Το -0.9% της Ελλάδας δεν το βλέπω πουθενά.hellegennes έγραψε: ↑05 Ιουν 2020, 00:04Πιστεύεις ότι θα έβαζα ποτέ ευρωπαϊκά στοιχεία από πηγή διαφορετική της Eurostat;
https://ec.europa.eu/eurostat/documents ... 510298e1b8
Σε ύφεση ήδη προ κορωνοϊού
Re: Σε ύφεση ήδη προ κορωνοϊού
- hellegennes
Είναι στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Έλεος. Το πρώτο ποστ. Αυτό το δελτίο εκδόθηκε πριν βγούνε τα ελληνικά στοιχεία, σήμερα. Βέβαια στο site της Eurostat μπορείς να δεις τον πλήρη πίνακα, που περιέχει ήδη και τα ελληνικά στοιχεία (ενημερώνεται καθημερινά).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Οικονομική πρέσα με ταμείο ανάκαμψης απο τις Βρυξελλές;Δημοκράτης έγραψε: ↑04 Ιουν 2020, 13:19Δεν έχετε καταλάβει πόση οικονομική πρεσα θα πέσει τον επόμενο 1.5 χρόνο τουλάχιστον. Ειδικά αν δεν βρεθεί εμβόλιο ή θεραπεία μέχρι το τέλος του έτους
πρώτα πέταξες κάποια νούμερα χωρίς πηγή. Μετά έδωσες κάποια πηγή όπου έλειπε το πιο σημαντικό στοιχείο, δηλαδή η μεταβολή του ΑΕΠ της Ελλάδος το πρώτο τρίμηνο. Τώρα με βάζεις με υφάκι να ψάξω στο site της eurostat. και βλέπω οτι η Ελλάδα είναι στο -1.6% και όχι στο -0.9%hellegennes έγραψε: ↑05 Ιουν 2020, 00:16Είναι στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Έλεος. Το πρώτο ποστ. Αυτό το δελτίο εκδόθηκε πριν βγούνε τα ελληνικά στοιχεία, σήμερα. Βέβαια στο site της Eurostat μπορείς να δεις τον πλήρη πίνακα, που περιέχει ήδη και τα ελληνικά στοιχεία (ενημερώνεται καθημερινά).
https://ec.europa.eu/eurostat/databrows ... le?lang=en
-
Αν το τύπωμα έλυνε κάποιο προ λημα τα κράτη δεν θα μάζευαν καν φόρους. Οκ καλή η ρευστότητα αλλά αν πεθάνει όλη η τουριστική βιομηχανία προφανώς και θα έχεις τρομερή ύφεσηlikosmokeses έγραψε: ↑05 Ιουν 2020, 00:19Οικονομική πρέσα με ταμείο ανάκαμψης απο τις Βρυξελλές;Δημοκράτης έγραψε: ↑04 Ιουν 2020, 13:19Δεν έχετε καταλάβει πόση οικονομική πρεσα θα πέσει τον επόμενο 1.5 χρόνο τουλάχιστον. Ειδικά αν δεν βρεθεί εμβόλιο ή θεραπεία μέχρι το τέλος του έτους
- hellegennes
Ούτε έναν πίνακα δεν ξέρεις να διαβάζεις. Αυτός είναι ο πίνακας που ψάχνεις:mao mao έγραψε: ↑05 Ιουν 2020, 00:25πρώτα πέταξες κάποια νούμερα χωρίς πηγή. Μετά έδωσες κάποια πηγή όπου έλειπε το πιο σημαντικό στοιχείο, δηλαδή η μεταβολή του ΑΕΠ της Ελλάδος το πρώτο τρίμηνο. Τώρα με βάζεις με υφάκι να ψάξω στο site της eurostat. και βλέπω οτι η Ελλάδα είναι στο -1.6% και όχι στο -0.9%hellegennes έγραψε: ↑05 Ιουν 2020, 00:16Είναι στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Έλεος. Το πρώτο ποστ. Αυτό το δελτίο εκδόθηκε πριν βγούνε τα ελληνικά στοιχεία, σήμερα. Βέβαια στο site της Eurostat μπορείς να δεις τον πλήρη πίνακα, που περιέχει ήδη και τα ελληνικά στοιχεία (ενημερώνεται καθημερινά).

Αυτό συμβαίνει γιατί αμφισβητείς τα στοιχεία που δίνω, λες και έχω δώσει ποτέ στοιχεία που δεν είναι έγκυρα και από επίσημη πηγή όταν αναφέρομαι σε συγκεκριμένα νούμερα και συγκρίσεις. Δεν χρειαζόταν να ψάξεις τίποτα.
Ο πίνακας που βρήκες δίνει την διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Τα στοιχεία συγκρίνονται πάντα με το προηγούμενο έτος, η σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο εξυπηρετεί άλλες ανάγκες.
Είναι λίγο θράσος να λες «πέταξες κάποια νούμερα χωρίς πηγή» όταν έβαλα τα νούμερα της πηγής μου, που δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη από την Eurostat. Περιμένω να ζητήσεις συγγνώμη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Θράσος και έπαρση έχεις εσύ και μάλιστα δεν μπορώ να καταλάβω και από που πηγάζει. Φυσικά και μεγαλύτερη αξία έχει το ΑΕΠ του προηγούμενου τριμήνου εναρμονισμένο ημερολογιακά. Για αυτό και by default η eurostat βγάζει αυτό το μέγεθος. Που είναι -1.6%.hellegennes έγραψε: ↑05 Ιουν 2020, 01:19Ούτε έναν πίνακα δεν ξέρεις να διαβάζεις. Αυτός είναι ο πίνακας που ψάχνεις:mao mao έγραψε: ↑05 Ιουν 2020, 00:25πρώτα πέταξες κάποια νούμερα χωρίς πηγή. Μετά έδωσες κάποια πηγή όπου έλειπε το πιο σημαντικό στοιχείο, δηλαδή η μεταβολή του ΑΕΠ της Ελλάδος το πρώτο τρίμηνο. Τώρα με βάζεις με υφάκι να ψάξω στο site της eurostat. και βλέπω οτι η Ελλάδα είναι στο -1.6% και όχι στο -0.9%hellegennes έγραψε: ↑05 Ιουν 2020, 00:16Είναι στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Έλεος. Το πρώτο ποστ. Αυτό το δελτίο εκδόθηκε πριν βγούνε τα ελληνικά στοιχεία, σήμερα. Βέβαια στο site της Eurostat μπορείς να δεις τον πλήρη πίνακα, που περιέχει ήδη και τα ελληνικά στοιχεία (ενημερώνεται καθημερινά).
Αυτό συμβαίνει γιατί αμφισβητείς τα στοιχεία που δίνω, λες και έχω δώσει ποτέ στοιχεία που δεν είναι έγκυρα και από επίσημη πηγή όταν αναφέρομαι σε συγκεκριμένα νούμερα και συγκρίσεις. Δεν χρειαζόταν να ψάξεις τίποτα.
Ο πίνακας που βρήκες δίνει την διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Τα στοιχεία συγκρίνονται πάντα με το προηγούμενο έτος, η σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο εξυπηρετεί άλλες ανάγκες.
Είναι λίγο θράσος να λες «πέταξες κάποια νούμερα χωρίς πηγή» όταν έβαλα τα νούμερα της πηγής μου, που δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη από την Eurostat. Περιμένω να ζητήσεις συγγνώμη.
Υφάκι λές και μιλάει ο πρόεδρος της eurostat. Ποιοι είμαστε εμείς που θα ζητήσουμε και πηγές. λολ
- hellegennes
Η πορεία μιας οικονομίας μετριέται year-on-year. Μεταξύ τριμήνων αντικατοπτρίζονται διαφορές που αφορούν εποχικές παραμέτρους, ανάλογα και με το είδος της οικονομίας. Γι' αυτό και η σύγκριση που κάνει η Eurostat στο δελτίο είναι year-on-year.
Φυσικά και είναι αχρείαστο να ζητήσεις πηγή από μένα. Δεν ανεβάζω ποτέ στοιχεία από μη πρωτογενείς πηγές ή έγκυρες, διασταυρωμένες πηγές (Ναυτεμπορική, BBC).
Φυσικά και είναι αχρείαστο να ζητήσεις πηγή από μένα. Δεν ανεβάζω ποτέ στοιχεία από μη πρωτογενείς πηγές ή έγκυρες, διασταυρωμένες πηγές (Ναυτεμπορική, BBC).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία ,από τις Βαλκανικές που έχουμε στοιχεία, βρίσκονται σε οικονομική ανάπτυξη και μόνο η Ελλάδα της κυβέρνησης απάτης έχουν οδηγήσει την Ελλάδα σε ύφεση.
-
Εντωμεταξύ τέτοια καθίζηση αεπ από το τρίτο στο τέταρτο τριμηνο, μόνο η Ελλάδα του κουλη είχε. Μάλλον από το σοκ της πτώσης του κομμουνισμου θα ήταν. 
Πάλι καλά που ήρθε και ο ιός και έχουν και μια δικαιολογία λέω εγω πλέον.

Πάλι καλά που ήρθε και ο ιός και έχουν και μια δικαιολογία λέω εγω πλέον.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
- hellegennes
Δεν υπάρχει λόγος να παρουσιάσουν σημαντική ύφεση αυτές οι χώρες στο πρώτο τρίμηνο, παρότι φαίνεται ξεκάθαρα ότι βρίσκονταν σε ισχυρή ανάπτυξη που ανακόπηκε απότομα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Η Ελλάδα γιατί έχει λόγους να παρουσιάσει ύφεση;Ούτε βαριά βιομηχανία έχει, ούτε τουρισμό σημαντικό το πρώτο τρίμηνο όπως τα δυτικά κράτη.Αν έπρεπε να συγκριθεί η χώρα μας με μια άλλη είναι η Σερβία.hellegennes έγραψε: ↑05 Ιουν 2020, 05:18Δεν υπάρχει λόγος να παρουσιάσουν σημαντική ύφεση αυτές οι χώρες στο πρώτο τρίμηνο, παρότι φαίνεται ξεκάθαρα ότι βρίσκονταν σε ισχυρή ανάπτυξη που ανακόπηκε απότομα.
- hellegennes
Πρώτα απ' όλα γιατί είναι πολύ μεγαλύτερη οικονομία. Η σχέση της με την Δύση είναι πολύ πιο άμεση. Αντιθέτως, τα Βαλκάνια στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στην Ελλάδα. Αν η Ελλάδα είχε σημαντική ύφεση, θα την ένιωθαν τα γειτονικά κράτη, γιατί η Ελλάδα είναι σημαντικός εμπορικός τους συνεργάτης.
Το ότι δεν έχει τουρισμό η Ελλάδα τον χειμώνα είναι λανθασμένη εντύπωση. Σίγουρα δεν έχει τον υψηλό τουρισμό της θερινής σεζόν, αλλά έχει τουρισμό. Μάλιστα έχει δημοσιευθεί η διαφορά επιβατών. Οι αφίξεις μειώθηκαν 5,6% σε σχέση με το περσινό τρίμηνο ή κατά 108 χιλιάδες. Η μεγάλη διαφορά φυσικά είναι τον Μάρτιο, γιατί η χρονιά ξεκίνησε καλά. Ο αριθμός αφίξεων μειώθηκε κατά 46,8% τον Μάρτιο. Οι δε ταξιδιωτικές εισπράξεις στο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 127 εκατομμύρια ευρώ.
Η δε Σερβία, με την οποία λες να συγκριθούμε, έχει ετησίως λιγότερους τουρίστες από ό,τι έχουμε εμείς μόνο στο πρώτο τρίμηνο.
Γενικά η Ελλάδα είναι πολύ πιο ευάλωτη σε κρίσεις των δυτικών χωρών, γιατί είναι οι κύριοι εμπορικοί μας συνεργάτες.
Οι άλλοι δυο σημαντικοί παράγοντες που διαχωρίζουν την Ελλάδα από τις χώρες που λες, είναι η ναυτιλία, που είναι περίπου το 7% του ΑΕΠ, καθώς και η εστίαση, που στην Ελλάδα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο γιατί είμαστε τέτοιος λαός. Είναι λογικό το κλείσιμο της εστίασης να φρενάρει απότομα την κατανάλωση και κατά συνέπεια το ΑΕΠ, στην Ελλάδα. Το δε πάγωμα της ναυτιλίας εννοείται πως επηρεάζει την οικονομία μας άμεσα.
Το ότι δεν έχει τουρισμό η Ελλάδα τον χειμώνα είναι λανθασμένη εντύπωση. Σίγουρα δεν έχει τον υψηλό τουρισμό της θερινής σεζόν, αλλά έχει τουρισμό. Μάλιστα έχει δημοσιευθεί η διαφορά επιβατών. Οι αφίξεις μειώθηκαν 5,6% σε σχέση με το περσινό τρίμηνο ή κατά 108 χιλιάδες. Η μεγάλη διαφορά φυσικά είναι τον Μάρτιο, γιατί η χρονιά ξεκίνησε καλά. Ο αριθμός αφίξεων μειώθηκε κατά 46,8% τον Μάρτιο. Οι δε ταξιδιωτικές εισπράξεις στο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 127 εκατομμύρια ευρώ.
Η δε Σερβία, με την οποία λες να συγκριθούμε, έχει ετησίως λιγότερους τουρίστες από ό,τι έχουμε εμείς μόνο στο πρώτο τρίμηνο.
Γενικά η Ελλάδα είναι πολύ πιο ευάλωτη σε κρίσεις των δυτικών χωρών, γιατί είναι οι κύριοι εμπορικοί μας συνεργάτες.
Οι άλλοι δυο σημαντικοί παράγοντες που διαχωρίζουν την Ελλάδα από τις χώρες που λες, είναι η ναυτιλία, που είναι περίπου το 7% του ΑΕΠ, καθώς και η εστίαση, που στην Ελλάδα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο γιατί είμαστε τέτοιος λαός. Είναι λογικό το κλείσιμο της εστίασης να φρενάρει απότομα την κατανάλωση και κατά συνέπεια το ΑΕΠ, στην Ελλάδα. Το δε πάγωμα της ναυτιλίας εννοείται πως επηρεάζει την οικονομία μας άμεσα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Τελικά έρχεται ύφεση στις ΗΠΑ;
από Dwarven Blacksmith » 28 Φεβ 2025, 20:27 » σε Οικονομία - 136 Απαντήσεις
- 3875 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
02 Μάιος 2025, 15:43
-
-
-
Νέα δημοσίευση Σε ύφεση μπήκε η οικονομία της Ευρωζώνης.
από Financial man » 06 Νοέμ 2023, 08:55 » σε Οικονομία - 2 Απαντήσεις
- 366 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Financial man
06 Νοέμ 2023, 09:48
-
-
- 155 Απαντήσεις
- 3250 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από SeaHawk
07 Δεκ 2024, 15:01