


Αυτη η συνταγή χωρίς τομάτα;Volk έγραψε: ↑10 Δεκ 2021, 02:53Πενες, τις βραζουμε 2 λεπτα λιγοτερα απο οτι γραφει πανω στο πακετο και τις αφηνουμε να στραγγιξουν στο τρυπητο.
Γουοκ ή μεγαλο βαθυ τηγανι.Ψιλοκοβουμε μισο ξερο κρεμμυδι, μια μικρη καυτερη πιπερια, ενα μικρο καροτο (περασμενο στο τριφτη), μια χουφτα πρασο, ενα φρεσκο κρεμμυδι, μια χουφτα σελερυ. Ολα μαζι στο τηγανι σε μετρια φωτια σε ελαιολαδο για κανα 5λεπτο.
Στη συνεχεια, οπως ειναι το μειγμα, ενα κιλο μοσχαρισιο κιμα και μια σκελιδα σκορδο ψιλοκομενη. Αλατι, μαυρο πιπερι, κυμινο, κανελα, μπαχαρι (προσοχη, ελαχιστο) και ανακατευουμε συνεχως εως να γινει ο κιμας οπως τον θελουμε.
Στη συνεχεια, ριχνουμε μεσα στο μειγμα, τις πενες μαζι με 4 κουταλιες της σουπας βουτυρο λουρπακ αναλατο (οχι το soft) και τα αφηνουμε ολα μαζι για ακομα 2 λεπτα. Αποσυρουμε απο τη φωτια και ριχνουμε μεσα στο μειγμα 150γρ θρυμματισμενη φετα 50γρ χοντροτριμμενο πεκορινο και 50γρ χοντροτριμμενη κεφαλογραβιερα.
Σερβιρουμε στα πιατα. Οπως ειναι στο πιατο, σε καθε μεριδα, βαζουμε στη κορυφη της 2 αυγα ματια, πασπαλιζουμε τα αυγα με λιγο πιπερι-ριγανη-αλατι.
Το νου σας, δεν ειναι για καθε μερα το σκηνικο, για μια στο μηνα ειναι.
Φτιαχτε το, ανεβαστε φωτο και γραψτε εντυπωσεις.
Γιατι αν το βαλεις απο την αρχη, καιγεται και δεν δινει τη γευση που θελουμε.Πτολεμαίος έγραψε: ↑26 Δεκ 2021, 22:14Αυτη η συνταγή χωρίς τομάτα;Volk έγραψε: ↑10 Δεκ 2021, 02:53Πενες, τις βραζουμε 2 λεπτα λιγοτερα απο οτι γραφει πανω στο πακετο και τις αφηνουμε να στραγγιξουν στο τρυπητο.
Γουοκ ή μεγαλο βαθυ τηγανι.Ψιλοκοβουμε μισο ξερο κρεμμυδι, μια μικρη καυτερη πιπερια, ενα μικρο καροτο (περασμενο στο τριφτη), μια χουφτα πρασο, ενα φρεσκο κρεμμυδι, μια χουφτα σελερυ. Ολα μαζι στο τηγανι σε μετρια φωτια σε ελαιολαδο για κανα 5λεπτο.
Στη συνεχεια, οπως ειναι το μειγμα, ενα κιλο μοσχαρισιο κιμα και μια σκελιδα σκορδο ψιλοκομενη. Αλατι, μαυρο πιπερι, κυμινο, κανελα, μπαχαρι (προσοχη, ελαχιστο) και ανακατευουμε συνεχως εως να γινει ο κιμας οπως τον θελουμε.
Στη συνεχεια, ριχνουμε μεσα στο μειγμα, τις πενες μαζι με 4 κουταλιες της σουπας βουτυρο λουρπακ αναλατο (οχι το soft) και τα αφηνουμε ολα μαζι για ακομα 2 λεπτα. Αποσυρουμε απο τη φωτια και ριχνουμε μεσα στο μειγμα 150γρ θρυμματισμενη φετα 50γρ χοντροτριμμενο πεκορινο και 50γρ χοντροτριμμενη κεφαλογραβιερα.
Σερβιρουμε στα πιατα. Οπως ειναι στο πιατο, σε καθε μεριδα, βαζουμε στη κορυφη της 2 αυγα ματια, πασπαλιζουμε τα αυγα με λιγο πιπερι-ριγανη-αλατι.
Το νου σας, δεν ειναι για καθε μερα το σκηνικο, για μια στο μηνα ειναι.
Φτιαχτε το, ανεβαστε φωτο και γραψτε εντυπωσεις.
Το σκόρδο γιατί μετα και όχι πριν με τα πρώτα υλικά;
αρκεί να μην είναι ανοικοκύρευτων εαακιτών
taxalata xalasa έγραψε: ↑31 Δεκ 2021, 03:03κόκκορας κοκκινιστός η κρασάτος με χοντρό μακαρόνι και χωριάτικη μυζήθρα...
Πού είναι το τυρί μωρή Λουκία με μούσι;