ΕΚΤ: Τα ελληνικά νοικοκυριά γίνονται πλουσιότερα..

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Re: ΕΚΤ: Τα ελληνικά νοικοκυριά γίνονται πλουσιότερα..

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks » 02 Φεβ 2025, 12:11

Green Dragon έγραψε:
02 Φεβ 2025, 11:55
Bill Hicks έγραψε:
02 Φεβ 2025, 11:50
hellegennes έγραψε:
01 Φεβ 2025, 22:28

Όσο για το νόμισμα σε κυκλοφορία, είναι όσο ήταν στο τέλος του 2018 και κάτι λιγότερο. Η διαφορά είναι ότι ο επίσημος αθροιστικός πληθωρισμός είναι 17% από τότε (ο πραγματικός βέβαια είναι πολύ υψηλότερος).
αυτό που ισχύει είναι ότι την τελευταία 5ετία-6ετία διακόπηκε η σχετικά σταθερή ανοδική τάση, όχι ότι μειώθηκε πάρα πολύ όπως έγραψες αρχικά. ο πληθωρισμός είναι άσχετος, μιλάμε για την ποσότητα νομίσματος σε κυκλοφορία, όχι την αξία του.
hellegennes έγραψε:
31 Ιαν 2025, 22:31

Αυτή η ποσότητα έχει μειωθεί πάρα πολύ την τελευταία 5ετία.
Καθόλου άσχετος, αν έχεις 5 δις σταθερά σε κυκλοφορία ενώ τα ηλεκτρονικά έγιναν από 5 δις 8 δις, τότε έχεις μείωση στην ουσία αξία και όχι στην ποσότητα. Γιατί οι τιμές είναι μεγαλύτερες και τα ίδια λεφτά κάνουν λιγότερες αγορές.
φιξντ

άσχετος = δεν μειώνει την ποσότητα λέω.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 02 Φεβ 2025, 12:16

Για εσένα δηλαδή έχει σημασία πόσα χαρτάκια κυκλοφορούν και όχι η ουσία. Ή έτσι το παίζεις για να στηρίξεις τον μεγάλο σου έρωτα, την κυβέρνηση και μην πας να πεις όχι, όποιος δεν είναι κομματόσκυλο καταλαβαίνει. Δεν σε έχω δει ποτέ να κάνεις κριτική στην κυβέρνηση, παράδεισος έπρεπε να είχαμε γίνει τόσο τέλεια που τα κάνετε όλα.

Μια χαρά καταλαβαίνεις τι λέμε, το να κάνεις τον χαζό δεν σε ανεβάζει εκτός αν εκούσια θυσιάζεις την προσωπική σου αξία για να μπουστάρεις τον Μητσοτάκη :lol:

Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks » 02 Φεβ 2025, 12:49

όχι ρε μαλάκα, απολιτίκ γίδι είμαι, για να πάω κόντρα στον χέλλη το λέω! :smt005:

το πρώτο που έγραψε ότι μειώθηκε πάρα πολύ η ποσότητα είναι ανυπόστατο/λάθος.

το δεύτερο ότι η ποσότητα παρέμεινε σταθερή, αλλά μειώθηκε η αξία λόγω πληθωρισμού είναι σωστό.

μάλλον εσύ έχεις κόλλημα και τους βγάζεις όλους κομματόσκυλα.

τον Κούλη τον έχω κράξει για την μαλακία με το τεκμαρτό στους ΕΕ, επαναφορά επιδομάτων/αυξήσεις στο δημόσιο, αναδρομικά/αυξήσεις συντάξεων κ.α.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 02 Φεβ 2025, 13:12

Bill Hicks έγραψε:
hellegennes έγραψε:

Όσο για το νόμισμα σε κυκλοφορία, είναι όσο ήταν στο τέλος του 2018 και κάτι λιγότερο. Η διαφορά είναι ότι ο επίσημος αθροιστικός πληθωρισμός είναι 17% από τότε (ο πραγματικός βέβαια είναι πολύ υψηλότερος).
αυτό που ισχύει είναι ότι την τελευταία 5ετία-6ετία διακόπηκε η σχετικά σταθερή ανοδική τάση, όχι ότι μειώθηκε πάρα πολύ όπως έγραψες αρχικά. ο πληθωρισμός είναι άσχετος, μιλάμε για την ποσότητα νομίσματος σε κυκλοφορία, όχι την αξία του.
hellegennes έγραψε:

Δεν είναι άσχετος γιατί κόπηκε χρήμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αν δεις καλύτερα, θα προσέξεις ότι το 2018 ήταν το πικ και μετά άρχισε να πέφτει απότομα, νομίζω μέχρι τα 26 δις. Ανέβηκε στα 35 γιατί έκοψαν χρήμα και σήμερα είναι στα 31,5. Δεν ισχύει δηλαδή καθόλου ότι έμεινε σταθερό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 02 Φεβ 2025, 13:23

Bill Hicks έγραψε:
02 Φεβ 2025, 12:49
όχι ρε μαλάκα, απολιτίκ γίδι είμαι, για να πάω κόντρα στον χέλλη το λέω! :smt005:

το δεύτερο ότι η ποσότητα παρέμεινε σταθερή, αλλά μειώθηκε η αξία λόγω πληθωρισμού είναι σωστό.

τον Κούλη τον έχω κράξει για την μαλακία με το τεκμαρτό στους ΕΕ, επαναφορά επιδομάτων/αυξήσεις στο δημόσιο, αναδρομικά/αυξήσεις συντάξεων κ.α.
Για όσα δεν σε συμφέρουν, δηλαδή :003:

Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks » 02 Φεβ 2025, 16:54

hellegennes έγραψε:
02 Φεβ 2025, 13:12
Bill Hicks έγραψε:
hellegennes έγραψε:

hellegennes έγραψε:

Δεν είναι άσχετος γιατί κόπηκε χρήμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αν δεις καλύτερα, θα προσέξεις ότι το 2018 ήταν το πικ και μετά άρχισε να πέφτει απότομα, νομίζω μέχρι τα 26 δις. Ανέβηκε στα 35 γιατί έκοψαν χρήμα και σήμερα είναι στα 31,5. Δεν ισχύει δηλαδή καθόλου ότι έμεινε σταθερό.
σταθερό εννοώ χονδρικά μέσο όρο με διακυμάνσεις. έπεσε απότομα Ιαν '19, μετά ανέβαινε ως καλοκαίρι '22 με σταθεροποίηση/ελαφρά μείωση ως Δεκ '23, όταν και έπεσε ξανά Ιαν '24 για να είναι Δεκ '24 περίπου το ίδιο όσο Δεκ '18.

Εικόνα

από τα δεδομένα προκύπτει ότι η σχετικά σταθερή αυξητική τάση διεκόπη από Δεκ '18 και μετά. με τίποτα δεν προκύπτει ότι «η ποσότητα έχει μειωθεί πάρα πολύ την τελευταία 5ετία» τον γκώλο σου κάτω να χτυπάς.

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks » 02 Φεβ 2025, 19:14

sharp έγραψε:
02 Φεβ 2025, 13:23
Bill Hicks έγραψε:
02 Φεβ 2025, 12:49

Για όσα δεν σε συμφέρουν, δηλαδή :003:
όχι, ρε, δεν με επηρεάζουν τα δρώμενα στην ιδρωμένη μασχάλη™ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ.

και για να μην με λέει κομματόσκυλο ο Δράκος, ας ποστάρω το debunking τού OP που βαρέθηκα να κάνω προηγουμένως.

η αύξηση συνολικού net worth νοικοκυριών 2024Q2<2022Q2 είναι: 963,1bl - 749,5bl = 213,6bl => 28.5%
https://data.ecb.europa.eu/data/dataset ... _Z.EUR.S.N

και οφείλεται κυρίως στην αύξηση τιμών ακινήτων 2024Q2<2022Q2, όπως επισήμαναν συμπχωρουμίτες: 653,5bl - 523,2bl = 130,3bl => 24.9%

ενώ τα χρέη νοικοκυριών αυξήθηκαν 2024Q2<2022Q2: 10,36bl - 3,72bl = 6.61bl => 278.5% (δικαίωση χέλλη! :smt005: )

όσο για την «δικαιότερη κατανομή στην Ελλάδα σε σχέση με την πλειονότητα άλλων χωρών», βάσει GINI Coefficient, αποδεικνύεται πίπα αν υπολογίσουμε την διαφορά μέσου με διάμεσου πλούτου νοικοκυριών:

mean wealth 2024Q2 / median wealth 2024Q2 = 224.0k / 132.4k = 169.2% :roll:

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 02 Φεβ 2025, 19:25

Τώρα θα μένει με μόνο τρία ξαδερφια στο δυάρι, όχι επτα, όπως πριν...

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 02 Φεβ 2025, 19:28

Bill Hicks έγραψε:
02 Φεβ 2025, 19:14

όχι, ρε, δεν με επηρεάζουν τα δρώμενα στην ιδρωμένη μασχάλη™ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ.
ναι ρε, συνέχισε. Απ' τους πιο καλούς δω μέσα είσαι :smt023

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 02 Φεβ 2025, 22:09

Bill Hicks έγραψε:
02 Φεβ 2025, 16:54
από τα δεδομένα προκύπτει ότι η σχετικά σταθερή αυξητική τάση διεκόπη από Δεκ '18 και μετά. με τίποτα δεν προκύπτει ότι «η ποσότητα έχει μειωθεί πάρα πολύ την τελευταία 5ετία» τον γκώλο σου κάτω να χτυπάς.
Αφού σού είπα, ρε παπάρα, ότι έκοψαν χρήμα μέσα στην πανδημία. Το οποίο όπως βλέπεις εξανεμίστηκε επίσης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών