Ποιο είναι το "θέμα" μας; Ότι κλείνουν τα υποκαταστήματα των τραπεζών και δεν βρίσκουν οι ομοεθνείς σου να ληστέψουν; Ας πεθάνουν από την πείνα. Αλβανοί είναι. Θα πάρουμε άλλους...
Τράπεζα Πειραιώς [εργασιακά]
Re: Τράπεζα Πειραιώς [εργασιακά]
Εάν εργάζονταν σε μικρή επιχείρηση, δεν θα είχαν την επιλογή να πάνε σε μικρή επιχείρηση της επαρχίας.Fluffy έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 19:43Και είναι καλύτερο για μια οικογένεια;Juno έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 19:12Πώς δεν γίνεται, story of my life!Naranjita έγραψε: ↑15 Δεκ 2019, 14:43
μια οικογενεια δεν μπορει να ζει χωρια. να ειναι ο πατερας στον αρχαγγελο ροδου και η μανα στην θεσσαλονικη με τα παιδιά. ή το ανάποδο.
ουτε μπορει μια οικογενεια να συντηρει δυο σπιτια, δεκκο, νοικια, δανεια καθως και εξοδα πλοιων για να βλεπει ο ενας γονιος τα παιδια του μια με δυο φορες τον μηνα.
Βλέπαμε τον μπαμπά ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα!
Ρε πεδιά, μη καταπιέζετε συνέχεια τις ανάγκες σας. Δηλαδή εντάξει θα μπορούσε να πει κάποιος πως ζεις με 400-600 ευρώ το μήνα και να πει κάποιος μια χαρά ζεις και να έχει ζήσει για ένα διάστημα της ζωής του με λιγότερα. Αντί δηλαδή να πηγαίνουμε μπροστά να κοιτάμε τα χάλια και να λέμε πάλι καλά;
Και δε μπορώ να καταλάβω γιατί ο μασπολης προπαγανδίζει την μειωση των απαιτήσεων των εργαζομένων και τον κοινωνικό αυτοματισμό.
Και επιπλέον μπορούσαν να επιλέξουν την κουρτίνα 1 (να μετακινηθούν στην νέα επιχείρηση που αγόρασε το τμήμα τους) ή την κουρτίνα 2 (να πάρουν 60.000 και στο καλό).
Αυτοί όμως είπαν, όχι, με προσλάβατε και τώρα θα με ανέφερε μέχρι να βγω στην σύνταξη.
Το ακούω συνέχεια και μάλιστα από άτομα που ζουν πολυτελώς σε σχέση με τις αποδοχές από την εργασία τους. Ή από ανθρώπους σε θέσεις διοίκησης. Υπάρχουν και χειρότερα λένε. Σκέψου το ένα, σκέψου το άλλο. Μόνο που το πρώτο πρόβλημα είναι οι απατεώνες αυτοί. Δεν μ' αρέσει.
Εύχομαι από καρδιάς ό,τι καλύτερο. Στεναχωριέμαι και μόνο που ακούω ότι κάποιος ζορίζεται επαγγελματικά. Την εποχή που έγραψα ότι μου είπε ο γνωστός για εθελούσια τα ποσά ήταν σαφώς υψηλότερα από αυτά που αναφέρεις εσύ.Naranjita έγραψε: ↑15 Δεκ 2019, 12:31όταν έσκασε η ιστορία με την απόσχιση και την Ιντρουμ, όλοι παγώσαμε. Δεν ήταν κάτι που δεν περιμενα, δεδομένης της παγκόσμιας κρίσης, αλλά και της εσωτερικής.
οπότε είχαμε 1300 άτομα στο rbu, τα οποία έπρεπε να φύγουν. 1300 από τους 5000, σύμφωνα με την ατζέντα 2023.
τους προτάθηκαν τρεις λύσεις, είτε 5ετη σύμβαση στην Ιντρουμ και 9 μισθους δώρο + καποια οφέλη τραπεζικα, εθελουσία 60-70 χιλιάρικα - οι της πρωην ΑΤΕ γύρω στα 30χιλιαρικα, ή στην pds (τηλ κέντρο θυγατρική της τράπεζας και χωρίς την ιδιοτητα του τραπεζικου)
αρκετοι πηγαν στην ιντρουμ. κάποιοι πήραν την εθελουσια, άλλοι αντισταθηκαν και πήγαν δανεικοι μεχρι τις 16/12 σε διάφορες υπηρεσιες της τραπεζας, και έμειναν γύρω στους 300 που πήγαν σπίτια τους με διαθεσιμότητα από τον σεπτέμβρη.
στην τράπεζα υπάρχουν αρκετοι συλλογοι, με πιο μαχητικό αυτόν της τράπεζας κύπρου, που έλεγε στους 300 οτι θα το παλεψουμε και "Μενουμε Τραπεζα" κτλ. ο πρόεδρος αυτου του συλλογου, Συριζαίος (!!!) - πράγμα που βρωμάει δεδομένου ότι αυτό το έκτρωμα των αποσχίσεων ήταν έργο του Φλαμπουράρη.
τωρα, εχουμε 24 απολυμένους, χωρις παιδιά, 146 σπιτι τους και από τις 16/12 αλλους 300 τοσους δανεικους.
δεν ειναι ευκολο να πας από αστικό κεντρο στα καλα καθουμενα στην επαρχια και ειδικά αν ειναι στο ταδε κορφοβουνι το καταστημα.
ποσο μαλλον οταν εχεις οικογενεια, δανεια και υποχρεωσεις.
κατα την γνωμη μου κακως δεν δεχθηκαν την προταση της ιντρουμ και για αυτο δεν απεργησα.
οταν θα ερθει η ωρα της αποσχισης του δικου μου τμηματος, θα δω τι θα κανω.
με 60 χιλιαρικα παντως, χωρις να ξερω καμια τεχνη στην ηλικια μου, δεν νομιζω να κανω πολλα, ουτε καν παγκο στην λαικη.
θα δουμε πως θα ειναι η κατασταση τοτε.
α και κατι άλλο. επιασα δουλεια σε τραπεζα μεγαλη σε ηλικια. πριν ήμουν σε ότι κωλοεταιρεία υπαρχει και μπορει να βρεθει απο αγγελια με μαξ τα δυο έτη εργασια. εχω φαει του κοσμου τις απολυσεις, την ανασφαλεια, τον οαεδ και το επιδομα ανεργειας. ποτε δεν θεωρησα τον εαυτό μου μονιμο και παντα ήμουν κακοπληρωμενη σε σχεση με αλλους συναδερφους μου. υπηργε διαστημα που ενω ειχα τον βαθμο του προισταμενου επαιρνα λιγοτερα χρηματα απο τον ταμια. παιζει να παιρνω απο τα λιγοτερα λεφτα στον οροφο που ειμαι. παρ ολα αυτα ποτε δεν τεμπελιασα και παντα ήμουν και ειμαι εργατικο μυρμήγκι. ας ελπισουμε ότι θα την γλιτωσω.
Συμφωνώ επίσης ότι δεν είναι εύκολη η αλλαγή τόπου. Αν έχεις ένα παιδί που πάει σε σχολείο, φροντιστήρια, μουσική, μπάσκετ κοκ το να το απομακρύνεις ξαφνικά από το περιβάλλον του στη μέση της σχολικής χρονιάς είναι πολύ σοβαρό. Αυτά πρέπει να γίνονται καλοκαίρι για να έχουν το μικρότερο δυνατό αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων.
Σαφώς η τράπεζα θα μπορούσε να λάβει κάποια μέτρα για αυτούς που θα θελήσουν να μετακινηθούν. Να ανακοινώσει πχ προορισμούς και να ζητήσει από αυτούς που θέλουν να μετατεθούν εκεί. Αν κάποιος έχει πατρικό ή ξέρει τον τόπο αλλάζει πολύ το πράγμα και μειώνεται η δυσκολία προσαρμογής.
Τι είναι η Ίντρουμ και με τι καθεστώς θα πάει κάποιος εκεί; Δηλαδή αν είναι αορίστου στην Πειραιώς θα είναι σαν να παραιτείται και να ξεκινάει από το μηδέν στην Ίντρουμ χάνοντας δικαιώματα ή θα πάει εκεί με ανάλογο καθεστώς και δικαιώματα έστω και αν έχει μειωμένο μισθό και λιγότερες έξτρα παροχές;
Κατά τον ίδιο τρόπο, ούτε εγώ μπορώ να καταλάβω το γλείψιμο σε κάθε απαίτηση της εργατικής αριστοκρατίας. Αρκετά με το να γελοιοποιούνται κάποιες έννοιες.
Το δικαίωμα να έχεις δουλειά είναι σεβαστό,
το δικαίωμα πχ να τηρείται το ωράριο σου, το ιδιο σεβαστό είναι.
Το "δικαίωμα" όμως να σου βρωμάνε οι Σέρρες, η Φλώρινα ή το Αμύνταιο επειδή θες οπωσδήποτε να έχεις δουλειά σε Γλυφάδα, Μαρούσι ή Ν. Φιλαδελφεια, για μένα τουλάχιστον, δεν είναι σεβαστό. Είναι αδύνατον να πάω σε κάποιον τρίτο, έξω στη πραγματική ζωή, και να το υπερασπιστώ.
Και η αλληλεγγύη δε χτίζεται με το να πρέπει να νιώθουν οι "κάτω" μόνιμα αλληλεγγύη για τους "απάνω. Αρκετές δεκαετίες ακολουθήθηκε η ευκολία της συγκεκριμένης τακτικής και αρκετά σκατά έφαγαν οι" κατω". Ας ξεβαλικεψουν επιτέλους κάποιοι, ας βρεξουν πρώτα ποδαράκια για να βρουν αλληλεγγύη.
Ποιοι είναι οι απο πάνω και οι απο κάτω τρελάθηκες; Είναι εργατική αριστοκρατία αυτοί που παίρνουν π.χ. 1000€ ή 1500€ ή 2000€ ή μήπως όλοι όσοι δεν κυκλοφορούν ρακένδυτοι και άστεγοι είναι εργατική αριστοκρατία;Maspoli έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 22:25Κατά τον ίδιο τρόπο, ούτε εγώ μπορώ να καταλάβω το γλείψιμο σε κάθε απαίτηση της εργατικής αριστοκρατίας. Αρκετά με το να γελοιοποιούνται κάποιες έννοιες.
Το "δικαίωμα" όμως να σου βρωμάνε οι Σέρρες, η Φλώρινα ή το Αμύνταιο επειδή θες οπωσδήποτε να έχεις δουλειά σε Γλυφάδα, Μαρούσι ή Ν. Φιλαδελφεια, για μένα τουλάχιστον, δεν είναι σεβαστό. Είναι αδύνατον να πάω σε κάποιον τρίτο, έξω στη πραγματική ζωή, και να το υπερασπιστώ.
Και η αλληλεγγύη δε χτίζεται με το να πρέπει να νιώθουν οι "κάτω" μόνιμα αλληλεγγύη για τους "απάνω. Αρκετές δεκαετίες ακολουθήθηκε η ευκολία της συγκεκριμένης τακτικής και αρκετά σκατά έφαγαν οι" κατω". Ας ξεβαλικεψουν επιτέλους κάποιοι, ας βρεξουν πρώτα ποδαράκια για να βρουν αλληλεγγύη.
- Dwarven Blacksmith
Αν μιλάμε με μαρξιστικούς όρους λογικά δεν θα πρέπει να οριστεί με βάση απόλυτο ποσό, αλλά με βάση το λόγο μισθού προς παραγόμενη αξία.
Δηλαδή κάποιος που παράγει (ετησίως) 100 χιλιάρικα και πληρώνεται 30, τον εκμεταλλεύονται πιο πολύ από κάποιον που παράγει 20 χιλιάρικα και πληρώνεται 10. Σωστά;
Δηλαδή κάποιος που παράγει (ετησίως) 100 χιλιάρικα και πληρώνεται 30, τον εκμεταλλεύονται πιο πολύ από κάποιον που παράγει 20 χιλιάρικα και πληρώνεται 10. Σωστά;

σωστά για το «απόλυο ποσό» λάθος για τον «λόγο»
- EKPLIKTIKOS
Εσεις οι κομμουνισται γιατί στηρίζετε τους τραπεζικούς; 
Προσωπικά μαζι τους στο οτι δεν πανε επαρχία, μαλακες, μην κουνατε το δαχτυλο, πηγαίνετε εσεις πρώτα να δείτε τι θα πει τυριλα κ μετα βλεπουμε

Προσωπικά μαζι τους στο οτι δεν πανε επαρχία, μαλακες, μην κουνατε το δαχτυλο, πηγαίνετε εσεις πρώτα να δείτε τι θα πει τυριλα κ μετα βλεπουμε
Εχεις δίκιο. Αν είναι δυνατόν να ψάχνει κάνεις εργατική αριστοκρατία και αστικοποιημενους εργάτες μεσα στο στρώμα των τραπεζικων και όχι πρώτα λόγου χαρη στις νοσοκόμες, στους υπαλληλους στα goodys, τη wind, το πλαίσιο, το jumbo και αλλού.Fluffy έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 22:42Ποιοι είναι οι απο πάνω και οι απο κάτω τρελάθηκες; Είναι εργατική αριστοκρατία αυτοί που παίρνουν π.χ. 1000€ ή 1500€ ή 2000€ ή μήπως όλοι όσοι δεν κυκλοφορούν ρακένδυτοι και άστεγοι είναι εργατική αριστοκρατία;Maspoli έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 22:25Κατά τον ίδιο τρόπο, ούτε εγώ μπορώ να καταλάβω το γλείψιμο σε κάθε απαίτηση της εργατικής αριστοκρατίας. Αρκετά με το να γελοιοποιούνται κάποιες έννοιες.
Επί του προκειμένου. Όταν κάποιος, ούτε δουλειά έχασε, ούτε τμήμα μισθού, ούτε περισσότερες ώρες του φόρτωσαν, του βρωμαγε ομως να πάει να δουλέψει σε μια άλλη περιοχή όπου υπήρχε ανάγκη, δικαίωμά του μεν, αλληλέγγυο όμως σε αυτό δε θα με βρει. Ούτε θα καταντήσω, προκειμένου να υπερασπιστώ την εικόνα που έχει αυτός πλάσει για τον εαυτό του (και για το ποιος τόπος αρμόζει στην αφεντιά του), να μιλώ για τους ρακενδυτους και για τα παιδιά της Αφρικής.
και το 50-60 που ηταν η μεγαλη μεταναστευση, πολλοι γονεις αφηναν τα παιδια τους στις γιαγιαδες και πηγαιναν στα ξενα.
αναγκαιο γιατι δεν ειχαν να ζησουν, ωραιο ομως ειναι; ο πατέρας μου, ορφανος ηρθε 14 ετων αθήνα, δουλευε σε φουρνο το πρωι και το βραδυ σε νυχτερινο. ετσι πρεπει να μεγαλωνουν τα παιδια; χωρια απο τους γονεις τους;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
δεν παιζει τζιν και αθλητικο. υπαρχει κωδικας που τον υπογραφουμε. το καλο το ρουχο φαινεται, οπως και η κινεζια.Antares έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 19:31Πρέπει να είναι και ακριβά;Naranjita έγραψε: ↑16 Δεκ 2019, 18:58καθε μερα, διαφορετικη φορεσια, διαφορετικο παπουτσι, διαφορετικα αξεσουαρ. και όλα προσεγμενα. ετσι εναι ο κωδικας. δεν παμε σαν τους κατσαπλιαδες στα καταστηματα - πλην της ετε δηλ οπου εχουν δει πολλα τα ματια μου. εδω πχ στην ετε της ελευσινας, υπαλληλος ειναι ενας που κυκλοφορουσε σαν τον ιησου με τζην.Εμείς, ακόμη και στην εξυπηρέτηση πελατών με ότι έχουμε. Βέβαια αλλάζουμε κάθε μέρα (ρούχα, όχι αξεσουάρ και παπούτσια). Ακόμη και γυναίκες με καλή οικονομική κατάσταση δεν ντύνονται έτσι. Θα φορέσουν και το τζιν και το αθλητικό. Ακόμη και σε θέσεις προισταμένων.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
Σας διευκολύνουν στην αγορά ρούχων;
Νομίζω αυτό που έγραψε η ΓΑΛΗ είναι καλό. Αν είχα καμία σοβαρή δουλειά έτσι θα ντυνόμουν, χωρίς πολλά κομμάτια, τα οποία δεν θα μπορούσα και να αγοράσω άλλωστε. Για την παρούσα κατάσταση πάλι καλά που έχω και κάτι να φορέσω. Εξάλλου δεν ενδιαφέρει κανέναν εδώ.
βασικα φοβάμαι. φοβαμαι βλεποντας την αποτυχια στις επιχειρησεις δεκάδων συναδερφων μου. επισης, παρα που το σκεφτομαι τοσα χρονια, δεν εχω βρει ενα καταστημα που θα μπορουσα να ανοιξω. οσα βλεπω γυρω μου υποφερουν απο την συνεχιζομενη κριση.
και οι απολυσεις στον κλαδο μου και αμεσως μετα στις δεκκο και στο δημοσιο, θα την βαθυνουν ακομη περισσοτερο.
τα λιγα χωραφια στο χωριο, δεν φτανουν να με ζησουν. ασε που δεν γνωριζω τπτ απο αγροτικες εργασιες, εχω ξερανει ολες τις γλαστρες που χα.
απο το 2013 σπαω το κεφαλι μου και δεν βρισκω τπτ.....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ε καλα πεντεξι κοστουμια ειχα και εγω οταν ημουν στο καταστημα.Antares έγραψε: ↑17 Δεκ 2019, 09:05Σας διευκολύνουν στην αγορά ρούχων;
Νομίζω αυτό που έγραψε η ΓΑΛΗ είναι καλό. Αν είχα καμία σοβαρή δουλειά έτσι θα ντυνόμουν, χωρίς πολλά κομμάτια, τα οποία δεν θα μπορούσα και να αγοράσω άλλωστε. Για την παρούσα κατάσταση πάλι καλά που έχω και κάτι να φορέσω. Εξάλλου δεν ενδιαφέρει κανέναν εδώ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Δημιουργία ενότητας για εργασιακά
από Ληστοσυμμορίτης » 01 Οκτ 2024, 08:42 » σε Phorum.com.gr - Διαδικτυακή κοινότητα - 66 Απαντήσεις
- 542 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
27 Απρ 2025, 13:13
-
-
-
Νέα δημοσίευση Απορια για τα εργασιακα στην Ελλαδα
από Portia » 25 Ιούλ 2023, 23:56 » σε Κοινωνικά θέματα - 5 Απαντήσεις
- 388 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από jason0
26 Ιούλ 2023, 01:41
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η αντεργατική Λευκή βίβλος της ΕΕ στα εργασιακά και η 6ήμερη εργασία
από Ληστοσυμμορίτης » 07 Ιούλ 2024, 01:00 » σε Εσωτερική Πολιτική - 3 Απαντήσεις
- 173 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
12 Ιούλ 2024, 12:07
-