πες το αναλυτικά, δεν σε καταλαβαίνω. Ό,τι πληρώνω με κάρτα το ξέρει τουλάχιστον η τράπεζά μου. Η μαύρη οικονομία είναι παράνομη. Εννοείς ότι προκειμένου να μην ξέρει η τράπεζά μου σε ποιο σούπερ μάρκετ αγόρασα, θα πρέπει να γίνω παράνομος;Northern Spirit έγραψε: ↑30 Μάιος 2020, 15:13εχει σχεση με την ανωνυμια του χρηματος...
Ερχεται το τελος του χαρτινου χρηματος
Re: Ερχεται το τελος του χαρτινου χρηματος
Εμάς όλοι μας έλεγαν να μην πίνουμε από την βρύση. Και μέναμε σε συγγενείς, δεν πληρώναμε το εμφιαλωμένο.
Στο θέμα μας τώρα.
Που είναι πως ο νέος στόχος των χάκερς θα είναι να τσακίσουν το σύστημα μπλοκάροντας τις συναλλαγές ακόμα και για βασικά είδη αν καταργηθεί το υλικό χρήμα.
- wooded glade
Σωστό κι αυτό αλλά σ' εμάς λαίμαι η μαύρη είναι άσπρη και η άσπρη είναι μαύρη:sharp έγραψε: ↑30 Μάιος 2020, 18:41πες το αναλυτικά, δεν σε καταλαβαίνω. Ό,τι πληρώνω με κάρτα το ξέρει τουλάχιστον η τράπεζά μου. Η μαύρη οικονομία είναι παράνομη. Εννοείς ότι προκειμένου να μην ξέρει η τράπεζά μου σε ποιο σούπερ μάρκετ αγόρασα, θα πρέπει να γίνω παράνομος;
https://www.in.gr/2020/05/30/sports/ska ... a-gia-var/
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
- wooded glade
Που μπορώ να βρω τηλέφωνο του skai.gr να τους ρωτήσω ;
Στο email δεν απαντάνε.
Μου κάνανε μπαν επειδή είπα εναντίον του πλαστικού - μάλλον, δεν θυμάμαι ακριβώς.
Θυμάμαι ένα μπαν που έφαγα από ένα public discussion σε news portal γι αυτόν τον λόγο και πρέπει να ήταν το skai.gr.
Ήταν ένας και μου λέει "είσαι του ... πατήρ Κλεομένη για να τα λες αυτά" και του είπα "α χου ρε" και μετά έφαγα μπαν.
Ο Πολάκης με επαλήθευσε μόλις προχτές βέβαια αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.
Στο email δεν απαντάνε.
Μου κάνανε μπαν επειδή είπα εναντίον του πλαστικού - μάλλον, δεν θυμάμαι ακριβώς.
Θυμάμαι ένα μπαν που έφαγα από ένα public discussion σε news portal γι αυτόν τον λόγο και πρέπει να ήταν το skai.gr.
Ήταν ένας και μου λέει "είσαι του ... πατήρ Κλεομένη για να τα λες αυτά" και του είπα "α χου ρε" και μετά έφαγα μπαν.
Ο Πολάκης με επαλήθευσε μόλις προχτές βέβαια αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.
Πάντως με το σημερινό καθεστώς δεν αναγράφεται πουθενά το τι προϊόντα έχω ψωνίσει, μόνο η συναλλαγή καταγράφεται. Δλδ οι τράπεζες δεν ξέρουν τι προϊόντα ψωνισα, και δεν καταγραφεται πουθενά το τι έχω ψωνίσει.
Φαντάζομαι ότι οποίες "υπηρεσίες" είναι λίγο "ύποπτες" θα αναβαθμίσουν την βιτρίνα τους ώστε να είναι πιο κοινωνικά αποδεκτές σε περίπτωση κατάργησης του "χειροπιαστου" χρήματος. Έτσι θα καταγράφεται στην τράπεζα πχ "συναλλαγη με ινστιτούτο μασαζ-αισθητικης" αντί για "πήγε στις πουτανες"!!!
Φαντάζομαι ότι οποίες "υπηρεσίες" είναι λίγο "ύποπτες" θα αναβαθμίσουν την βιτρίνα τους ώστε να είναι πιο κοινωνικά αποδεκτές σε περίπτωση κατάργησης του "χειροπιαστου" χρήματος. Έτσι θα καταγράφεται στην τράπεζα πχ "συναλλαγη με ινστιτούτο μασαζ-αισθητικης" αντί για "πήγε στις πουτανες"!!!
- Northern Spirit
με τα κρυπτονομισματα λεμε πληρωνεις χωρις να χψρησιμοποιεις τραπεζα..Και χωρις να χρησιμοποιησεις το πραγματικο σου ονομα. Και δεν ειναι παρανομα.sharp έγραψε: ↑30 Μάιος 2020, 18:41πες το αναλυτικά, δεν σε καταλαβαίνω. Ό,τι πληρώνω με κάρτα το ξέρει τουλάχιστον η τράπεζά μου. Η μαύρη οικονομία είναι παράνομη. Εννοείς ότι προκειμένου να μην ξέρει η τράπεζά μου σε ποιο σούπερ μάρκετ αγόρασα, θα πρέπει να γίνω παράνομος;
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Αυτό θα αργήσει πολύ να συμβεί. Άλλωστε τα κρυπτονομίσματα δεν είναι εντελώς ασφαλή, έχουν συμβεί διάφορα με το μπιτκόιν μέχρι σήμερα.Northern Spirit έγραψε: ↑03 Ιουν 2020, 09:17με τα κρυπτονομισματα λεμε πληρωνεις χωρις να χψρησιμοποιεις τραπεζα..Και χωρις να χρησιμοποιησεις το πραγματικο σου ονομα. Και δεν ειναι παρανομα.
Τα κρυπτονομίσματα και το blockchain θα αλλάζανε τον κόσμο αλλά έχουν περάσει πάνω απο 10 χρόνια και δεν έχει γινει απολύτως τίποτα.
- Northern Spirit
Τιποτε δεν ειναι απολυτως ασφαλες..Ουτε οι τραπεζικες συναλλαγες ουτε τα χαρτονομισματα...sharp έγραψε: ↑03 Ιουν 2020, 14:14Αυτό θα αργήσει πολύ να συμβεί. Άλλωστε τα κρυπτονομίσματα δεν είναι εντελώς ασφαλή, έχουν συμβεί διάφορα με το μπιτκόιν μέχρι σήμερα.Northern Spirit έγραψε: ↑03 Ιουν 2020, 09:17με τα κρυπτονομισματα λεμε πληρωνεις χωρις να χψρησιμοποιεις τραπεζα..Και χωρις να χρησιμοποιησεις το πραγματικο σου ονομα. Και δεν ειναι παρανομα.
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Δε θα αργησει, ηδη fb, amazon εχουν κανει κινησεις, η σφαγη θα γινει για το ποιος θα εχει τον ελεγχο,σε μια καταρευση και νομισματικη κρισηsharp έγραψε: ↑03 Ιουν 2020, 14:14Αυτό θα αργήσει πολύ να συμβεί. Άλλωστε τα κρυπτονομίσματα δεν είναι εντελώς ασφαλή, έχουν συμβεί διάφορα με το μπιτκόιν μέχρι σήμερα.Northern Spirit έγραψε: ↑03 Ιουν 2020, 09:17με τα κρυπτονομισματα λεμε πληρωνεις χωρις να χψρησιμοποιεις τραπεζα..Και χωρις να χρησιμοποιησεις το πραγματικο σου ονομα. Και δεν ειναι παρανομα.
Κανεις δε νοιαζεται αν πηρες κρεας απο το σουπερ ή καποτες και ουτε εσενα σε νοιαζει στο φιναλε
Το οτι ο καθενας μπορει να βγαλει και ενα νομισμα ειναι αδιαμφισβητητο και δυνητικα φουσκα
Αλλα τι δεν ειναι φουσκα ποια ?

Open your eyes time to wake up, Enough is enough is enough is enough
SpoilerShow
- wooded glade
Κάθε είδος νομίσματος πρέπει, στην τελική, να είναι εύκολα ανταλλάξιμο με ένα εισιτήριο του τρόλλεϋ.
Αν έχω εγώ ένα κηροπήγιο αντίκα που αξίζει 7000 ευρώ, πρέπει να υπάρχει τρόπος αυτό το κηροπήγιο να γίνει ευρώ (ή δολλάρια, ή ρουπίες).
Αλλά πρέπει να επιτυγχάνεται και το action at a distance.
Έτσι μας φάγανε, αρκετά χρόνια πριν πλαστικοποιηθεί πλήρως το χρήμα. Είπαν "α πουλάκια μου, βάζετε τις καρτούλες σας στα ATM της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες και τραβάτε λεφτά ε ; και μου κάνετε και αγορές / πωλήσεις στο εξωτερικό ; τώρα θα δούτε".
Αν δεν ήταν η πολυεθνικότητα του χρήματος και πήγαινα εγώ στους πελάτες με τα πόδια και εισέπραττα όπως παλιά και ερχόταν και ο άλλος από τη Λαμία στην Αθήνα, τότε θα τους λέγαμε καληνύχτα.
Και να έφτιαχναν το πλαστικό, αν η μεγάλη πλειοψηφία των συναλλαγών ήταν κοντινές κάτι θα φτιάχναμε και θα το παρακάμπταμε. Στον σουβλατζή της γειτονιάς μας θα πληρώναμε με το ανεπίσημο νόμισμα, ακριβά ρούχα δεν θα αγοράζαμε από τα prisunic αλλά από τους λαθρέμπορες που κυκλοφορούν με τα βανάκια και ούτω καθεξής.
Είναι μιά επιστροφή στη Ρωσία των seventies, τελευταία χρόνια εποχής Μπρέζνιεφ, από τη στιγμή βέβαια που το κράτος επωφεληθεί από το πλαστικό χρήμα και καθιερώσει την οικονομική δικτατορία σαν μόνιμο σύστημα (κάτι που στην Ελλάδα τουλάχιστον θα γίνει).
Ένα rubber soul των Μπητλς σε βινύλλιο 33 στροφών, σε αντάλλαγμα με 5 γυναικεία καλσόν.
Αν έχω εγώ ένα κηροπήγιο αντίκα που αξίζει 7000 ευρώ, πρέπει να υπάρχει τρόπος αυτό το κηροπήγιο να γίνει ευρώ (ή δολλάρια, ή ρουπίες).
Έτσι μας φάγανε, αρκετά χρόνια πριν πλαστικοποιηθεί πλήρως το χρήμα. Είπαν "α πουλάκια μου, βάζετε τις καρτούλες σας στα ATM της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες και τραβάτε λεφτά ε ; και μου κάνετε και αγορές / πωλήσεις στο εξωτερικό ; τώρα θα δούτε".
Αν δεν ήταν η πολυεθνικότητα του χρήματος και πήγαινα εγώ στους πελάτες με τα πόδια και εισέπραττα όπως παλιά και ερχόταν και ο άλλος από τη Λαμία στην Αθήνα, τότε θα τους λέγαμε καληνύχτα.
Και να έφτιαχναν το πλαστικό, αν η μεγάλη πλειοψηφία των συναλλαγών ήταν κοντινές κάτι θα φτιάχναμε και θα το παρακάμπταμε. Στον σουβλατζή της γειτονιάς μας θα πληρώναμε με το ανεπίσημο νόμισμα, ακριβά ρούχα δεν θα αγοράζαμε από τα prisunic αλλά από τους λαθρέμπορες που κυκλοφορούν με τα βανάκια και ούτω καθεξής.
Είναι μιά επιστροφή στη Ρωσία των seventies, τελευταία χρόνια εποχής Μπρέζνιεφ, από τη στιγμή βέβαια που το κράτος επωφεληθεί από το πλαστικό χρήμα και καθιερώσει την οικονομική δικτατορία σαν μόνιμο σύστημα (κάτι που στην Ελλάδα τουλάχιστον θα γίνει).
Ένα rubber soul των Μπητλς σε βινύλλιο 33 στροφών, σε αντάλλαγμα με 5 γυναικεία καλσόν.
το κηροπηγιο αντικα δεν αξιζει κατιwooded glade έγραψε: ↑05 Ιουν 2020, 03:03Κάθε είδος νομίσματος πρέπει, στην τελική, να είναι εύκολα ανταλλάξιμο με ένα εισιτήριο του τρόλλεϋ.

αν θες να το ανταλλαξεις ή παρεις μια προσφορα τοτε αλλαζει.. ελπιζω να καταλαβαινεις πως το εννοω
απο τη μια θα ηταν αδυνατο να μην υπαρχει το πλαστικο/ηλεκτρονικο χρημα
αλλα το θεμα δεν ειναι το ηλεκτρονικο ή σε χαρτονομισμα αλλα η "αξια" που εχει
τιποτα δε κανει τα κρυπτονομισματα λιγοτερο φουσκα απο τα ευρω ή τα δολλαρια (μαλλον ειναι χειροτερο γιατι στα κρυπτονομισματα βαζουν και οριο που δε θα παραγονται αλλα)
Παει παρακατω το πραμα, οχι στα ηλεκτρονικα πορτοφολια
Ιδιωτες θελουν να φτιαξουν νομισμα, εταιριες οχι χωρα..
Και αφηστε στην ακρη την ανωνυμια του blockchain, που στο φιναλε δε θα υπαρχει επειδη ο λογαριασμος στο facebook ή στο amazon εχει επωνυμο χρηστη που θα χρησιμοποιει σα μεσω ΠΛΗΡΩΜΗΣ τα αντιστοιχα νομισματα για αγαθα και υπηρεσιες
Open your eyes time to wake up, Enough is enough is enough is enough
SpoilerShow
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση ερχεται το τελος της Αριστερας;
από southern » 18 Ιαν 2025, 10:52 » σε Διεθνής πολιτική - 6 Απαντήσεις
- 166 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης
18 Ιαν 2025, 11:06
-
-
-
Νέα δημοσίευση To AI λεει οτι το τελος του κοσμου ερχεται το 2040
από George_V » 08 Φεβ 2025, 22:32 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 19 Απαντήσεις
- 375 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Νon4me
09 Φεβ 2025, 00:45
-
-
-
Νέα δημοσίευση Έρχεται φόρος… λίπους.Τέλος στα πιτόγυρα αμαρτωλοί !
από Frappezitis » 25 Μάιος 2024, 20:56 » σε Εσωτερική Πολιτική - 276 Απαντήσεις
- 5757 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hellegennes
28 Σεπ 2024, 22:48
-
-
-
Νέα δημοσίευση Επιτέλους τέλος στη νοοτροπία των Επιδομάτων. Ο Κυριάκος βάζει τέλος στις επιδοτήσεις στην Ενέργεια
από Kauldron » 25 Μάιος 2023, 01:26 » σε Εσωτερική Πολιτική - 4 Απαντήσεις
- 1074 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
25 Μάιος 2023, 04:00
-