Γιατί οι έμμεσοι φόροι είναι δίκαιοι.
Re: Γιατί οι έμμεσοι φόροι είναι δίκαιοι.
αν ειναι δικαιοι οι εμμεσοι φοροι τοτε να καταργησουμε τους αμμεσους για να ειναι ακομα πιο δικαιο το συστημα 

- wooded glade
Δεν γίνεται αυτό. Μόνο στη Βόρειο Κορέα αλλά αντί για φόρο πληρώνεις σε νεφρά, μάτια.axilmar έγραψε: ↑28 Σεπ 2020, 17:05Εξαρταται απο το αλλο αυτο συστημα. Μπορει στο συστημα το αλλο να μην χρειαζεται να τα παιρνει απο τον κοσμο.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Ισως γινεται...;-)wooded glade έγραψε: ↑28 Σεπ 2020, 18:29Δεν γίνεται αυτό. Μόνο στη Βόρειο Κορέα αλλά αντί για φόρο πληρώνεις σε νεφρά, μάτια.
- wooded glade
Γίνεται ότι πουν τα κόμματα.axilmar έγραψε: ↑29 Σεπ 2020, 16:31Ισως γινεται...;-)wooded glade έγραψε: ↑28 Σεπ 2020, 18:29Δεν γίνεται αυτό. Μόνο στη Βόρειο Κορέα αλλά αντί για φόρο πληρώνεις σε νεφρά, μάτια.
Τα κόμματα της αριστεράς ξέρουμε απ' έξω κι ανακατωτώς (βλ. και thread για Γράμμο-Βίτσι).
Της δεξιάς είτε φοβούνται το "πριμ Χαρίλαου" είτε κι αυτά είναι περισσότερο υπέρ της big business (ήτοι Κάντιλλακ-Μερσεντές και άνω).
Ο Φωφικός χώρος κι αυτός όταν ήταν δύναμις με τη δεξιά λογική κυβερνούσε.
λιγη φαντασια δεν θα εβλαπτε.wooded glade έγραψε: ↑29 Σεπ 2020, 16:48Γίνεται ότι πουν τα κόμματα.axilmar έγραψε: ↑29 Σεπ 2020, 16:31Ισως γινεται...;-)wooded glade έγραψε: ↑28 Σεπ 2020, 18:29
Δεν γίνεται αυτό. Μόνο στη Βόρειο Κορέα αλλά αντί για φόρο πληρώνεις σε νεφρά, μάτια.
Τα κόμματα της αριστεράς ξέρουμε απ' έξω κι ανακατωτώς (βλ. και thread για Γράμμο-Βίτσι).
Της δεξιάς είτε φοβούνται το "πριμ Χαρίλαου" είτε κι αυτά είναι περισσότερο υπέρ της big business (ήτοι Κάντιλλακ-Μερσεντές και άνω).
- wooded glade
Θα έβλαπτε αλλά πιό από τα πολιτικά κόμματα -ή ρεύματα- είναι υπέρ των μικρομεσαίων και προβληματικώ και δεν ευνοεί τους είτε giant είτε κολχόζ-κομσομόλ ; Δεν ξέρω κανένα.axilmar έγραψε: ↑30 Σεπ 2020, 15:47λιγη φαντασια δεν θα εβλαπτε.wooded glade έγραψε: ↑29 Σεπ 2020, 16:48Γίνεται ότι πουν τα κόμματα.
Εδώ με τον καστανά της Θεσσαλονίκης και με τη γιαγιά με τις παντόφλες όπως θα θυμάσαι δεν υπήρξε καμία απολύτως δήλωσις από κανένα αντιπολιτευόμενο κόμμα (ΝΔ-ΚΚΕ-αβγά-Λεβέντης !). Έλεγαν οι εφημερίδες και τα site "φοβερό" και έψαχνα επί ημέρες να βρω μία δήλωση και δεν βρήκα. Δηλώσεις ζαίων είχα βρει που έλεγαν "μπράβο - ωραίο" καθώς και δηλώσεις άλλων ζαίων που έλεγαν "καλώς επεβλήθη πρόστιμο αλλά δεν έπρεπε να γίνει από την αστυνομία" αλλά δηλώσεις από τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως δεν βρήκα καμία.
Και δηλαδή τώρα είναι δίκαιη η διαδικασία; Δεν υπάρχουν παραθυράκια; Ενας επιχειρηματίας με περίπτερο πληρώνει φόρο εισοδήματος περίπου 33%. Δε θα κλέψει το "ληστρικό" κράτος; Με τους έμμεσους φόρους ο φτωχός μπορεί να μην καταναλώσει και να γλιτώσει λεφτά. Με τον φόρο εισοδήματος δεν υπάρχει αυτή η επιλογή.axilmar έγραψε: ↑22 Σεπ 2020, 15:52Η δικαιοσυνη αυτου του τυπου υλοποιειται με την τιμη που πρεπει να πληρωσει ο φτωχος με τον πλουσιο και η οποια ειναι η ιδια και για τους δυο.Mansko έγραψε: ↑22 Σεπ 2020, 02:37Οι έμμεσοι φόροι, δηλαδή ο Φ.Π.Α έχουν απείχηση σε όλον τον πληθυσμό ακόμα και αν πρόκειται για λαθραίους ή αλλιώς λαθροέποικους. Ολοι όσοι βρίσκονται στη χώρα πληρώνουν τον ίδιο φόρο για να πιούν μια Amstel. Αν θέλεις μάλιστα να μην σε φορολογούνε μπορείς απλά να μη πίνεις μπύρες. Ενω τον φόρο εισοδήματος δεν τον γλιτώνεις έτσι.
Ο φορος ειναι προσφορα στην κοινωνια, και κατα συνεπεια πρεπει να ειναι αναλογικος των δυνατοτητων του φορολογουμενου.
In the darkness between the stars the weak and the faithless find no deliverance.
- hellegennes
ΦΠΑ έχουν τα πάντα, ακόμη και το νερό που πίνεις. Οπότε δεν έχεις επιλογή να μην καταναλώσεις. Με 500 ευρώ καλύπτεις τις απολύτως βασικές σου ανάγκες και στην καλύτερη θα πληρώσεις 80 ευρώ σε ΦΠΑ, δηλαδή το 16% του εισοδήματός σου.Mansko έγραψε: ↑22 Σεπ 2020, 02:37Οι έμμεσοι φόροι, δηλαδή ο Φ.Π.Α έχουν απείχηση σε όλον τον πληθυσμό ακόμα και αν πρόκειται για λαθραίους ή αλλιώς λαθροέποικους. Ολοι όσοι βρίσκονται στη χώρα πληρώνουν τον ίδιο φόρο για να πιούν μια Amstel. Αν θέλεις μάλιστα να μην σε φορολογούνε μπορείς απλά να μη πίνεις μπύρες. Ενω τον φόρο εισοδήματος δεν τον γλιτώνεις έτσι.
Με την ίδια λογική, μην δουλεύεις για να μην πληρώνεις φόρο εισοδήματος. Τι είπες; Αυτή η λογική είναι βλακώδης; Ευχαριστώ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Η ουσιώδης διαφορά είναι ότι από ένα σημείο και κάτω ο ΦΠΑ ροκανίζει το βιοτικό σου επίπεδο ενώ από ένα σημείο και πάνω είναι σαν να μην υπάρχει. Το ίδιο ισχύει για όλους τους έμμεσους φόρους.foscilis έγραψε: ↑22 Σεπ 2020, 12:55Γιατί στα αρχίδια του; Αν παίρνει έξι φορές περισσότερα πράγματα πληρώνει και έξι φορές περισσότερο ΦΠΑ. Και αν δεν τα παίρνει δεν υπάρχει κάποια πρακτική διαφορά στο πώς ζει. ΟΚ μαζεύει λεφτά αλλά όταν κάποια στιγμή τα ξοδέψει πάλι ΦΠΑ θα πληρώσει για αυτά.unholydiver έγραψε: ↑22 Σεπ 2020, 06:39Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σου. Ένας που με το ζόρι καλύπτει τις ανάγκες του με π.χ 500€ ο ΦΠΑ τον σκίζει, ενώ κάποιος με εισόδημα 3.000€ στα @@ του για τον ΦΠΑ.
Συμφωνώ μόνο με τους έμμεσους φόρους που θεσπίζονται για λόγους κοινωνικής μηχανικής (στο αλκοόλ, στα τσιγάρα, κτλ).
Θεωρώ τελείως φάουλ να έχουν ΦΠΑ είδη βασικής ανάγκης, τουτέστιν όσπρια, ρύζια, δημητριακά, αλεύρια, ζυμαρικά, φρούτα, λαχανικά, κρέας, ψάρι, είδη ατομικής υγιεινής (σαπούνια, οδοντική υγιεινή, πάνες βρεφών/ενηλίκων, σερβιέτες, χαρτί υγείας), βασικά είδη καθαριότητας.
Έχουμε τον παραλογισμό τα γαριδάκια να έχουν 13% ΦΠΑ και οι σερβιέτες 24%, ενώ θα έπρεπε να έχουν οι σερβιέτες 0% και τα γαριδάκια 35%.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ενας με 500 ευρώ και δικό του σπίτι έχει ανέσεις που πριν από 100 χρόνια δεν είχε ο Rothchild και ο Rockfeller. 100 χρόνια είναι χθες.hellegennes έγραψε: ↑13 Οκτ 2020, 20:29ΦΠΑ έχουν τα πάντα, ακόμη και το νερό που πίνεις. Οπότε δεν έχεις επιλογή να μην καταναλώσεις. Με 500 ευρώ καλύπτεις τις απολύτως βασικές σου ανάγκες και στην καλύτερη θα πληρώσεις 80 ευρώ σε ΦΠΑ, δηλαδή το 16% του εισοδήματός σου.Mansko έγραψε: ↑22 Σεπ 2020, 02:37Οι έμμεσοι φόροι, δηλαδή ο Φ.Π.Α έχουν απείχηση σε όλον τον πληθυσμό ακόμα και αν πρόκειται για λαθραίους ή αλλιώς λαθροέποικους. Ολοι όσοι βρίσκονται στη χώρα πληρώνουν τον ίδιο φόρο για να πιούν μια Amstel. Αν θέλεις μάλιστα να μην σε φορολογούνε μπορείς απλά να μη πίνεις μπύρες. Ενω τον φόρο εισοδήματος δεν τον γλιτώνεις έτσι.
Με την ίδια λογική, μην δουλεύεις για να μην πληρώνεις φόρο εισοδήματος. Τι είπες; Αυτή η λογική είναι βλακώδης; Ευχαριστώ.
In the darkness between the stars the weak and the faithless find no deliverance.
- hellegennes
Καλά, κόψε κάτι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Θες να το αναλύσουμε;
- Eθνικοκοινωνιστης
φιλελεδες να σου τυχουν 

"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
- hellegennes
Να αναλύσουμε αν ο Ροκφέλερ είχε λιγότερες ανέσεις από αυτόν που βγάζει σήμερα 500 ευρώ; Μήπως μπερδεύεις τον 20ό αιώνα με τον μεσαίωνα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Τις τεχνολογικές ανακαλύψεις που καρπώνεσαι. Πότε τις πλήρωσες;hellegennes έγραψε: ↑13 Οκτ 2020, 21:16Να αναλύσουμε αν ο Ροκφέλερ είχε λιγότερες ανέσεις από αυτόν που βγάζει σήμερα 500 ευρώ; Μήπως μπερδεύεις τον 20ό αιώνα με τον μεσαίωνα;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 2 Απαντήσεις
- 180 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unicex
20 Νοέμ 2024, 03:45
-
-
Νέα δημοσίευση 13 δις Αναβαλλόμενοι φόροι τραπεζών
από Ληστοσυμμορίτης » 15 Δεκ 2024, 18:22 » σε Οικονομία - 4 Απαντήσεις
- 254 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
19 Δεκ 2024, 15:54
-
-
- 14 Απαντήσεις
- 418 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σενέκας
01 Φεβ 2024, 23:11
-
-
Νέα δημοσίευση Φόροι αξίας 58,8 δισ. ευρώ έχουν χαριστεί στους servicers το διάστημα 2016 - 2022
από Kauldron » 02 Απρ 2025, 00:22 » σε Εσωτερική Πολιτική - 26 Απαντήσεις
- 548 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Esperos
03 Απρ 2025, 07:26
-