Γινε Αγροτης
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Re: Γινε Αγροτης
Παρεμπιπτόντως τοιμαστειτε να βαλτε το χέρι πχιο βαθιά τον φετινό χειμώνα.
Σιτηρά, φρούτα, σαλατικα όπως κρεμμύδια έχουν πάθει ζημιές λόγο καιρού.
Αντε να σταματήσει αυτή η αηδία από βδομάδα....μας έχει σπάσει τα ουμπαλα.
Σιτηρά, φρούτα, σαλατικα όπως κρεμμύδια έχουν πάθει ζημιές λόγο καιρού.
Αντε να σταματήσει αυτή η αηδία από βδομάδα....μας έχει σπάσει τα ουμπαλα.
ρωτα για περισσότερα τον Lugozzi αλλά αν διάβασα καλά τις προάλλες τέλος αυτά
https://www.ethnos.gr/greece/article/25 ... oleodomion
και δεν μιλάμε για τα 4στρ που έγιναν 10 αλλά για συνολικό μπαν (δεν ξέρω για πόσο θα κρατήσει)
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
κάνε το.
έχουν ειδικό καθεστώς τα αμπέλια με περιορισμούς στις νέες καλλιέργειες
επίσης αν τελικά το αγοράσεις φύτεψε και μερικές τριανταφυλλιές, είναι ευπαθείς σε ασθένειες που χτυπούν τα αμπέλια και μπορείς να τις χρησιμοποιείς σαν "ανεμοδείκτη"
όπως σου είπε και ό άλλος μίλα με κανέναν γεωπόνο, κατα προτίμηση με κάποιον που εργάζεται στα οινοποιεία της περιοχής. iirc έχει αρκετά εκεί
1,8 στρέμματα .. μικρό για εκμετάλλευση αλλά ιδανικό για πειραματισμούςfoscilis έγραψε: ↑13 Ιουν 2023, 16:32
Απλώς αναρωτιέμαι πόσο αξίζει οικονομικά να το κάνω, προφανώς 1.8 στρέμματα είναι πολύ λίγα για να πουλάς χονδρική, αλλά αναρωτιέμαι αν μπορεί να στηρίξει καμια φάση microvineyard όπως λέμε microbrewery, δεν ξέρω, ρωτάω. Για να κρίνω και τι λεφτά είναι λογικό να μου ζητήσει, κανονικά 1.8 στρ χωρίς προοπτική να μπουν στο σχέδιο πριν το '35-'40 δεν αξίζουν και πολύ ως έκταση.
εξαρτάται την ποικιλία κατά πρώτο λόγο - επιτραπέζιες / οινοπαραγωγής
αν δεν έχεις εξοπλισμό (άλλη επένδυση αυτή) το πιθανότερο σε πρώτη φάση να τα πηγαίνεις σε καμια ένωση ή καποιο οινοποιείο της περιοχής, μην περιμένεις πολλά από αυτό παντως.
και ξανά
Από την στιγμή που είπες είναι δίπλα /κοντά στο σπίτι και δεν σου ζητήσει πολλά, κάνε το
Δεν ξερω.ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: ↑13 Ιουν 2023, 18:21foscilis έγραψε: ↑13 Ιουν 2023, 16:32Δε νομίζω ότι μπορεί να χτιστεί για τα επόμενα 10-15 χρόνια, είναι πάρα πολύ μικρό. Και δε γουστάρω και να χτιστεί γιατί είναι έξω από το πατρικό μου. ΑΝ είναι κάποια στιγμή να χτιστεί, προτιμώ να τα κονομήσω εγώ βέβαια.
Αλλά βασικά είναι μια χαρά αμπέλι, αυτός το προσέχει έχοντας επίσης κανονική δουλειά. Δε θέλουν κάτι τρελό τα αμπέλια, τουλάχιστον όχι εδώ και όχι τα συγκεκριμένα που δεν παθαίνουν τίποτα. Μια φορά το χρόνο κλάδεμα, μια φορά το χρόνο όργωμα, 1-2 φορές το χρόνο κανα χαλκό και φυσικά τρύγο. Δεν είναι ούτε κατά διάνοια το ίδιο απαιτητικά με τα λαχανικά π.χ.
Απλώς αναρωτιέμαι πόσο αξίζει οικονομικά να το κάνω, προφανώς 1.8 στρέμματα είναι πολύ λίγα για να πουλάς χονδρική, αλλά αναρωτιέμαι αν μπορεί να στηρίξει καμια φάση microvineyard όπως λέμε microbrewery, δεν ξέρω, ρωτάω. Για να κρίνω και τι λεφτά είναι λογικό να μου ζητήσει, κανονικά 1.8 στρ χωρίς προοπτική να μπουν στο σχέδιο πριν το '35-'40 δεν αξίζουν και πολύ ως έκταση.
.
Νομίζω η Αντικειμενική ακόμα και στο εκτος σχεδίου θα είναι μεγάλη.....ισως και 50.000 το στρέμμα.....
Το πατρικό σου τι αντικειμενική έχει ;;;
.
Αλλα ξερω το δικο μου που ειναι το αμεσως πιο διπλα, 4.3 στρεμματα 60κατι χιλιαδες αντικειμενικη.
Ναι γενικα ψηνομαι εχει και οινοποιειο στα 100 μετρα μια πρωην μου αυτη εκει που της ειπα εισαι πουτανα.Orion22 έγραψε: ↑13 Ιουν 2023, 20:131,8 στρέμματα .. μικρό για εκμετάλλευση αλλά ιδανικό για πειραματισμούςfoscilis έγραψε: ↑13 Ιουν 2023, 16:32
αν δεν έχεις εξοπλισμό (άλλη επένδυση αυτή) το πιθανότερο σε πρώτη φάση να τα πηγαίνεις σε καμια ένωση ή καποιο οινοποιείο της περιοχής, μην περιμένεις πολλά από αυτό παντως.
και ξανά
Από την στιγμή που είπες είναι δίπλα /κοντά στο σπίτι και δεν σου ζητήσει πολλά, κάνε το
Τωρα αμα μου πει τιποτα 60.000 και πανω ε οχι καλυτερα να τη δω τελειως αλλιώς.
foscilis έγραψε: ↑13 Ιουν 2023, 21:34Ναι γενικα ψηνομαι εχει και οινοποιειο στα 100 μετρα μια πρωην μου αυτη εκει που της ειπα εισαι πουτανα.Orion22 έγραψε: ↑13 Ιουν 2023, 20:131,8 στρέμματα .. μικρό για εκμετάλλευση αλλά ιδανικό για πειραματισμούςfoscilis έγραψε: ↑13 Ιουν 2023, 16:32
και ξανά
Τωρα αμα μου πει τιποτα 60.000 και πανω ε οχι καλυτερα να τη δω τελειως αλλιώς.
.
Θάδινες 50.000 για 2 στρέμματα χωρίς οίκημα ;;; .

Φαντάσου τα ενοίκια χωραφιών για αμπέλια παίζουν στα 200 € το στρέμμα το ΧΡΟΝΟ.....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
- Allah
- Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
- Επικοινωνία:
Ανατολική Αττική, μια χαρά για τέτοιες δουλειές.
Καλό μέγεθος για αρχή, δεν θα γίνεις Τσάνταλης, αλλά τέλειο για εκμάθηση και καυλάντισμα. Φρόντισε να ξέρεις εκ των προτέρων από πού θα εξασφαλίσεις την παροχή νερού, και υπολογισε για πρώτο σημαντικό έξοδο την ανέγερση περίφραξης η την γενική επισκευή υπάρχουσας (ειδικά αν στην περιοχή υπάρχουν κτηνοτρόφοι με κατσίκια). Και αν ο γεωπόνος σου πει ότι τα κλήματα ανασταίνονται, ξεκίνα τα παζάρια.
Σε κάθε περίπτωση, μην δώσεις 50 χιλιάρικα, είναι υπερβολικά μεγάλη τιμή. Αν είναι εκτός σχεδίου, μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, η αξία αγοράς του είναι πολύ πιο κάτω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Allah την 13 Ιουν 2023, 22:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
τι 60χιλ λολ στην τοσκάνη το πουλάει;foscilis έγραψε: ↑13 Ιουν 2023, 21:34Τωρα αμα μου πει τιποτα 60.000 και πανω ε οχι καλυτερα να τη δω τελειως αλλιώς.SpoilerShowΝαι γενικα ψηνομαι εχει και οινοποιειο στα 100 μετρα μια πρωην μου αυτη εκει που της ειπα εισαι πουτανα.Orion22 έγραψε: ↑13 Ιουν 2023, 20:131,8 στρέμματα .. μικρό για εκμετάλλευση αλλά ιδανικό για πειραματισμούςfoscilis έγραψε: ↑13 Ιουν 2023, 16:32
και ξανά

- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Καλά να μασάτε μέχρι τον Οκτώβριο του 26 και θα χει φάει περί τα 240 Μπαν.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Allah έγραψε: ↑13 Ιουν 2023, 21:58Ανατολική Αττική, μια χαρά για τέτοιες δουλειές.
Καλό μέγεθος για αρχή, δεν θα γίνεις Τσάνταλης, αλλά τέλειο για εκμάθηση και καυλάντισμα. Φρόντισε να ξέρεις εκ των προτέρων από πού θα εξασφαλίσεις την παροχή νερού, και υπολογισε για πρώτο σημαντικό έξοδο την ανέγερση περίφραξης η την γενική επισκευή υπάρχουσας (ειδικά αν στην περιοχή υπάρχουν κτηνοτρόφοι με κατσίκια). Και αν ο γεωπόνος σου πει ότι τα κλήματα ανασταίνονται, ξεκίνα τα παζάρια.
Σε κάθε περίπτωση, μην δώσεις 50 χιλιάρικα, είναι υπερβολικά μεγάλη τιμή. Αν είναι εκτός σχεδίου, μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, η αξία αγοράς του είναι πολύ πιο κάτω.
.
Αν ισχύει αυτό που έβαλε ο Ωρίωνας πρίν για τα εκτός σχεδίου η αξία γίνετε μηδενική.....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
30χ το στρέμμα μου είπε ο μεσίτης για κάποια στρέμματα που έχω σε λοφο με τρομερή θέα , κοντά στη θάλασσα με χτισμένες βιλαρες των 350χ πλαι μου.Orion22 έγραψε: ↑13 Ιουν 2023, 22:00τι 60χιλ λολ στην τοσκάνη το πουλάει;foscilis έγραψε: ↑13 Ιουν 2023, 21:34Τωρα αμα μου πει τιποτα 60.000 και πανω ε οχι καλυτερα να τη δω τελειως αλλιώς.SpoilerShowΝαι γενικα ψηνομαι εχει και οινοποιειο στα 100 μετρα μια πρωην μου αυτη εκει που της ειπα εισαι πουτανα.Orion22 έγραψε: ↑13 Ιουν 2023, 20:13
1,8 στρέμματα .. μικρό για εκμετάλλευση αλλά ιδανικό για πειραματισμούς
και ξανά
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
- kongrosian
εκτός σχεδίου, θες από 4 στρέμματα και πάνω για να χτίσεις.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑13 Ιουν 2023, 22:1130χ το στρέμμα μου είπε ο μεσίτης για κάποια στρέμματα που έχω σε λοφο με τρομερή θέα , κοντά στη θάλασσα με χτισμένες βιλαρες των 350χ πλαι μου.
προφανώς το σπρώχνει για οικόπεδο και λογικά μιλάς για έκταση πάνω από 10στρΤζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑13 Ιουν 2023, 22:1130χ το στρέμμα μου είπε ο μεσίτης για κάποια στρέμματα που έχω σε λοφο με τρομερή θέα , κοντά στη θάλασσα με χτισμένες βιλαρες των 350χ πλαι μου.

πολύ παλιά αυτόkongrosian έγραψε: ↑13 Ιουν 2023, 22:21εκτός σχεδίου, θες από 4 στρέμματα και πάνω για να χτίσεις.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑13 Ιουν 2023, 22:1130χ το στρέμμα μου είπε ο μεσίτης για κάποια στρέμματα που έχω σε λοφο με τρομερή θέα , κοντά στη θάλασσα με χτισμένες βιλαρες των 350χ πλαι μου.
τα είχε πάει στα 6 η βασούλα η παπαντρέου iirc και πιο μετά πήγε στα 10
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Orion22 την 13 Ιουν 2023, 22:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Μπακάλης, μπογιατζής, αγρότης, φαρμακοτρίφτης κλπ
από AlienWay » 25 Απρ 2025, 13:34 » σε Phorum.com.gr - Διαδικτυακή κοινότητα - 46 Απαντήσεις
- 1204 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Aitwlos
26 Απρ 2025, 20:03
-
-
-
Νέα δημοσίευση Γίνε τραβεστί, και το κράτος θα σου επιδοτεί το μισθό
από southern » 21 Ιαν 2025, 09:29 » σε Κοινωνικά θέματα - 21 Απαντήσεις
- 595 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Lord Brum