Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Δημοσιεύσεις: 10168
Εγγραφή: 14 Ιαν 2019, 12:20
Phorum.gr user: Νon4me

Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me » 20 Δεκ 2022, 00:04

Η χωρα χρειάζεται αλεξ-ανελ και μαγικα λάδια που μειωνουν τις τριβες αυξανουν την ιπποδύναμη , τη ροπή , μακροζωια - αξιοπιστια , βγαζουν κ το σκυλο βόλτα ... ετσι θα δει ασπρη μερα η χώρα .

Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος
Δημοσιεύσεις: 6711
Εγγραφή: 03 Απρ 2018, 19:01

Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος » 20 Δεκ 2022, 00:12

Οι επιχειρήσεις εστίασης φαίνεται πως αντιμετωπίζουν με διαφορά το μεγαλύτερο πρόβλημα υπερχρέωσης καθώς το 28,8% αυτών έχει τρεις ή και περισσότερες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

https://www.ot.gr/2022/12/15/oikonomia/ ... -1-ofeili/
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"

Άβαταρ μέλους
Νon4me
Δημοσιεύσεις: 10168
Εγγραφή: 14 Ιαν 2019, 12:20
Phorum.gr user: Νon4me

Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me » 20 Δεκ 2022, 00:37

Η κατι σε γιωργάκη καίλα


independent44
Δημοσιεύσεις: 1890
Εγγραφή: 09 Φεβ 2021, 23:36
Phorum.gr user: independent_44

Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από independent44 » 20 Δεκ 2022, 00:38

Εστίαση θεωρούνται και οι καφετέριες που έχουν 8500€ ενοίκιο και ευελπιστούν να πουλήσουν 35,000 φραπέδες το μήνα για να επιβιώσουν;

Εμπεδοκλής
Δημοσιεύσεις: 21259
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 13:13

Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 20 Δεκ 2022, 09:47

Ντάξει, υπάρχουν και καφετέριες που είναι για το ξέπλυμα.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος
Δημοσιεύσεις: 32967
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 12:05

Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 20 Δεκ 2022, 09:52

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε:
19 Δεκ 2022, 20:56
Feindflug έγραψε:
19 Δεκ 2022, 20:50
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε:
19 Δεκ 2022, 19:28
Δε μπορώ να ξέρω ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση στον κλάδο της εστίασης αλλά πραγματικά το πάρτι εκεί έχει κρατήσει
περισσότερο από ότι θα περίμενε κανείς. Δε γίνεται να ανοίγουν 40 σουβλατζίδικα και 50 καφετέριες σε κάθε στενό, ο
ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων θα οδηγήσει μοιραία στο κλείσιμο κάποιων εξ'αυτών. Επίσης το κλισέ που λέει
ότι "ο Έλληνας πάντα θα ξοδεύει για τον καφέ" ισχύει στο βαθμό που ο Έλληνας έχει λεφτά να τα ξοδεύει κάθε μέρα σε καφέδες
και σουβλάκια. Όσες συντάξεις και αν γίνονται χαρτζιλίκια, με το σουβλάκι στα 3+ ευρώ δε φτάνουν τα λεφτά.
Πες τα ρε τύπε!

Δεν βλέπεις τίποτα άλλο. Καφέ και φαγητό. Βγάζουν όλοι αυτοί τα έξοδα της επιχείρησης; Πόσους καφέδες και πόσους γύρους πουλάνε;

Μου φαίνεται ότι ανοίγουν ένα μαγαζί, απλά για να πουν ότι προσπαθούν κι άνοιξαν μαγαζί και θα δούμε τι θα γίνει.

Καλύτερα με αυτά τα λεφτά να παίζανε χρηματιστήριο.
Πολλοί ανήκουν και στην κατηγορία του "Βλέπουμε και κάνουμε". Δεν τους κατηγορώ, ο καθένας προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην. Άμα
κάποιος βλέπει ότι καφεπώληδες και σουβλατζήδες κάπως τη βολεύουν μπορεί να μπει και αυτός στο παιχνίδι όμως κάθε βίβλιο της Οικονομικής
Επιστήμης που σέβεται τον εαυτό του, ανεξάρτητα αν έχει γραφτεί από αριστερό ή δεξιό συγγραφέα λέει πως σε κάθε αγορά αργά ή γρήγορα
ο ευρύς ανταγωνισμός συμπιέζει τα κέρδη των επιχειρήσεων και ωθεί κάποιες εξ'αυτών σε κλείσιμο.
συνηθως ειναι πρωην υπαλληλοι, σερβιτοροι, ντελιβεραδες κλπ. βλεπουν οτι κανει τζιρο 1000 ευρω τη μερα, και τους δινει μεροκαματο 40, και νομιζουν οτι αμα ανοιξουν δικο τους, θα τους μενει στην τσεπη το χιλιαρικο. τους ειναι αδυνατον να καταλαβουν τα αλλα κοστη.

και τον πινουν. :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Δημοσιεύσεις: 20289
Εγγραφή: 17 Απρ 2020, 12:02
Phorum.gr user: Green Dragon

Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 20 Δεκ 2022, 10:00

Αρχέλαος έγραψε:
20 Δεκ 2022, 00:12
Οι επιχειρήσεις εστίασης φαίνεται πως αντιμετωπίζουν με διαφορά το μεγαλύτερο πρόβλημα υπερχρέωσης καθώς το 28,8% αυτών έχει τρεις ή και περισσότερες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

https://www.ot.gr/2022/12/15/oikonomia/ ... -1-ofeili/
Η εστίαση έφαγε δύο συνεχόμενες τεράστιες φόλες άνευ προηγουμένου, πανδημία και καπάκι ενεργειακή ακρίβεια. Πως να επιβιώσουν; Μόνο τα πολύ δυνατά μαγαζιά θα την βγάλουν καθαρή αν έχουν ιδιοκτήτη που ξέρει να κάνει χρηστή διαχείριση.

Άβαταρ μέλους
Parrot
Δημοσιεύσεις: 7090
Εγγραφή: 31 Ιούλ 2019, 19:48

Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot » 20 Δεκ 2022, 10:03

Ασέβαστος έγραψε:
20 Δεκ 2022, 09:52
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε:
19 Δεκ 2022, 20:56
Feindflug έγραψε:
19 Δεκ 2022, 20:50

Πες τα ρε τύπε!

Δεν βλέπεις τίποτα άλλο. Καφέ και φαγητό. Βγάζουν όλοι αυτοί τα έξοδα της επιχείρησης; Πόσους καφέδες και πόσους γύρους πουλάνε;

Μου φαίνεται ότι ανοίγουν ένα μαγαζί, απλά για να πουν ότι προσπαθούν κι άνοιξαν μαγαζί και θα δούμε τι θα γίνει.

Καλύτερα με αυτά τα λεφτά να παίζανε χρηματιστήριο.
Πολλοί ανήκουν και στην κατηγορία του "Βλέπουμε και κάνουμε". Δεν τους κατηγορώ, ο καθένας προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην. Άμα
κάποιος βλέπει ότι καφεπώληδες και σουβλατζήδες κάπως τη βολεύουν μπορεί να μπει και αυτός στο παιχνίδι όμως κάθε βίβλιο της Οικονομικής
Επιστήμης που σέβεται τον εαυτό του, ανεξάρτητα αν έχει γραφτεί από αριστερό ή δεξιό συγγραφέα λέει πως σε κάθε αγορά αργά ή γρήγορα
ο ευρύς ανταγωνισμός συμπιέζει τα κέρδη των επιχειρήσεων και ωθεί κάποιες εξ'αυτών σε κλείσιμο.
συνηθως ειναι πρωην υπαλληλοι, σερβιτοροι, ντελιβεραδες κλπ. βλεπουν οτι κανει τζιρο 1000 ευρω τη μερα, και τους δινει μεροκαματο 40, και νομιζουν οτι αμα ανοιξουν δικο τους, θα τους μενει στην τσεπη το χιλιαρικο. τους ειναι αδυνατον να καταλαβουν τα αλλα κοστη.

και τον πινουν. :102:
Πρώην υπάλληλοι, σερβιτόροι κλπ, λίγο δύσκολο να ανοίξουν επιχείρηση μιας και απαιτείται κεφάλαιο..
Συνήθως, αυτοί που ανοίγουν τέτοιες επιχειρήσεις σκοτώνουν κάποια χωράφια του παππού ή έχουν κερδίσει το τζόκερ, άσχετα αν είναι πρωην σερβιτόροι/υπάλληλοι ή όχι..

Εμπεδοκλής
Δημοσιεύσεις: 21259
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 13:13

Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 20 Δεκ 2022, 10:04

Ασέβαστος έγραψε:
20 Δεκ 2022, 09:52
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε:
19 Δεκ 2022, 20:56
Feindflug έγραψε:
19 Δεκ 2022, 20:50

Πες τα ρε τύπε!

Δεν βλέπεις τίποτα άλλο. Καφέ και φαγητό. Βγάζουν όλοι αυτοί τα έξοδα της επιχείρησης; Πόσους καφέδες και πόσους γύρους πουλάνε;

Μου φαίνεται ότι ανοίγουν ένα μαγαζί, απλά για να πουν ότι προσπαθούν κι άνοιξαν μαγαζί και θα δούμε τι θα γίνει.

Καλύτερα με αυτά τα λεφτά να παίζανε χρηματιστήριο.
Πολλοί ανήκουν και στην κατηγορία του "Βλέπουμε και κάνουμε". Δεν τους κατηγορώ, ο καθένας προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην. Άμα
κάποιος βλέπει ότι καφεπώληδες και σουβλατζήδες κάπως τη βολεύουν μπορεί να μπει και αυτός στο παιχνίδι όμως κάθε βίβλιο της Οικονομικής
Επιστήμης που σέβεται τον εαυτό του, ανεξάρτητα αν έχει γραφτεί από αριστερό ή δεξιό συγγραφέα λέει πως σε κάθε αγορά αργά ή γρήγορα
ο ευρύς ανταγωνισμός συμπιέζει τα κέρδη των επιχειρήσεων και ωθεί κάποιες εξ'αυτών σε κλείσιμο.
συνηθως ειναι πρωην υπαλληλοι, σερβιτοροι, ντελιβεραδες κλπ. βλεπουν οτι κανει τζιρο 1000 ευρω τη μερα, και τους δινει μεροκαματο 40, και νομιζουν οτι αμα ανοιξουν δικο τους, θα τους μενει στην τσεπη το χιλιαρικο. τους ειναι αδυνατον να καταλαβουν τα αλλα κοστη.

και τον πινουν. :102:
Ντάξει, παίζει και το ρόλο του ότι τα προγαμματα ΕΣΠΑ και διαφόρων ειδών άλλα προγράμματα επιδοτούν το άνοιγμα των καφετεριών.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Δημοσιεύσεις: 20289
Εγγραφή: 17 Απρ 2020, 12:02
Phorum.gr user: Green Dragon

Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 20 Δεκ 2022, 10:05

Ασέβαστος έγραψε:
20 Δεκ 2022, 09:52
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε:
19 Δεκ 2022, 20:56
Πολλοί ανήκουν και στην κατηγορία του "Βλέπουμε και κάνουμε". Δεν τους κατηγορώ, ο καθένας προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην. Άμα
κάποιος βλέπει ότι καφεπώληδες και σουβλατζήδες κάπως τη βολεύουν μπορεί να μπει και αυτός στο παιχνίδι όμως κάθε βίβλιο της Οικονομικής
Επιστήμης που σέβεται τον εαυτό του, ανεξάρτητα αν έχει γραφτεί από αριστερό ή δεξιό συγγραφέα λέει πως σε κάθε αγορά αργά ή γρήγορα
ο ευρύς ανταγωνισμός συμπιέζει τα κέρδη των επιχειρήσεων και ωθεί κάποιες εξ'αυτών σε κλείσιμο.
συνηθως ειναι πρωην υπαλληλοι, σερβιτοροι, ντελιβεραδες κλπ. βλεπουν οτι κανει τζιρο 1000 ευρω τη μερα, και τους δινει μεροκαματο 40, και νομιζουν οτι αμα ανοιξουν δικο τους, θα τους μενει στην τσεπη το χιλιαρικο. τους ειναι αδυνατον να καταλαβουν τα αλλα κοστη.

και τον πινουν. :102:
Κι όμως, αυτοί είναι που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να κρατήσουν τέτοιο μαγαζί γιατί ξέρουν αρκετά πράγματα για τα μέσα και τα έξω της εστίασης, αν φρόντιζαν να μαθαίνουν όσο δούλευαν στην καφετέρια/σουβλατζίδικο, που συνήθως τέτοιοι τύποι φροντίζουν. Το πρόβλημα είναι με τον κάθε ξεκάρφωτο αρχιτέκτονα, χασάπη, βοσκό, τραπεζοϋπάλληλο που πήγε και άνοιξε εστιτόριο νομίζοντας ότι είναι κάτι απλό. Και όχι μόνο το άνοιξε αλλά νομίζει ότι τα ξέρει όλα και δεν παίρνει κοντά του έναν άνθρωπο της δουλειάς ή αν τελικά πάρει δεν τον ακούει. Έχω βαρεθεί να το βλέπω αυτό το σκηνικό και η κατάληξη είναι ΠΑΝΤΑ η ίδια!

Άβαταρ μέλους
Unique
Δημοσιεύσεις: 7495
Εγγραφή: 07 Νοέμ 2020, 01:26

Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique » 20 Δεκ 2022, 10:20

Λογικοτατο. Οι ανθρωποι πανε πια στις δουλειες τους και δεν καθονται ολη την ημερα σε καφετεριες να παιζουν ταβλι.
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.

Η φωνή της Αληθειας
Δημοσιεύσεις: 3199
Εγγραφή: 27 Μάιος 2018, 20:21

Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Η φωνή της Αληθειας » 20 Δεκ 2022, 17:49

Αρίστος έγραψε:
19 Δεκ 2022, 20:10
Να δουμε τι κονομησαν μονο στην αρχη του 2022.

Σημειωνω οτι οσο κονομαγαν οι Ολιγαρχες της ενεργειας τοσο εκλαιγαν τα νοικοκυρια και η εστιαση.




.
415 εκ δηλαδή περίπου 40Ε συνολικά για κάθε έλληνα κάτοικο. Και ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει 20Ε κάθε μήνα για ένα 6μηνο μέσω food pass. Αρίστο, πόσα κάδρα του Μητσοτάκη θα βάλεις στο σπίτι σου; Να βάλεις και στην κρεβατοκάμαρα, να είναι ο πρώτος που βλέπεις το πρωί όταν ξυπνάς και ο τελευταίος πριν πας για ύπνο :003: .

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Δημοσιεύσεις: 40538
Εγγραφή: 13 Ιαν 2019, 16:44

Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 20 Δεκ 2022, 17:55

Δεν παει η διαιρεση ανα κατοικο ρε βλακα αλλα ανα νοικοκυριο.

Οσο γα το 20ρι του Κουλη με την πρωτη αυξηση που 100% θα κανουν τα σουπερμαρκετ θα παει περιπατο.

.

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Δημοσιεύσεις: 23056
Εγγραφή: 19 Σεπ 2018, 10:47

Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 20 Δεκ 2022, 18:00

σουβλατζιδικα αρχίζουν και κλείνουν, τώρα με την εκτίναξη των τιμών. αντέχουν οι πολύ καλοί, και οι πολύ κεντρικοί.
αντιθέτως αυτοί με τα πεινιρλι και τα λοιπά, κρατάνε τις τιμές ίδιες, και συνεχώς ανοίγουν. θα έλεγα βέβαια πως υπάρχει και χωρος για εξέλιξη. αρκετά τυροπιταδικα ειναι παρακμιακά, 90ς φάση. αντιθέτως στο Ξυλόκαστρο, έχει δυο εργαστήρια, mangare ,και όταν μπαινεις μέσα. έχει 50 είδη από πίτες, πεινιρλι, πιροσκι, πίτσες, μιλάμε τις κολάσεως. ανοίγεις τέτοιο μαγαζί σε γειτονιά, και μαζεύεις πολύ χρήμα.
όσο για τους ηθικολογους, μην γκρινιάζουν. τα μνημόνια τελικά έφεραν την εξυγίανση της οικονομίας. άλλη αίσθηση.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών