καλυτερη γραβιέρα

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Δημοσιεύσεις: 4876
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:50
Phorum.gr user: Σπυρος1
Τοποθεσία: ερημος
Επικοινωνία:

Re: καλυτερη γραβιέρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 11 Δεκ 2021, 20:35

Volk έγραψε:
11 Δεκ 2021, 20:30
Η παραγωγή της γραβιέρας
Η γραβιέρα είναι είδος ελληνικού σκληρού κίτρινου τυριού. Η γραβιέρα παρασκευάζεται αποκλειστικά με πρόβειο ή αιγοπρόβειο γάλα. Στη χώρα μας έχουμε υπέροχη πανίδα γύρω στα 6.000 είδη βοτάνων που σημαίνει ότι σε κάθε μεριά του τόπου μας τα αιγοπρόβατα παράγουν διαφορετικό γάλα και κατά συνέπεια διαφορετική ποικιλία γεύσεων τυριών. Υπάρχουν διάφορα είδη γραβιέρας που παρασκευάζονται στην Ελλάδα, όπου είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές τυρί μετά την φέτα.

Οταν εχει αγελαδινο γαλα, δεν ειναι γραβιερα, ασχετα με το αν τη πουλανε για γραβιερα.

Ειναι σαν τη φετα, δεν εχει αγελαδινο γαλα!
:goodpost:
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888

Volk
Δημοσιεύσεις: 4950
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2021, 18:52

Re: καλυτερη γραβιέρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Volk » 11 Δεκ 2021, 20:35

Σπύρος έγραψε:
11 Δεκ 2021, 20:35
Volk έγραψε:
11 Δεκ 2021, 20:30
Η παραγωγή της γραβιέρας
Η γραβιέρα είναι είδος ελληνικού σκληρού κίτρινου τυριού. Η γραβιέρα παρασκευάζεται αποκλειστικά με πρόβειο ή αιγοπρόβειο γάλα. Στη χώρα μας έχουμε υπέροχη πανίδα γύρω στα 6.000 είδη βοτάνων που σημαίνει ότι σε κάθε μεριά του τόπου μας τα αιγοπρόβατα παράγουν διαφορετικό γάλα και κατά συνέπεια διαφορετική ποικιλία γεύσεων τυριών. Υπάρχουν διάφορα είδη γραβιέρας που παρασκευάζονται στην Ελλάδα, όπου είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές τυρί μετά την φέτα.

Οταν εχει αγελαδινο γαλα, δεν ειναι γραβιερα, ασχετα με το αν τη πουλανε για γραβιερα.

Ειναι σαν τη φετα, δεν εχει αγελαδινο γαλα!
:goodpost:
Εχουμε γεμισει "γραβιερες" με αγελαδινο γαλα :lol::lol::lol::lol:
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.

Άβαταρ μέλους
perseus
Δημοσιεύσεις: 15420
Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
Phorum.gr user: Perseus
Τοποθεσία: Ιωαννινα

Re: καλυτερη γραβιέρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 11 Δεκ 2021, 20:50

προχθες ειδα στο σουπερ μαρκετ λευκο τυρι 9.60 ,δεν πιστευα τα ματια μου.

Στύγιος
Δημοσιεύσεις: 22168
Εγγραφή: 09 Μαρ 2019, 22:58
Phorum.gr user: C'est fini

Re: καλυτερη γραβιέρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 11 Δεκ 2021, 20:57

Gherschaagk έγραψε:
09 Νοέμ 2020, 22:15
Γραβιέρα Νάξου κανείς;

Τώρα τελευταία δοκιμάσαμε μία ηπειρώτικη με τρούφα. Μου άρεσε.

Νάξου με διαφορά , αρκετά καλή είναι κι η Δωδώνης.

stergiosbik
Δημοσιεύσεις: 18892
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:22
Τοποθεσία: Λαρισα-Ορεινη Καλαμπακα

Re: καλυτερη γραβιέρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 11 Δεκ 2021, 21:02

Στύγιος έγραψε:
11 Δεκ 2021, 20:57
Gherschaagk έγραψε:
09 Νοέμ 2020, 22:15
Γραβιέρα Νάξου κανείς;

Τώρα τελευταία δοκιμάσαμε μία ηπειρώτικη με τρούφα. Μου άρεσε.

Νάξου με διαφορά , αρκετά καλή είναι κι η Δωδώνης.
Ναι,η Ναξου ειναι πολυ καλη.
Την απολυτως κορυφαια γραβιερα την εχω φαει απο μικροπαραγωγο με λιγα προβατα καπου στα Αγραφα.
Δυστυχως ο ανθρωπος πεθανε και χαθηκε αυτη η αμβροσια.
Δεν υπηρχε αυτο το πραγμα!!!

Volk
Δημοσιεύσεις: 4950
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2021, 18:52

Re: καλυτερη γραβιέρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Volk » 11 Δεκ 2021, 21:02

perseus έγραψε:
11 Δεκ 2021, 20:50
προχθες ειδα στο σουπερ μαρκετ λευκο τυρι 9.60 ,δεν πιστευα τα ματια μου.
:lol::lol::lol:

Στις ταβερνες που το σερβιρουν για φετα εχει πιο πολυ πλακα
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.

Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Δημοσιεύσεις: 13046
Εγγραφή: 10 Απρ 2020, 15:13
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Τοποθεσία: Ίδρυμα

Re: καλυτερη γραβιέρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 11 Δεκ 2021, 21:18

Της Νάξου είναι όντως από αγελαδινό.

Προτιμώ Κρήτης. Έχω καταλήξει στην Ηλιάκη.
Βέβαια διαφέρουν ακόμη και από κεφάλι σε κεφάλι και αναλόγως της ωρίμανσης τους.
Πρέπει πάντα να μένει λίγο εκτός ψυγείου πριν σερβιριστεί και είναι νοστιμοτερη κομμένη σε λεπτές φέτες (π.2 χιλιοστά ,όχι φλούδες ούτε χοντρά κομμάτια)
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.

Volk
Δημοσιεύσεις: 4950
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2021, 18:52

Re: καλυτερη γραβιέρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Volk » 11 Δεκ 2021, 21:21

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε:
11 Δεκ 2021, 21:18
Της Νάξου είναι όντως από αγελαδινό.

Προτιμώ Κρήτης. Έχω καταλήξει στην Ηλιάκη.
Βέβαια διαφέρουν ακόμη και από κεφάλι σε κεφάλι και αναλόγως της ωρίμανσης τους.
Πρέπει πάντα να μένει λίγο εκτός ψυγείου πριν σερβιριστεί και είναι νοστιμοτερη κομμένη σε λεπτές φέτες (π.2 χιλιοστά ,όχι φλούδες ούτε χοντρά κομμάτια)
Ειναι κατα 80%.
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.

Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Δημοσιεύσεις: 13046
Εγγραφή: 10 Απρ 2020, 15:13
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Τοποθεσία: Ίδρυμα

Re: καλυτερη γραβιέρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 11 Δεκ 2021, 21:26

Volk έγραψε:
11 Δεκ 2021, 21:21
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε:
11 Δεκ 2021, 21:18
Της Νάξου είναι όντως από αγελαδινό.

Προτιμώ Κρήτης. Έχω καταλήξει στην Ηλιάκη.
Βέβαια διαφέρουν ακόμη και από κεφάλι σε κεφάλι και αναλόγως της ωρίμανσης τους.
Πρέπει πάντα να μένει λίγο εκτός ψυγείου πριν σερβιριστεί και είναι νοστιμοτερη κομμένη σε λεπτές φέτες (π.2 χιλιοστά ,όχι φλούδες ούτε χοντρά κομμάτια)
Ειναι κατα 80%.
Μπορεί να είναι και μόνο από αγελαδινό
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών