Αύγουστος Αθήνα ειναι σαπίλα. είναι πόλη χειμωνιάτικη. εκεί είναι ωραία. καλοκαίρι δεν παλεύεται, πρέπει να έχεις χωριό η εξοχικο. πάλι καλά προσωπικά που έχω το πρώτο.panos291 έγραψε: ↑02 Ιουν 2023, 20:42Και τωρα μπορουν αρκει να κανουν κατι πολυ απλο: Nα μαθουν να ταξιδευουν ολο το καλοκαιρι Μαιο-Οκτωβριο οπως κανουν οι ξενοι, αντι να θελει να παει ολη η Ελλαδα διακοπες 1-20 Αυγουστου.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑02 Ιουν 2023, 20:34μακάρι, μπας και μπορούν οι Έλληνες να γυρίσουν στα νησιά τους, όπως μέχρι τα μέσα 90ς.αλλα χλωμό
Τουρισμος καπουτ....
-
Re: Τουρισμος καπουτ....
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Έβαλες μια εικόνα από τη Ρόδο.Στις πρόσφατες εκλογές η ΝΔ πέτυχε το μεγαλύτερο ποσοστό της στα Δωδεκάνησα.Όχι στη Λακωνία ή τη Καστοριά αλλά στα Δωδεκάνησα.Στα Χανιά έχει μεγαλύτερο ποσοστό από τη Θεσσαλονίκη.Ανετράπη όλη η κλασική πολιτική γεωγραφία.Αυτό σχετίζεται άμεσα με την πορεία του τουρισμού.student έγραψε: ↑02 Ιουν 2023, 19:14Να διευκρινίσω κάτι. Και η δική μου αίσθηση είναι ότι συνολικά το τουριστικό προιόν της χώρας θα έχει αύξηση και φέτος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η αύξηση θα μοιραστεί αναλογικά σε όλες τις τουριστικές περιοχές. Η Αθήνα για παράδειγμα που το αγοραστικό της κοινό δεν περιορίζεται στην ευρώπη, είναι αναμενόμενο να παρουσιάσει αύξηση. Και από τη στιγμή που το μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης θα είναι από αμερικάνους, οι οποίοι γενικά είναι και οικονομικά άνετοι, θα έχει αύξηση και σε τζίρο και όχι μόνο σε κεφάλια. Όταν δε η Αθήνα είναι πχ το 50% των συνολικών αφίξεων, το να ανέβει η αθήνα σε αφίξεις και τζίρο τραβάει όλο το μαγαζί πάνω συνολικά.
Στην Κρήτη όμως που έχω εικόνα, το μερίδιο των αμερικανών, των γιαπωνέζων, των κινέζων στο σύνολο των κεφαλιών και του τζίρου είναι πολύ μικρό. Και double να κάνουν οι αμερικάνοι η βελτίωση στον τζίρο είναι αμελητέα μπροστά στο να σου κάτσει ένα μείον 30 πχ στους άγγλους ή ένα μείον 20 στους γερμανούς.
Κάτι παραπλήσιο συμβαίνει και σε μεμονωμένα νησιά είτε του αιγαίου είτε του ιονίου. Ανάλογα με το βαθμό έκθεσής τους ειδικά στην ευρωπαική αγορά και ανάποδα στην αμερικανική, τα αποτελέσματά τους μπορεί να είναι η μέρα με τη νύχτα. Η Πάρος πχ είναι σε φάση μεγάλης αύξησης της προσέλκυσης τουριστών, ήδη πλασάρεται σαν η νέα μύκονος. Ακόμα και αν η κρήτη ή η ρόδος ή η μύκονος τον πίνουν, η πάρος και η αντίπαρος, ή η πάτμος ή η σαντορίνη μπορεί να τρέχουν σούζα.
Οπότε η εικόνα προς το παρόν (αν και είναι σημαντικό να δούμε και τα νούμερα του απριλίου) δείχνει να είναι ανοδική για τη χώρα αλλά με κυρίως επωφελούμενη την αθήνα. Τα νησιά γενικώς πέραν εξαιρέσεων, δείχνουν μέχρι στιγμής να τον πίνουν (και εύχομαι να μην καταλήξει αυτό να συνοδεύεται και από το "πανηγυρικά").
Άρα, ούτε το ότι μπορεί να είναι ανοδικά τα νούμερα της χώρας συνολικά σημαίνει ότι στην κρήτη ή/και στη ρόδο δεν τον πίνουν και λένε ψέμματα για να πλήξουν την κυβέρνηση, ούτε το ότι αν στη ρόδο και την κρήτη τον πίνουν σημαίνει ότι τον πίνει ο τουρισμός όλης της χώρας.
,Ο τουρισμός θα πάει καλά. ......για τους μεγάλο ξενοδόχους.
Οι υπόλοιποι βολευτείτε με καλάθια καπαμα.
Οι υπόλοιποι βολευτείτε με καλάθια καπαμα.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
-
[quote=panos291 post_id=3054473 time=1685727768 user_id=196]
[quote="Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης" post_id=3054456 time=1685727274 user_id=654]
μακάρι, μπας και μπορούν οι Έλληνες να γυρίσουν στα νησιά τους, όπως μέχρι τα μέσα 90ς.αλλα χλωμό
[/quote]
Και τωρα μπορουν αρκει να κανουν κατι πολυ απλο: Nα μαθουν να ταξιδευουν ολο το καλοκαιρι Μαιο-Οκτωβριο οπως κανουν οι ξενοι, αντι να θελει να παει ολη η Ελλαδα διακοπες 1-20 Αυγουστου.
[/quote]
Μάντεψε γιατί όλος ο κόσμος πάει διακοπές τον Αύγουστο. Επίσης, δε θέλω να στο χαλάσω αλλά τα σχολεία και οι επιχειρήσεις τον Αύγουστο είναι κλειστά.
[quote="Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης" post_id=3054456 time=1685727274 user_id=654]
μακάρι, μπας και μπορούν οι Έλληνες να γυρίσουν στα νησιά τους, όπως μέχρι τα μέσα 90ς.αλλα χλωμό
[/quote]
Και τωρα μπορουν αρκει να κανουν κατι πολυ απλο: Nα μαθουν να ταξιδευουν ολο το καλοκαιρι Μαιο-Οκτωβριο οπως κανουν οι ξενοι, αντι να θελει να παει ολη η Ελλαδα διακοπες 1-20 Αυγουστου.
[/quote]
Μάντεψε γιατί όλος ο κόσμος πάει διακοπές τον Αύγουστο. Επίσης, δε θέλω να στο χαλάσω αλλά τα σχολεία και οι επιχειρήσεις τον Αύγουστο είναι κλειστά.
Οι Έλληνες εργαζόμενοι δεν πάνε διακοπές πλέον.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
-
Εύκολα είναι το πιο γτπκ νημα
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Ελ φαινομενα. Κλεινουν τις επιχειρήσεις τον Αύγουστο, και μετα περιμένουν να κανουν οι άνθρωποι διακοπες ξοδευοντας λογικα ποσα.mao mao έγραψε: ↑02 Ιουν 2023, 20:46Οι ξένοι μπορεί να πηγαίνουν Μάιο ή Ιούνιο αλλά τον Αύγουστο εκεί που μένουν έχει 20 βαθμούς μέγιστη. Ο Έλληνας που δουλεύει Αθήνα θα φάει στη μάπα 40άρια τον Αύγουστο. Επίσης υπάρχει θέμα με τις άδειες. Ξέρω πολύ κόσμο που τις παίρνει υποχρεωτικά τη βδομάδα του 15 Αύγουστου.panos291 έγραψε: ↑02 Ιουν 2023, 20:42Και τωρα μπορουν αρκει να κανουν κατι πολυ απλο: Nα μαθουν να ταξιδευουν ολο το καλοκαιρι Μαιο-Οκτωβριο οπως κανουν οι ξενοι, αντι να θελει να παει ολη η Ελλαδα διακοπες 1-20 Αυγουστου.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑02 Ιουν 2023, 20:34μακάρι, μπας και μπορούν οι Έλληνες να γυρίσουν στα νησιά τους, όπως μέχρι τα μέσα 90ς.αλλα χλωμό
Εγω τουλάχιστον δεν εχω ακούσει καμια επιχείρηση στην σκανδιναβια που να κλεινει. Αυτο που γίνεται εδω παντως δεν ειναι νορμαλ. Δες το και αλλιως. Εχεις ενα ξενοδοχείο μεσαιου μεγέθους και δουλευεις με γραφεια απο εξωτερικό που σου φερνουν τουριστες επι 5-6 μηνες σερι. Τι θα τους πεις? Αφήστε μου τα δωματια 1-20 Αυγούστου γιατι οι δικοι μας ταξιδεύουν μονο τοτε? Θα σε παρουν με τις πετρες.
-
Τύπε μου, είσαι ψεκασμένος; Ήρεμα ρωτάω. Υπάρχει σαφής λόγος και αιτία που οι άδειες δίνονται τον Αύγουστο. Επίσης, δεν ξέρω αν το έχεις ακούσει, πέραν από τα κλειστά σχολεία, και ο μίσος 13ος δίνεται τον Αύγουστο.panos291 έγραψε: ↑02 Ιουν 2023, 21:29Ελ φαινομενα. Κλεινουν τις επιχειρήσεις τον Αύγουστο, και μετα περιμένουν να κανουν οι άνθρωποι διακοπες ξοδευοντας λογικα ποσα.mao mao έγραψε: ↑02 Ιουν 2023, 20:46Οι ξένοι μπορεί να πηγαίνουν Μάιο ή Ιούνιο αλλά τον Αύγουστο εκεί που μένουν έχει 20 βαθμούς μέγιστη. Ο Έλληνας που δουλεύει Αθήνα θα φάει στη μάπα 40άρια τον Αύγουστο. Επίσης υπάρχει θέμα με τις άδειες. Ξέρω πολύ κόσμο που τις παίρνει υποχρεωτικά τη βδομάδα του 15 Αύγουστου.
Εγω τουλάχιστον δεν εχω ακούσει καμια επιχείρηση στην σκανδιναβια που να κλεινει. Αυτο που γίνεται εδω παντως δεν ειναι νορμαλ. Δες το και αλλιως. Εχεις ενα ξενοδοχείο μεσαιου μεγέθους και δουλευεις με γραφεια απο εξωτερικό που σου φερνουν τουριστες επι 5-6 μηνες σερι. Τι θα τους πεις? Αφήστε μου τα δωματια 1-20 Αυγούστου γιατι οι δικοι μας ταξιδεύουν μονο τοτε? Θα σε παρουν με τις πετρες.
Στο επόμενο επεισόδιο θα μάθεις γιατί οι άνθρωποι παίρνουν άδεια το Πάσχα...
Τα μικρά νησιά έχουν τώρα λιγότερο κόσμο από πέρυσι τέτοιον καιρό
Η Αθήνα είναι γεμάτη τουρίστες. Μιλιουνια
Η Αθήνα είναι γεμάτη τουρίστες. Μιλιουνια
- kongrosian
δεν βοηθάει ο καιρόc...
Ο κολλητος-κουμπαρος που ζει στη Παρο μου ελεγε χθες οτι ηδη εχει πολυ κοσμο το νησι. Βασικα δε τη παλευει καθε καλοκαιρι και μου ειπε οτι φετος ειναι ακομα πιο χαλια (i.e. busy) απο αλλες χρονιες.
-
Ασε μας ρε καημενε Εμπεδοκλα που θα μου κανεις και μαθηματα για τον τουρισμο.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑02 Ιουν 2023, 21:31Τύπε μου, είσαι ψεκασμένος; Ήρεμα ρωτάω. Υπάρχει σαφής λόγος και αιτία που οι άδειες δίνονται τον Αύγουστο. Επίσης, δεν ξέρω αν το έχεις ακούσει, πέραν από τα κλειστά σχολεία, και ο μίσος 13ος δίνεται τον Αύγουστο.panos291 έγραψε: ↑02 Ιουν 2023, 21:29Ελ φαινομενα. Κλεινουν τις επιχειρήσεις τον Αύγουστο, και μετα περιμένουν να κανουν οι άνθρωποι διακοπες ξοδευοντας λογικα ποσα.mao mao έγραψε: ↑02 Ιουν 2023, 20:46
Οι ξένοι μπορεί να πηγαίνουν Μάιο ή Ιούνιο αλλά τον Αύγουστο εκεί που μένουν έχει 20 βαθμούς μέγιστη. Ο Έλληνας που δουλεύει Αθήνα θα φάει στη μάπα 40άρια τον Αύγουστο. Επίσης υπάρχει θέμα με τις άδειες. Ξέρω πολύ κόσμο που τις παίρνει υποχρεωτικά τη βδομάδα του 15 Αύγουστου.
Εγω περιγραφω μια κατασταση που ολοι θελουν να πανε διακοπες 1-20 Αυγούστου και τα αιτια δεν με απασχολουν γιατι δεν μπορω να τα λυσω εγω. Εσυ πηγαινε να κλαψουριζεις οτι δεν βρισκεις φτηνο δωματιο τον αυγουστο, και να αναλυεις λογους και αιτιες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος panos291 την 02 Ιουν 2023, 22:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Ναι, συγνώμη. Την είπα σε ρουμστουλετά.panos291 έγραψε: ↑02 Ιουν 2023, 21:57Ασε μας ρε καημενε Εμπεδοκλα που θα μου κανεις και μαθηματα για τον τουροσμο.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑02 Ιουν 2023, 21:31Τύπε μου, είσαι ψεκασμένος; Ήρεμα ρωτάω. Υπάρχει σαφής λόγος και αιτία που οι άδειες δίνονται τον Αύγουστο. Επίσης, δεν ξέρω αν το έχεις ακούσει, πέραν από τα κλειστά σχολεία, και ο μίσος 13ος δίνεται τον Αύγουστο.panos291 έγραψε: ↑02 Ιουν 2023, 21:29
Ελ φαινομενα. Κλεινουν τις επιχειρήσεις τον Αύγουστο, και μετα περιμένουν να κανουν οι άνθρωποι διακοπες ξοδευοντας λογικα ποσα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 100 Απαντήσεις
- 3168 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από vantono
27 Αύγ 2024, 14:42
-
-
Νέα δημοσίευση Ποσο γ@μ@ει φετος ο τουρισμος.....αχαχαχαχα
από Frappezitis » 09 Ιούλ 2024, 19:09 » σε Εσωτερική Πολιτική - 143 Απαντήσεις
- 4332 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
22 Οκτ 2024, 19:19
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τουρισμός και αναψυχή δικαίωμα για όλους
από Ληστοσυμμορίτης » 12 Ιούλ 2024, 14:16 » σε Φιλοσοφία πολιτικής - 2 Απαντήσεις
- 265 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
12 Ιούλ 2024, 14:19
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η βαριά βιομηχανία μας (τουρισμός) με τριτοκοσμικούς
από nikos p 2020 » 03 Μάιος 2025, 02:51 » σε Εσωτερική Πολιτική - 17 Απαντήσεις
- 397 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Green Dragon