Τέλος το Airbnb σε έναν από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς
- Ηράκλειτος
- †
Re: Τέλος το Airbnb σε έναν από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς
Ερώτηση: έστω ότι το σπίτι μου μού ανήκει κατά 50% και κατά 50% στη γυναίκα μου. Μπορώ να το νοικιάσω ως airbnb δύο μήνες το χρόνο με τα δικά μου στοιχεία και άλλους δύο μήνες με τα στοιχεία της γυναίκας μου;
God.exe is missing. Universe will restart.
Το σπίτι σας θα το νοικιάζετε πάντα και οι δύο.
Θεωρήτικά, ναι. Κάθε χρόνο όταν γίνεται η δήλωση, δηλώνετε το εισόδημα και ορίζετε τα μερίσματα μεταξύ σας. Μπορείτε 100% εσείς, ή 100% η σύζυγος, ή 50%-50%, ή ό,τι άλλη αναλογία βολεύει, αρκεί τα μερίσματα εισοδήματος όλων των συνιδιοκτητών να βγάζουν άθροισμα 100%.Ηράκλειτος έγραψε: ↑19 Ιούλ 2018, 19:23Ερώτηση: έστω ότι το σπίτι μου μού ανήκει κατά 50% και κατά 50% στη γυναίκα μου. Μπορώ να το νοικιάσω ως airbnb δύο μήνες το χρόνο με τα δικά μου στοιχεία και άλλους δύο μήνες με τα στοιχεία της γυναίκας μου;
Υπ'όψιν βέβαια ότι αυτό ισχύει για φέτος, αυτά πάντα μπορεί να αλλάζουν από χρονιά σε χρονιά.
Έδιτ: αυτό ισχύει για τις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις. Για τις κανονικές μακροπρόθεσμες ενοικιάσεις όχι απαραίτητα.
Αν κάνετε κοινη δηλωση το νοικιαζεις οπως θες κι εχετε ενα ενφιαΗράκλειτος έγραψε: ↑19 Ιούλ 2018, 19:23Ερώτηση: έστω ότι το σπίτι μου μού ανήκει κατά 50% και κατά 50% στη γυναίκα μου. Μπορώ να το νοικιάσω ως airbnb δύο μήνες το χρόνο με τα δικά μου στοιχεία και άλλους δύο μήνες με τα στοιχεία της γυναίκας μου;
Αν ειναι στο δικο της ονομα εχει χωρια ενφια και δε φαινεται στο δικο σου ε9 και το νοικιάζει μονο αυτη
Και πληρωνει φορο αλλα αυτος ερχεται κοινος
-
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
Μπηκα να διαβάσω για το airbnb . Διάβασα τις πρώτες 15 σελίδες. Σκέφτομαι τώρα αν είμαι σε ελληνικό φόρουμ..
Εφόσον το κέντρο της Αθήνας είναι υποβαθμισμένο γιατί θα έπρεπε τα νοίκια εδώ να είναι ακριβά;
Ποιος σας είπε ότι οι δουλειές είναι στο κέντρο;
Ποιος σας είπε ότι τα προάστια είναι πιο φτηνά;
Ποιος σας είπε ότι θέλουμε να μένουμε στο κέντρο;
Ποιο τελικά είναι το "κέντρο" στην Αθήνα;
Εκτός πραγματικότητας εντελώς πολλοί. Η Naida και η Antares είναι εντός πραγματικότητας.
Υ.Γ. Μένω μόνος από 16 χρόνων. Υπερασπίζομαι μέχρι τελικής πτώσεως το πανανθρώπινο και ιερό δικαίωμα να μένω μόνος μου!
Μην το βάζετε κάτω! Η συγκατοίκηση δεν θα περάσει! Θα νικήσουμε! 
(Δεν πιστεύω να μου έρθει κανένα διεθνές ένταλμα σύλληψης; )
Εφόσον το κέντρο της Αθήνας είναι υποβαθμισμένο γιατί θα έπρεπε τα νοίκια εδώ να είναι ακριβά;
Ποιος σας είπε ότι οι δουλειές είναι στο κέντρο;
Ποιος σας είπε ότι τα προάστια είναι πιο φτηνά;
Ποιος σας είπε ότι θέλουμε να μένουμε στο κέντρο;
Ποιο τελικά είναι το "κέντρο" στην Αθήνα;
Εκτός πραγματικότητας εντελώς πολλοί. Η Naida και η Antares είναι εντός πραγματικότητας.
Υ.Γ. Μένω μόνος από 16 χρόνων. Υπερασπίζομαι μέχρι τελικής πτώσεως το πανανθρώπινο και ιερό δικαίωμα να μένω μόνος μου!

(Δεν πιστεύω να μου έρθει κανένα διεθνές ένταλμα σύλληψης; )
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Το πιθανότερο τα επόμενα χρόνια θα μένεις σε χειρότερα σπίτια απ ότι έμενες, όπως θα γίνει με τους περισσότερους Έλληνες.
Κεντρο Θεσσαλονίκης δε βρισκεις σε λογική τιμη ουτε για πλακα. Τα ενοικιαζουν σε airbnb
Στη συνοικια μου που κοίταξα, στη σελίδα στο:σπιτι μου: ειδα οικιες..45 προς ενοικιαση και 200τοσες προς πωληση. Σε δημο 50000 κατοίκων
Σε δημο περιοχή, οχι με το νεο συστημα.Που ενώθηκαν οι δημοι σ εναν
Γκαρσονιέρες απο 250, 80αρια απο 350 και 100τετρ να φτάνουν τα 500 και ευρω. Περισσοτερες γκαρσονιερες ηταν.
Πανε απο φοιτητές που δε βρισκουν κεντρο επειδή το έζησα εως οικογένειες που επίσης δε βρισκουν πιο κεντρικά.
Κεντρο μονο airbnb
Στη συνοικια μου που κοίταξα, στη σελίδα στο:σπιτι μου: ειδα οικιες..45 προς ενοικιαση και 200τοσες προς πωληση. Σε δημο 50000 κατοίκων
Σε δημο περιοχή, οχι με το νεο συστημα.Που ενώθηκαν οι δημοι σ εναν
Γκαρσονιέρες απο 250, 80αρια απο 350 και 100τετρ να φτάνουν τα 500 και ευρω. Περισσοτερες γκαρσονιερες ηταν.
Πανε απο φοιτητές που δε βρισκουν κεντρο επειδή το έζησα εως οικογένειες που επίσης δε βρισκουν πιο κεντρικά.
Κεντρο μονο airbnb
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
εμενα ολο αυτο μου ακουγεται για επιχειρηματικη δραστηριοτητα ξενοδοχειακης φυσης και οχι για ενοικιο.
και η απορια μου ειναι κοροιδα ηταν οι ξενοδοχοι που σηκωσαν τα ξενοδοχεια και πληρωνουν και τι δεν πληρωνουν;!
δεν νομιζω
βαλε μεσα και την ανησυχια που θα εχουν οσοι μενουν σε ενοικια,ιδιως εκπαιδευτικοι,αστυνομικοι στα νησια
οπου να ναι λογικα και εδω θα μπουν κανονισμοι,οπως ηδη συμβαινει σε καποια περιοχες στο εξωτερικο και θα αλλαξουν οι φορολογικοι συντελεστες
υποθετω δηλαδη
και η απορια μου ειναι κοροιδα ηταν οι ξενοδοχοι που σηκωσαν τα ξενοδοχεια και πληρωνουν και τι δεν πληρωνουν;!
δεν νομιζω
βαλε μεσα και την ανησυχια που θα εχουν οσοι μενουν σε ενοικια,ιδιως εκπαιδευτικοι,αστυνομικοι στα νησια
οπου να ναι λογικα και εδω θα μπουν κανονισμοι,οπως ηδη συμβαινει σε καποια περιοχες στο εξωτερικο και θα αλλαξουν οι φορολογικοι συντελεστες
υποθετω δηλαδη
Σωστα υποθετεις
Ατομο με διαμερισμα στη τσιμισκη ιδιοκτητο το χωρισε σε 2 μικρά και πηγε νοικιασε απέναντι. Τα δικα του τα εδωσε στο airbnb. Μετα νοίκιασε κι αλλο και το νοικιάζει σε...airbnb. Αυτο δε ξερω πως το συμφωνησε. Ειναι τικαρισμενο οτι απαγορευεται η υποενοικιαση στο συμβολαιο στο ταξις. Μπορει να το συμφωνησε με τον ιδιοκτήτη. Αυτα παλιοτερα τωρα δε νομιζω να εβρισκε να νοικιάσει απέναντι κι ουτε να συμφωνουσε ο ιδιοκτήτης στο επισης αλλο που νοικιασε και ξανανοικιαζει σε airbnb. Με τοσο ντορο θα το εδινε στο airbnb ο ιδιος ο ιδιοκτητης αντι επινοικιαζομενου μαλλον δε το ηξερε τοτε
Επιχειρηση κανονικη. Βλεπεις ποσος ξενος κοσμος ειναι κατω κεντρο
Ατομο με διαμερισμα στη τσιμισκη ιδιοκτητο το χωρισε σε 2 μικρά και πηγε νοικιασε απέναντι. Τα δικα του τα εδωσε στο airbnb. Μετα νοίκιασε κι αλλο και το νοικιάζει σε...airbnb. Αυτο δε ξερω πως το συμφωνησε. Ειναι τικαρισμενο οτι απαγορευεται η υποενοικιαση στο συμβολαιο στο ταξις. Μπορει να το συμφωνησε με τον ιδιοκτήτη. Αυτα παλιοτερα τωρα δε νομιζω να εβρισκε να νοικιάσει απέναντι κι ουτε να συμφωνουσε ο ιδιοκτήτης στο επισης αλλο που νοικιασε και ξανανοικιαζει σε airbnb. Με τοσο ντορο θα το εδινε στο airbnb ο ιδιος ο ιδιοκτητης αντι επινοικιαζομενου μαλλον δε το ηξερε τοτε
Επιχειρηση κανονικη. Βλεπεις ποσος ξενος κοσμος ειναι κατω κεντρο
Το σωστα υποθέτεις κολλάει στους εκπαιδευτικούς και ναι. Ειναι ασχημο κι όχι νορμαλ βιωσιμο να ψαχνεις να πας στη δουλεια σου και να δυσκολεύεσε να βρεις σπιτι
Ουτε να αγοράσεις γινεται αφου πανε ανα την Ελλαδα
Τι συστημα κι αυτο. Γιατι να μη.διορίζονται εκει που μένουν
Ουτε να αγοράσεις γινεται αφου πανε ανα την Ελλαδα
Τι συστημα κι αυτο. Γιατι να μη.διορίζονται εκει που μένουν
Να γίνει κάτι και με τα μαγαζιά στην Σαντορίνη και στην Μύκονο.
Δεν μπορεί να έχουν τιμές για Ευρωπαίους και Αμερικάνους, που έχουν διπλάσια εισοδήματα από τους Έλληνες.

Ίσα ρε κατσαπλιάδες της Σοβιετίας.
Δεν μπορεί να έχουν τιμές για Ευρωπαίους και Αμερικάνους, που έχουν διπλάσια εισοδήματα από τους Έλληνες.

Ίσα ρε κατσαπλιάδες της Σοβιετίας.
Ναι κορόιδα είναι οι ξενοδόχοι που πήραν κρατικές επιδοτήσεις και χαριστικά δάνεια,
ενώ οι ιδιοκτήτες κατοικιών τα έφτιαξαν με λεφτά από την τσέπη τους και με το κράτος να τους αρμέγει με δεκάδες φόρους.
Μηχανικος
Αν διοριστεί κανεις θα πληρωνει μισθο για ενοίκιο;
Κι η ταλαιπωρία να βρει σπιτι
Σε κατι που δε φταίει που ειναι λειτούργημα
Ασε που αυτο το συστημα χωριζει ζευγάρια που πιθανό ειναι να νοικιαζει ο ενας εδω ο αλλος εκει
Ας διορίζονται κοντα στο τοπο κατοικίας
Δε φτανει αυτο εχουμε κι έλλειψη σπιτιών
Αν διοριστεί κανεις θα πληρωνει μισθο για ενοίκιο;
Κι η ταλαιπωρία να βρει σπιτι
Σε κατι που δε φταίει που ειναι λειτούργημα
Ασε που αυτο το συστημα χωριζει ζευγάρια που πιθανό ειναι να νοικιαζει ο ενας εδω ο αλλος εκει
Ας διορίζονται κοντα στο τοπο κατοικίας
Δε φτανει αυτο εχουμε κι έλλειψη σπιτιών
Θυμήθηκα που ήμουν μηχανικός σε μια πολυκατοικία, όπου ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου που το είχε δώσει αντιπαροχή, ήταν μουσικός.Μηχανικός έγραψε: ↑18 Ιούλ 2018, 21:38Υπάρχει ο κανονισμός της πολυκατοικίας που λέει τι χρήση επιτρέπεται στα διαμερίσματα και στα μαγαζιά του ισογείου.
Αν είναι λεπτομερής λέει μέχρι τι χρώματα τέντες επιτρέπονται, που επιτρέπεται να απλώνονται ρούχα, τι απαγορεύονται στα μπαλκόνια (π.χ. πλαστικές ντουλάπες, κεραίες) και ένα σωρό άλλα πράγματα.
Το πρόβλημα είναι ότι παλιά που έγιναν οι κανονισμοί δεν υπήρχε το airbnb, αλλιώς θα μπορούσε να απαγορεύει την <τουριστική> χρήση των διαμερισμάτων.
Κάτι σχετικό. Συνήθως (όχι πάντα) ο κανονισμός επιτρέπει την ενοικίαση των διαμερισμάτων για επαγγελματική στέγη μηχανικού, δικηγόρου, γιατρού, λογιστή, ... που και σε αυτές τις περιπτώσεις ανεβοκατεβαίνει μέσα στην πολυκατοικία πολύς ξένος κόσμος, περισσότερος από τα airbnb.
Γράψαμε στον κανονισμό της πολυκατοικίας, ότι στο διαμέρισμά του επιτρέπονται να παίζουν μουσικά όργανα (πιάνο, τρομπόνι, ... ονομαστικά) και μικρά μουσικά σχήματα.

- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
δηλαδη ΟΛΟΙ οι ξενοδοχοι πηραν χαριστικα δανεια; απο που προκυπτει αυτο;υπερβολες
και που διναν τοσο παχυλες κρατικες επιδοτησεις να ανοιγε ο καθενας μας ενα ξενοδοχειο αν ηταν τοσο ευκολο.
αν και παλι θα προτιμουσε καποιος να το γυρισει σε airbnb παρα να πληρωνει εδω και εκει καθε χρονο.
τελος παντων το θεμα ειναι αν μιλαμε για ενοικιο ή για επιχειρηματικη δραστηριοτητα
αν μιλαμε για τετοια προφανως δεν μπορει να φορολογηθει για νοικι..
εγω ειπα την αποψη μου,δεν βλεπω κατι που να θυμιζει και πολυ ενοικιαση σπιτιου,παραπεμπει περισσοτερο σε ξενοδοχειακη επιχειρηση η ολη δραστηριοτητα,εστω μικρου μεγεθους(αν και οχι σε ολες τις περιπτωσεις βεβαιως,γιατι διαβαζω για ξενα κεφαλαια που εκμεταλλευονται πολλα διαμερισματα,δεν ξερω αν ισχυει)
αν θυμαμαι καλα θελαν να βαλουν φετος εκεινον τον κανονισμο που υπαρχει σε μια πολη της γερμανιας για οριο μισθωσεων τις 90 ημερες,αλλα ακομα δεν βγηκε προεδρικο διαταγμα σχετικο
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ως και 100% η πληρότητα στους δημοφιλείς εγχώριους χειμερινούς προορισμούς τα Χριστούγεννα..
από Parrot » 25 Δεκ 2024, 17:29 » σε Κοινωνικά θέματα - 58 Απαντήσεις
- 1339 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
03 Ιαν 2025, 18:50
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 202 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
15 Σεπ 2024, 18:42
-
-
Νέα δημοσίευση Επιτέλους τέλος στη νοοτροπία των Επιδομάτων. Ο Κυριάκος βάζει τέλος στις επιδοτήσεις στην Ενέργεια
από Kauldron » 25 Μάιος 2023, 01:26 » σε Εσωτερική Πολιτική - 4 Απαντήσεις
- 1069 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
25 Μάιος 2023, 04:00
-
-
- 343 Απαντήσεις
- 7238 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αλιόσα
17 Σεπ 2024, 09:52