Αυτο που εχεις γραψει: "το μυστικό είναι να είναι φρεσκοκομμένος, της ημέρας" πιστευω οτι παιζει καθοριστικο ρολο στη τελικη γευση του καφε!Japetus έγραψε: ↑05 Ιούλ 2022, 18:31Ο καφές ο ελληνικός ή τούρκικος αρχίζει και τελειώνει από το καφεκοπτείο.
Δεν έχει να κάνει ούτε με χιπστεριές στην ετοιμασία ούτε στην ποικιλία και την προέλευση όπως οι σύγχρονοι καφέδες, είναι απλό παρασκεύασμα που θέλει μια άλφα δεξιότητα σε ότι αφορά το καϊμάκι του κυρίως. Από τη στιγμή που κλείνουν τα καφεκοπτεία και τον βρίσκεις πλέον μόνο συσκευασμένο, χάνεται η μισή μαγεία...
Ευτυχώς στα μέρη μου υπάρχουν ακόμα μπόλικα τέτοια καφεκοπτεία και ο κάθε μάστορας έχει τη δική του συνταγή για χρόνο καβουρδισματος.. Αλλά το μυστικό είναι να είναι φρεσκοκομμένος, της ημέρας. Ακόμα θυμάμαι τη γιαγιά μου να με στέλνει να αγοράζω δύο δραχμές καφέ που μου έβαζαν σε ένα μικρό φακελάκι. -Γιατί γιαγιά δεν αγοράζεις πιο μεγάλο σακουλάκι και με στέλνεις μέρα παρά μέρα για καφέ; -για να είναι φρέσκος και νόστιμος...
Στην Αθήνα θυμάμαι σαν φοιτητής, αγόραζα καμιά φορά από τον Μισεγιάννη στο Κολωνάκι, παραδοσιακό καφεκοπτείο σε ένα στενάκι, δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα..
Πολυ σωστα το λεγε η γιαγια σου!