bluerose έγραψε: ↑14 Αύγ 2018, 01:28Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: ↑14 Αύγ 2018, 01:22Παρήγγειλα απο την «Θεσσαλία» και μου έφερε σε μισή ωρα την παραγγελία στο σπίτι ενας περίεργος καπως σαν αραβοτέτοιος ή σαν μαυριδερός καυκάσιος/γεωργιανός.
Εβγαλα την κάρτα να πληρώσω. Το άτομο μπερδεύτηκε, σάστισε και δεν ήξερε να δουλεύει το μηχανάκι για την πληρωμή.
Δεν μιλούσε ελληνικά. Κάτι λίγες λέξεις απο εδω και απο εκεί.
Τηλεφωνούσε κάπου και μιλούσε σε γλώσσα που δεν καταλάβαινα. Δεν ηταν αραβικά ουτε γεωργιανά/αρμενικά. Υπέθεσα οτι ζητούσε οδηγίες για να δουλέψει το μηχανάκι της κάρτας.
Πέρασε πεντάλεπτο με τον τύπο να συνεννοείται στο τηλέφωνο αλλά κάθε φορά που πέρναγε η πιστωτική κάρτα έδειχνε το μηχανάκι κάτι περίεργες ενδείξεις στα ελληνικά και μου τις έδειχνε για να κάνω κάτι - αλλά λόγο τιμής ουτε εγω καταλάβαινα τι ηλίθιες οδηγίες έδινε το μηχανάκι.
Κάποτε μετα απο δεκάλεπτο μου ηρθε έμπνευση και αντι να διαβάζω τις βλακείες στα ελληνικά, άλλαξα γλώσσα στο μηχανάκι και τα διάβασα στα αγγλικά. Τουλάχιστον στα αγγλικά έβγαζαν νόημα οι οδηγίες και ετσι πληρώθηκε ο λογαριασμός.
Του έδωσα και €1 για φιλοδώρημα και έφυγε.
Μετά την ωρα που τρώγαμε μου κόπηκε προς στιγμήν η όρεξη.....σκέφτηκα υποψιάστικα .....λες να είναι κόλπο οτι δεν δουλεύει το μηχάνακι για να δώσει το κωλόπαιδο τα στοιχεία του λογαριασμού και τους κωδικούς της κάρτας στον κολητό του ;
Παράτησα το φαγητό. Τηλεφώνησα στην Τράπεζα και τους ειδοποίησα να παρακολοθούν την κίνηση του λογαριασμού για «περίεργες» χρεώσεις.
Μετά συνέχισα το φαγητό. που όπως πάντα απο «την Θεσσαλία» ειναι καλομαγειρεμένα γευστικά πιάτα ελληνικής κουζίνας.
Καλά σκεφτηκες
Αλλα επρεπε να κρυψεις το πιν
Πράσινο. Καρτα. Πιν. Πράσινο. Αφαιρεις καρτα.
Με κοκκινο σβηνεις τυχον λαθη
Ναι. Ειχα υποψιάστει οτι έκλεψε τον τριψήφιο κωδικό.
Τελικά τίποτα δεν έγινε και η συναλλαγή πέρασε κανονικά και ουτε υπήρξαν άλλες «περίεργες χρεώσεις»
Το περίεργο ήταν οτι στις οδηγίες στα ελληνικά, πριν περαστεί η κάρτα, είχε τέσσερα κουμπιά με διαφορετικές επιλογές Α Β Γ Δ και ανάλογα ποίο πατούσες γινόταν διαφορετικά η συναλλαγή. Οι οδηγίες ηταν μπερδεμμένες και δεν έβγαζα νόημα. Συμβαίνει αυτο οταν κάνουν κακή μετάφραση απο τα αγγλικά.
Κτόπιν υπέθεσα οτι με κάποιο απο τον παραπάνω τρόπο, πιθανόν σε κάποια απο τις επιλογές να γινόταν μεταφορά του ποσού σε λογαριασμό στο εξωτερικό και να μην χρεώνεται ο λογαριασμός στην ελλάδα (φοροδιαφυγή) . Ποίος ξέρει...