Eχετε δει μινι μαρκετ που να ειναι φτηνοτερο απο τις μεγαλες αλυσιδες;

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Eχετε δει μινι μαρκετ που να ειναι φτηνοτερο απο τις μεγαλες αλυσιδες;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 17 Δεκ 2018, 22:24

Η συνήθης πρακτική των mini markets είναι να προμηθεύονται προϊόντα από τις αλυσίδες και να τα επαναπωλούν. Στο ερώτημα "και πώς γίνεται να τα πωλούν φθηνότερα;" η απάντηση είναι "αγοράζουν μαζικές προσφορές (3 σε 1) και πωλούν κομμάτια. Έτσι, αν πχ. μία Coca-Cola έχει 60 λεπτά και αγοράζουν 3 κουτιά Coca-cola στην τιμή των δύο (προσφορά), μπορούν να την επαναπροωθήσουν σε τιμή 45 λεπτά τη μία βγάζοντας κέρδος 5 λεπτά ανά τεμάχιο.

Στο ερώτημα αν τα minimarkets είναι φθηνότερα ή ακριβότερα είναι παραπλανητικό. Αν αγοράσεις σε προσφορά, συνήθως οι αλυσίδες συμφέρουν. Αν δεν αγοράσεις προσφορές, τα minimarkets που έχουν stocks από προσφορές των αλυσίδων, συμφέρουν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 17 Δεκ 2018, 22:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 17 Δεκ 2018, 22:25

hellegennes έγραψε:
17 Δεκ 2018, 22:16
[

Σύμφωνα με τα δικά μου μαθηματικά 12.000 κουτάκια για 1 εκατομμύριο άτομα είναι σχεδόν μηδέν και συμφωνούν μαζί μου τα μαθηματικά. Είναι ένα κουτάκι ανά 80 άτομα περίπου.
εγω εχω ενα κουτακι στο ψυγειο για μενα
εχω τεραστιο στοκ φαε την σκονη μου
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 17 Δεκ 2018, 22:26

stavmanr έγραψε:
17 Δεκ 2018, 22:24
Η συνήθης πρακτική των mini market είναι να προμηθεύονται προϊόντα από τις αλυσίδες και να τα επαναπωλούν. Στο ερώτημα "και πώς γίνεται να τα πωλούν φθηνότερα;" η απάντηση είναι "αγοράζουν μαζικές προσφορές (3 σε 1) και πωλούν κομμάτια. Έτσι, αν πχ. μία Coca-Cola έχει 60 λεπτά και αγοράζουν 3 κουτιά Coca-cola στην τιμή των δύο (προσφορά), μπορούν να την επαναπροωθήσουν σε τιμή 45 λεπτά τη μία βγάζοντας κέρδος 5 λεπτά ανά τεμάχιο.
Αυτό μάλιστα, έχει μια λογική. Αρκεί όμως μια τέτοια πρακτική να σταθεί ένα mini market; Αν ναι γιατί δεν μπορεί να το κάνει και η μεγάλη αλυσίδα πιέζοντας τις τιμές ακόμα χαμηλότερα και κλείνοντας τον μικρό;

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 17 Δεκ 2018, 22:29

Πρόσφατα σε πολύ συγγενικό μου πρόσωπο προτάθηκε εργασία σε mini market. Στη συνέντευξη, η δουλειά περιγράφηκε ως "θα παίρνεις το βανάκι και θα γυρίζεις τις αλυσίδες, ψωνίζοντας τις απαραίτητες προμήθειες για τα ράφια μας. Στη συνέχεια (μπλα μπλα)..."
Μιλάμε για τρεις μέρες πριν... :lol:

Το ερώτημα "γιατί δεν έχει η αλυσίδα μόνιμα προσφορές;" νομίζω ότι απαντιέται από μόνη της: δεν μπορείς να λειτουργήσεις με μόνιμες εκπτώσεις, όταν μάλιστα οι εκπτώσεις παρέχονται κυρίως για διαφημιστικούς λόγους.
Μπορούμε να το φανταστούμε ως εξής: ένας λαστιχάς προσφέρει κάθε Κυριακή 10 λάστιχα δωρεάν για να τραβήξει κόσμο στο μαγαζί του. Ένας άλλος λαστιχάς, από άλλη γειτονιά ή πόλη στήνεται κάθε Κυριακή στην ουρά και προμηθεύεται δωρεάν λάστιχα τα οποία πουλά σε χαμηλή τιμή. :lol:

Επιπλέον, η δουλειά της αλυσίδας γίνεται: τα προϊόντα πωλούνται, ο κόσμος έτρεξε για να προλάβει, δημιουργήθηκε ντόρος. Όλα καλά. :g030:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 17 Δεκ 2018, 22:39, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 17 Δεκ 2018, 22:31

hellegennes έγραψε:
17 Δεκ 2018, 22:06
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
17 Δεκ 2018, 21:56
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
17 Δεκ 2018, 21:32

Γιαννοπουλε, αν η aple εχει ενα λαπτοπ σε καθε istore σ'ολον τον κοσμο, εχει μεγαλο στοκ ή μικρο?
Μικρο και μεγαλο σε σχεση με τι
Πρεπει αν υπαρχει μεσο συγκρισης
Αν αυτος που πουλαει λαπτοπ στην γειτονια χαρακτηρισει το στοκ της apple μικρο επειδη πουλαει ενα λαπτοπ ανα καταστημα ε τοτε ο τυπος ειναι απλα για τα σιδερα
Ιδρυματικος
Το στοκ ενός καταστήματος, καλή μου χορεύτρια, μετριέται με βάση το μέγεθος της πελατείας του. Αν θα κάνεις σύγκριση όλης της αλυσίδας με ένα κατάστημα, θα πρέπει να διαιρέσεις με το μέγεθος της πελατείας όλης της αλυσίδας. Αυτά είναι μαθηματικά τρίτης δημοτικού.
Πράγματι δημοτικού. Όταν και εάν ασχοληθείς επαγγελματικά με τη λιανική θα μετράς το στοκ σε ημέρες ή σε ντισπλέι
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 17 Δεκ 2018, 22:33

μίστερ μαξ έγραψε:
17 Δεκ 2018, 22:23
gassim έγραψε:
17 Δεκ 2018, 22:15
μίστερ μαξ έγραψε:
17 Δεκ 2018, 21:39
Τα μεγαλα καταστήματα εχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα και σιγα σιγα θα κατασπαράξουν τα μικρά. Ωστόσο αυτό ειναι ασχημα νεα για τους εργαζόμενους καθώς απο 100 μέτριες θεσεις εργασίας σε 30 μαγαζιά, θα υπάρχουν 50 κακες θεσεις εργασίας σε 3 μαγαζιά. Τα τραστ που θα δημιουργηθουν αργοτερα θα αυξήσουν τις τιμες.
Ναι επειδή πέρσι εμφανίστηκαν τα σουπερ μαρκετς.
Αυτά τα έλεγαν οι γονείς μας το 1980.
Τα μεγάλα σουπερμαρκετ; Οι αλυσίδες; ποτε εμφανίστηκαν; Και οι μικροί τα βγάζουν πέρα με τον ανταγωνισμο κανοντας λαθροχειρίες, πχ κλέβουν στον ΦΠΑ, πουλάνε ληγμένα γάλατα κτλ. Μέχρι πότε θα αντέξουν;
Ο πρώτος Σκλαβενίτης σούπερ μάρκετ άνοιξε το 69 και ο πρώτος Βερόπουλος το 73.
Το οτι κλείσανε τα περισσότερα μπακάλικα είναι αλήθεια αλλά μην το παρουσιάζεις σαν να είναι κάτι που γίνεται τώρα. Έγινε πριν απο δεκαετίες. Όσοι μικροί υπάρχουν τώρα είναι νέα γενιά καταστηματαρχών που εκμεταλλεύονται κάποια συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των αλυσίδων και επιβιώνουν.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 17 Δεκ 2018, 22:33

gassim έγραψε:
μίστερ μαξ έγραψε:
Τα μεγαλα καταστήματα εχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα και σιγα σιγα θα κατασπαράξουν τα μικρά. Ωστόσο αυτό ειναι ασχημα νεα για τους εργαζόμενους καθώς απο 100 μέτριες θεσεις εργασίας σε 30 μαγαζιά, θα υπάρχουν 50 κακες θεσεις εργασίας σε 3 μαγαζιά. Τα τραστ που θα δημιουργηθουν αργοτερα θα αυξήσουν τις τιμες.
Και είχαν δίκιο. Οι τιμές πολλών πραγμάτων ήταν εξαιρετικά φουσκωμένες. Θυμάμαι που αγόραζα το Dixan και το Skip από γνωστή αλυσίδα κάτι 14άρια ευρώ και εγώ τώρα τα πουλάω 7-8 ευρώ. Επίσης οι μισθοί σε ΣΜ είναι εξευτελιστικοί και ο αριθμός των υπαλλήλων τους είναι πολύ μικρότερος για το μέγεθος της πελατείας τους.

Επίσης συνεισφέρουν ελάχιστους ως καθόλου φόρους. Οι τρεις μεγάλες αλυσίδες έχουν τζίρο περί τα 5 δισεκατομμύρια και πληρώνουν φόρους περί τα 60 εκατομμύρια. Δηλαδή παράγουν το 2,8% του ΑΕΠ και πληρώνουν το 0,3% των άμεσων φόρων (ή το 0,13% των συνολικών φόρων).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 17 Δεκ 2018, 22:35

Ο Γιαννόπουλος δεν παίζει τίμια. Για παράδειγμα, στην Πάτρα υπάρχει κάβα με τιμές μικρότερες τιμές από τα σούπερ μάρκετ, για διάφορες επώνυμες μάρκες. Το θέμα όμως είναι ότι είναι αδύνατο να δώσω πηγή, διότι η κάβα δεν έχει ηλεκτρονική σελίδα με τιμές ή φυλλάδια. Και είναι κάπως μαλακία να πάω να βγάζω τα ράφια φωτογραφία, για να το αποδείξω σε κάποιον ανώνυμο...

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 17 Δεκ 2018, 22:36

hellegennes έγραψε:
17 Δεκ 2018, 22:33
Επίσης συνεισφέρουν ελάχιστους ως καθόλου φόρους. Οι τρεις μεγάλες αλυσίδες έχουν τζίρο περί τα 5 δισεκατομμύρια και πληρώνουν φόρους περί τα 60 εκατομμύρια. Δηλαδή παράγουν το 2,8% του ΑΕΠ και πληρώνουν το 0,3% των άμεσων φόρων (ή το 0,13% των συνολικών φόρων).
Πως γίνεται αυτό;

Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 17 Δεκ 2018, 22:36

ST48410 έγραψε:
17 Δεκ 2018, 22:26
stavmanr έγραψε:
Η συνήθης πρακτική των mini market είναι να προμηθεύονται προϊόντα από τις αλυσίδες και να τα επαναπωλούν. Στο ερώτημα "και πώς γίνεται να τα πωλούν φθηνότερα;" η απάντηση είναι "αγοράζουν μαζικές προσφορές (3 σε 1) και πωλούν κομμάτια. Έτσι, αν πχ. μία Coca-Cola έχει 60 λεπτά και αγοράζουν 3 κουτιά Coca-cola στην τιμή των δύο (προσφορά), μπορούν να την επαναπροωθήσουν σε τιμή 45 λεπτά τη μία βγάζοντας κέρδος 5 λεπτά ανά τεμάχιο.
Αυτό μάλιστα, έχει μια λογική. Αρκεί όμως μια τέτοια πρακτική να σταθεί ένα mini market; Αν ναι γιατί δεν μπορεί να το κάνει και η μεγάλη αλυσίδα πιέζοντας τις τιμές ακόμα χαμηλότερα και κλείνοντας τον μικρό;
υποθέτω οτι οι αλυσίδες θεωρούν ανταγωνιστές τις άλλες αλυσίδες και όχι τα μίνι μάρκετς. Δεν θα ασχοληθούν καν.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 17 Δεκ 2018, 22:39

gassim έγραψε:
17 Δεκ 2018, 22:36
υποθέτω οτι οι αλυσίδες θεωρούν ανταγωνιστές τις άλλες αλυσίδες και όχι τα μίνι μάρκετς. Δεν θα ασχοληθούν καν.
Και αυτό λογικό. Ωστόσο αν γενικώς τα mini markets και όχι κατ' εξαίρεση είχαν καλύτερες τιμές τότε αρκετοί θα στρέφονταν εκεί. Δεν ξέρω mini markets στην γειτονιά μου που θα μπορούσα αν αγοράσω τα ίδια προϊόντα συνολικά φθηνότερα.

Athos
Phorum.gr user: Athos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athos » 17 Δεκ 2018, 22:39

μου έχει τύχει κι εμένα να δώ να αγοράζουν κάποιοι προσφορές σε ποσότητες (προφανώς επαγγελματίες).
Η απορία μου είναι, αφού οι συγκεκριμένοι "πελάτες" δεν ανταποκρίνονται στο σκοπό για τον οποίο οι αλυσίδες κάνουν τις προσφορές (δόλωμα για την αγορά και άλλων προϊόντων) γιατί οι αλυσίδες δεν τους το κόβουν, βάζοντας ας πούμε περιορισμό στις προσφορές 1-2 συσκευασίες ή περιορίζοντας τις προσφορές μόνο στη λιανική (όχι στα τιμολόγια)
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 17 Δεκ 2018, 22:41

gassim έγραψε:
17 Δεκ 2018, 22:36
ST48410 έγραψε:
stavmanr έγραψε:
Το mini market, όχι μόνο δεν είναι ανταγωνιστής της αλυσίδας, αλλά είναι και πελάτης της. :smt047

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 17 Δεκ 2018, 22:42

ST48410 έγραψε:
stavmanr έγραψε:
Δεν λειτουργούμε έτσι. Καμμία σχέση. Αν το κάνει κάποιος είναι εξαίρεση. Υπάρχουν οι άμεσοι προμηθευτές, που είναι συνήθως μεγάλες εταιρείες (π.χ. Chipita, Tasty, Creta farms, Υφαντής, Νίκας, κτλ), οι κάβες χοντρικής για ποτά/αναψυκτικά/νερά, οι αποθήκες χοντρικής και τα Cash and Carry, που είναι σαν ΣΜ χοντρικής.

Όταν π.χ. εγώ πουλάω το Babylino 10 ευρώ (πάντα), που τα ΣΜ το πουλάνε από 12 ως 16 ευρώ, το έχω αγοράσει 8 και κάτι. Αυτό σου δίνει και μια ιδέα για το περιθώριο κέρδους που έχει η μεγάλη αλυσίδα, που προφανώς το αγοράζει και φθηνότερα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 17 Δεκ 2018, 22:42

hellegennes έγραψε:
17 Δεκ 2018, 22:33
gassim έγραψε:
μίστερ μαξ έγραψε:
Και είχαν δίκιο. Οι τιμές πολλών πραγμάτων ήταν εξαιρετικά φουσκωμένες. Θυμάμαι που αγόραζα το Dixan και το Skip από γνωστή αλυσίδα κάτι 14άρια ευρώ και εγώ τώρα τα πουλάω 7-8 ευρώ. Επίσης οι μισθοί σε ΣΜ είναι εξευτελιστικοί και ο αριθμός των υπαλλήλων τους είναι πολύ μικρότερος για το μέγεθος της πελατείας τους.

Αν είχαν δίκιο δεν θα είχες μαγαζί τώρα. Ο μίστερ μαξ λέει οτι τα σούπερ μάρκετς θα κλείσουν όλους τους μικρούς και απλά του υπενθύμισα οτι σούπερ μαρκετς υπάρχουν 40 χρόνια και ότι ήταν να κλείσει έκλεισε.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών