Τέλος το Airbnb σε έναν από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Re: Τέλος το Airbnb σε έναν από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 22 Ιούλ 2018, 01:49

Κάποιος μου είπε σήμερα ότι τον έβαλαν.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 22 Ιούλ 2018, 01:53

Πέραν των στρεβλώσεων που δημιουργεί το Airbnb να ακούτε τον Μηχανικό. Είναι της δουλειάς και τα γνωρίζει από πρώτο χέρι. Χτίστηκαν ξενοδοχειάρες με δάνεια με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 22 Ιούλ 2018, 01:55

Spiros252 έγραψε:
22 Ιούλ 2018, 01:49
Κάποιος μου είπε σήμερα ότι τον έβαλαν.
ειχαν προθεση νομιζω,αλλα δεν το επραξαν ακομα,δεν ξερω αν το κανουν
τελος παντων δεν γνωριζω τι ειναι δικαιοτερο να γινει στο θεμα.οτι ειναι να γινει ας γινει,ας ειναι σωστο και δικαιο συμφωνουμε δεν συμφωνουμε.

μπορει να κανω και λαθος στο σκεπτικο μου,να μου διαφευγει κατι,δεν ειπα πως ειναι θεσφατο.

εν τουτοις ειναι γεγονος πως πιεζονται συγκεκριμενες κοινωνικες ομαδες στην ευρεση ενοικιου σε συγκεκριμενες περιοχες(τουριστικες)
η ελλαδα τετοια ειναι,τουριστικη δηλ βασιζεται στην τουριστικη βιομηχανια σε ουκ ολιγες περιοχες της,συνεπως θεμα για αρκετους απο αυτους υπαρχει

αν η κατασταση μεινει ως εχει η χειροτερευσει χωρις να αλλαξει τιποτα στο υπαρχον (νομικο) καθεστως,ας αγορασει το κρατος σπιτια ή ας ανακαινισει υπαρχουσες κρατικες δομες σε τουριστικες περιοχες
και ας τις παραχωρησει σε οσους στελνει σε τετοια μερη ,ζητωντας για ανταλλαγμα καποιο νοικι
λεω τωρα,κατα ποσο ειναι εφικτο αυτο δεν γνωριζω
σε τετοιες περιοχες μαλιστα οπου υφισταται τετοιας εντασης δραστηριοτητα θα μπορουσε ισως να φορολογηθει περαιτερω ο δημος και να επιδοτει τα ενοικια
βεβαια ποιον να πρωτοεπιδοτησεις,τον αναπληρωτη;το μονιμο που μετεθεσες εκει και ζει στο νοικι;χαμος

απο εκει και περα ιδιως για τις μεσαιου κ μεγαλου μεγεθους εκμεταλλευσεις ακινητων με την μεθοδο airbnb μιλαμε για επιχειρηματικη δραστηριοτητα και θεωρω ως τετοια πρεπει να την αντιμετωπιζει το κρατος.Ετσι νομιζω

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 22 Ιούλ 2018, 10:10

Κόκκορας έγραψε:
22 Ιούλ 2018, 01:46
Μηχανικός έγραψε:
22 Ιούλ 2018, 00:44
Κόκκορας έγραψε:
22 Ιούλ 2018, 00:05
και η απορια μου ειναι κοροιδα ηταν οι ξενοδοχοι που σηκωσαν τα ξενοδοχεια και πληρωνουν και τι δεν πληρωνουν;!
Ναι κορόιδα είναι οι ξενοδόχοι που πήραν κρατικές επιδοτήσεις και χαριστικά δάνεια,
ενώ οι ιδιοκτήτες κατοικιών τα έφτιαξαν με λεφτά από την τσέπη τους και με το κράτος να τους αρμέγει με δεκάδες φόρους.
δηλαδη ΟΛΟΙ οι ξενοδοχοι πηραν χαριστικα δανεια; απο που προκυπτει αυτο;υπερβολες
και που διναν τοσο παχυλες κρατικες επιδοτησεις να ανοιγε ο καθενας μας ενα ξενοδοχειο αν ηταν τοσο ευκολο.
αν και παλι θα προτιμουσε καποιος να το γυρισει σε airbnb παρα να πληρωνει εδω και εκει καθε χρονο.

τελος παντων το θεμα ειναι αν μιλαμε για ενοικιο ή για επιχειρηματικη δραστηριοτητα
αν μιλαμε για τετοια προφανως δεν μπορει να φορολογηθει για νοικι..
εγω ειπα την αποψη μου,δεν βλεπω κατι που να θυμιζει και πολυ ενοικιαση σπιτιου,παραπεμπει περισσοτερο σε ξενοδοχειακη επιχειρηση η ολη δραστηριοτητα,εστω μικρου μεγεθους(αν και οχι σε ολες τις περιπτωσεις βεβαιως,γιατι διαβαζω για ξενα κεφαλαια που εκμεταλλευονται πολλα διαμερισματα,δεν ξερω αν ισχυει)

αν θυμαμαι καλα θελαν να βαλουν φετος εκεινον τον κανονισμο που υπαρχει σε μια πολη της γερμανιας για οριο μισθωσεων τις 90 ημερες,αλλα ακομα δεν βγηκε προεδρικο διαταγμα σχετικο
Ναι ΟΛΟΙ οι ξενοδόχοι έχουν πάρει χαριστικά και επιδοτούμενα δάνεια. Και οι Πόντιοι ξενοδόχοι.

Και όλες οι μεγάλες παραγωγικές επιχειρήσεις έχουν πάρει χαριστικά και επιδοτούμενα δάνεια. Λες να φτιάχνει ο καθένας εργοστάσια.
Τον αγλέουρα έχουν φάει επιχειρήσεις (όπως του Ερμή) με επιδοτήσεις από κρατικό χρήμα. :smt005:

Επίσης για να μην τα ξαναγράφω διάβασε αυτά:
Μηχανικός @ Τέλος το Airbnb σε έναν από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μηχανικός την 22 Ιούλ 2018, 10:18, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 22 Ιούλ 2018, 10:14

Γερολαδάδες, έρχεται σενεγαλέζικο πέος. Εννοείται επικροτούμε και θα στηρίξουμε μέχρι και ζαίους σε αυτό το εγχείρημα. Δε μπορεί ο κάθε άχρηστος, επειδή ο παππούς του είχε ένα χωράφι, να ζει παρασιτικά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Spiros252
Διαχειριστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 22 Ιούλ 2018, 10:21

Εφόσον είναι νέο χρήμα που μπαίνει στη χώρα, μερος της φορολόγησης του θα μπορούσε να πάει προς επιδότηση ενοικίου κάποιων κοινωνικών ομάδων, κατοίκων τέτοιων περιοχών, ατόμων που μετατίθενται σε τέτοιες περιοχές και οικογενειών που έχουν ανάγκη.

Δεν είναι λογικό να μην αφήνεις το χρήμα να μπει. Και όλη η φορολόγησή του να πάει σε επιδόματα ενοικίου, είναι κέρδος για τη χώρα συνολικά. Με οικονομικά κριτήρια βέβαια, όχι να εκμισθώνει κάποιος 3, να νοικιάζει 1 δικό του και να επιδοτείται.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 22 Ιούλ 2018, 10:22

Ερμής έγραψε:
22 Ιούλ 2018, 10:14
Γερολαδάδες, έρχεται σενεγαλέζικο πέος. Εννοείται επικροτούμε και θα στηρίξουμε μέχρι και ζαίους σε αυτό το εγχείρημα. Δε μπορεί ο κάθε άχρηστος, επειδή ο παππούς του είχε ένα χωράφι, να ζει παρασιτικά.
Το ζητημα ειναι κατα ποσο ειστε ετοιμοι νε δεχτειτε και εσεις που αντιδρατε τις συνεπειες του Σενεγαλεζικου πεους?
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 22 Ιούλ 2018, 10:29

Εμας μας έχει κάνει σουρωτήρι καμια τριανταριά χρόνια τώρα.
Επειδή πιθανό δε ξέρεις να σου εξηγήσω.
Έχεις μια εταιρεία που έχει ένα Α κέρδος.
Για αυτό το κέρδος θα σου βγεί ένας φόρος. Όμορφά;
Για αυτό το κέρδος επίσης θα σου βγεί και προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά που πρέπει όμως να την πληρώσεις τώρα.
Απο τα καθαρά που θα μείνουν, πρέπει να πληρώσεις φόρο μερισμάτων για να τα πάρεις.
Απο αυτά πάλι που θα μείνουν έρχεται το κράτος και σε φορολογεί εκ νέου ως ατομικό εισόδημα.
Μετά λοιπόν το παραπάνω το οποίο είναι ένα μόνο μέρος της φορολογίας των επιχειρηματιών, θεωρείς οτι ο βρεγμένος φοβάται τη βροχή;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Spiros252
Διαχειριστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 22 Ιούλ 2018, 10:46

Μπορείς όμως Ερμή να τα παρατήσεις όλα , να μην πληρώσεις χρέη σε προμηθευτές, τράπεζες κλπ, και η προσωπική σου περιουσία δική σου χωρίς να κινδυνεύει με κατασχέσεις.
Ενώ ο άλλος με ένα μαγαζάκι, θα χρωστάει μια ζωή, θα του πάρουν το σπίτι, το αυτοκινητο ίσως, τις καταθέσεις του, μπορεί να μείνει και στο δρόμο.

Ούτε το πρώτο ούτε το δεύτερο εγώ προσωπικά δεν τα βρίσκω λογικά.
.
Stephen Hawking

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 22 Ιούλ 2018, 10:51

Ερμής έγραψε:
22 Ιούλ 2018, 10:29
Εμας μας έχει κάνει σουρωτήρι καμια τριανταριά χρόνια τώρα.
Επειδή πιθανό δε ξέρεις να σου εξηγήσω.
Έχεις μια εταιρεία που έχει ένα Α κέρδος.
Για αυτό το κέρδος θα σου βγεί ένας φόρος. Όμορφά;
Για αυτό το κέρδος επίσης θα σου βγεί και προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά που πρέπει όμως να την πληρώσεις τώρα.
Απο τα καθαρά που θα μείνουν, πρέπει να πληρώσεις φόρο μερισμάτων για να τα πάρεις.
Απο αυτά πάλι που θα μείνουν έρχεται το κράτος και σε φορολογεί εκ νέου ως ατομικό εισόδημα.
Μετά λοιπόν το παραπάνω το οποίο είναι ένα μόνο μέρος της φορολογίας των επιχειρηματιών, θεωρείς οτι ο βρεγμένος φοβάται τη βροχή;
Ολα αυτα αφορουν τις μικρομεσσαιες επιχειρησεις.Οι μεγαλες επιχειρησεις Real Estate που θα αντικαταστησουν τους ((γερολαδαδες)) σου ουδεμια σχεση εχουν με το παραπανω φορολογικο καθεστως.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 22 Ιούλ 2018, 13:20

Ναι ειπαμε πληρωνουν μισθους και κανουν ολες τις επισκευες με τιμολογιο αρα τους μενει μικροτερο φορολογητεο κερδος :)

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 22 Ιούλ 2018, 13:23

για ποιο λογο μηχανικε να δωσουν ευνοικα δανεια σε οσους εφτιαχναν/αγοραζαν ενα σπιτακι για τον εαυτο τους; επιχειρηση θα ανοιγαν;
τους δινοταν στεγαστικο δανειο.

στην επιχειρηση εχει νοημα να την βοηθησεις να κανει την αρχη(αλλωστε δινει και αυτη κεφαλαια) διοτι μετα θα την αρμεγεις με τους φορους,θα απασχολει κοσμο,εργαζομενους. και καλη τυχη με αυτο!

bizeli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bizeli » 22 Ιούλ 2018, 13:36

Σχωρέστε με αλλά με τα φοροτεχνικά είμαι παντελώς άσχετη.
Αλλά αυτό με την προκαταβολή φόρου, που πράγματι μπορεί να ακούγεται άδικο, δεν έχετε όμως μετά επιστροφή φόρου;

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 22 Ιούλ 2018, 13:39

εγω ειμαι υπερ να φορολογουνται ως απλο νοικι(αν και παλι δεν μοιαζει για τετοιο,αλλα εστω ειναι μια βοηθεια για καποιους που περναν δυσκολα αυτο το διαστημα) υπηρεσιες που προσφερουν ιδιοκτητες αρκει να αφορουν μισθωσεις μαξ δυο διαμερισματων και για συγκεκριμενο χρονικο διαστημα καθε χρονο π.χ τρεις μηνες;
απο εκει και πανω μιλαμε για ξενοδοχειακη επιχειρηση και πρεπει να φορολογουνται ως τετοια
διοτι αλλωστε δημιουργουνται λογης στρεβλωσεις

ετσι νομιζω.τωρα αν εχω λαθος ειπαμε δεν διεκδικω και το αλαθητο του Παπα,ετσι μου φαινεται το ολο φαινομενο
εδω που τα λεμε οχι τυχαια αρχισαν να παιρνουν μετρα εξω σε λογης μερη ,κατασταση που πιθανοτατα θα συνεχιστει και θα επεκταθει

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 22 Ιούλ 2018, 13:49

bizeli έγραψε:
22 Ιούλ 2018, 13:36
Σχωρέστε με αλλά με τα φοροτεχνικά είμαι παντελώς άσχετη.
Αλλά αυτό με την προκαταβολή φόρου, που πράγματι μπορεί να ακούγεται άδικο, δεν έχετε όμως μετά επιστροφή φόρου;
Ναι συμψηφιζεται και αν τελικα εβγαλες λιγοτερα θα εχεις επιστροφη.

Επισης οταν ξεκινας μια επιχειρηση, πρωτη δοση για φορο και προκαταβολη θα πληρωσεις (εκτος απο περιπτωσεις παρακρατησης στην πηγη) τον Ιουλιο της επομενης χρονιας.

Αν κανεις εναρξη Γεναρη, αυτο σημαινει 18 μηνες "φορολογικη αναβολη" που περιεργως κανεις δε θεωρει αδικη.

Γενικα οι επιχειρησεις φορολογουνται με το κλεισιμο της χρονιας ακριβως επειδη εχουν διακυμανσεις στη διαρκειαα της. Η προκαταβολη ειναι ενα ζορι (ιδιαιτερα για κατηγορια ατομων που ολα τους τα ενστικτα λενε να καθυστερουν οποιαδηποτε πληρωμη μεχρι το και πεντε) αλλα στην πραξη δεν κανει διαφορα αν τα θεμελιωδη μεγεθη σου ειναι καλα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών