ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΊΣΜΑΤΟΣ..
ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΊΣΜΑΤΟΣ..
..πρόταση του οικονομολόγου Hayek το 1976 για αποκρατικοποιηση της έκδοσης του νομίσματος σε μια χώρα .
Κατά την άποψη του το ότι το κράτος ελέγχει τον στρατό την αστυνομία και την δικαιοσύνη δεν σημαίνει ότι κατά ανάγκην θα πρέπει να υπάρχει και κρατικό νόμισμα
Οι ιδιώτες θα μπορούσαν να επιλέγουν μεταξύ ιδιωτικών νομισμάτων τα οποία θα εξέδιδαν κυρίως μεγάλα πιστωτικά ιδρύματα των οποίων οι ισοτιμίες θα κυμαίνονται στην ελεύθερη αγορά όπως οι τιμές των μετοχών
Η νομισματικη πολιτική δηλαδή ο εφοδιασμός τη ξς αγοράς με χαρτονομισμα , τα επιτόκια η πολιτική δανεισμού θα έπαυε να είναι στα χέρια του κράτους , μια και η πιστωτική αγορά θα αναλάμβανε να καλύψει ικανοποιητικως την ζήτηση χρημματος ,χωρίς υπερπροσφορά του , όπως ακριβώς η αγορά εμπορευμάτων καλύπτει την ζήτηση κρέατος , ιματισμού η ραδιοφώνων .
Χωρίς κεντρική τράπεζα δεν τα υπήρχε κίνδυνος λαθών στην οικονομική πολιτική διότι θα εξέλιπε ο φορέας τους .
Φυσικά το κράτος θα μπορούσε να εκδίδει δικό του νόμισμα εφόσον το επιθυμούσε . Οι σπατάλες τότε και ο πληθωρισμός θα αφορούσε μόνο το κρατικό νόμισμα
Από το βιβλίο
Πώς λειτουργεί ο Καπιταλισμός
Μάρκος Δραγούμης
Κατά την άποψη του το ότι το κράτος ελέγχει τον στρατό την αστυνομία και την δικαιοσύνη δεν σημαίνει ότι κατά ανάγκην θα πρέπει να υπάρχει και κρατικό νόμισμα
Οι ιδιώτες θα μπορούσαν να επιλέγουν μεταξύ ιδιωτικών νομισμάτων τα οποία θα εξέδιδαν κυρίως μεγάλα πιστωτικά ιδρύματα των οποίων οι ισοτιμίες θα κυμαίνονται στην ελεύθερη αγορά όπως οι τιμές των μετοχών
Η νομισματικη πολιτική δηλαδή ο εφοδιασμός τη ξς αγοράς με χαρτονομισμα , τα επιτόκια η πολιτική δανεισμού θα έπαυε να είναι στα χέρια του κράτους , μια και η πιστωτική αγορά θα αναλάμβανε να καλύψει ικανοποιητικως την ζήτηση χρημματος ,χωρίς υπερπροσφορά του , όπως ακριβώς η αγορά εμπορευμάτων καλύπτει την ζήτηση κρέατος , ιματισμού η ραδιοφώνων .
Χωρίς κεντρική τράπεζα δεν τα υπήρχε κίνδυνος λαθών στην οικονομική πολιτική διότι θα εξέλιπε ο φορέας τους .
Φυσικά το κράτος θα μπορούσε να εκδίδει δικό του νόμισμα εφόσον το επιθυμούσε . Οι σπατάλες τότε και ο πληθωρισμός θα αφορούσε μόνο το κρατικό νόμισμα
Από το βιβλίο
Μάρκος Δραγούμης
Re: ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΊΣΜΑΤΟΣ..
Άστα αυτά θες να δημιουργήσεις δικό σου νόμισμα τοΑινειον η Αινειοδραχμη. 

Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Γιατί, τώρα στο κράτος ανήκει η Κεντρική Τράπεζα, όχι μόνο του ελληνικού, αλλά κάθε άλλου κράτους; Η ΤτΕ είναι μετοχική εταιρεία και το ελληνικό κράτος κατέχει μόνο το 5% των μετοχών. Τα μόνα κράτη στα οποία η Κεντρική Τράπεζα είναι πλήρως υπό τον κρατικό έλεγχο είναι η Συρια, η Βόρεια Κορέα και το Ιράν.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
- μίστερ μαξ
- Μέλη που αποχώρησαν
Ως εδω διαβασα και πεθανα στα γελια!

Πάρε ενα μαξοδολλάριο για το χιουμορ σου! Φυλαξε τα ειναι συλλεκτικα!
Αντι-Πουτιν, Αντι-Ζελενσκυ
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
Πάνος Σκουρλέτης
αν το κρατος καλουνταν να ανταγωνιστει τον ιδιωτικο τομεα στην εκδοση νομισματων, τα κρατικα χαρτια θα ειχαν την αξια κολωχαρτου, το ιδιο και οι μισθοι των δ.υ.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- Northern Spirit
σε σημερικους ορους τα νομισματα που ηθελε ο Χαγιεκ λεγονται cryptocurrencies.
Τα privately-issued currencies ερχονται...Ο μονος τροπος για να αντιμετωπισθει η κοινωνικη ανοισοτητα και οι κοινωνικοι αποκλεισμοι ειναι αυτο...
Βιβα Χαγιεκ!
Τα privately-issued currencies ερχονται...Ο μονος τροπος για να αντιμετωπισθει η κοινωνικη ανοισοτητα και οι κοινωνικοι αποκλεισμοι ειναι αυτο...
Βιβα Χαγιεκ!
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Λάθος διότι υπάρχει συσχέτιση νομίσματος με αποθεματικά χρυσού.Κατι που το κράτος έχει και όχι οι ιδιώτες.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- Dante Alighieri
Συγνωμη, ποτε ακριβως ηταν καρατικο το νομισμα; Τη δραχμη την εκδωσε κρατιος φορεας; Τι πιστευεις; Το δολλαριο επισης;ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑21 Ιουν 2019, 18:53..πρόταση του οικονομολόγου Hayek το 1976 για αποκρατικοποιηση της έκδοσης του νομίσματος σε μια χώρα .
Από το βιβλίο
Μάρκος Δραγούμης
Hec est vipera versa in viscera genitricis
Από την στιγμή που δεν υπάρχει ένα αντικειμενικό κριτήριο τότε δεν θα μπορούσαν να γίνουν συναλλαγές.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- DIOMEDESGR
- Phorum.gr user: DIOMEDESGR
Μα η τεχνολογία έχει ήδη επιτρέψει αποκρατικοποιημένα νομίσματα.
Τον Hayek έχει δικαιώσει το Bitcoin και προσεχώς το Libra.
Οι άνθρωποι αυτοί βρισκόταν πολύ μπροστά από την εποχή τους.
Τον Hayek έχει δικαιώσει το Bitcoin και προσεχώς το Libra.
Οι άνθρωποι αυτοί βρισκόταν πολύ μπροστά από την εποχή τους.
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
- DIOMEDESGR
- Phorum.gr user: DIOMEDESGR
Dante Alighieri έγραψε: ↑21 Ιουν 2019, 19:32Συγνωμη, ποτε ακριβως ηταν καρατικο το νομισμα; Τη δραχμη την εκδωσε κρατιος φορεας; Τι πιστευεις; Το δολλαριο επισης;

"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
Το bitcoin δεν είναι νόμισμα αλλά μέθοδος συναλλαγής.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- Dante Alighieri
Για πες. Ειναι κρατικο;DIOMEDESGR έγραψε: ↑21 Ιουν 2019, 19:41Dante Alighieri έγραψε: ↑21 Ιουν 2019, 19:32Συγνωμη, ποτε ακριβως ηταν καρατικο το νομισμα; Τη δραχμη την εκδωσε κρατιος φορεας; Τι πιστευεις; Το δολλαριο επισης;
Hec est vipera versa in viscera genitricis