Έσκασε η «βόμβα»: Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ ‑ «Ανάσα» για τους Έλληνες

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Re: Έσκασε η «βόμβα»: Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ ‑ «Ανάσα» για τους Έλληνες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » Χθες, 11:19

panos291 έγραψε:
Χθες, 11:15
GoBzi έγραψε:
Χθες, 11:11
panos291 έγραψε:
Χθες, 10:58

Και ποιος την έβγαλε αυτη την αντικειμενική αξια ρε μεγαλε? Στις 10 εντολες του Μωυση βρεθηκε? Το κρατος την εβγαλε.

Ξερεις ποια ειναι η διαφορα του αγροτεμαχιου με το οικοπεδο? Το πρωτο κανει για να φυτευεις καρότα και πατατες, το δευτερο κανει για να οικοδομεις. Στο γραφω ετσι επειδη συνεχιζεις να παριστανεις τον χαζο.

Αυτη τη στιγμη το οικοπεδο μου κανει μονο για να φυτευεις πατατες επειδη το κρατος του αρχιμαλακα που παριστανει τον πρωθυπουργό αρνειται να αποδεσμευσει μερικες εκατονταδες χιλιαδες ευρω για να γινει η πραξη εφαρμογης.
Με τωτας λοιπον τι θελω.. Θελω να πληρωνει φορο ως αγροτεμαχιο ως τη μερα που το γαμημενο κρατος θα αναλαβει τις ευθυνες του και θα εφαρμοσει αυτο που ψηφισε.
Εντωμεταξυ στην αντικειμενικη αξια βάζουν και κουλά όπως έχει νερό/ρεύμα(για πομονα). Τσακ μπαμ το χωράφι με τα καρότα βγήκε ένα εκατομμύριο.
Α ναι ξέχασα να γραψω το καλύτερο.. Πριν 3-4 χρονια διπλασιασαν την αντικειμενικη του οικοπέδου /χωραφιου που δεν χτιζει..
Μήπως είναι πάνω σε δρόμο; Εμάς έτσι το διπλασίασαν, λες και έχει διαφορά για το αγροτικό/τρακτέρ εάν θα πρέπει να πάει από τον χοματοδρομο για 200 μέτρα επειδή το χωράφι δεν είναι δίπλα σε στρωμένο δρόμο. :lol:

Άβαταρ μέλους
SeaHawk
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » Χθες, 11:20

Μπροστα στην θαλασσα ειναι ρε τι δρομο,επειδη λεει ιστοριες για πατατες;

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » Χθες, 11:22

σταμάτα ρε μαλάκα επιτέλους αηδία έχεις καταντήσει

Άβαταρ μέλους
SeaHawk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » Χθες, 11:23

Που ειναι το προβλημα σου;
Δεν θες να διαβαζεις οτι ειναι μπροστα στην θαλασσα;

Ενταξει ρε
Ειναι σε ενα κορφοβουνι διπλα σε μια στανη και κανει μονο για πατατες
Ευχαριστημενος τωρα;
Πρεπει να γραφουμε ψεμματα για να φχαριστηθεις;

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » Χθες, 11:24

ο φόρος περιουσίας θα πρέπει να είναι συνδυαστικός με το φόρο εισοδήματος. Π.χ. αγρότες αν η σοδιά ή η τιμές δεν αποφέρουν έσοδα δεν έχει νόημα να φορολογηθούν για τις εκτάσεις τους, το μόνο που κάνει είναι να τους πετάς από την παραγωγή και να εντείνεις την τάση για συρίκνωση στο δημογραφικό και την ερήμωση της υπαίθρου.
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » Χθες, 11:26

SeaHawk έγραψε:
Χθες, 11:20
Μπροστα στην θαλασσα ειναι ρε τι δρομο,επειδη λεει ιστοριες για πατατες;
Δεν ειναι μπροστά στη θάλασσα, 150-200 μετρα μακρια ειναι, πανω σε δημοτικο δρομο .Δεν εχει σχεση με το ξενοδοχείο.

Άβαταρ μέλους
SeaHawk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » Χθες, 11:30

Μην βαλεις πατατες θα στις καψει το αλατι

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » Χθες, 11:37

Ιδανικα λοιπον θα ηθελα.. Η να κανει την πραξη εφαρμογης και ας πληρωνω ενφια, η αν δεν μπορουν να εφαρμοσουν το σχεδιο ας το καταργησουν και να μπορει τουλάχιστον να χτιζει κανα δυο σπιτια να να φορολογειται η γη ως αγροτεμαχιο.
Το οικοπεδο ειναι 9 στρεμματα απο τα οποια με την πραξη εφαρμογης το κρατος θα μου παρει τα 4. Εχει συντελεστη δομησης 0,4 δηλαδη θα μου αφησει τα 5 και θα χτιζει 2000 τμ. Σημερα με φορολογει για 9 στρέμματα επειδη δεν εχει γινει η πραξη εφαρμογης και δεν μου εχουν παρει ακομα τα 4 στρεμματα ενω το σχεδιο προβλεπει να τα παρουν :smt005:

Αν καταργηθει το σχεδιο και γινει αγροτεμαχιο, τουλαχιστον θα μπορεις να χτισεις μια βιλα 200τμ.
Ε λοιπον σημερα δεν χτιζει τιποτα, μηδεν. Ακομα χειροτερα και απο αγροτεμαχιο δηλαδη. Και ομως εδω και χρονια μου ριχνουν ενα σκασμο λεφτα στο κεφαλι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος panos291 την 29 Απρ 2025, 11:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
SeaHawk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » Χθες, 11:38

nowhere έγραψε:
Χθες, 11:22
Λοιπον
Εχουμε ενα χωραφι που κανει μονο για πατατες και του εχουν βαλει τεραστια αντικειμενικη αξια και τεραστιο ΕΝΦΙΑ
Το αγοραζω με τιμη χωραφιου για πατατες για να τον απαλλαξω
Θα του κανω μια προταση που δεν μπρει να αρνηθει θα του δωσω τιμη σαν να εχει φυτεψει ηδη πατατες και ετοιμαζεται να παρει σοδια

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » Χθες, 11:44

panos291 έγραψε:
Χθες, 11:37
Ιδανικα λοιπον θα ηθελα.. Η να κανει την πραξη εφαρμογης και ας πληρωνω ενφια, η αν δεν μπορουν να εφαρμοσουν το σχεδιο ας το καταργησουν και να μπορει τουλάχιστον να χτιζει κανα δυο σπιτια να να φορολογειται η γη ως αγροτεμαχιο.
Το οικοπεδο ειναι 9 στρεμματα απο τα οποια με την πραξη εφαρμογης το κρατος θα μου παρει τα 4. Εχει συντελεστη δομησης 0,4 δηλαδη θα μου αφησει τα 5 και θα χτιζει 2000 τμ. Σημερα με φορολογει για 9 στρέμματα επειδη δεν εχει γινει η πραξη εφαρμογης και δεν μου εχουν παρει ακομα τα 4 στρεμματα ενω το σχεδιο προβλεπει να τα παρουν :smt005:

Αν καταργηθει το σχεδιο και γινει αγροτεμαχιο, τουλαχιστον θα μπορεις να χτισεις μια βιλα 200τμ.
Ε λοιπον σημερα δεν χτιζει τιποτα, μηδεν. Ακομα χειροτερα και απο αγροτεμαχιο δηλαδη. Και ομως εδω και χρονια μου ριχνουν ενα σκασμο λεφτα στο κεφαλι.
βγάζεις 100-200χιλ ;
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » Χθες, 11:47

SeaHawk έγραψε:
Χθες, 11:38
Λοιπον
Εχουμε ενα χωραφι που κανει μονο για πατατες και του εχουν βαλει τεραστια αντικειμενικη αξια και τεραστιο ΕΝΦΙΑ
Θα του κανω μια προταση που δεν μπρει να αρνηθει θα του δωσω τιμη σαν να εχει φυτεψει ηδη πατατες και ετοιμαζεται να παρει σοδια
πονηρός είσαι.με τιμή οικοπέδου να το παρεις και να λες μπράβο κούλη

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » Χθες, 12:04

SeaHawk έγραψε:
Χθες, 11:38
nowhere έγραψε:
Χθες, 11:22
Λοιπον
Θα σου ελεγα τι θα πρεπει να περιλαμβανει η προταση σου αλλα βαριεμαι να το ξεκινησω.
Παντως αν σε πληρωνουν πασοκ και συριζα για να σιχαθει ο κοσμος το μητσοτακεικο, κανεις φοβερή δουλεια.

Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita » Σήμερα, 08:08

SeaHawk έγραψε:
Χθες, 08:34
Naranjita έγραψε:
Χθες, 05:56
να γλιτώσουμε φόρο αποκλείεται. δεν θα τον λένε ένφια, θα τον λενε κάπως αλλιώς en-fear ίσως
Εχουμε πει οτι η ΝΔ εχει μειωσει η καταργησε 72 φορους απο το 2019 μεχρι και σημερα
Εισαι σε αρνηση
το ισοζύγιο μου είναι σε άρνηση και δεν αβγατίζει το κεφάλαιο μου.
δεν περισσεύουν ούτε 5 ευρώ για αποταμίευση και αν εμφανιστεί βλάβη αναγκάζομαι να βάλω χέρι στα έτοιμα, που με τόσο κόπο μάζεψα μετά από 30+ έτη δουλειάς. δεν είναι θέμα μητσοτάκη, το πρόβλημα είναι πολύ παλιό.

πρεπει να μπει ένα θέμα, πόσα ευρώ καταφέρνετε και αποταμιεύετε τον μήνα τα τελευταία 15 χρόνια. και αν ναι, πόσα έχουν μείνει καθαρά στην άκρη αφαιρώντας ζημιές, ασθένειες κτλ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Άβαταρ μέλους
Garcia
Phorum.gr user: Garcia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Garcia » Σήμερα, 08:15

Τεράστια κίνηση Μητσοτάκη,εξαφανίζεται όλη η αντιπολίτευση με σβήσιμο του σαμαζελικου ΕΝΦΙΑ.

Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita » Σήμερα, 08:23

εν τω μεταξύ σε ένα παράλληλο σύμπαν, πληρώνω εδώ και τόσα χρόνια ενφια για έναν φανταστικό όροφο που μπορεί να γίνει μπορεί και όχι.
τι εννοώ: στην οικοδομή μας, η ταράτσα ανήκει στην αδερφή μου και αν και εφόσον χτίσει, η ταράτσα του τρίτου ορόφου θα ανήκει σε εμένα. άρα πληρώνω τον αέρα από το τάδε υψόμετρο έως το δείνα.

με λίγα λόγια, πληρώνω ενφια από την γη στην σελήνη του ιούλιου βερν.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών