Γερό χτύπημα Δασκαλάκη στις οικονομικές θεωρίες, που κάνουν τον κόσμο να υποφέρει.
Re: Γερό χτύπημα Δασκαλάκη στις οικονομικές θεωρίες, που κάνουν τον κόσμο να υποφέρει.
Κανείς στην ερώτηση μου; Μάλιστα....
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
-
- Μέλη που αποχώρησαν
Re: Γερό χτύπημα Δασκαλάκη στις οικονομικές θεωρίες, που κάνουν τον κόσμο να υποφέρει.
Γμτ μου, ελληνικά γράφω. Χρεοκοπήσαμε αρκετές φορές με δικό μας νόμισμα αλλά ΣΕ ΧΡΕΟΣ ΣΕ ΞΕΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ.Για παράδειγμα, ο Τρικούπης δανείστηκε 600 χιλιάδες γαλλικά φράγκα και πάπαλα. https://www.news247.gr/mixani-tou-xrono ... 28356.htmlST48410 έγραψε: ↑19 Μαρ 2019, 00:31Είναι σαν να μου λες ότι χώρες που έχουν δικό τους νόμισμα δεν χρεοκοπούν ποτέ. Ευημερούν όλες οι χώρες με δικό τους νόμισμα;
Και άντε να δεχθούμε ότι εμείς είχαμε βαλτούς, χαζούς, υποκινούμενους πολιτικούς ή ότι άλλο θέλεις και μας έβαλαν στο Ευρώ. Οι άλλες πιο προηγμένες χώρες γιατί το έκαναν; Κάποιο όφελος υπολόγιζαν. Δεν νομίζεις;
Δεν ευημερούν όλες οι χώρες που έχουν δικό τους νόμισμα.
Γιατί το έκαναν οι άλλες χώρες είναι άλλο θέμα. Γιατί δεν το έκανε η Δναία και η Σουηδία; Η Ουγγαρία και η Πολωνία;
Γιατί το έκανε η Γαλλία και η Ιταλία;
Επίσης, οι Έλληνες πολιτικοί ήξεραν ότι το ευρώ ευνοεί τις χώρες του βορρά.
Αν το πράγμα είναι τόσο απλό θα αρκούσε να μην δανείζεσαι σε ξένο νόμισμα και δεν θα χρεοκοπούσες ποτέ. Γιατί λοιπόν δανειζόμασταν σε ξένο νόμισμα; Πιστεύεις ότι αρκούσε να μην είσαι στο Ευρώ για να αποφύγεις τέτοιου είδους δανεισμό;
δεν λέω να τα παρατήσουμε, λέω όμως να μην αυτομαστιγώμαστε γιατί δεν κάναμε εκείνα που και να είχαμε κάνει, πάλι εδώ θα ήμασταν. Νομίζω έχουν συμβεί δύο πράγματα ταυτόχρονα αλλά άσχετα μεταξύ τους, εμείς δεν ήμασταν τέλειοι, πολύ μακρυά δηλαδή, και οι Γερμανοί μας πετάξανε στην φωτιά για να ζεσταθούν λίγο ακόμα.
Δεν έχουμε καμία ελπίδα επιβίωσης στο μέλλον ως μέρος του άρματος της Γερμανίας, είναι άρμα ανταγωνιστικό της Κίνας, παράγει και καλά. Πρέπει να δώσουμε σημασία στις υπηρεσίες μας νομίζω, αλλά μέχρι τότε θα είναι γερμανικές όλες.

-
- Μέλη που αποχώρησαν
Το γιατί δανειζόμασταν σε ξένα νομίσματα και χρεοκοπούσαμε, θέλει πολύ ψάξιμο. Ο Τρικούπης το πήρε με απεχθείς όρους και έκανε δημόσια έργα.
Με το που μπήκαμε στο ευρώ ΌΛΟ το χρέος μας μετατράπηκε σε ξένο νόμισμα που δεν το ελέγχουμε και δεν το τυπώνουμε. Ουσιαστικά χρεοκοπήσαμε το 2001 που μπήκαμε λογιστικά και το 2002 όταν αλλάξαμε το νόμισμα.
Είναι άτοπο ότι χρεοκοπήσαμε από τα επιδόματα, τα εφ' άπαξ των ΔΕΚΟτζήδων, την φοροδιαφυγή, την διαφθορά και όλα τα κακά της φυλής μας. Επαναλαμμβάνω ότι στο άρθρο εξέτασαν τις χρεοκοπίες που έγιναν παγκοσμίως και όλες έγιναν από χρέος σε ξένα νομίσματα.
-
- Μέλη που αποχώρησαν
Εγώ θα έλεγα ότι σε μία οικονομία σημείο ισορροπιας πρέπει να είναι το ισοσκελισμένο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών.
Να προσθέσω και το ΑΕΠ που θα πρέπει να είναι ισορροπημένο μεταξύ των δημοσίων δαπανών, του εμπορικού ισοζυγίου, της κατανάλωσης και των επενδύσεων.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος brb και tyt την 19 Μαρ 2019, 00:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
brb και tyt έγραψε: ↑19 Μαρ 2019, 00:55Εγώ θα έλεγα ότι σε μία οικονομία σημείο ισορροπιας πρέπει να είναι το ισοσκελισμένο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών.

- Awesomatic
- Phorum.gr user: Awesomatic
Πολύ χονδρικά είναι το σημείο που όλοι οι παίκτες του παιχνιδιού της αγοράς έχουν κατασταλάξει σε μια στρατηγική γνωρίζοντας τις στρατηγικές των άλλων παικτών και δεν έχουν κάτι να κερδίσουν αλλάζοντας την στρατηγική τους.
(Φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι στον κατά τη θεωρία παιγνίων ορισμό)
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
ασχετο λίγο, αυτό το ντοκιμαντέρ έχει πλάκα, δίνει προοπτική στην οικονομία. Είναι η επιστήμη που μαθαίνουμε στο πανεπιστήμιο, είναι η αγορές με τους κοινωνικούς συσχετισμούς στον αιώνα του εαυτού, είναι ο πολιτικός σχεδιασμός ενός ανερχόμενου κράτους;. Κοροιδευουμε τους Κινέζους που έχουν φτιάξει πόλεις φαντάσματα. Φούσκα λένε μερικοί, χειραγώγηση της οικονομίας λένε άλλοι.
Εκείνοι περιμένουν την επόμενη 15ετία να γίνει ό,τι έγινε σε εμάς το 60, θέλουν να στεγάσουν σε πόλεις πάνω απο 600 εκατομμύρια ανθρώπους. Εμείς είχαμε τον Καραμανλή και το λύσαμε ευρωπαϊκά και ωραία, και ζούμε στην λύση σήμερα. Εγώ νομίζω ότι καλά κάνουν οι Κινέζοι
Εκείνοι περιμένουν την επόμενη 15ετία να γίνει ό,τι έγινε σε εμάς το 60, θέλουν να στεγάσουν σε πόλεις πάνω απο 600 εκατομμύρια ανθρώπους. Εμείς είχαμε τον Καραμανλή και το λύσαμε ευρωπαϊκά και ωραία, και ζούμε στην λύση σήμερα. Εγώ νομίζω ότι καλά κάνουν οι Κινέζοι

-
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
brb και tyt έγραψε: ↑19 Μαρ 2019, 00:53
Με το που μπήκαμε στο ευρώ ΌΛΟ το χρέος μας μετατράπηκε σε ξένο νόμισμα που δεν το ελέγχουμε και δεν το τυπώνουμε. Ουσιαστικά χρεοκοπήσαμε το 2001 που μπήκαμε λογιστικά και το 2002 όταν αλλάξαμε το νόμισμα.

«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
-
- Μέλη που αποχώρησαν
Θέλει πιο πολύ ψάξιμο γιατί και πριν την κρίση τα πράγματα ήταν τραγικά στην οικονομία. Ο κυριότερος δείκτης για μία οικονομία είναι το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Δείχνει πόσο ανταγωνιστική είναι, πόσο παράγει κλπ.Spiros252 έγραψε: ↑19 Μαρ 2019, 02:23brb και tyt έγραψε: ↑19 Μαρ 2019, 00:53
Με το που μπήκαμε στο ευρώ ΌΛΟ το χρέος μας μετατράπηκε σε ξένο νόμισμα που δεν το ελέγχουμε και δεν το τυπώνουμε. Ουσιαστικά χρεοκοπήσαμε το 2001 που μπήκαμε λογιστικά και το 2002 όταν αλλάξαμε το νόμισμα.Όντως από εκείνη τη στιγμή ήμασταν τελειωμένοι. Ωστόσο το γράφημα στο βίντεο λέει ότι χάθηκε η ισορροπία με την κρίση.
Δες αν θέλεις πού πήγε με την είσοδο μας στην ευρωζώνη.
Η αύξηση του ΑΕΠ γινόταν με την κατανάλωση με δανεικά χρήματα. Η κατανάλωση έφτασε και στο 65% του ΑΕΠ. Αδιανόητο.
- hellegennes
Αυτό το ποστ είναι μνημείο μαλάκυνσης. Δεν είναι η επιστήμη που φέρνει την πρόοδο, είναι οι τραπεζίτες.talaipwros έγραψε: ↑18 Μαρ 2019, 22:24χρεωκοπησε επειδη τα εξοδα ηταν παραπανω απο τα εσοδα
οι τραπεζες παιζουν το ρολο να βοηθουν να μην ειναι η χωρα σε φαση γεωργικης επαναστασης / ανταλλακτικης οικονομιας και να εχεις ρευμα και τρεχουμενο νερο στο σπιτι
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 206 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
29 Νοέμ 2024, 21:11
-