Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση
Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση
Η χωρα χρειάζεται αλεξ-ανελ και μαγικα λάδια που μειωνουν τις τριβες αυξανουν την ιπποδύναμη , τη ροπή , μακροζωια - αξιοπιστια , βγαζουν κ το σκυλο βόλτα ... ετσι θα δει ασπρη μερα η χώρα .
Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση
Οι επιχειρήσεις εστίασης φαίνεται πως αντιμετωπίζουν με διαφορά το μεγαλύτερο πρόβλημα υπερχρέωσης καθώς το 28,8% αυτών έχει τρεις ή και περισσότερες ληξιπρόθεσμες οφειλές.
https://www.ot.gr/2022/12/15/oikonomia/ ... -1-ofeili/
https://www.ot.gr/2022/12/15/oikonomia/ ... -1-ofeili/
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση
Η κατι σε γιωργάκη καίλα
-
- Δημοσιεύσεις: 1890
- Εγγραφή: 09 Φεβ 2021, 23:36
- Phorum.gr user: independent_44
Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση
Εστίαση θεωρούνται και οι καφετέριες που έχουν 8500€ ενοίκιο και ευελπιστούν να πουλήσουν 35,000 φραπέδες το μήνα για να επιβιώσουν;
-
- Δημοσιεύσεις: 21259
- Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 13:13
Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση
Ντάξει, υπάρχουν και καφετέριες που είναι για το ξέπλυμα.
Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση
συνηθως ειναι πρωην υπαλληλοι, σερβιτοροι, ντελιβεραδες κλπ. βλεπουν οτι κανει τζιρο 1000 ευρω τη μερα, και τους δινει μεροκαματο 40, και νομιζουν οτι αμα ανοιξουν δικο τους, θα τους μενει στην τσεπη το χιλιαρικο. τους ειναι αδυνατον να καταλαβουν τα αλλα κοστη.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: ↑19 Δεκ 2022, 20:56Πολλοί ανήκουν και στην κατηγορία του "Βλέπουμε και κάνουμε". Δεν τους κατηγορώ, ο καθένας προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην. ΆμαFeindflug έγραψε: ↑19 Δεκ 2022, 20:50Πες τα ρε τύπε!ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: ↑19 Δεκ 2022, 19:28Δε μπορώ να ξέρω ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση στον κλάδο της εστίασης αλλά πραγματικά το πάρτι εκεί έχει κρατήσει
περισσότερο από ότι θα περίμενε κανείς. Δε γίνεται να ανοίγουν 40 σουβλατζίδικα και 50 καφετέριες σε κάθε στενό, ο
ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων θα οδηγήσει μοιραία στο κλείσιμο κάποιων εξ'αυτών. Επίσης το κλισέ που λέει
ότι "ο Έλληνας πάντα θα ξοδεύει για τον καφέ" ισχύει στο βαθμό που ο Έλληνας έχει λεφτά να τα ξοδεύει κάθε μέρα σε καφέδες
και σουβλάκια. Όσες συντάξεις και αν γίνονται χαρτζιλίκια, με το σουβλάκι στα 3+ ευρώ δε φτάνουν τα λεφτά.
Δεν βλέπεις τίποτα άλλο. Καφέ και φαγητό. Βγάζουν όλοι αυτοί τα έξοδα της επιχείρησης; Πόσους καφέδες και πόσους γύρους πουλάνε;
Μου φαίνεται ότι ανοίγουν ένα μαγαζί, απλά για να πουν ότι προσπαθούν κι άνοιξαν μαγαζί και θα δούμε τι θα γίνει.
Καλύτερα με αυτά τα λεφτά να παίζανε χρηματιστήριο.
κάποιος βλέπει ότι καφεπώληδες και σουβλατζήδες κάπως τη βολεύουν μπορεί να μπει και αυτός στο παιχνίδι όμως κάθε βίβλιο της Οικονομικής
Επιστήμης που σέβεται τον εαυτό του, ανεξάρτητα αν έχει γραφτεί από αριστερό ή δεξιό συγγραφέα λέει πως σε κάθε αγορά αργά ή γρήγορα
ο ευρύς ανταγωνισμός συμπιέζει τα κέρδη των επιχειρήσεων και ωθεί κάποιες εξ'αυτών σε κλείσιμο.
και τον πινουν.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- Green Dragon
- Δημοσιεύσεις: 20289
- Εγγραφή: 17 Απρ 2020, 12:02
- Phorum.gr user: Green Dragon
Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση
Η εστίαση έφαγε δύο συνεχόμενες τεράστιες φόλες άνευ προηγουμένου, πανδημία και καπάκι ενεργειακή ακρίβεια. Πως να επιβιώσουν; Μόνο τα πολύ δυνατά μαγαζιά θα την βγάλουν καθαρή αν έχουν ιδιοκτήτη που ξέρει να κάνει χρηστή διαχείριση.Αρχέλαος έγραψε: ↑20 Δεκ 2022, 00:12Οι επιχειρήσεις εστίασης φαίνεται πως αντιμετωπίζουν με διαφορά το μεγαλύτερο πρόβλημα υπερχρέωσης καθώς το 28,8% αυτών έχει τρεις ή και περισσότερες ληξιπρόθεσμες οφειλές.
https://www.ot.gr/2022/12/15/oikonomia/ ... -1-ofeili/
Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση
Πρώην υπάλληλοι, σερβιτόροι κλπ, λίγο δύσκολο να ανοίξουν επιχείρηση μιας και απαιτείται κεφάλαιο..Ασέβαστος έγραψε: ↑20 Δεκ 2022, 09:52συνηθως ειναι πρωην υπαλληλοι, σερβιτοροι, ντελιβεραδες κλπ. βλεπουν οτι κανει τζιρο 1000 ευρω τη μερα, και τους δινει μεροκαματο 40, και νομιζουν οτι αμα ανοιξουν δικο τους, θα τους μενει στην τσεπη το χιλιαρικο. τους ειναι αδυνατον να καταλαβουν τα αλλα κοστη.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: ↑19 Δεκ 2022, 20:56Πολλοί ανήκουν και στην κατηγορία του "Βλέπουμε και κάνουμε". Δεν τους κατηγορώ, ο καθένας προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην. ΆμαFeindflug έγραψε: ↑19 Δεκ 2022, 20:50
Πες τα ρε τύπε!
Δεν βλέπεις τίποτα άλλο. Καφέ και φαγητό. Βγάζουν όλοι αυτοί τα έξοδα της επιχείρησης; Πόσους καφέδες και πόσους γύρους πουλάνε;
Μου φαίνεται ότι ανοίγουν ένα μαγαζί, απλά για να πουν ότι προσπαθούν κι άνοιξαν μαγαζί και θα δούμε τι θα γίνει.
Καλύτερα με αυτά τα λεφτά να παίζανε χρηματιστήριο.
κάποιος βλέπει ότι καφεπώληδες και σουβλατζήδες κάπως τη βολεύουν μπορεί να μπει και αυτός στο παιχνίδι όμως κάθε βίβλιο της Οικονομικής
Επιστήμης που σέβεται τον εαυτό του, ανεξάρτητα αν έχει γραφτεί από αριστερό ή δεξιό συγγραφέα λέει πως σε κάθε αγορά αργά ή γρήγορα
ο ευρύς ανταγωνισμός συμπιέζει τα κέρδη των επιχειρήσεων και ωθεί κάποιες εξ'αυτών σε κλείσιμο.
και τον πινουν.
Συνήθως, αυτοί που ανοίγουν τέτοιες επιχειρήσεις σκοτώνουν κάποια χωράφια του παππού ή έχουν κερδίσει το τζόκερ, άσχετα αν είναι πρωην σερβιτόροι/υπάλληλοι ή όχι..
-
- Δημοσιεύσεις: 21259
- Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 13:13
Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση
Ντάξει, παίζει και το ρόλο του ότι τα προγαμματα ΕΣΠΑ και διαφόρων ειδών άλλα προγράμματα επιδοτούν το άνοιγμα των καφετεριών.Ασέβαστος έγραψε: ↑20 Δεκ 2022, 09:52συνηθως ειναι πρωην υπαλληλοι, σερβιτοροι, ντελιβεραδες κλπ. βλεπουν οτι κανει τζιρο 1000 ευρω τη μερα, και τους δινει μεροκαματο 40, και νομιζουν οτι αμα ανοιξουν δικο τους, θα τους μενει στην τσεπη το χιλιαρικο. τους ειναι αδυνατον να καταλαβουν τα αλλα κοστη.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: ↑19 Δεκ 2022, 20:56Πολλοί ανήκουν και στην κατηγορία του "Βλέπουμε και κάνουμε". Δεν τους κατηγορώ, ο καθένας προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην. ΆμαFeindflug έγραψε: ↑19 Δεκ 2022, 20:50
Πες τα ρε τύπε!
Δεν βλέπεις τίποτα άλλο. Καφέ και φαγητό. Βγάζουν όλοι αυτοί τα έξοδα της επιχείρησης; Πόσους καφέδες και πόσους γύρους πουλάνε;
Μου φαίνεται ότι ανοίγουν ένα μαγαζί, απλά για να πουν ότι προσπαθούν κι άνοιξαν μαγαζί και θα δούμε τι θα γίνει.
Καλύτερα με αυτά τα λεφτά να παίζανε χρηματιστήριο.
κάποιος βλέπει ότι καφεπώληδες και σουβλατζήδες κάπως τη βολεύουν μπορεί να μπει και αυτός στο παιχνίδι όμως κάθε βίβλιο της Οικονομικής
Επιστήμης που σέβεται τον εαυτό του, ανεξάρτητα αν έχει γραφτεί από αριστερό ή δεξιό συγγραφέα λέει πως σε κάθε αγορά αργά ή γρήγορα
ο ευρύς ανταγωνισμός συμπιέζει τα κέρδη των επιχειρήσεων και ωθεί κάποιες εξ'αυτών σε κλείσιμο.
και τον πινουν.
- Green Dragon
- Δημοσιεύσεις: 20289
- Εγγραφή: 17 Απρ 2020, 12:02
- Phorum.gr user: Green Dragon
Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση
Κι όμως, αυτοί είναι που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να κρατήσουν τέτοιο μαγαζί γιατί ξέρουν αρκετά πράγματα για τα μέσα και τα έξω της εστίασης, αν φρόντιζαν να μαθαίνουν όσο δούλευαν στην καφετέρια/σουβλατζίδικο, που συνήθως τέτοιοι τύποι φροντίζουν. Το πρόβλημα είναι με τον κάθε ξεκάρφωτο αρχιτέκτονα, χασάπη, βοσκό, τραπεζοϋπάλληλο που πήγε και άνοιξε εστιτόριο νομίζοντας ότι είναι κάτι απλό. Και όχι μόνο το άνοιξε αλλά νομίζει ότι τα ξέρει όλα και δεν παίρνει κοντά του έναν άνθρωπο της δουλειάς ή αν τελικά πάρει δεν τον ακούει. Έχω βαρεθεί να το βλέπω αυτό το σκηνικό και η κατάληξη είναι ΠΑΝΤΑ η ίδια!Ασέβαστος έγραψε: ↑20 Δεκ 2022, 09:52συνηθως ειναι πρωην υπαλληλοι, σερβιτοροι, ντελιβεραδες κλπ. βλεπουν οτι κανει τζιρο 1000 ευρω τη μερα, και τους δινει μεροκαματο 40, και νομιζουν οτι αμα ανοιξουν δικο τους, θα τους μενει στην τσεπη το χιλιαρικο. τους ειναι αδυνατον να καταλαβουν τα αλλα κοστη.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: ↑19 Δεκ 2022, 20:56Πολλοί ανήκουν και στην κατηγορία του "Βλέπουμε και κάνουμε". Δεν τους κατηγορώ, ο καθένας προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην. Άμα
κάποιος βλέπει ότι καφεπώληδες και σουβλατζήδες κάπως τη βολεύουν μπορεί να μπει και αυτός στο παιχνίδι όμως κάθε βίβλιο της Οικονομικής
Επιστήμης που σέβεται τον εαυτό του, ανεξάρτητα αν έχει γραφτεί από αριστερό ή δεξιό συγγραφέα λέει πως σε κάθε αγορά αργά ή γρήγορα
ο ευρύς ανταγωνισμός συμπιέζει τα κέρδη των επιχειρήσεων και ωθεί κάποιες εξ'αυτών σε κλείσιμο.
και τον πινουν.
Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση
Λογικοτατο. Οι ανθρωποι πανε πια στις δουλειες τους και δεν καθονται ολη την ημερα σε καφετεριες να παιζουν ταβλι.
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.
Θάνος Τζήμερος.
Θάνος Τζήμερος.
-
- Δημοσιεύσεις: 3199
- Εγγραφή: 27 Μάιος 2018, 20:21
Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση
415 εκ δηλαδή περίπου 40Ε συνολικά για κάθε έλληνα κάτοικο. Και ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει 20Ε κάθε μήνα για ένα 6μηνο μέσω food pass. Αρίστο, πόσα κάδρα του Μητσοτάκη θα βάλεις στο σπίτι σου; Να βάλεις και στην κρεβατοκάμαρα, να είναι ο πρώτος που βλέπεις το πρωί όταν ξυπνάς και ο τελευταίος πριν πας για ύπνο .
Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση
Δεν παει η διαιρεση ανα κατοικο ρε βλακα αλλα ανα νοικοκυριο.
Οσο γα το 20ρι του Κουλη με την πρωτη αυξηση που 100% θα κανουν τα σουπερμαρκετ θα παει περιπατο.
.
Οσο γα το 20ρι του Κουλη με την πρωτη αυξηση που 100% θα κανουν τα σουπερμαρκετ θα παει περιπατο.
.
-
- Δημοσιεύσεις: 23056
- Εγγραφή: 19 Σεπ 2018, 10:47
Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση
σουβλατζιδικα αρχίζουν και κλείνουν, τώρα με την εκτίναξη των τιμών. αντέχουν οι πολύ καλοί, και οι πολύ κεντρικοί.
αντιθέτως αυτοί με τα πεινιρλι και τα λοιπά, κρατάνε τις τιμές ίδιες, και συνεχώς ανοίγουν. θα έλεγα βέβαια πως υπάρχει και χωρος για εξέλιξη. αρκετά τυροπιταδικα ειναι παρακμιακά, 90ς φάση. αντιθέτως στο Ξυλόκαστρο, έχει δυο εργαστήρια, mangare ,και όταν μπαινεις μέσα. έχει 50 είδη από πίτες, πεινιρλι, πιροσκι, πίτσες, μιλάμε τις κολάσεως. ανοίγεις τέτοιο μαγαζί σε γειτονιά, και μαζεύεις πολύ χρήμα.
όσο για τους ηθικολογους, μην γκρινιάζουν. τα μνημόνια τελικά έφεραν την εξυγίανση της οικονομίας. άλλη αίσθηση.
αντιθέτως αυτοί με τα πεινιρλι και τα λοιπά, κρατάνε τις τιμές ίδιες, και συνεχώς ανοίγουν. θα έλεγα βέβαια πως υπάρχει και χωρος για εξέλιξη. αρκετά τυροπιταδικα ειναι παρακμιακά, 90ς φάση. αντιθέτως στο Ξυλόκαστρο, έχει δυο εργαστήρια, mangare ,και όταν μπαινεις μέσα. έχει 50 είδη από πίτες, πεινιρλι, πιροσκι, πίτσες, μιλάμε τις κολάσεως. ανοίγεις τέτοιο μαγαζί σε γειτονιά, και μαζεύεις πολύ χρήμα.
όσο για τους ηθικολογους, μην γκρινιάζουν. τα μνημόνια τελικά έφεραν την εξυγίανση της οικονομίας. άλλη αίσθηση.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 279 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Orion22
12 Οκτ 2022, 12:48
-
-
Νέα δημοσίευση Το σκηνικό του Κούλη με τον ταξιτζή ήταν στημένο
από Μαδουραίος » 22 Σεπ 2022, 10:28 » σε Εσωτερική Πολιτική - 5 Απαντήσεις
- 284 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από George_V
22 Σεπ 2022, 10:41
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η ανάπτυξη που έφερε η ΝΔ στην Ελλάδα με μια εικόνα.
από Ζενίθεδρος » 22 Νοέμ 2023, 22:08 » σε Εσωτερική Πολιτική - 13 Απαντήσεις
- 288 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
22 Νοέμ 2023, 23:44
-
-
-
Νέα δημοσίευση Σοκ. Πρωταθλήτρια η Ελλάδα σε ανάπτυξη στην Ευρώπη
από Libre arbitre » 09 Μαρ 2023, 10:08 » σε Οικονομία - 130 Απαντήσεις
- 3894 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Libre arbitre
09 Μάιος 2023, 12:05
-