Το πρόβλημα της φοροδιαφυγής του ηλεκτρολόγου

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Το πρόβλημα της φοροδιαφυγής του ηλεκτρολόγου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 25 Αύγ 2018, 08:10

Τα σταλίνια, τα πιλάφια και τα συρίζια μας έχουν πρήξει τα ούμπαλα με αυτό το θέμα.
Θα σας πω λοιπόν την εμπειρία μου προ διετίας.
Είχα ένα φίλο φανατικό σανελικό, με το πορτραίτο του Τέρενς Κουάκ στο σαλόνι του. Αυτός με είχε τρελάνει στο facebook με τα κοινοποιήσεις ανά δευτερόλεπτο, του περιεχομένου που φαντάζεστε. Στο δημοψήφισμα έλεγε Κούγκι και έτσι. Δεν ήταν ηλεκτρολόγος, κάτι παρεμφερές ήταν, αλλά θα τον πω ηλεκτρολόγο.
Χαλάει λοιπόν κάτι στο σπίτι. Λέω "ααα θα το φτιάξει ο φίλος μου ο Γιάννης". Δεν τον λέγανε Γιάννη αλλά τον λέω Γιάννη.
Τον φωνάζουμε λοιπόν, τη φτιάχνει τη βλάβη, ωραία, δούλευε. Είχαμε και τηγανιτές πατάτες του λέω "θα πάρεις μερικές τηγανιτές πατάτες ;". Πήρε. Μετά λέει 100 ευρώ παρακαλώ ή 110 αν θέλετε απόδειξη. Φυσικά πήρε 100 και απεχώρησε.
Από το facebook τον έκανα unfriend τελικά, όχι λόγω αυτού του "επεισοδίου" βέβαια, αλλά επειδή μου έστελνε συνέχεια και δεν άντεχα πχιά.
Αυτοί λοιπόν είναι οι ηλεκτρολόγοι.

Αν ήμουνα εγώ ο "Γιάννης" τι θα έκανα ;
Κατ' αρχάς ότι δουλειές ήταν σε μαγαζιά, σε επίπεδο δρόμου, θα έκοβα απόδειξη κανονικά. Δεν κάνω τρέλες.
Αλλά στα διαμερίσματα των πολυκατοικιών θα έλεγα ακριβώς αυτό: "100 ή 110 με απόδειξη" ή "40 ή 45 με απόδειξη" - ανάλογα με το κόστος της εργασίας.
Τι θα κάνει η κυρά Κατίνα ;
Υπάρχει περίπτωση να μου πει "δεν ντρέπεσαι που το παλληκάρι μας ο Αλέξης Τσίπρας αγωνίζεται ;". Θα της έλεγα "ναι ντρέπομαι που ο Αλέξης Τσίπρας αγωνίζεται, δώστε μου 110 ευρώ, πάρτε την αποδειξούλα".
Ή θα μου πει "τι λέτε ; 92 ή 101 πάει όχι 100 ή 110" ; Θα της έλεγα εγώ "έλα τώρα κυρά Κατίνα, άντε σε παρακαλώ πολύ".
Να ήταν διαμέρισμα-παγίδα και να κρυβόντουσαν οι εφοριακοί πίσω από τίποτα κουρτίνες ; Δύσκολη φάση, άστη να κουρεύεται αυτήν την περίπτωση.
Έτσι λοιπόν πάει το 10ρικο του ΦΠΑ.

Θα μου πουν μερικοί "δεν πάει" γιατί αυτό το κατοστάρικο που πήρες θα το ξοδέψεις, θα βάλεις βενζίνη στο αυτοκίνητο σου, θα φας ένα mac burger στο Σύνταγμα. Αλλά δεν πάει έτσι. Θα έβαζα βενζίνη και θα έτρωγα mac burger ούτως ή άλλως. Δεν με έκανε η κυρά Κατίνα μάγκα να μου περισσεύουν για βενζίνη.

Έτσι λοιπόν το δεκάρικο πρακτικά χάθηκε, για τον Τσίπρα, για τον Ντράγκι, για όποιον το διεκδικεί.
Επειδή κάηκαν κάποια καλώδια, έγινε μία εμπορική συναλλαγή και κρίνει ο κ. Ντράγκι ότι κάνει να παίρνει ένα δεκάρικο. Αλλά που θα το βρεί ;
Δεν το βρήκε π-ο-τ-έ, δεν πρόκειται να το βρει.
Εκτός αν δεν υπάρχουν πλέον λεφτά σε συνάλλαγμα, να είναι τα πάντα όλα πλαστικά.
Κάποτε μπορεί να γίνει αυτό.
Μισή generation των ηλεκτρονικών gadgets μακρυά είναι.
Κάτω από τέτοιες συνθήκες, διαρροή χρημάτων μηδέν για το δημόσιο.

Μετά από αυτό λέτε να λυπηθούν κανέναν οι εφορίες, Αδαέδες και σία ;
Η γνώμη μου είναι "πριτς".
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών