);

Έστω ότι τα έκανες όλα αυτά. Θεωρείς ότι είναι σπάνιο -ή μη- φαινόμενο να κάνει κάτι τέτοιο ένας ψηφοφόρος; Εν ολίγοις, τα κριτήρια ψήφου αφορούν την ικανότητα των υποψηφίων ή τελείως ράντομ χαρακτηριστικά, όπως ποιος ήταν ο μπαμπάς τους, πόσο αναγνωρίσιμο σού είναι το όνομά τους, πόσο συχνά τους βλέπεις στα κανάλια, τι θέση έχουν στο ψηφοδέλτιο, πώς είναι η φάτσα τους, τι ηλικία έχουν και τα λοιπά;

Και σ'τα ρωτάω αυτά γιατί η αρχική σου θέση είναι ότι βρίσκονται διεφθαρμένοι σ' αυτές τις θέσεις επειδή είναι διεφθαρμένος ο λαός, δηλαδή ψηφίζει επί σκοπού άτομα που αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητά τους, ενώ αν δεν ήταν διεφθαρμένος ο λαός, θα ψήφιζαν έχοντας αναλύσει τις ικανότητες και δυνατότητες των ψηφοφόρων με αντικειμενικά κριτήρια, έχοντας μελετήσει το έργο τους. Αυτό πιστεύεις ότι κάνει ο Γερμανός ή ο Γάλλος ή ο Ελβετός ψηφοφόρος;

Μετά αν θες αναλύουμε τι εννοούμε όταν λέμε δημοκρατία και αν είναι ουτοπία. Προς το παρόν θέτω τρεις ερωτήσεις (τονισμένες με χρώμα).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 30 Δεκ 2024, 21:42

hellegennes έγραψε:
30 Δεκ 2024, 11:36
nik_killthemall έγραψε:
30 Δεκ 2024, 09:05
Ωραία, ας πιάσουμε αυτό. Με τι κριτήρια ψήφισες εσύ στις τελευταίες εκλογές; Διάβασες το πρόγραμμα των υποψηφίων, ανέλυσες το ιστορικό τους, κάθισες να δεις τι έχουν κάνει στην θητεία τους (όχι τι λένε ότι έκαναν και τι γράφουν οι δημοσιογράφοι);

Έστω ότι τα έκανες όλα αυτά. Θεωρείς ότι είναι σπάνιο -ή μη- φαινόμενο να κάνει κάτι τέτοιο ένας ψηφοφόρος; Εν ολίγοις, τα κριτήρια ψήφου αφορούν την ικανότητα των υποψηφίων ή τελείως ράντομ χαρακτηριστικά, όπως ποιος ήταν ο μπαμπάς τους, πόσο αναγνωρίσιμο σού είναι το όνομά τους, πόσο συχνά τους βλέπεις στα κανάλια, τι θέση έχουν στο ψηφοδέλτιο, πώς είναι η φάτσα τους, τι ηλικία έχουν και τα λοιπά;

Και σ'τα ρωτάω αυτά γιατί η αρχική σου θέση είναι ότι βρίσκονται διεφθαρμένοι σ' αυτές τις θέσεις επειδή είναι διεφθαρμένος ο λαός, δηλαδή ψηφίζει επί σκοπού άτομα που αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητά τους, ενώ αν δεν ήταν διεφθαρμένος ο λαός, θα ψήφιζαν έχοντας αναλύσει τις ικανότητες και δυνατότητες των ψηφοφόρων με αντικειμενικά κριτήρια, έχοντας μελετήσει το έργο τους. Αυτό πιστεύεις ότι κάνει ο Γερμανός ή ο Γάλλος ή ο Ελβετός ψηφοφόρος;

Μετά αν θες αναλύουμε τι εννοούμε όταν λέμε δημοκρατία και αν είναι ουτοπία. Προς το παρόν θέτω τρεις ερωτήσεις (τονισμένες με χρώμα).
Μαν η ουσια ειναι στα πιο πανω που εχεις αφησει αναπαντητα και οπως βλεπω δεν εχεις διαθεση να τα απαντησεις.

Και παλι η τακτικη που ακολουθεις για να τα αποφυγεις δεν ειναι σωστη, τι νοημα εχει να σου πω με τι κριτηρια ψηφισα και μετα να σε ρωτησω και με τι κριτηρια ψηφισες εσυ ? Σαμπως μπορεις να ελεγξεις αυτο που θα σου πω ή μηπως θα μπορω να ελεγξω εγω τα δικα σου κριτηρια ή μηπως εχει τη παραμικρη σημασια τι κανουν επι προσωπικου 2 μοναδες απο τα 10 εκατομμυρια ?

Χρονια ειμαστε εδω, ξερεις οτι ειμαι τζημερικος και ναι το προγραμμα του τζημερου απο το 2012 που τον πρωτοψηφισα το εχω ξεκοκκαλισεικαι ξερω και σε ποια λιγα διαφωνω μαζι του. Απο τοτε που αποσυρθηκε πηγαινω και ψηφιζω ριχνοντας λευκο και γνωριζοντας την απατεωνιστικη τροποποιηση που εχουν να χρεωνουν το λευκο στο πρωτο κομμα, αντι το λευκο να καταλαμβανει κενες εδρες στο κοινοβουλιο δειχνοντας τη δυσαρεσκεια του κοσμου για τους διαθεσιμους υποψηφιους, οπως ειχε πει ο τζημερος.

Αν υποστηριζεις πως η δημοκρατια ειναι ουτοπια και δεν εχει εφαρμοστει ποτέ και δεν θα εφαρμοστει ποτέ, παρουσιασε το ευθεως σαν ισχυρισμο και επιχειρηματολογησε με επιχειρηματα 1,2,3 ... μην πλατυαζουμε στο απειρο.

Κανονικα ναι, ενας ψηφοφορος θα επρεπε να διαβαζει τα προεκλογικα προγραμματα και να κρινει τις κυβερνησεις βαση προγραμματος. (Ο τζημερος ειχε προτεινει νομο ποινικοποιησης του προεκλογικου ψεματος με σκοπο να μειωθει και να αποτοξινωθει ο ελ ψηφοφορος !) Με αυτον τον τροπο δεν εχει κριθει καμια ελληνικη κυβερνηση μισο αιωνα τωρα, γιατι αν ειχε κριθει ετσι δεν θα ειχε ξαναεκλεγει δευτερη φορα ΝΔ, πασοκ, συριζα, οχι μονο σαν κυβερνηση αλλα ουτε καν ως μειζων αντιπολιτευση ! Μαλιστα δεν θα εμπαιναν ουτε καν βουλη, θα πηγαιναν αυτο που λεμε σπιτι τους και σαν κομματα και σαν προσωπα. Αρα αυτο δειχνει οτι ο ελ ψηφοφορος δεν ενδιαφερεται για το αν θα ικανοποιηθουν τα εκλογικα προγραμματα για τα οποια μιλας, παρα μονο για το ποιος θα του ταξει καθε φορα κατι που να ικανοποιει συγκεκριμενες τσεπες στις οποιες περιλαμβανεται και αυτος και ΟΧΙ το συνολο.

Επισης, δεν εχει σχεση καμια αναγνωρισιμοτητα που λες, το τζακι που λενε πολλοι, κοιτα ποσο εκτος βρισκεσαι : θα ειχε νοημα μονο αν ειχαν δοκιμαστει 30 διαφορετικοι πρωθυπουργοι σε μισο αιωνα. Εδω το προβλημα ειναι πως καποιος δοκιμαζεται αποτυγχανει εγκληματικα και ξαναψηφιζεται ! ΑΡΑ ? Αρα δεν ειναι προβλημα το τζακι, ουτε το οτι απετυχε ! Αρα οσα λες ειναι εκτος θεματος ! Δες :

Ο τσιπρας (που δεν ηταν απο τζακι) ψηφιστηκε με το "μ'ενα νομο κι ενα αρθρο καταργω μνημονια και ενφια γκοου μπακ μερκελ", 9 μηνες μετα εφερε μνημονια, ενφια, φορο επιδρομες σημερα η μερκελ ειναι κολλητη του κλπ εγιναν εκλογες, τιμωρηθηκε ? σταλθηκε εκτος βουλης για την αποτυχια του ? οχι ! βγηκε πρωθυπουργος ! Σαν πρωθυπουργος πετυχαινει ενα Ματι με 104 νεκρους, εγιναν εκλογες, οδηγηθηκε εκτος βουλης και καποια μελη της κυβερνησης του φυλακη ? ΟΧΙ εγινε απλα μειζων αντιπολιτευση με 30,5% !
Βγαινει ο κουλης, ο,τι εκανε ο συριζα το διατηρησε ιδιο απαραλλαχτο και σαν μη φτανει αυτο, πετυχαινει τα Τεμπη με 57 νεκρους, ο υπευθυνος υπουργος παραιτειται, γινονται εκλογες και ? Οδηγειται ο υπουργος φυλακη και το κομμα εκτος βουλης ? ΟΧΙ ! Το κομμα βγαινει πρωτο με 40,5% και ο υπουργος εκλεγεται ΠΡΩΤΟΣ στον νομο του ! ΜΛΚΑ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ !! ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΠΟΣΟ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΜΕ ΟΣΑ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ?

ολα αυτα αποδεικνυουν με κωμικοτραγικο τροπο πως οσα λες ειναι εντελως εκτος θεματος !

Για να σε βαλω με το ζορι σε αυτα που εχεις προσπερασει και δεν θες να απαντησεις, απο τα παραπανω γινεται αντιληπτο πως στον ελληνα ψηφοφορο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ, στην οποια αναφερθηκες πριν καμποσα μηνυματα και παροτι σε καλω να το ξαναπιασεις το αποφευγεις μαλλον γιατι καταλαβες πως ειπες κατι που ειναι εναντια στους ισχυρισμους σου !
Ο λαος δεν ειναι ομογενης ! Ιστορικα φροντισε να ειναι ομογενης στο φαινεσθαι, φαινεσθαι = θρησκεια και γλωσσα, αλλα εσωτερικα σε θεματα κοινης συνειδησης και κοινης ευημεριας και διαβιωσης ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ !

Κι οταν λεω κοινης ευημεριας και συνειδησης ΔΕΝ εννοω τον λατση και την ολιγαρχια στην οποια θα πανε οι επαγγελματιες πολιτικαντηδες για να "αγωνιστουν" εναντια κλανοντας και σκηνοθετώντας ... αυτοι οι λατσηδες θα υπαρχουν ΠΑΝΤΑ και θα ειναι ΠΑΝΤΑ ΑΝΙΣΟΙ με τον ψηφοφορο και τον λαο κι οποιος λεει πως δεν θα υπαρχουν λεει ψεματα ! Οταν λεω κοινης συνειδησης αναφερομαι στον ιδιο τον ψηφοφορο, στον ιδιο δηλ. τον λαο ! Χεστηκαν ρε μλκα οι Σερρες για το αν σκοτωθηκαν 57 στα Τεμπη αν καλοταιζει ο υπουργος τις μισες σερρες, χεστηκαν τα βησματα στο στρατο που υπηρετουν απτο σπιτι τους αν καποιος που υπηρετησε στα συνορα αυτοκτονησε ή τον αυτοκτονησαν, χεστηκαν οι ΔΥ που σε 10 χρονια χρεοκοπιας κατεγραψαν 0% ανεργια ενω οι εργαζομενοι στον ΙΤ κατεγραψαν 25% ανεργια και μεταναστευσαν με μισος σε αλλες χωρες, χεστηκαν ΟΛΟΙ αν καηκαν ζωντανοι 104 στο Ματι δεν θα τυχει σε αυτους αρα οκ, ολοι αυτοι ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ οσο ακριβως ΞΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ !

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ομογενοποιηση συνειδησης και κοινης ευημεριας και διαβιωσης στον ιδιο τον λαο, ΚΑΜΙΑ ! Αρα εξ ορισμου ο λαος θα ψηφιζει ασυνειδητα εγκληματιες και απατεωνες και οχι μονο μια φορα τους ιδιους αλλα και επαναλαμβανομενα τους ιδιους οπως σου υπεδειξα !

Για το πως ψηφιζουν στο εξωτερικο δεν ξερω πολλα, δεν εχω υπαρξει πολιτης αλλης χωρας, η διαφορα ομως με το εξωτερικο ειναι πως ΠΕΤΥΧΑΝ βασικοι θεσμοι τους, να ειναι ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ ! Και αυτο δειχνει ΠΩΣ καποια στιγμη ΠΕΤΥΧΑΝ οι λαοι τους την ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ που ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ! Με λιγα λογια οι χωρες αυτες μπορουν να λειτουργησουν αποδοτικα και με ευημερια για τους λαους τους ακομα και χωρις εκλεγμενη κυβερνηση (βλεπε βελγιο) ! Εμεις αυτο, με τον τροπο που ψηφιζει ο ελ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ! Γιατί, γιατι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ, οπως ψευδως λενε απο το πρωι ως το βραδυ !

Στην ελλαδα (και οχι μονο, σε ολες τις χωρες της αφρικης και της αραβιας, μεχρι πρωτινος και των βαλκανιων, αλλα μας περασαν) οι σωστες επιλογες μεσω της δημοκρατιας αποτυγχανουν λογω ανομοιογενειας λαου !

Και μη με ρωτησεις τωρα γιατι οι αλλοι ειναι ομογενεις και εμεις οχι. Σαν λατρης του Επικουρου πιστευω στην ελευθερη επιλογη. ΟΛΑ ειναι ελευθερη επιλογη ! ΔΕΝ ειμαστε ομογενεις ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ! ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΝΟΙ !

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 30 Δεκ 2024, 23:52

nik_killthemall έγραψε:
30 Δεκ 2024, 21:42
τι νοημα εχει να σου πω με τι κριτηρια ψηφισα και μετα να σε ρωτησω και με τι κριτηρια ψηφισες εσυ ? Σαμπως μπορεις να ελεγξεις αυτο που θα σου πω ή μηπως θα μπορω να ελεγξω εγω τα δικα σου κριτηρια ή μηπως εχει τη παραμικρη σημασια τι κανουν επι προσωπικου 2 μοναδες απο τα 10 εκατομμυρια ?
Δεν χρειάζεται να ελέγξω τίποτα. Δεν έχω λόγο να πιστέψω ότι δεν θα μου πεις αλήθεια. Ο λόγος που σε ρωτάω δεν είναι γιατί θέλω να μάθω εγώ κάτι για σένα αλλά να αναρωτηθείς εσύ αν η υπόθεσή σου είναι βάσιμη σχετικά με τα κριτήρια που έχει ο ψηφοφόρος και αν στέκει ότι η δημοκρατία βασίζεται στην αντικειμενική κρίση του ψηφοφόρου κατόπιν ενδελεχούς ανάλυσης των πεπραγμένων των υποψηφίων.

nik_killthemall έγραψε:
Απο τοτε που αποσυρθηκε πηγαινω και ψηφιζω ριχνοντας λευκο και γνωριζοντας την απατεωνιστικη τροποποιηση που εχουν να χρεωνουν το λευκο στο πρωτο κομμα, αντι το λευκο να καταλαμβανει κενες εδρες στο κοινοβουλιο δειχνοντας τη δυσαρεσκεια του κοσμου για τους διαθεσιμους υποψηφιους, οπως ειχε πει ο τζημερος.
Να, βλέπεις ότι δεν ξέρεις πώς δουλεύει το σύστημα; Οι λευκές ψήφοι δεν μετράνε, είναι ακριβώς το ίδιο με την αποχή (όπως και τα άκυρα, φυσικά).
nik_killthemall έγραψε:
Αν υποστηριζεις πως η δημοκρατια ειναι ουτοπια και δεν εχει εφαρμοστει ποτέ και δεν θα εφαρμοστει ποτέ, παρουσιασε το ευθεως σαν ισχυρισμο και επιχειρηματολογησε με επιχειρηματα 1,2,3 ... μην πλατυαζουμε στο απειρο.
Η δημοκρατία δεν είναι ουτοπία αλλά δεν είναι και ένα πράγμα. Αυτήν την στιγμή έχουμε προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία, το οποίο είναι ένα πολύ συγκεκριμένο πράγμα. Η δημοκρατία έτσι αόριστα είναι κόνσεπτ. Κάποιες μορφές της είναι πιο λειτουργικές από άλλες αλλά ας πούμε ότι η ελληνική εκδοχή είναι θεωρητικά συμβατή με την ανθρώπινη φύση και εφαρμόσιμη. Προβλήματα και τρύπες έχουν όλα τα πολιτεύματα.
nik_killthemall έγραψε:
Κανονικα ναι, ενας ψηφοφορος θα επρεπε να διαβαζει τα προεκλογικα προγραμματα και να κρινει τις κυβερνησεις βαση προγραμματος.
Ναι, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πουθενά, σε καμμιά χώρα, και δεν γίνεται να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Οπότε δεν μπορεί να είναι αυτό αιτία που σε ένα κράτος υπάρχει διάχυτη διαφθορά και όλα πάνε σκατά.
nik_killthemall έγραψε:
Επισης, δεν εχει σχεση καμια αναγνωρισιμοτητα που λες, το τζακι που λενε πολλοι, κοιτα ποσο εκτος βρισκεσαι : θα ειχε νοημα μονο αν ειχαν δοκιμαστει 30 διαφορετικοι πρωθυπουργοι σε μισο αιωνα. Εδω το προβλημα ειναι πως καποιος δοκιμαζεται αποτυγχανει εγκληματικα και ξαναψηφιζεται ! ΑΡΑ ? Αρα δεν ειναι προβλημα το τζακι, ουτε το οτι απετυχε ! Αρα οσα λες ειναι εκτος θεματος !
Καταρχήν άλλο η αναγνωρισιμότητα, άλλο το "τζάκι". Αναγνωρισιμότητα είχε και ο Τσίπρας και ο Βορίδης και ο Άδωνης. Επίσης εδώ δεν μιλάω μόνο για πρωθυπουργούς, μιλάω για όλο τους βουλευτές και την εκλογική διαδικασία. Δεν νομίζω ότι έχεις καταλάβει τι λέω. Τα κύρια κριτήρια εκλογής των υποψηφίων δεν είναι ούτε το έργο τους ούτε τι ρουσφέτια θα κάνουν. Είναι πόσο προβάλλονται από το σύστημα, από το κόμμα τους, πόσο σου αρέσουν σαν όψη ή σαν πρόσωπα. Γι' αυτό υπάρχουν ηθοποιοί, αθλητές και δημοσιογράφοι στα ψηφοδέλτια, γι' αυτό υπάρχουν γκόμενες. Νομίζεις ότι η Καΐλή βγήκε επειδή περίμενε κάποιος ρουσφέτι ή επειδή αναγνώρισαν την αξία της;
nik_killthemall έγραψε:
Για να σε βαλω με το ζορι σε αυτα που εχεις προσπερασει και δεν θες να απαντησεις, απο τα παραπανω γινεται αντιληπτο πως στον ελληνα ψηφοφορο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ, στην οποια αναφερθηκες πριν καμποσα μηνυματα και παροτι σε καλω να το ξαναπιασεις το αποφευγεις μαλλον γιατι καταλαβες πως ειπες κατι που ειναι εναντια στους ισχυρισμους σου !
Κι εδώ έχεις παρεξηγήσει τι είπα. Ομογενοποίηση σημαίνει ότι ανεξάρτητα από τις ατομικές επιλογές του καθενός, δυο μεγάλες ομάδες πληθυσμού θα τείνουν να εξομαλύνουν τις ατομικές επιλογές σε μια κεντρική, μέση τάση, με συνέπεια όταν μιλάς για τις επιλογές τόσο μεγάλων ομάδων, όπως εκατομμυρίων ανθρώπων, είναι φύσει αδύνατον να δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα.

Με λίγα λόγια, δεν γίνεται οι Ελβετοί να επιλέγουν μια συγκεκριμένη στάση ζωής και οι Έλληνες μια διαφορετική, γιατί είμαστε το ίδιο βιολογικό είδος. Μόνο αν υπάρχει κάποιο διαφοροποιητικό αίτιο, το οποίο είναι αυτό που σου ζητάω να βρεις εδώ και τόσες σελίδες, μπορεί να υπάρχει απόκλιση μεταξύ τόσο μεγάλων ομάδων. Και φυσικά υπάρχουν αποκλίσεις κουλτούρας. Αλλά οφείλονται σε κάτι, δεν δημιουργούνται από ράντομ ντριφτ. Διότι μπορεί εσένα να σ' αρέσει να καπνίζεις κι εμένα όχι (λέμε τώρα, δεν ξέρω τι κάνεις), αλλά αν όλες οι συνθήκες είναι ίδιες, δυο ομάδες εκατομμυρίων ατόμων θα έχουν μεταξύ τους παρόμοια ποσοστά προτιμήσεων.

Υπόψη, διαβάζω ό,τι γράφεις. Επειδή δεν παραθέτω όλο το κείμενό σου δεν σημαίνει ότι το προσπερνάω. Με κάποια διαφωνώ, με κάποια συμφωνώ, αλλά τα περισσότερα ξεστρατίζουν από την εστίασή μου.

Η δική σου θεώρηση είναι η ελεύθερη επιλογή και ότι ένας λαός γίνεται να επιλέγει να είναι ας πούμε απολίτιστος και ένας λάος γίνεται να επιλέγει κάτι άλλο. Για μένα αυτή η θεώρηση δεν στέκει. Η καλλιέργεια ενός λαού εξαρτάται από τις συνθήκες στις οποίες μεγαλώνει ο μέσος πολίτης. Όλες του οι επιλογές επηρεάζονται σε έναν βαθμό από το περιβάλλον του και μπορεί να υπάρχουν outliers, αλλά η μέση τάση είναι αναπόφευκτο να αντικατοπτρίζει αυτό το περιβάλλον.

Η ατομική επιλογή χάνεται στον ωκεανό της μέσης τάσης. Είναι αδύνατον με τις ίδιες συνθήκες ένας λαός να έχει διαφορετική μέση τάση από έναν άλλον λαό, όσο κι αν ατομικά κάποια μέλη της μπορεί να εκδηλώνουν τελείως διαφορετικές τάσεις. Ο λόγος λοιπόν που η Ελβετία είναι Ελβετία και η Ελλάδα είναι Ελλάδα είναι γιατί οι επιλογές των Ελβετών επηρεάζονται από συστηματικά πιο ανεπτυγμένη καλλιέργεια που είναι προϊόν επιλογών των... ηγετών της.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 02 Ιαν 2025, 18:05

hellegennes έγραψε:
30 Δεκ 2024, 23:52
nik_killthemall έγραψε:
Απο τοτε που αποσυρθηκε πηγαινω και ψηφιζω ριχνοντας λευκο και γνωριζοντας την απατεωνιστικη τροποποιηση που εχουν να χρεωνουν το λευκο στο πρωτο κομμα, αντι το λευκο να καταλαμβανει κενες εδρες στο κοινοβουλιο δειχνοντας τη δυσαρεσκεια του κοσμου για τους διαθεσιμους υποψηφιους, οπως ειχε πει ο τζημερος.
Να, βλέπεις ότι δεν ξέρεις πώς δουλεύει το σύστημα; Οι λευκές ψήφοι δεν μετράνε, είναι ακριβώς το ίδιο με την αποχή (όπως και τα άκυρα, φυσικά).
Έχεις δίκιο έκανα λάθος, τα λευκά απλά δεν καταμετρώνται, ωστόσο αλλάζει κάτι το λάθος αυτο στα όσα είπα ? ΑΠΑΝΤΗΣΗ : ΟΧΙ ! Δεν αλλαζει τπτ ! Γιατί αυτό που θεωρησα κατά λαθος πως γίνεται είναι μεγαλύτερη απατεωνιά από αυτά που πραγματικά γίνεται ! Άρα ? Αρα μαν το που θα εστιασεις κάθε φορά δεν είναι αντικειμενικό ! Γιατι εδω τωρα που εστιαζεις, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ σε τπτ η ουσια !
hellegennes έγραψε:
nik_killthemall έγραψε:
Κανονικα ναι, ενας ψηφοφορος θα επρεπε να διαβαζει τα προεκλογικα προγραμματα και να κρινει τις κυβερνησεις βαση προγραμματος.
Ναι, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πουθενά, σε καμμιά χώρα, και δεν γίνεται να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Οπότε δεν μπορεί να είναι αυτό αιτία που σε ένα κράτος υπάρχει διάχυτη διαφθορά και όλα πάνε σκατά.
Που το ξέρεις ? Έχεις υπάρξει πολίτης Ελβετίας, Βελγίου κλπ ? Δεν μπορεί εγώ να παραδέχομαι την άγνοια μου κι εσύ την δικιά σου να την θεωρείς αξίωμα μαν. Ωστοσο ούτε εδώ ειναι η ουσία, δηλ. στο πως θα δογματισεις για το πως ψηφιζει ο ελβετος ! Η ουσια ειναι ΤΟ ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ο ελ κατι που σου υπεδειξα με απτα παραδειγματα και το προσπερασες γιατι δεν ειναι μεσα δηθεν στην εστιαση σου, η οποια ομως δεν ειναι και τοσο αντικειμενικη, ετσι δεν ειναι ?
hellegennes έγραψε:
nik_killthemall έγραψε:
Επισης, δεν εχει σχεση καμια αναγνωρισιμοτητα που λες, το τζακι που λενε πολλοι, κοιτα ποσο εκτος βρισκεσαι : θα ειχε νοημα μονο αν ειχαν δοκιμαστει 30 διαφορετικοι πρωθυπουργοι σε μισο αιωνα. Εδω το προβλημα ειναι πως καποιος δοκιμαζεται αποτυγχανει εγκληματικα και ξαναψηφιζεται ! ΑΡΑ ? Αρα δεν ειναι προβλημα το τζακι, ουτε το οτι απετυχε ! Αρα οσα λες ειναι εκτος θεματος !
Καταρχήν άλλο η αναγνωρισιμότητα, άλλο το "τζάκι". Αναγνωρισιμότητα είχε και ο Τσίπρας και ο Βορίδης και ο Άδωνης. Επίσης εδώ δεν μιλάω μόνο για πρωθυπουργούς, μιλάω για όλο τους βουλευτές και την εκλογική διαδικασία. Δεν νομίζω ότι έχεις καταλάβει τι λέω. Τα κύρια κριτήρια εκλογής των υποψηφίων δεν είναι ούτε το έργο τους ούτε τι ρουσφέτια θα κάνουν. Είναι πόσο προβάλλονται από το σύστημα, από το κόμμα τους, πόσο σου αρέσουν σαν όψη ή σαν πρόσωπα. Γι' αυτό υπάρχουν ηθοποιοί, αθλητές και δημοσιογράφοι στα ψηφοδέλτια, γι' αυτό υπάρχουν γκόμενες. Νομίζεις ότι η Καΐλή βγήκε επειδή περίμενε κάποιος ρουσφέτι ή επειδή αναγνώρισαν την αξία της;
hellegennes έγραψε:
Υπόψη, διαβάζω ό,τι γράφεις. Επειδή δεν παραθέτω όλο το κείμενό σου δεν σημαίνει ότι το προσπερνάω. Με κάποια διαφωνώ, με κάποια συμφωνώ, αλλά τα περισσότερα ξεστρατίζουν από την εστίασή μου.
Οχι μαν δεν ξεστρατιζουν ! Απλά τα προσπερνάς ! Σου περιέγραψα με γλαφυρο τρόπο ότι η διαφθορά του ελ ψηφοφορου εγκειται στο γεγονος πως συστηματικα ΞΑΝΑ-ψηφιζει τον ιδιο ΗΔΗ ΔΟΚΙΣΜΕΝΟ απατεωνα - εγκληματια που την πρωτα φορα που τον ψηφισε εγκληματισε εναντιον της χώρας του, το προσπερνας και μου λες για το σταρ συστεμ ? Σοβαρα τωρα ? Αυτα που περιεγραψα και προσπερασες και για τη ΝΔ και για τον συριζα τα εκαναν οι ψηφοι του σταρ συστεμ και οι ηθοποιοι ?

Η Καϊλη πρωτα ψηφιστηκε βουλευτης μιας κυβερνησης που εκλεχτηκε με το "λεφτα υπαρχουν" και στη συνεχεια ειπε "λεφτα δεν υπαρχουν", δεν ειναι αυτο απατη ? Αρα γιατι ο λαος την ξαναφηψισε ευρωβουλευτη οπου με μπλεχτηκε με σκανδαλο εκατομμυριων ? Επειδη ειναι του σταρ συστεμ ? Μιλαμε σοβαρα τωρα ? Το σταρ συστεμ εμποδιζει τον ελ ψηφοφορο να απορριψει πασοκ, νδ, συριζα εδω και μισο αιωνα ? Αυτα ειναι σαχλαμαρες και το ξερεις ! Και το ξερεις γιατι χαζος ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ !

hellegennes έγραψε:
nik_killthemall έγραψε:
Κι εδώ έχεις παρεξηγήσει τι είπα. Ομογενοποίηση σημαίνει ότι ανεξάρτητα από τις ατομικές επιλογές του καθενός, δυο μεγάλες ομάδες πληθυσμού θα τείνουν να εξομαλύνουν τις ατομικές επιλογές σε μια κεντρική, μέση τάση, με συνέπεια όταν μιλάς για τις επιλογές τόσο μεγάλων ομάδων, όπως εκατομμυρίων ανθρώπων, είναι φύσει αδύνατον να δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα.
Οχι μαν, καταρχας απο πλευρας στατιστικης ΔΕΝ ειναι η μεση τιμη - μεση τασης που μας δειχνει ΑΝ το δειγμα ειναι ομογενοποιημενο ! Η μέση τάση λοιπον σε μη ομογενοποιημενο δειγμα ειναι ενας στατιστικος ορος που τις περισσοτερες φορες δεν υπαρχει καν μεσα στο δειγμα. Αρα αυτο που λες δεν στεκει, αν το δειγμα δεν εχει καμια ομογενοποιηση στο πως ψηφιζει τοτε το τελικο αποτελεσμα θα ειναι κατι που δεν θα εκφραζει καμια δομη συνειδησης πραγμα που βλεπουμε στη πραξη σε αυτα που περιεγραψα και προσπερασες ως ξεστρατιζοντα !
hellegennes έγραψε:
Με λίγα λόγια, δεν γίνεται οι Ελβετοί να επιλέγουν μια συγκεκριμένη στάση ζωής και οι Έλληνες μια διαφορετική, γιατί είμαστε το ίδιο βιολογικό είδος. Μόνο αν υπάρχει κάποιο διαφοροποιητικό αίτιο, το οποίο είναι αυτό που σου ζητάω να βρεις εδώ και τόσες σελίδες, μπορεί να υπάρχει απόκλιση μεταξύ τόσο μεγάλων ομάδων. Και φυσικά υπάρχουν αποκλίσεις κουλτούρας. Αλλά οφείλονται σε κάτι, δεν δημιουργούνται από ράντομ ντριφτ. Διότι μπορεί εσένα να σ' αρέσει να καπνίζεις κι εμένα όχι (λέμε τώρα, δεν ξέρω τι κάνεις), αλλά αν όλες οι συνθήκες είναι ίδιες, δυο ομάδες εκατομμυρίων ατόμων θα έχουν μεταξύ τους παρόμοια ποσοστά προτιμήσεων.
Σωστα σωστα οταν οι ελβετοι βλεπουν ενα ματι ή κατι τεμπη σπευδουν αμεσως να ξαναψηφισουν τον ιδιο οπως εδω στην ελλαδα, γιατί ολοι οι λαοι ΠΡΕΠΕΙ να ειναι ΙΔΙΟΙ και αρα να κανουν ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ !

Χειροτερο παντως απο το να μην ξερεις την αιτια της βαρυτητας ειναι να την προαποφασίσεις !
hellegennes έγραψε:
Η δική σου θεώρηση είναι η ελεύθερη επιλογή και ότι ένας λαός γίνεται να επιλέγει να είναι ας πούμε απολίτιστος και ένας λάος γίνεται να επιλέγει κάτι άλλο. Για μένα αυτή η θεώρηση δεν στέκει. Η καλλιέργεια ενός λαού εξαρτάται από τις συνθήκες στις οποίες μεγαλώνει ο μέσος πολίτης. Όλες του οι επιλογές επηρεάζονται σε έναν βαθμό από το περιβάλλον του και μπορεί να υπάρχουν outliers, αλλά η μέση τάση είναι αναπόφευκτο να αντικατοπτρίζει αυτό το περιβάλλον.

Η ατομική επιλογή χάνεται στον ωκεανό της μέσης τάσης. Είναι αδύνατον με τις ίδιες συνθήκες ένας λαός να έχει διαφορετική μέση τάση από έναν άλλον λαό, όσο κι αν ατομικά κάποια μέλη της μπορεί να εκδηλώνουν τελείως διαφορετικές τάσεις. Ο λόγος λοιπόν που η Ελβετία είναι Ελβετία και η Ελλάδα είναι Ελλάδα είναι γιατί οι επιλογές των Ελβετών επηρεάζονται από συστηματικά πιο ανεπτυγμένη καλλιέργεια που είναι προϊόν επιλογών των... ηγετών της.
Εδώ διαφωνώ σε όλα ! Πραγματι η ατομικη επιλογη ΧΑΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ο πληθυσμος δεν εχει ΚΑΜΙΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ και χανεται όχι σε καποια πλειοψηφουσα μεση ταση, αλλα μεσα σε ενα χαος ΜΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ κανενός με κανέναν !

Αν ο πληθυσμος ειναι ομογενοποιημενος, ΤΟΤΕ η ατομικη επιλογη ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΣΗ με το αποτελεσμα και προφανως ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ !
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 02 Ιαν 2025, 22:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Ανίκητος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανίκητος » 02 Ιαν 2025, 19:53

hellegennes έγραψε:
28 Δεκ 2024, 22:39
Baldur έγραψε:
28 Δεκ 2024, 17:17
hellegennes έγραψε:
28 Δεκ 2024, 16:43

Αυτό που λέει ο Νίκος είναι ότι η Ελβετία είναι Ελβετία γιατί ο λαός επέλεξε να έχει καλή παιδεία και μικρή διαφθορά και βγάζει κατάλληλους πολιτικούς ενώ η Ελλάδα είναι Ελλάδα γιατί ο λαός επέλεξε να έχει κακή παιδεία, υψηλή διαφθορά και να εκλέγει πολιτικούς με κακή παιδεία και υψηλή διαφθορά.

Διακρίνεις κάποια αντίφαση; Κάποιο οξύμωρο ίσως; Κάποιο παράδοξο; Πώς και γιατί οι Ελβετοί επέλεξαν να έχουν καλή παιδεία και χαμηλή διαφθορά ενώ οι Έλληνες το αντίθετο;

Ο Νίκος λέει "γιατί έτσι". Αυτό γράφει στην τελευταία του ανάρτηση. Αν εσύ ικανοποιείσαι με αυτήν την απάντηση πάω πάσο και κλείνω την συζήτηση.

Δεν εχω ακολουθησει τη συζητηση, αλλα ποια ειναι η αποψη σου για το υπογραμμισμενο;

Κατ' εμε, η απαντηση κρυβεται σε ενα κραμα γεωγραφιας, θρησκειας, γεωπολιτικων συγκυριων. Ολα ομως επηρεαζουν το ενα το αλλο αμφιδρομα, π.χ. ο ελβετικος Προτεσταντισμος ειναι αυτο που ξερουμε σημερα επειδη προσαρμοστηκε στα πολιτισμικα χαρακτηριστικα της φυλης των Χελβετι αλλα και οι ιδιοι οι Χελβετι ειναι σημερα αυτοι που ειναι επειδη εχουν προσεταιριστει τον Προτεσταντισμο. Και ναι, τα περισσοτερα καντονια ειναι Καθολικα, αλλο ειναι το νοημα μου, μην κολλαμε σε ταμπελες.
Νομίζω ότι είναι προφανές ποια είναι η άποψή μου. Οφείλεται ξεκάθαρα στην ηγεσία της χώρας/κράτους/αυτοκρατορίας/ό,τι. Οι δικές τους επιλογές είναι που καθορίζουν την εξέλιξη της κουλτούρας του λαού και όχι το ανάποδο. Οι επιλογές της ηγεσίας των Ρωμαίων ήταν που τους κατέστησαν αυτοκρατορία, ο λόγος που επιβλήθηκαν στους γύρω λαούς, που νίκησαν τους Έλληνες, τους Καρχηδόνιους. Δεν ήταν ότι ξαφνικά ο λαός άλλαξε μαζικά την άποψή του για ένα πράγμα, όπως αφήνεται να εννοηθεί από άλλες απαντήσεις.

Δηλαδή πώς έγιναν οι Πέρσες οι πρώτοι του χωριού, μετά οι Έλληνες, μετά οι Ρωμαίοι και πάει λέγοντας. Επέλεξαν με την σειρά να έχουν καλύτερη παιδεία και μετά άλλαξαν συλλογικά γνώμη και είπαν να τα γαμήσουν όλα; Δεν βγάζει νόημα αυτό το σκεπτικό.

Ικανοί ηγέτες που σκέφονται πώς θα βελτιώσουν τον τόπο τους και θα μεταβάλουν προς το καλύτερο την κουλτούρα του λαού τους είναι αυτοί που οδηγούν σε καλύτερα έθνη και ανίκανοι, διεφθαρμένοι ηγέτες είναι αυτοί που κατόπιν τα γαμάνε.
Μοῦ φαίνεται λίγο παράξενο νὰ ἀναρωτιόμαστε γιατί οἱ Ἕλληνες δὲν συμπεριφέρονται σὰν τοὺς Ἑλβετοὺς ἢ τοὺς Γιαπωνέζους, ἢ ἔστω νὰ διέθεταν ὅπως οἱ Γερμανοὶ μιὰ προσεκτικὴ καὶ πιὸ συνειδητοποιημένη ἐμπιστοσύνη ἀπέναντι στοὺς πολιτικούς τους ἡγέτες. Εἶναι προβληματικὸ ἄλλωστε καὶ τὸ νὰ μιλᾶς γιὰ μία συμπεριφορά, ἀλλά, τώρα, σὲ κουβέντα μὲ θέμα αὐτομαστιγώμα, μᾶς φτάνουν καὶ τὰ στερεότυπα.

Οἱ ἐξουσίες νομίζω πὼς πάντα θέλουν ἕνα μαγικὸ αὐλὸ γιὰ νὰ καθοδηγεῖ τὴ συμπεριφορά των ὑποκείμενων μέχρι τὴν τελευταία λεπτομέρεια. Τέτοιος δὲν ὑπάρχει ἀλλὰ ὑπάρχει πολλὴ ἐφαρμοσμένη γνώση, τεχνικὲς καὶ τεχνολογίες (ΜΜΕ, σόσιαλ μήντια κλπ.) γιὰ νὰ τὸν ὑποκαταστήσουν ἐπάξια. Ἡ πιὸ ἁπλῆ τακτικὴ ἄλλωστε εἶναι ἡ βία τῆς ἐξουσίας, δηλαδὴ νὰ μὴν δίνει καμία ἐπιλογή. Ἢ νὰ ἀφήνει τὴν ἐπιλογὴ "νὰ βγεῖς στὸ βουνό", δηλαδὴ κάποιου εἴδους περιθωριοποίηση, ἐξοστρακισμό, πεῖτε το ὅπως θέλετε.

Ἡ περιθωριοποίηση προκύπτει καὶ ἀπὸ αὐτὸ ποὺ λένε στὰ ἀγγλικὰ peer pressure, δηλαδὴ βλέπουμε τὸ γείτονα νὰ προκόβει καὶ ἐμεῖς ντρεπόμαστε ποὺ ξυνόμαστε, ἢ τὸ κάνουμε καὶ περηφάνια ἀνάμεσα στοὺς "ὁμοίους" μας. Οἱ μῦθοι τοῦ Αἰσώπου μὲ ἀλεποῦδες, ὅπως ἐκείνης μὲ τὴν κομμένη οὐρὰ καὶ ἐκείνης ποὺ ἀπαξίωνε αὐτὰ ποὺ δὲν ἔφτανε, δείχνουν ὅτι τὸ φαινόμενο εἶναι πολὺ παλιό, ἑπομένως δὲν εἶναι ἀπαραίτητα συντελεστὴς ἀνάσχεσης τῆς προόδου.

Ἄνθρωποι ὅπως ὁ πατησιώτης εἶμαι σίγουρος ὅτι θρηνοῦν τον προ-μεταπολιτευτικὸ :8) κόσμο γιατί ἔγινε ἰσοπέδωση ὄχι μόνο οἰκονομικὴ ἀλλὰ καὶ τῶν κοινωνικῶν ἱεραρχιῶν μὲ τὶς ὁποῖες εἶχαν ἀνατραφεῖ καὶ ἐναρμόνισαν στὶς ἀξίες τους. Δηλαδὴ τὴν ἐποχὴ ποὺ τὸ τί ἦταν προκοπὴ καὶ τί ὄχι τὸ ὑπαγόρευε κάποιος ἄλλος "σπουδαῖος" καὶ ὄχι ἡ χυδαία ἐπίδειξη χρήματος.

Οἱ πολιτικοὶ ὅπως ἀντιλαμβάνονται τοὺς "κατώτερούς" τους, δὲν τοὺς ἀνταμείβουν μὲ κάποια ἀξιοκρατία ὡς πρὸς τὸ ἀντικείμενό τους. Ἀλλὰ μὲ τὸ πόσο πιστὰ "κομματόσκυλα" εἶναι. Περίπου σὰν τὸ loyalty σὲ ἄραβες μονάρχες, μόνο ποὺ οἱ τελευταῖοι ἔχουν πολλὰ λεφτὰ νὰ τὰ ἐξαγοράζουν. Ἐνῷ σὲ ἐμᾶς μὲ τὰ λιγότερα χρήματα, χαιρόμαστε τοὺς καυγᾶδες.

Άβαταρ μέλους
Garcia
Phorum.gr user: Garcia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Garcia » 03 Ιαν 2025, 19:01

Οι Βουλγαροι και οι Ρουμανοι και οι Σκοπιανοι εχουν ρημαξει την Χαλκιδικη στα ακινητα,ενα κοκτειλ το οποιο καποιους βολευει,πας να κλεισεις διαμονη για καλοκαιρι και το studio το εχει η βουλγαρα,η ρουμανος η σκοπιανοι.

Καλα να παθουμε,τωρα που μπηκαν και στη ζωνη σεγκεν,φατε βουλγαρικα σκατα και ακοφτο βρωμικο νυχι με μερσεντες.
:hammer::c020:

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών